Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 2010 קוד תקלה C0082

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברים.

מאזדה 3 של אבי, 2010 50000 ק"מ, יד ראשונה.

לפני כמה שבועות אבי אומר לי שנלדקו כמה מנורות ואחת מהם ABS , הוא כיבה את האוטו, הניע וזה הסתדר.

אתמול קרה שוב. אחרי כיבוי והפעלה זה מסתדר.

הלך למוסך מורשה, חיברו למחשב ואמרו לו שצריך להחליף "יחידת ABS הידראולית + אלקטרו" בעלות של 4200 ש"ח.

על הדרך לקחו 450 ש"ח על הוצאת קוד תקלה (פשוט מרתיח את הדם המחיר השערורייתי הזה על חמש דקות עבודה. לא אומר שמגיע חינם, אבל 450 זה הגזמה פראית!).

מה שאמרו לו זה ככה:

ABS C0002

ABS C0007

ABS C0082.

צריך את עזרתכם!

תודה,

ליאור.

פורסם

אתה יכול להריץ כאן בדיקה מהירה בגדול מחיפוש מהיא אכן מדובר בתקלה הקשורה לABS

לגבי המחיר של שליפת קוד, כן ככה זה במורשה, באותו הרגע שהם מרימים את הישבן ומחברים סורק תקלות תתכונן להפתר מכה מאות שקלים.

לגבי התקלה במערכת הייתי פונה לא למורשה אך מתמחה ברכבים מסוג זה, שם ככל הנראה תקבל מחיר יותר ריאלי

פורסם

צודק לגבי בדיקה בגוגל, אבל אני ידעתי שקודי תקלות במאזדה מתחילים ב P.

1. יש למישהו סורק שגר באיזור חיפה קריות או העמקים שאני יכול להשאיל מימנו? אני יכול להזמין, אבל עד שיגיע...

2. אם אכן זה הקוד, עדיין לא ברור לי מה אומר C0002 - TCS Control Channel "A" Valve 2 (Subfault

c0082 - Brake System Malfunction Indicator (Subfault

3. לפי הקודי תקלה האלו, האם באמת מחשב הלך? או שיכול להיות משהו אחר? זה הפתרון היחידי? להיפתר כל כך מהר מ 4200 ש"ח?

4. יש מוסך אחר שאתם ממליצים באזור עכו קריות חיפה שאתם ממליצים?

תודה,

ליאור.

פורסם

אני גר בטבריה, אם תהיה באיזור עם הרכב תוכל לקפוץ לבדוק.

4200 אגב ככל הנראה זה מחיר מנופח של המורשה, במוסך מתמחה יהיה קיצוץ של לפחות רבע מהמורשה(אם לא יותר)

לגבי המלצה למוסך, תן לחבר'ה מהסביבה שלך לרשום :)

פורסם

ערב טוב וחג שמח.

חברים אני צריך עזרה בנושא - לפחות המלצה על מוסך נוסף לבדיקה ותיקון, באיזור הצפון.

אבי מבוגר והוא לחוץ...לא יושב לו טוב שיש תקלה ברכב.

תודה על העזרה,

ליאור.

פורסם

אחרי עשרה ימים של שקט, שוב התקלה הופיע. הפעם תיחקרתי את אבי להבין איזו נורות דולקות:

ABS + ESP הכתומות, ומנורת ברקס - האדומה!

חיפוש ברשת לא מצאתי שום דבר דומה.

שוב אחרי כיבוי והפעלה הכל תקין. עד הכיבוי, הברקס עבד כרגיל, ללא שום שינוי בדוושה.

כמובן שזה כבר לא סובל דיחוי ויטופל אחרי החג, השאלה עם הפרטים האלו יכולים להוסיף על כיוון התקלה. חשבתי לבדוק אולי מפלס נוזל ירד, אבל קשה לי להבין מאבא שלי אם הוא תקין או לא.

תודה וחתימה טובה,

ליאור.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון.

אחרי כמה פעמים שהתקלה נעלמה וחזרה, החלטנו לבדוק בפירוקיה. מחשב ABS עולה 800 ש"ח מפרוק.

כבר כמעט וקנינו, אבל אז אבא שלי החליט לנסות ולהרים טלפון לשרות לקוחות של דלק מוטורס לראות מה הם יגידו. אני חשבתי שזה מיותר אבל כמו שהוא אמר לי, אבן אחת שטיפש יזרוק לים, מאה חכמים לא ימצאו...

בקיצור, חזרו אליו אחרי יום - ולהפתעתי! דלק מוטורס מזמינים את מחשב חדש וכל העלות על חשבונם! רק העבודה על חשבוננו!

ואני רוצה לתזכר - הרכב בן שבע...ומאז תום האחריות לא טופל במורשה.

כל הכבוד לדלק מוטורס, ככה שומרים לקוחות!

היום הוחלף המחשC ABS במוסך, לקחו 500 ש"ח על העבודה.

מקווה שבזה תם הסיפור.

ליאור.

פורסם

תרשום את שם המוסך שהלכת אליו בהתחלה, זה שרצה שתמשכן את עצמך בשבילם - נשמע כמו תופעת שמתרחבת לאחרונה בדמות גנבים לאור יום - נתקלתי גם בכמה בצפון.

ככה נוכל אנחנו - בעלי המזדות, להיזהר בעתיד.

שמח לשמוע שפתרת את הבעיה!

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

מחשב ABS על חשבון היבואן :o, אני כל פעם מתפלא לטובה מדלק מטורס והרצון הטוב :)

אצלי הוחלף דש ופנסים על חשבונם חייב לציין שהכל טופל באותו היום בזריזות(דש המתנתי שבועיים לחדש)

פורסם
תרשום את שם המוסך שהלכת אליו בהתחלה, זה שרצה שתמשכן את עצמך בשבילם - נשמע כמו תופעת שמתרחבת לאחרונה בדמות גנבים לאור יום - נתקלתי גם בכמה בצפון.

ככה נוכל אנחנו - בעלי המזדות, להיזהר בעתיד.

שמח לשמוע שפתרת את הבעיה!

זה אותו אחד שתיקן ע"ח היבואן וזה שפנינו אליו בהתחלה – מוסך סדן בעכו.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקווה שתוכל לענות לי.

יש לי תקלה דומה(מאזדה 3 2010) ואחרי שראיתי את מה שרשמת בפורום התקשרתי לשירות לקוחות של דלק מוטורס והסברתי להם מה התקלה ושאלתי אותם אם זה משהו שהם מקירים בו ומחליפים את החלק (מחשב ABS) ללא עלות, אז ענו לי שזה לא משהו שידוע וצריך ללכת למוסך מורשה ולבדוק. אשמח לדעת מה בדיוק השלבים שעשית ומה אמרת להם עד שהם חזרו אליך עם התשובה שהם מחליפים לך ואתה משלם רק על העבודה.

תודה גיורא.

פורסם

גיורא שלום.

הכל כתוב בפירוט בשרשור, אני לא רואה טעם לחזור על דברי שוב.

מה שכן, אתה דילגת על האבחון הראשוני במוסך, וזו אולי הסיבה שבשרות לא התייחסו אליך ברצינות, הרי הכל מתועד אצלם במחשב.

ליאור.

פורסם

כן הבנתי את שאני צריך קודם ללכת לבדיקה.

אבל מה אני צריך להגיד להם בטלפון אחרי הבדיקה? את הקוד תקלה עצמו?

ואחרי הבדיקה אני פשוט צריך להגיד להם שיביאו לי את קודי הבדיקה מודפסים ומפורטים?

תודה ליאור.

פורסם

היי גיורא. זה היה לפני שנתיים, ולא אני דיברתי, זה היה אבא שלי. אבל אני מניח שהוא אמר שבמורשה אמרו לו מה החלק שצריך החלפה ומה העלות, ושאל אם יש השתתפות של רצון טוב.

בהצלחה, ליאור.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עשיתי בדיקה,ובשירות לקוחות של דלק מוטורס לא מכירים בזה ואומרים שהאפשרות היחידה זה לשלם מחיר מלא... ):

• תוכן חדש...