Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לחברי הפורום , אני רוצה לדעת באם יש לי תמונה באיכות גבוהה - נאמר שבאותה איכות , מה יתן לי איכות יותר גבוהה הדפסה על קנבס או פרספקס או בכלל על חומר אחר ? .

רוצה לתלות תמונה גדולה על הקיר , גודל התמונה לערך 1.8 גובה , רוחב 2 מ' לערך .

האם יש מקום מומלץ להדפסת תמונות כאלה באזור הוד השרון והסביבה ? .

איך מותחים את הקנבס לגמרי , האם נדרש מסגרת מעץ מאחוריו ?.

תודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם (נערך)

בוודאי שפרספקס. מדפיסים על פרספקס בuv בגב החומר ואוטמים עם צבע לבן והגימור יוצא אחד לאחד כמו זכוכית. רק מי שמקיש על החומר ידע לזהות (תלוי בעובי). קנבס בגלל שהוא לא חלק האיכות נפגעת. קנבס מותחים על מסגרת עץ. אם אתה רוצה משהו יוקרתי אתה עושה הדפסה על פרספקס בשיטה שכתבתי למעלה על פרספקס 5 מ"מ לפחות ותליה עם הרחקות מהקיר.

עריכה אחרונה על ידי yotams4

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

~

הדפסת פרספקס תהיה כנראה יקרה משמעותית מקנבס בתנאים האלו, ולא בטוח שתצדיק את המחיר.

תמונות כאלה נצפות בד"כ ממרחק של מטר וחצי או יותר, ובמצב כזה הטקסטורה של הקנבס כבר לא נראית לעין. מה גם שאנו לא יודעים איזו תאורה יש בחדר, וחתיכת פלסטיק נוצץ בגודל כזה עלולה ליצור השתקפות שתהרוס את כל האפקט.

חשוב גם לדעת על איזו תמונה מדובר. צילום איכותי ברזולוציה של 300DPI ומעלה יראה מצויין על פרספקס, בעוד שרפרודוקציה של ואן גוך תצא הרבה יותר טוב על קנבס (בגלל אותה טקסטורה, שמסתירה היטב את הפגמים בסריקה). לאחרונה התחילו לעשות בארץ הדפסה רב-שכבתית על דיקט (הם קוראים לזה OSB), יקר מאד אבל נותן אפקט שאין שני לו. ויש עוד אופציות.

לגבי מתיחת הקנבס - שיטה אחת היא להדפיס אותו מגליל, להלביש על מסגרת שהוכנה מראש, לחבר אל המסגרת עם אקדח סיכות ואז לבצע מתיחה סופית עם טריזים בפינות. שיטה נוספת היא למתוח אותו מראש על המסגרת ואז להדפיס על כל המכלול. גם זה תלוי בתמונה שמכינים, בגודלה ובאיכות הרצויה. אין פתרון 'יותר טוב' אוניברסלית.

המלצתי לך היא לקחת את הקובץ של התמונה על דיסק און קי, לגשת ל-PicPong בקניון שרונים ולבדוק איך הם ממליצים להדפיס וכמה זה יעלה. לאחר מכן אפשר לבצע השוואה באינטרנט לפי הפרמטרים שהם ימליצו ולהחליט מה מתאים לך.

פורסם

אנחנו הזמנו הדפסה על קנבס בביג-גרף בתל אביב, בערך בגודל שאתה רוצה.

הם מותחים את הבד על מסגרת עץ. יצא ממש יפה ומחיר סביר!

20161011_105832.jpg

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

איזה מכונה אתם מכירים שמדפיסה על רוחב שכזה?

מה שאני מכיר שמתאים לאומנות הינו ברוחב 64 אינצ' סה"כ, מזה צריך להוריד 10 סנטים לצורך מתיחה על המסגרת.

מכונות לרוחב גדול יותר זה כבר לשילטי חוצות.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אצלי יש גלילים של קנבס עד 2 מטר ואני מדפיס במכונת roll to roll uv אפשר להזמין עד 2.5 מטר רוחב. מותח אחרי הדפסה

2710915f27718c2e3eb41dbb034eb0ee.jpg

פורסם

נו זה מכונות לשילטי חוצות לא?, לא המכונות לFINE ART.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

מדפסות לאומונות, ציורים/צילומים ומה עוד, הדגש על איכות ודיוק צבעים ועומק, אבל מדפסות כאלה לא מתאימות להדפסה של תמונות לתנאי חוץ/שמש וכו', וגם עלות הדפסה גבוהה בהרבה לעומת מדפסות לשילטי חוצותששם הצבע מתאים לעמידה בתנאי שמש ומזג אוויר.

נ.ב- מהירות ההדפסה זה גם עולם אחר, בFINE ART יקח לך המון זמן להדפסה, במכונות הענקיות הללו המהירות גבוהה בהרבה אחרת הבעלים פושט רגל אם יצטרך להדפיס גדלים כאלה במדפסות אומונות :-).

http://www.epson.com/cgi-bin/Store/jsp/Pro/Home.do?UseCookie=yes

כאן יש דוגמאות לחלוקה לקטגוריות שונות.

אגב אני כבר מיזמן לא מעודכן במדפסות הענקיות- לפני הרבה שנים הצבע שלהם היה סולבנטי שלא בריא לתנאי פנים- הבנתי שכיום הצבעים מתקדמים וידידותיים יותר לסביבה נכון?

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

פורסם (נערך)

אני משתמש במה שמימקי קוראים לו eco solvent שאמור להיות פחות מזיק.

אגב המדפסות בקישור שלך מאוד זולות.

בהתייחסות למהירות. יש לך כל כך הרבה אפשרויות. אני יכול להדפיס על 32 פסים במהירות נמוכה במוד שנקרא uni direction כלומר הראש מדפיס רק כשהוא נע לצד אחד וכשהוא חוזר הוא לא מדפיס. זה יקח נצח. אבל האיכות פצצה. ככה אני עושה מטבחים (זכוכיות)

עריכה אחרונה על ידי yotams4

פורסם (נערך)

כן אני מכיר, אבל אלו מכונות לתעשייה ושילוט ששם הדרישות שונות לעומת מדפסות לFINE ART ששם הן מגיעות עם 9/10 צבעים ורמת דפוס של מדפסת פוטו, זה קטגוריות שונות למטרות שונות, הכל כמובן תלוי בדרישות הלקוח.

המחירים אכן זולים יותר כי זה לא מכונות תעשייתיות.

אגב,ממש אהבתי את הדוגמא המודפסת על זכוכית/פרספקס, ממש יפה ומוסיף לעיצוב, אמא רוצה לשפר את מראה המיטבח ואני אציע לה.

נ.ב: פותח השירשור אתה צריך ליראות אם מראה ההדפסה על פרספקס מתאים לך מבחינת המראה/עובי או שאתה רוצה למסגר וכו'.

לדעתי שתי הפשרויות מאוד יפות, תלוי המראה שאתה מעוניין לקבל.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

פורסם
מדפסות לאומונות, ציורים/צילומים ומה עוד, הדגש על איכות ודיוק צבעים ועומק, אבל מדפסות כאלה לא מתאימות להדפסה של תמונות לתנאי חוץ/שמש וכו', וגם עלות הדפסה גבוהה בהרבה לעומת מדפסות לשילטי חוצות ששם הצבע מתאים לעמידה בתנאי שמש ומזג אוויר.

אגב אני כבר מיזמן לא מעודכן במדפסות הענקיות- לפני הרבה שנים הצבע שלהם היה סולבנטי שלא בריא לתנאי פנים- הבנתי שכיום הצבעים מתקדמים וידידותיים יותר לסביבה נכון?

השוק נמצא בתזוזה מתמדת, ובין שתי הקטגוריות שהזכרת כבר מזמן מולא הוואקום עם מוצרי ביניים המגשרים בין איכות לעלות הדפסה.

המהפכה הגדולה האחרונה בתחום הייתה כש-HP הציגה את סדרת מדפסות ה'גרפיטי' שלה עם דיו ע"ב לטקס. מדפסות גליל בגדלים של 1.6-5.0 מטר שעובדות עם דיו גמיש, ידידותי לסביבה ומתייבש מיידית ללא צורך בלמינציה. קצת לפני זה הם הציגו מוצר OEM אמריקאי בשם FB500/700 - מכונת UV שיודעת להדפיס על כל משטח קשיח עד עובי 6 ס"מ ורוחב 2.5 מטר, עם הנעת חגורה שאיפשרה הרצה של דלתות ומשטחים עד 10 מטר אורך, וגם זה בגלל מגבלת זכרון. היום יש כאלה גם למתחרים - EFI, OCE ועוד.

הדפסות קנבס אפשר לייצר על כל מכונת גליל, איטית או מהירה, קטנה או גדולה, בהתאם לעומס על בית הדפוס. הדפסות UV קשיחות עושים בעיקר על הפלאטבדים למיניהם (מכאן הקיצור FB), כולל לפעמים הדפסה על קנבס מתוח מראש כפי שהסברתי לעיל. לעתים גם מעבירים את זה למכונות הכבדות יותר (כמו בהדפסת OSB) לטובת עליה באיכות ובמהירות , ואז המחירים כבר מגיעים לאלפי שקלים. זה מה שעושים כאשר עסקים מזמינים הדפסות כאלה למשרדים שלהם למשל.

• תוכן חדש...