Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני התלבטתי די הרבה זמן לגבי החלפת ה-A6000, לא בגלל שחסר לי בה משהו מהותי, אלא סתם בגלל שיצאה ה-A6300. העניין הוא שהחדשה עולה יותר מפי 2 מכמה שה-A6000 עולה כיום, ברמה אבסורדית. איפה שאני נמצא A6000 עולה כרגע 600 יורו, ו-A6300 עולה 1300 יורו - בלי עדשה!

את ה-A6000 שלי קניתי ברגע שהיא יצאה בערך, כולל שתי עדשות (קיט וזום) במחיר כולל של כ-850 דולר.

מחשבה אחרת היא לעבור ל-A7II שהיא כמה רמות למעלה (גם במחיר) אבל גם גדולה פיזית באופן משמעותי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כעת כבר יש A6500 לא?

לאחיין שלי יש את הA7 RII עם עדשת Sony FE 85mm f/1.4 GM Lens - מצלמה מדהימה והבוקה מטורף עם העדשה (שידרג מA6000)

הבנתי מימנו שסוני כמה רמות מעל והיא ממשיכה לחדש ולחדש, אנשים נשארים תקועים עם קנון רק ביגלל העדשות שכבר רכשו - אחרת ממיזמן היו נוטשים את הספינה הטובעת הזו.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

זה גם מה שאני טוען. אני מרחם על אלו שמסתובבים עם קנון DSLR מגודלות. הסוני שלי כולל עדשה שוקלת פחות וקטנה יותר מהקנון שהייתה לי - ללא עדשה. והיא גם מצלמה טובה יותר.

חידשת לי לגבי ה-A6500. מוזר שהוציאו את ה-A6300 במרץ השנה וכבר מוציאים מחליפה. אבל אולי זה בגלל שה-300 לא באמת הייתה שדרוג משמעותי. הבעיה שאני רואה שהמחיר של ה-500 באירופה יהיה 1700 יורו *לפני* עדשה, וזה פשוט מטורף. נראה שהם ביצעו חדירה לשוק במחירים זולים ועכשיו מרשים לעצמם להעלות משמעותית. ה-A6000 עלתה איזה 600 דולר לפני עדשה, וה-A7II עולה בערך 1200 יורו באירופה לפני עדשה. מה הולך פה?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הבנתי מימנו שסוני כמה רמות מעל והיא ממשיכה לחדש ולחדש, אנשים נשארים תקועים עם קנון רק ביגלל העדשות שכבר רכשו - אחרת ממיזמן היו נוטשים את הספינה הטובעת הזו.

רחוק מלהיות מדוייק. עדשות אפשר למכור, ובלי קשר - יש דברים שמצלמות המירורלס פשוט לא מסוגלות עדיין לעשות. כל מה שקשור בפוקוס עוקב אחרי נושאי צילום זריזים (לא מדבר על ילדים). אולי הסוני עושות את זה אחרת, אשמח לנסות ולהתבדות, אבל נקודת הייחוס שלי היא 1D אז פשוט זה לא יהיה.

בנוסף - יצא לי לצלם עם הפוג׳י לא מזמן צילומים סטייל סטודיו, יעני התאורה העיקרית הייתה פלאשים. לא ראיתי כלום בעינית! כיוון שהחשיפה אותה כיוונתי הייתה חשוכה יותר מהתאורה הטבעית באיזור - העינית הראתה רק חושך. בחצי לחיצה לפוקוס קיבלתי הארה מלאכותית ונעילת פוקוס, אבל היה די מעצבן לכוון פריים כל פעם. יכול להיות שזה עניין של הגדרות EVF, אין לי מושג - אבל שוב נוכחתי שלפחות עבורי - זה עדיין לא תחליף לעינית אמיתית. צילום בתנאי תאורה קשים ומשתנים דרך EVF פשוט לא עובד (אצלי, אולי יש מי שמסתדר עם זה).

לא יצא לי לבדוק את זה, אבל צלם שמבלה זמן ארוך עם עין אחת בעינית והשניה פקוחה באופן רצוף (ככה לפחות אני עובד) - זה חייב להיות לא נעים ואולי גם לא בריא לקבל תמונה שונה בכל עין.

שלא לדבר על כך שאני מתעב את התחושה שאני רואה בעין תמונה מעובדת ולא מציאות. בסיכומו של יום - הפוג׳י חמודה וכיפית לאללה כשלא בא לי לסחוב תיק צילום, אבל כשאני יוצא במטרה לצלם אני מעמיס את התיק עם הקנונים.

תתחדש על ה X-T10, נראית מצלמה חמודה לאללה, התלבטתי רבות בינה לבין ה X-E2, בסוף בחרתי באחרונה סתם כי היא הגניבה אותי יותר.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

לגבי הפוקוס- זה בעיקר הסיבה שהעדיף את הסוני, עוקב גם אחרי עייניים ותמיד האדם גם אם בתנועה ייצא בפוקוס, הפוקוס שלו מהיר ומדוייק, אבל רק עם העדשות שלו- אם לוקחים עדשות אחרות עם מתאם הפוקוס ניפגע משמעותית (מהירות ויכולות פוקוס).

ולא רוצה לדבר על 4K, ראיתם מה הקנון העלובים האלה עשו עם הקנון החדשה? עלאק 4K שהוא אוסף JPEG! שתופס נפח אחסון מטורף ועדיין האיכות עלובה לעומת הסוני.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)
בנוסף - יצא לי לצלם עם הפוג׳י לא מזמן צילומים סטייל סטודיו, יעני התאורה העיקרית הייתה פלאשים. לא ראיתי כלום בעינית! כיוון שהחשיפה אותה כיוונתי הייתה חשוכה יותר מהתאורה הטבעית באיזור - העינית הראתה רק חושך. בחצי לחיצה לפוקוס קיבלתי הארה מלאכותית ונעילת פוקוס, אבל היה די מעצבן לכוון פריים כל פעם. יכול להיות שזה עניין של הגדרות EVF, אין לי מושג - אבל שוב נוכחתי שלפחות עבורי - זה עדיין לא תחליף לעינית אמיתית

לא יודע איזו פוג'י ניסית, אך קיים סיכוי שמדובר בהגדרות והעינית כלל לא פעלה אלא רק המסך האחורי.

ה EVF של ה X-T1 (ואני מאמין שגם של ה X-T2) הוא הדבר הכי טוב שנתקלתי בו מאז ה VF שהיה לי ב D700 זכרונה למכירה. בתנאי תאורה נמוכים הוא מתפקד על תקן סוג של ראיית לילה ; אילו רק הפוקוס היה יעיל באותה מידה... :roll:

ה EVF ב X-E2 לעומת זאת הוא לא יותר מבדיחה עצובה (קטן להחריד וממוקם בצד) ועדיף להסתמך על ה LCD.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
העינית ב XT-10 היא במרכז והתפעול שלה מאוד דומה למצלמות ריפלקס.

).

לא דומה בכלל.

יש לה חוגות יעודיות, בניגוד לרפלקס. כמו ב-Pro, רק שבשנייה העינית היברידית ובצד.

לגבי עלויות החלפה, התמחורים רק עולים, כשמנסים לפצות על ירידה במכירות עם העלאה במחיר וכיוונון לפרימיום. כלומר, מחפשים את הפריקים של הציוד שיישפכו כסף, כי הבינו שמהעמך לא תהיה תקומה.

גם זה לא יעזור להם. השיפור הפך להיות זערורי בשלוש השנים האחרונות. אין סיבה מהותית לשדרג.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני באמת לא אשדרג בכאלו מחירים. אולי עוד שנה+ כשהמחירים ירדו ואהיה מיליונר (סיכוי נמוך לאחרון).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רנו פריק, תתחדש. אני רואה שאתה ממש אוהב פוג'י. יש לך על הכוונת פורמט בינוני שלהם?

Xt10 בחירה מענינת. אבל אפשרות לiso גבוה מאוד רק בjpeg לא מפריע לך?

אף מצלמה מודרנית היא לא ריינג'פיינד.

חוץ מלייקה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לא יודע איזו פוג'י ניסית, אך קיים סיכוי שמדובר בהגדרות והעינית כלל לא פעלה אלא רק המסך האחורי.

ה EVF של ה X-T1 (ואני מאמין שגם של ה X-T2) הוא הדבר הכי טוב שנתקלתי בו מאז ה VF שהיה לי ב D700 זכרונה למכירה. בתנאי תאורה נמוכים הוא מתפקד על תקן סוג של ראיית לילה ; אילו רק הפוקוס היה יעיל באותה מידה... :roll:

ה EVF ב X-E2 לעומת זאת הוא לא יותר מבדיחה עצובה (קטן להחריד וממוקם בצד) ועדיף להסתמך על ה LCD.

אכן, X-E2. ייתכן שהעינית שלה פחות מוצלחת, אין לי נקודת השוואה. סמוך עלי שהעינית עבדה, הרי אמרתי שבחצי לחיצה לקבלת פוקוס כן התבצעה הארה בעינית. אני ״מקטר״ על זה שאני רגיל לעבוד כשאני רואה מציאות דרך העינית, ואולי אוכל לקבל EVF שזה מה שהיא עושה, מראה לי מציאות ולא תרגום דיגיטלי (או יותר נכון, תרגום כמה שיותר נאמן למציאות). כשאני בוחר חשיפה אני לא רוצה לראות בעין את ההשפעה שלה, כי אני סומך על עצמי שאדע לעשות את זה לבד. כנ״ל ש״ל. אולי אני אנלוגי, בעצם בטוח, אבל זה מה שאני חווה עם הסיפור הזה.

לגבי הפוקוס- זה בעיקר הסיבה שהעדיף את הסוני, עוקב גם אחרי עייניים ותמיד האדם גם אם בתנועה ייצא בפוקוס, הפוקוס שלו מהיר ומדוייק, אבל רק עם העדשות שלו- אם לוקחים עדשות אחרות עם מתאם הפוקוס ניפגע משמעותית (מהירות ויכולות פוקוס).

ולא רוצה לדבר על 4K, ראיתם מה הקנון העלובים האלה עשו עם הקנון החדשה? עלאק 4K שהוא אוסף JPEG! שתופס נפח אחסון מטורף ועדיין האיכות עלובה לעומת הסוני.

שוב, אני לא מדבר על מעקב אחרי אדם הולך וממצמץ. אני מדבר על צילום אופנועים, מכוניות, דברים שזזים ומשנים כיוון. האם הסוני עושה את זה טוב? יכול להיות, לא ניסיתי. יודע מה? הלוואי. תן לי מצלמה שמזכירה את היכולות של ה-1D בסיפור הזה ואשמח מאוד למכור את כל הציוד הכבד שלי ולעבור אליה. איכשהו, נראה לי שאנחנו רחוקים מזה מס׳ שנים.

לגבי וידאו - אין לי מושג, לא מבין בזה כלום ושמח מכך.

ר. פרסקי

פורסם

תודה, אני אוהב את התוצאות שאני מקבל מפוג'י ופשוט כיף לי לצלם איתם.

חשבתי על הפורמט בינוני, אבל בשלב הזה אין לי צורך בכזאת מפלצת, אולי בעתיד.

היתי.צריך לקנות כמה דברים בעיר אז לקחתי אותה אתי לטיול עם ה56 מ"מ.

לגבי הגודל אחרי פעמיים שלוש מתרגלים וזה לא כזה נורא, ואם אני צריך להשוות לxe2 אז יש הבדל בינה לבין הxt10 אבל עוד מוקדם מדי לעשות רשימה של הבדלים.

כל התמונות ישר מהמצלמה בלי עריכה.

840bbf8ed8a8b07c1e4047e4a3489407.jpgec9e8f87ad93889d9a5314a11f666793.jpg50f0872aac0bfc78bd4f889653671ce6.jpg4f070cdfcf1a9b57baf21551292dce74.jpg488928f8ea3f4cbc8807fcf14bc99450.jpg1a2ed1b8c07d6afd8765115e5d711850.jpg0d023035c0f264849d268067bcf3903e.jpg6f765ad98d93deebe18cb067f8ff68b9.jpg

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

פורסם
תן לי מצלמה שמזכירה את היכולות של ה-1D בסיפור הזה ואשמח מאוד למכור את כל הציוד הכבד שלי ולעבור אליה. איכשהו, נראה לי שאנחנו רחוקים מזה מס׳ שנים.

לגבי וידאו - אין לי מושג, לא מבין בזה כלום ושמח מכך.

אלטרנטיבה היחידה לצילום ספורט ל1d היא המקבילה של ניקון. מבחינת וידיאו, הפוקוס של 1dx mkii כרגע הוא הטוב ביותר. לניקון זה עדיין לפי קונטרסט, לקנון חיישניי פאזה על החיישן.

כך שיש עוד זמן עד שהמצלמות האלו יהיו הבחירה האולטימטיבית לספורט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

@אנלוגי - ניסית לבטל בהגדרות את הפונקציה שנקראית Preview Exp/WB in manual mode תחת ה screen setup? זה נשמע בדיוק כמו משהו שאתה מדבר עליו, מעבר לזה קצת קשה לי להבין, בOVF בתנאי תאורה קשים כמה יותר טוב תראה? אני לגמרי מסכים עם אלפא, בלילה העינית לפחות ב XT1 משמשת כסוג של ראיית לילה אם מבטלים את הפונקציה שציינתי, אם לא מבטלים ה EVF עובד על תקן WYSIWYG.

נחזור שוב לפוקוס, בליין ה xtrans2 של פוג'י אין מצלמה שמסוגלת לעמוד בקצב או להיות קרובה לקצב של DSLRים "פשוטים" כמו ניקון d7200 או קאנון 80d, והיא רחוקה מאוד ממשהו כמו ה 3d tracking המעולה של ניקון D750 או D500 המדהימה. הדבר היחידי שטוב במירורלס זה ה on chip pdaf, שמבטל את הצורך לעשות מיקרו כיול לעדשות.

בעיני, דווקא לתפוס ילד\כלב רץ אליך ומשנה כיוון קשה יותר מלעשות פאן על מכונית נוסעת.

בליין הנוכחי של פוג'י Xtrans3 הפוקוס הוא אמין ומדוייק יותר ממה שאומרים - אין לי נסיון אישי, אולי תופתע לטובה אם תשחק עם ה XT2.

פורסם
@אנלוגי - ניסית לבטל בהגדרות את הפונקציה שנקראית Preview Exp/WB in manual mode תחת ה screen setup?
. אכן, זה הפיתרון לעניין הזה. תודה.

ר. פרסקי

פורסם

הXT2 מצלמה מדהימה, יכולתי לקנות אותה, אבל עצרתי את עצמי.

הכי חשוב להתאים את הכלי (מצלמה) לעבודה, בשבילי הXT10 והXE2 ממלאות את כל מה שאני צריך, מה גם שברגע שנהרס גוף יותר ויותר זול להחליף מאשר XT2, PRO2.

הדבר הבא שאני הולך לקנות זה מסך נורמאלי (לפחות 30 אינטש) וסט תאורה נייד של Elinchrom, בשביל פרוייקט שרץ לי בראש.

• תוכן חדש...