Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני עד 55K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

אני כבר די נעול על שני רכבים והולך לראות אותם השבוע כניראה, אני עדיין מתלבט מה מהם לרכוש וכניראה שזה יקרה אחרי שאני יעשה נסיעת מבחן ובדיקה. אני בחור צעיר, בקרוב סטודנט ומחפש רכב שנראה טוב, מאובזר כמו שצריך. שיהיה אמין עם כמה שפחות בעיות ועם צריכת דלק סבירה.

הרכבים הם

שברולט סוניק LTZ שנתון 2013 1.6 116 כ"ס

לבין

פיג'ו 208 1.6 אקטיב 120 כ"ס שנתון 2013

שניהם גיר אוטמט

את האמת שאני הפכתי כבר את כל הפורום על הדגמים האלה ועדיין לא הצלחתי להגיע לתשובה סופית באמת אל מה ללכת.

מבחינת צריכת הדלק מי תיהיה חסכונית ועדיפה?

לגבי טיפולים וחלפים הבנתי מה תיהיה זולה לתחזוקה יותר?(הבנתי שהפיג'ו יקרה במיוחד זה נכון?)

ולא הפסקתי לקרוא לגבי ירדת הערך של שתי החברות האלה. הבנתי שהשוק שלהם בארץ וירדת הערך שלהם מטורפת. אני אומנם מכוון להשאר שנתיים פלוס עם הרכב אבל עד כמה זה נורא ועד כמה זה שווה לרדת מהם ולחפש רכב אחר?

ובגדול בשורה תחתונה, מה טובה יותר ומה אתם ממליצים!

תודה רבה חברים!

עריכה אחרונה על ידי YOTAM9119
  • ספונסר פורום
פורסם

במחיר שאתה מדבר עליו, אתה יכול לרכוש MG3 חדשה 2016, גיר ידני, מנוע 1500 סמ"ק עם 106 כ"ס, חמש שנות אחריות מלאה ועוד.

נשמח להזמין אותך לעשות נסיעת מבחן.

אח"כ תחליט על מה שהכי מתאים לך.

צוות לובינסקי

פורסם

הייתי הולך על הפיגו עקב נוחות מושבים טובה יותר ואיכות חומרים עדיפה,שניהם לא נחשבים לשומרי ערך הטובים בקבוצה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם הייתי הולך על הפיג'ו. אומר בזהירות כי לדעתי היא שומרת יותר טוב על ערכה מהשבי, היא יותר נוחה ואוחזת ממנה, המנוע די חזק, ואם אתה לא נוסע מהר אז הסל"ד שם בגדר הנורמלי אז גם צריכת הדלק סבירה.בעבר היו בעיות בגיר ה-AL4, למיטב ידיעתי השתפר, אבל אני לא יודע, חכה למלומדים ממני.

פורסם

אחד החששות המרכזיות שלי זה שהבנתי שהגיר מאוד מיושן, בן 20. אומנם אמין ובלי הרבה בעיות אבל מסרסס את המנוע ומשפיע על חווית הנסיעה. אני מתכוון לעשות נסיעת מבחן ולהרגיש את זה. אני לא מאמין שזה יפריע לי יותר מידי אבל עדיין ננסה.

שאתה אומר צריכת דלק סבירה לכמה אתה מתכון לערך?

פורסם

מניח שממוצע טוב יהיה בסביבות ה-1:11.5, אבל שים לב שב-100 קמ״ש המנוע ב-3000 סלד, 120 כבר כמעט 4000, לא חסכוני ממש בבין עירוני לעומת סופר מיני אחרות כמו פולו/איביזה/קליאו.

פורסם

לחבר שלי יש כזאת כבר שנה וחצי ומרוצה,אכן הגיר מסרס את המנוע,ציפיתי לתגובה טובה יותר,אבל לדעתי לרוב האנשים הרכב יהיה בסדר גמור.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לחבר שלי יש כזאת כבר שנה וחצי ומרוצה,אכן הגיר מסרס את המנוע,ציפיתי לתגובה טובה יותר,אבל לדעתי לרוב האנשים הרכב יהיה בסדר גמור.

האם הוא התלונן על בעיה או שהייתה לו בעיה כלשהיא?

ואת האמת זה שהרכב מגיע לסלד גבוה ב100 קמש וב-120 קמש די מדאיג אותי. אני בן אדם שאוהב לנסוע מהר וללחוץ שצריך(עקיפות וכ'ו) ואם ככה אני כניראה יגיע לסלדים גבוהים בנסיעה בכביש מהיר, מה שאומר שצריכת הדלק תעלה משמעותית.

לשברולט יש גיר עם 6 הילוכים ובטח המהלכים יספקו חסכון עדיף בדלק לא?

ויוליאן יש מצב לשאול את החבר או אם אתה יודע מה הצריכת דלק הממוצעת שלו?

פורסם

אין בעיות.

צריכת דלק בערך 1/14 אם אני זוכר נכון,זה לא רכב חיסכוני במיוחד.

Sent from my A0001 using Tapatalk

פורסם

תודה יוליאן!

אשמח לשמוע גם קצת על הסוניק LTZ(דגם עם סאן רוף ומולטימדיה), אני ממש אוהב איך שהרכב ניראה מבחוץ ובפנים, הגימורים שלו ממש יפים. מבחינת מראה הוא עדיף על הפיג'ו לדעתי. אשמח לשמוע קצת לגבי האמינות שלו, צריכת דלק ותחזוקה כללית. ואם יש לו איזה בעיות מוכרות.

הבנתי שהמתלים שלו רכים ושהוא פחות נוח לנהיגה מהפיג'ו. איכות החומרים בתא הנוסעים מעניין אותי פחות אם לומר את האמת.

אשמח לשמוע עליו גם קצת!

תודה רבה על כל העזרה חברים!

פורסם

צריכת דלק בערך 1/14 אם אני זוכר נכון,זה לא רכב חיסכוני במיוחד.

1 ל 14 זו צריכה מצויינת לסופר מיני עם מנוע 1.6 , במיוחד כשהוא משודך לגיר אוטומטי 4 הילוכים מיושן.

קשה לי להאמין שה208 עם יחידת ההנעה הזו מגיעה לצריכה כזו, 1 ל 12 נשמע סביר יותר.

גם הסוניק לא ממש חסכונית בדלק, ולמרות שיש לה יותר הילוכים, אני נוטה להאמין שהפיג'ו תהיה חסכונית יותר.

פות"ש, אני הייתי בוחר ב208 (האמת שכבר בחרתי, אך בגרסה אחרת), היא מודרנית יותר, מתנהגת יותר, נוחה יותר והתחזוקה השוטפת שלה ממש לא יקרה כפי ששמעת .

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם (נערך)

מדובר על צריכה בין עירונית ברובה ונסיעה רגועה.

הוא גם אמר זה בערך,כלומר יכול להיות 1/13 גם.

ככה שלבין עירוני זה דווקא הגיוני בנסיעה רגועה.

Sent from my A0001 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

עניין הסלד הגבוהה מלחיץ אותי קצת. אני אוהב לנהוג בצורה "נמרצת". אני מאמין שהגיר לא יפריע לי פרט לעניין צריכת הדלק.

אשמח לשמוע עוד חוות דעת על הרכבים, לכאן ולכאן.

• תוכן חדש...