Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים וצהרים טובים!

בשבוע הבא אני הולך להתחיל לעבוד וללמוד באיזור הרצליה.

כיום אני מתגורר בי-ם(אופציה של מעבר דירה לא על הפרק) וע"פ התכנון נסיעות שלי ונסיעות בלת"מ אני עתיד לעשות באיזור ה3200 ק"מ בחודש.

ברכב הנוכחי שלי(בראבו 11) הוא צורך 1-12 בתוואי של גוש דן.

כיום הקילומטראג' עומד על 120K והרכב משרת אותי נאמנה,אך חישוב בסיסי בצריכת הדלק בין פריוס לפיאט בתנאים זהים מצביע על חסכון של כ7.000 ש"ח לטובת הפריוס.

לאחר השיח שלי עם מוסך מורשה טויוטה,אוכל להרחיב את האחריות על המצבר ההיברידי עד להגעתו של הרכב לגיל 10 בעלות של 300 ש"ח בשנה,כאשר עלות ההחלפה נעה בין 7-10 אש"ח.

מה עדיף לעשות?

להישאר עם הרכב הנוכחי?

האם יש טעם לקנות פריוס שנת 08-09,שנתיים להנות מהאחריות ולאחר מכן לקחת את הסיכון?

או שעדיף לקחת רכב סופר מיני כגון 208 ידנית(אם כי אני מעדיף אוטומט).

מה הדבר הנכון ביותר כלכלית?

פורסם

בק"מ הזה,לטעמי רכב דיזל יהיה עדיף וכמובן,שצריך לחפש אחד שמור עם ק"מ נמוך שתשרוד איתו שנתיים לפחות לפני שתעבור לרכב הבא.רוב הרכבים ההיבהרידים עברו ק"מ גבוה (אפילו משנתונים מתקדמים מוכרים רכבים מליסינג בני 3 עם 100,000 ק"מ ומעלה) והיה כאן שרשור השבוע על טויוטה פריוס עם 240,000 שיש לה בעיית גיר ומוסך יבואן (שכנראה הוא הכתובת היחידה לטיפול) לא התבייש לבקש מחיר של כמעט עלות הרכב כולו כך שעלות התחזוקה שלה עלולה להיות יקרה כאשר תתגלה תקלה רצינית.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קשה לומר לך מה נכון, ואיזה סיכון כדאי לקחת, על פניו בק"מ שאתה עומד לעשות אתה צריך או רכב דיזל ידני או היברידי. רק הם יתנו לך את החופש לעשות את הק"מ שאתה נאלץ לעשות מבלי לשלם הוצאות מטורפות על דלק.

אמנם זה מעבר לתקציב שלך, ולא במעט, אבל יש לי פריוס 2012, ועם מימון נכון, תוכל להעמיד אותה בחניה שלך כבר ביום ראשון.

בוא אלי כשאתה בהרצליה, יחד עם הפיאט שלך, תעשה סיבוב על הפריוס, וננסה לגבש ביחד פתרון.

אמיר

פורסם

בתוואי עירוני (גוש-דן בפקקים) לפריוס יתרון משמעותי על רכב דיזל, ויהיה לך מאוד קשה להגיע עם רכב כלשהו לתצרוכת הדלק שלה.

להוריי הייתה פריוס 6 שנים שהחליפה מגאן אוט' ונסעה בתוואי גוש-דן עם תצרוכת דלק קבועה של 20+ (מדוד במשאבה), עם מזגן ובלי נהיגה יוצאת דופן. באותם תנאים בדיוק המגאן רשמה 1:12.

הפריוס שלנו הייתה דור 3 שמעט חסכונית מה-2, אבל גם לאחרונה יעילות מרשימה. תוסיף לזה מרווח טוב ממשפחתיות קומפקטיות (ובטח מסופר-מיני), שזה לא בהכרח חשוב לך אבל נחמד שיש, תיבה אוטומטית ונסיעה סופר-שקטה במיוחד בעיר, ותקבל חווית נהיגה מאוד נעימה.

פורסם

החשש העיקרי שלי זה המצבר,כל עוד יש אחריות מורחבת זה כסף קטן,אבל במידה והמצבר מתקלקל לאחר האחריות,חסכון של שנה שלמה יורד לטמיון...

יש טעם להסתכל לכיוון האינסייט?

פורסם

לא, היא לא חסכונית במיוחד וכמכונית - די רעה. פיז'ו 208 ידנית אם אתה חושש מהעתידות זו אופציה טובה. אישית עם מוניטין האמינות של הפריוס והחסכון הגדול בדלק - נראה לי די משתלם בטח בתקופת האחריות, אולי גם אח"כ.

פורסם
החשש העיקרי שלי זה המצבר,כל עוד יש אחריות מורחבת זה כסף קטן,אבל במידה והמצבר מתקלקל לאחר האחריות,חסכון של שנה שלמה יורד לטמיון...

יש טעם להסתכל לכיוון האינסייט?

שרשור סמוך קוטל את האינסייט מהרבה בחינות

פורסם

עם כל החיבה שלי לרכבים היברידים, זה תקציב בעייתי לרכב היברידי. רכב בשנתון/ק"מ הזה זה הימור.

אני הייתי מנסה ללכת על הלוואה (ע"ח החיסכון בעלויות הדלק) כדי להתקדם לרכב שעוד תוכל להנות מהאחריות שלו.

אופציה נוספת היא ללכת על סופרמיני ידנית שתביא אותך לאזור ה-1:15, מקום טוב באמצע בין הרכב שלך להיברידי. בתקציב הזה תוכל לרכוש רכב בן 3 עם כ-50 אלף ק"מ. לדוגמא: שברולט ספארק, סיטרואן סי1/פיג'ו 107 וכו'.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אופציה של מיני פחות על הפרק,לא הצלחתי למצוא תנוחת נהיגה טובה באף רכב 107/פיקנטו/ספארק.

208 היא היחידה שמוצאת חן בעיני בסכומים האלה...

אני מחפש רכב ל5 שנים ושיהיה לי ראש שקט,פריוס עונה על ההגדרה כמו כפפה ליד.

האם כדי הלגדיל את התקציב ל50-55 ולקנות פריוס טריה יותר?

פורסם (נערך)

כאחד שנוסע בערך כמוך: שווי הרכב שלי כ 35K ש"ח ,נוסע בפריוס 2008, כ- 27,000 ק"מ לשנה, מהמרכז ל י-ם, מחצית בינעירוני, ראה מניסיוני:

אני חוסך בערך 7,000 ש"ח לשנה.

ביטוח לסוללה- עושים כל טיפול 15K ק'"מ, בשנה אני/אתה עושה 2 טיפולים ולכן יוצא 2X300 (ולא 300 כפי שאמרו לך).

עלויות אחזקה- אמינות מושלמת, בינתיים, אחרי 240K ק"מ, הפריוס חסכוני יותר באחזקה מכל רכב בנזין/דיזל שהיה לי בעבר. ישנו חיסרון- בגלל מורכבות הפריוס, הנטייה לטפל במוסך יבואן, מה שיכול לעיתים לצאת יקר.

נוחות- הרכב נוח ומהנה לנסיעה משמעותית יותר מרכבי דיזל מקבילים, שקט מופתי בפריוס לעומת דיזל רועש ומווברץ.

חיסכון- בשנתיים שהרכב אצלי חסכתי כ- 15,000 ש"ח בדלק לעומת רכב בנזין שהיה לי, בעתיד כשאחליף סוללה, גם אם זה יהיה מחוץ לאחריות אשלם כ-8000 ש"ח, בינתיים נראה שזו עסקה מצויינת.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...