Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

חשבתי קצת על הנושא. מניסיוני בשנים האחרונות, גיליתי שהחוק ה"בלתי כתוב" (ברוב המקרים), הוא שכאשר אדם מוכר את רכבו (אם בצורת מכירה לאדם פרטי או אם בצורת טרייד אין), הוא לא יקבל את מחירון הרכב לפי חודש העלייה לכביש, אלא לפי שנתון. לצורך הדוגמא, רכב שעלה לכביש בחודש אוגוסט 2014, לא יימכר בתור אחד שכזה, אלא בתור אחד שעלה לכביש בחודש ינואר 2014.

אם כך הדבר, ותקנו אותי אם אני טועה, ההיגיון אומר שכיום אדם שרוכש רכב חדש, עדיף כי ירכוש אותו בחודש ינואר (או כדי לא להיות כ"כ נוקשים, ברבעון הראשון של כל שנה לצורך העניין), וזאת על מנת שיאבד כמה שפחות מערך הרכב בעת המכירה.

אשמח לדעתכם בעניין. את הנ"ל רשמתי מניסיוני במכירת רכבים בשנים האחרונות, אבל ייתכן וזה רק אצלי אך אצל אנשים אחרים העניין שונה לחלוטין.

שבת נעימה.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

ברוב המקרים הרכבים נמכרים מתחת למחיר המחירון בלי קשר לחודש עליה לכביש - שוק יד 2 הוא של הקונים. מגרשי ליסינג מלאים ברכבים אותם ניתן לרכוש במחירים נוחים, בתשלומים, עם אחריות. זה פוגע במוכרים פרטיים שנאלצים להוריד מחירים.

במקרים נדירים הרכבים נמכרים במחיר מחירון, ועוד יותר נדיר מעל המחירון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מכוחות השוק לקבוע את מחירי המכוניות המשומשות.

מחירון לוי יצחק משמש כאורים ותומים בקרב חברות הביטוח

מחירון הרכב מחושב לפי חודש העלייה של הרכב לכביש

והשפעתו העיקרית באה לידי ביטוי בקרב חברות הביטוח,

הקובעות על סמך מחירון זה את גובה הפרמיה שנשלם

וכפועל יוצא גם את גובה הפיצוי שנקבל במקרה של נזק למכונית.

פורסם

לצערי הרב חודש אכן לא משחק תפקיד. אם הרכב נמכר בדצמבר 16, אף אחד לא ישקלל מחיר, אלא יתייחסו אליו כמו לינואר 16.

לכן בהנחה שאין הנחה משמעותית לרכבים של סוף שנה, מומלץ בחום לחכות לינואר ואז לקנות רכב

פורסם

ממש לא נכוו.

אני מכרתי לפני שבוע רכב כשחודש עלייתו לכביש הוא נובמבר 2015 שיקללתי את המחיר כולל קילומרז ויד ובסופו של דבר נמכר ב 2000 מתחת למחירון (הרכב פורסם פה בלוחות).

ואני דווקא רואה הגיון בשיטת התמחור הזו לפחות ברכב חדש בן נגיד עד 4-5 שנים (גם לוי וגם יד 2 מתמחרים כך במחירון).

תחשוב על זה שכול להיות הפרש של כמעט שנה בין רכב שעלה בינואר או דצמבר וברכב בן מספר שנים עדיין יש לזה משמעות.

Sent from my A0001 using Tapatalk

רכבים נוכחיים :Geely 350 Pro   , Tesla Model 3 SR

רכבי עבר:Alfa romeo Guilia 1.3 TI 1970,Lancia Beta 1.6 1982

Lancia Beta coupe 2.0 1984,Lancia Thema Turbo 2.0 16v 1994

Citroen Xsara picaso 2.0 2009,Fiat Punto 1.4 auto 2009

פורסם

לא רק זה, יכול להיות שלרכב אחד נגמרה אחריות היבואן, ולשני יש עדיין חצי שנה אחריות מלאה.

לרכבים לא מבוקשים באמת אין סיכוי להימכר במחירון משוקלל או בסיסי, אבל זה לא אומר שרכבים בן שנתיים וחצי ובן שלוש ( שיצא מתווך האחריות ) נמכרים בפועל באותו המחיר.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני מכרתי רכב בן 4, וכמעט תמיד בטלפונים שהייתי מקבל אנשים שאלו אותי "למה אני מוכר מעל המחירון?" אמרתי להם שזה המחירון, פשוט לא שיקללתם את חודש העליה,

ברוב המוחלט של הפעמים אנשים לא הבינו בכלל מה אני רוצה מהחיים שלהם, ומבחינתם אני רוצה יותר מהמחירון.

התחשק לי להביא להם פטיש בראש, אבל זאת הייתה המציאות מבחינתי בכול אופן.

פורסם

הבינו הכל, פשוט עשו את עצמם... כל אחד מציג את המחירון איך שנוח לו, ואת המחירון הרלוונטי מבחינתו (ולטובתו ).

פורסם
אני מכרתי רכב בן 4, וכמעט תמיד בטלפונים שהייתי מקבל אנשים שאלו אותי "למה אני מוכר מעל המחירון?" אמרתי להם שזה המחירון, פשוט לא שיקללתם את חודש העליה,

ברוב המוחלט של הפעמים אנשים לא הבינו בכלל מה אני רוצה מהחיים שלהם, ומבחינתם אני רוצה יותר מהמחירון.

התחשק לי להביא להם פטיש בראש, אבל זאת הייתה המציאות מבחינתי בכול אופן.

תפקידך כמוכר לפעמים הוא גם ללמד את הקונה דבר או שתיים,או להעלות אותו על טעויות שלו,על כן גם אם מישהו לא מבין על מה אתה מדבר אתה יכול להפנות אותו לאחד המחירונים על מנת שיווכח בעצמו שמה שאתה דורש לא איזו גחמה שלך.

Sent from my A0001 using Tapatalk

רכבים נוכחיים :Geely 350 Pro   , Tesla Model 3 SR

רכבי עבר:Alfa romeo Guilia 1.3 TI 1970,Lancia Beta 1.6 1982

Lancia Beta coupe 2.0 1984,Lancia Thema Turbo 2.0 16v 1994

Citroen Xsara picaso 2.0 2009,Fiat Punto 1.4 auto 2009

פורסם

יפה, עכשיו התחלתם לדון על הכוונה שלי בנושא השירשור. כמעט אף קונה לא מתייחס למחירון לפי חודש העלייה לכביש (כולל בעת עסקאות טרייד אין שקונים ממך את הרכב), כך שמה שהיה נהוג עד לפני כמה שנים טובות (עניין ה"מודל"/ה"שנתון"), הוא זה שעדיין מכתיב את כוחות השוק. ברור שכוחות השוק עושים את שלהם מבחינת היצע וביקוש, אבל כאשר מתייחסים למחירון בעת רכישה/מכירה, מן הראוי שיתחילו להעלות או להוריד את המחיר לפי חודש העלייה לכביש, ולא לפי "מודל"/"שנתון". אחרת, מה הטעם ברכישת רכב (חדש לצורך הדוגמא, אך גם משומש), שלא עלה לכביש בחודש ינואר?

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

כאשר מנהלים משא ומתן, כל אחד מציג את הטיעון שלו. המוכר מציג את הטיעון שבכל מחירון ישנה התייחסות לחודש עליה לכביש ( ברכב יחסית חדש ), והקונה רוצה לקנות רכב שעלה לכביש בדצמבר 2014 לפי המחירון הבסיסי ( של ינואר 2014 ), ועושה את עצמו לא מבין מה זה "חודש עליה לכביש". אם המוכר לחוץ, הוא יורד במחיר, אם הרכב נדיר, במצב נדיר, והקונה נעול עליו, הוא ישלם יותר. ככה זה שוק. טרייד אין זה בכלל סיפור בפני עצמו - הוא רוצה לגזור קופון גם על הרכב החדש וגם על הרכב שהוא לוקח בטרייד ( תמיד יש טיעון שמחלקת טרייד אין היא מחלקה נפרדת, צריכה להצדיק את עצמה בלי שום קשר לסוכנות היבואן שמרוויח על רכב חדש ). לכן, ההצעות הרבה פעמים מעליבות או מבטלות מבצעים או הנחות לרכב חדש. טרייד לוקח גם תווך בטחון, למקרה בו הרכב יעמוד למכירה חודשים, ועדיין יימכר ברווח נאה.

לכן, כל קשר בין טרייד אין למחירון הוא לא קיים. אם זה שבא לטרייד אין לא מוכן להתעסק במכירה לבד ומוכן לספוג הפסד משמעותי לטובת נוחות "מפתח תמורת מפתח ", הוא יסכים לתנאי טרייד אין. מי שלא מתאים לו - אף אחד לא מכריח אותו למסור בזול לטרייד.

• תוכן חדש...