Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוקי תנועה

Spongebob
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שאלה שמסקרנת אותי ואני לא יודע את התשובה המדוייקת: מתי בדיוק החוק מחייב לעצור? רק כאשר הרמזור הופך לאדום מלא? לצורך הדוגמה, נניח ורכב נוסע במהירות נמוכה, אפילו מזדחל בפקק תנועה, האם עליו לעצור באור הכתום? או שמותר חוקית לחצות צומת באור כתום?

נא להימנע מהרצאות לגבי תאונות שנגרמו עקב רכבים שבלמו בהיסטריה בראותם את האור הירוק המהבהב/כתום, אני מכיר את הסיפור וזו לא מטרת השירשור.

תודה.

פורסם

נתחיל מהמונח "אדום מלא" שפשוט לא קיים. יש אדום או אין אדום. זה לא שהוא מתחיל בוורוד והולך ומתכהה עם הזמן. זה כמו אלה שאומרים לשוטר שהם עצרו עם ארבעת הגלגלים. לא, כי יש כאלה שעוצרים רק עם שלושה והרביעי ממשיך להסתובב. בקיצור הבנת. יש צהוב ואחריו אדום. אם הופיע אדום ברמזור כמובן שאתה חייב לעצור. ע"פ החוק מותר לעבור בצהוב וגם מצלמות הרמזור מצלמות רק שניה אחרי הופעת האור האדום. שוטר שרואה אותך ברמזור, בין אם נוסע מאחוריך או עומד מהצד, על מנת לתת לך דו"ח בגין עברית אור אדום, חייב לוודא שהגלגלים הקדמיים שלך היו לפני קו העצירה כשהאור התחלף לאדום. המלצה מניסיון - בצהוב עוצרים, לא מאיצים כדי להספיק לעבור.

פורסם

לא הכי מדויק.

לפי הודעת התעבורה (קביעת תמרורים), המשמעות של אור צהוב ברמזור (תמרור 705) :

עצור כאמור ב-701 (אור אדום).אם אינך יכול לעצורלפני הצומת בבטחה אושנכנסת אליו, השלם אתמעבר הצומת ופנהו מידכאמור ב-703 או 704 (תמרורי אור ירוק ברמזור).

המשמעות של אור אדום ברמזור (תמרור 701) :

עצור!סומן קו עצירה – עצורלפני קו העצירה,סומן מעבר חציה – עצורלפני מעבר החציה,לא סומן קו עצירה אומעבר חציה – עצורבסמוך לרמזור הקרוב.אסור לעבור את קוהעצירה או את מעברהחציה או להיכנסלצומת כל עוד האורהאדום דולק

בסוגריים הוספתי הערות שלי להבהרת משמעות התמרורים + מחקתי קטע קטן שאינני חושב שרלוונטי להבנה.

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_TRAFFIC_PLANNING/tamrurim2010.pdf

פורסם
נתחיל מהמונח "אדום מלא" שפשוט לא קיים. יש אדום או אין אדום. זה לא שהוא מתחיל בוורוד והולך ומתכהה עם הזמן. זה כמו אלה שאומרים לשוטר שהם עצרו עם ארבעת הגלגלים. לא' date=' כי יש כאלה שעוצרים רק עם שלושה והרביעי ממשיך להסתובב. בקיצור הבנת.[/quote']

כן, הבנתי. :-D

ברור שאין ורוד שהופך לאדום, המונח "אדום מלא" היה למען הסר ספק. אבל אהבתי את האנלוגיה עם שלושת הגלגלים. :lol:

לא הכי מדויק.

לפי הודעת התעבורה (קביעת תמרורים), המשמעות של אור צהוב ברמזור (תמרור 705) :

עצור כאמור ב-701 (אור אדום).אם אינך יכול לעצורלפני הצומת בבטחה אושנכנסת אליו, השלם אתמעבר הצומת ופנהו מידכאמור ב-703 או 704 (תמרורי אור ירוק ברמזור).

המשמעות של אור אדום ברמזור (תמרור 701) :

עצור!סומן קו עצירה – עצורלפני קו העצירה,סומן מעבר חציה – עצורלפני מעבר החציה,לא סומן קו עצירה אומעבר חציה – עצורבסמוך לרמזור הקרוב.אסור לעבור את קוהעצירה או את מעברהחציה או להיכנסלצומת כל עוד האורהאדום דולק

בסוגריים הוספתי הערות שלי להבהרת משמעות התמרורים + מחקתי קטע קטן שאינני חושב שרלוונטי להבנה.

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_TRAFFIC_PLANNING/tamrurim2010.pdf

תיארתי לעצמי שזה משהו יותר בכיוון הזה - אם אפשר לעצור באור כתום יש לעצור כאילו היה זה אדום.

תודה חברים, כל מה שנותר זה להישאר עצובים לנוכח ההתעלמות מהרמזור באשר הוא רמזור ועוד יותר לנוכח האין אכיפה.

יום טוב וזהיר.

• תוכן חדש...