Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר 315 מ"מ TYPE110 של 85 אמפר (בוש S5 או VARTA)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

אני מחפש מצבר מסויים למונדאו, המצבר הוא מקטגוריה (TYPE110) והכוונה היא, מצבר של 315 מ"מ עם 85 אמפר שעה (משתנה קצת בין יצרן ליצרן) ולרוב בין 750-800 CCA.

ראיתי שמה שמתאים כמובן אלו הם מצברי בוש מסדרה S5 או מצברי VARTA SILVER (לא AGM) לדוגמא.

מעדיף יצרנים גדולים ומצברים ללא טיפול אטומים ככל האפשר, לא מעוניין לטפל או להוסיף מים וכו' (ברור שלא תמיד אפשרי אבל זה הרצון כמובן).

ידוע שמצברים כאלו לא זולים ולכן אין באמת "תקציב" כי מצבר זה מצבר, אם הוא עולה 700 או עולה 900 אין ברירה וזה מה שצריך לקנות.

ברור שאני לא צריך מצבר AGM למערכת START&STOP שעולה עם כל הכבוד 1600 שקל לדוגמא, זה לא נדרש למרות שמן הסתם אלו מצברים מעולים.

בארץ, ההמלצות על המצברים למונדאו ולפי הטבלאות, משום מה החליטו שזה 278 מ"מ וכו' ומצבר של 60 אמפר או זרם התנעה נמוך, מה שלא נכון כל כך.

המצבר המקורי הינו 80 אמפר גדול מימדים ובעל זרם התנעה של קרוב ל 700CCA.

בכל אופן, מאחר ואתמול בערב נכנסתי סתם לאחר החדר כושר להומו דיפו, עזרה לא ניתן היה למצוא בשעת ערב מאוחרת ובסהכ רציתי לדעת טווחי מחירים היות וקשה מאוד למצוא את זה ברשת כיוון שזה תמיד משתנה, הנחות למינהן וכו'.

תוכלו להפנות למקום, אולי מחירים בפרטי לסוג המצבר שאני מחפש, הנחה או עזרה דרך חברים תתקבל בברכה כמובן.

תודה רבה לעוזרים :)

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

אני קניתי וורטה מחיים ברנשטיין מצברים מראשון. וורטה כחול 20 חודש אחריות 74 אמפר זרם התנעה 680 אמפר עלה לי 680 שקל. המצבר הישן גם וורטה כחול היה בן יותר מ 4 שנים.

פורסם

תודה רבה על ההכוונה, אשמח לדעת יותר לגבי מצברים בסגנון הנדרש מהו טווח המחירים, היות והמצברים הכחולים של ורטה זולים יותר מהכסופים, כדי לדעת לקראת מה לכוון ומה המחירים המקובלים?

פורסם

לא ידעתי שהוא עוסק בזה, אשאל וכנראה אכנס אליו מחר אם כבר, אחלה עצה :)

פורסם

לפי קטלוג אונליין של וורטה, המצבר בגודל שציינת הינו מהסדרה הכחולה ומסוג EFB (נתוני 75A, 730CCA).

לא יודע אם הדגם הספציפי נמכר בארץ. ראיתי בקטלוג המקומי מצברים (מכלל המותגים תחת אותו יבואן) עם נתוני 80A, 740CCA בגודל הרצוי, רק שאיני יודע אם צדדי הקטבים מתאימים (חיובי ימין).

פורסם

נכון, זה מהסדרה הכחולה ויש עוד אחד מהסדרה הכסופה שלא מופיע אך תואם לאורך רוחב וכו', פשוט "יקר" כנראה זה הדגם הבא:

ETN: 585200080 כפי שמופיע באתר שלהם.

בנוסף, יש את מצברי בוש S5 שמעניק נתונים יפים גם כן, יש מקומות מומלצים לרכוש מהם את הבוש? הבוש טוען לכך שהמצבר לא דורש טיפול או תחזוקה לאורך כל חיו, אטום.

האם כך גם הורטה? לא מצאתי כיתוב באתר שלהם בנושא.

מעניין אם במקומות שהמליצו ואבדוק מחר, ניתן להזמין או שהם מחזיקים מלאי רחב של מצברים לא "מהשגרתיים".

Varta battery silver.JPG

פורסם

כן, גם הוורטה הם ללא טיפול.

ובכלל מדובר במצברים זהים בעקרון למיטב ידיעתי (או לכל הפחות מיוצרים בדיוק באותו אופן). חפש שרטוטים פרסומיים של מבנה המצברים ותראה שזהים לשני המותגים.

כנס לאתר של ורטה ישראל ותציץ במחירונים שם (צד שמאל למטה). ראה שם את המצברים עם הנתונים שהזכרתי קודם (80A, 740CCA).

לדעתי בשורות הרלוונטיות תחת מותגי סטארט-אפ ופאוור-אפ יש שם בלבול עם השורה מעל והנתונים אמורים להיות זהים לוורטה, שכן גם במקרה זה, לפי נציג וורטה בפורום מדובר למעשה באותם המצברים רק תחת מותג מדבקה והבדלי משך אחריות.

המחירים בשוק הפתוח עומדים לדעתי סביב ה-50% מהמצוין שם (ראה למשל בזאפ).

פורסם

אל תיגע בשנפ כאשר מתיישן מתחיל להזיע חומצה ולאכול את מה שיש מתחתיו. יש להם מצברים שמגיעים מהמזרח הרחוק. אני החלפתי מצבר כזה כי הזיע חומצה. הכל היה תקין טעינה וכו אבל עדיין הזיע. עברנו לוורטה ולא מזיע ואין ריח מסריח כמו ביצים סרוחות.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

המלצות למקומות שבהם ניתן למצוא את המצברים מהדגמים S5 של בוש או הדגמים הטובים של VARTA? היות ומצאתי חלק מזאפ, אולי ישנם מקומות שלא מופיעים בפרסומים באינטרנט וכו'.

תודה רבה.

• תוכן חדש...