Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם ללכת ללמוד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה תואר שהולך טוב עם עוד מקצוע דומה, כמו כלכלה, הנדסה, פיזיקה או מדעי המחשב.

זה נכון, למרות שנראה לי די מיותר ללמוד מדעי המחשב ומתמטיקה, שכן חלק גדול מהתואר עצמו במדעי המחשב הוא מתמטיקה.

אני מתחיל השנה מדעי המחשב, בסמסטר א' למשל יש יותר קורסים של מתמטיקה מאשר קורסים בתכנות או שקשורים בצורה כלשהי למחשוב, גם בסמסטרים הבאים יש לא מעט קורסים של תכנות.

גם הנדסה בעצמה כוללת הרבה קורסים במתמטיקה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גם אם השאיפה בסופו של דבר היא להיות עצמאי?

בטח עצמאי, צווארון לבן.

שוק בלי מחירון.

בלי מלאי ובלי סחורות.

וכשמפקיעים, אז מפקיעים..

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אתה כבר בתחום... תירד ל 70% משרה ותעשה את התואר בפתוחה, אם לא ככ אכפת לך שיהיה לך BA ולא BSC תעשה דו חוגי ככה שחצי יהיה משהו פחות נוקב, לתכנת אתה כבר יודע אז קורסי תכנות יהיו קלילים, תישאר עם המתמטיקות והחארטות.

להקדיש שנה בשביל פסיכו ובגרויות לדעתי האישית בזבוז זמן.

תוכל לקחת אשנב במתמטיקה בפתוחה להוריד חלודה,זה יספיק.

פורסם

פיתוח זה לא שפה, במיוחד היום כשמגוון השפות, הספריות וסביבות העבודה הוא עצום.

פיתוח זו צורת חשיבה, יכולת למידה והסתגלות.

תואר טוב תורם לך במספר מישורים,

- במישור הפרקטי תלמד דברים שלא למדת עדיין.

- במישור המחשבתי, התואר יחדד לך את המחשבה, אולי יפתח אותך לכיוונים חדשים שבעבודת התכנות היום יומית אתה פחות נחשף אליהם. הוא יגרום לך להתמודד עם בעיות.

- יש גם הרבה חרא בתואר ראשון, אין מה לעשות, זה חלק מההתמודדות.

אין ספק שסיום תואר ראשון במקום טוב הוא דבר חיובי. כמובן שאפשר להצליח בלי תואר ואפשר לא להצליח עם תואר, אין פה שחור ולבן.

בסהכ, אתה צעיר, זה מעולה שאתה כבר עובד במקצוע שבו אתה מעוניין לעסוק בעתיד, זה גם יתן לך אפשרות לקחת את התואר יותר ב easy, מכיוון שאת הניסיון המקצועי אתה כבר רוכש.

לדעתי תנסה להתקבל לאן שאתה רוצה ולהתחיל ללמוד, זה בדיוק הזמן לכך. לא הייתי בשום פנים מוותר על עבודה בתחום שנותנת נסיון מקצועי, אלא לוקח את התואר יותר באיטיות, בנוסף אם צריך ואפשר אז מוריד את אחוז המשרה או בכלל שוקל לימודים באוניברסיטה הפתוחה (אומנם לא מתאים לכולם, אבל האם שקלת ?).

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

Nuker הקדים אותי ב5 דקות.

אם הצלחת להשתלב בתחום ללא תואר, כנראה שיכולות הלימוד העצמי שלך גבוהות. שקול תואר בפתוחה במקביל לעבודה. מכירה ועבדתי עם אנשים שעשו את זה, ויודעת שלפחות בתחום מדעי המחשב- תואר בפתוחה נחשב מאוד אצל הרבה מאוד מעסיקים.

זה ייקח 6-7 שנים במקום 3-4, אבל בזמן הזה תצבור נסיון ותשתכר כמו בנאדם.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

דור - המתמטיקה היא הבסיס לכל מקצוע מדעי והנדסי. בכל הפקולטות להנדסה השנתיים הראשונות מוקדשות למתמטיקה ומתמטיקה ולתיבול עוד קצת מתמטיקה. כמובן תחת שמות של כל מיני ראשי תיבות אקזוטיים. העניין הוא שמתברר שהמתמטיקה שלמת בשנה א' תלווה אותך בכל חייך המקצועיים.

אלון - יפה כתבת. כדי לנסח קצת אחרת, הלימודים נותנים לך כמוסת מסויימת של ידע שתתקשה לקבל בדרך אחרת (אמרנו מתמטיקה?), וגם דרכי חשיבה וגישה לפתרון בעיות. ואת זה אתה מקבל מבעלי ניסיון לפי תוכנית מובנה, לא בטעימה פה וטעימה שם. שוב, כלים לחיים.

מיקה - האו"פ היא מוסד מצויין למי שזקוק לו. לפות"ש, אם אינו תלוי בעבודה לקיומו, עדיפים לימודים מסורתיים. הם קצרים יותר וההתמדה באו"פ קשה מאד, ואם לימודים סטנדרטיים מצריכים משמעת עצמית אלה באו"פ פי כמה. וכמובן, לזכור שבמקום לסיים תואר ב-3 או 4 שנים מדובר ב-6-8 שנות לימוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חייב לציין שלמרות שכל אחד יכול להתחיל ללמוד בפתוחה, הקורסים במתמטיקה מאוד אינטנסיביים ודומים ברמתם לטכניון

Peace

פורסם

ללמוד תמיד כדאי, במיוחד כשאתה צעיר.

אם אתה רוצה ללמוד ולהשיג תואר, אתה לא צריך לכרסם את השיניים בשביל ללמוד באוניברסיטה, אפשר גם להסתפק בתואר במכללה. אמנם בתחום שלך (תחום התוכנה) זה תחום שאני לא מכיר, אבל כל הזמן אומרים שהמשק צריך מהנדסים.

אחרי שתסיים את התואר שלך, אתה תהיה במעמד אחר בעבודה. אמנם תמשיך לעשות את העבודה שלך, אבל תהיה לך סמכות. בנוסף תמיד תוכל להתקדם בקורסים מטעמך או מטעם העבודה, ותוכל להתקדם בצד המקצועי.

פורסם
דור - המתמטיקה היא הבסיס לכל מקצוע מדעי והנדסי. בכל הפקולטות להנדסה השנתיים הראשונות מוקדשות למתמטיקה ומתמטיקה ולתיבול עוד קצת מתמטיקה. כמובן תחת שמות של כל מיני ראשי תיבות אקזוטיים. העניין הוא שמתברר שהמתמטיקה שלמת בשנה א' תלווה אותך בכל חייך המקצועיים.

אלון - יפה כתבת. כדי לנסח קצת אחרת, הלימודים נותנים לך כמוסת מסויימת של ידע שתתקשה לקבל בדרך אחרת (אמרנו מתמטיקה?), וגם דרכי חשיבה וגישה לפתרון בעיות. ואת זה אתה מקבל מבעלי ניסיון לפי תוכנית מובנה, לא בטעימה פה וטעימה שם. שוב, כלים לחיים.

מיקה - האו"פ היא מוסד מצויין למי שזקוק לו. לפות"ש, אם אינו תלוי בעבודה לקיומו, עדיפים לימודים מסורתיים. הם קצרים יותר וההתמדה באו"פ קשה מאד, ואם לימודים סטנדרטיים מצריכים משמעת עצמית אלה באו"פ פי כמה. וכמובן, לזכור שבמקום לסיים תואר ב-3 או 4 שנים מדובר ב-6-8 שנות לימוד.

עבודה כבר יש לו, את התואר הוא צריך בעיקר כדי להתקדם גבוה, ככה שאם הוא יוציא אותו עוד 6 שנים זה לא כל כך נורא כי עד אז הוא "לא כל כך צריך" אותו.

בכל מקרה, כבר ציינתי שיש מקומות שבהם מציעים מסלול של לימודי ערב ככה שאפשר לשלב עבודה עם התואר ועדיין לסיים ב3 שנים.

They are trying to ban me...

פורסם
ללמוד תמיד כדאי, במיוחד כשאתה צעיר.

אם אתה רוצה ללמוד ולהשיג תואר, אתה לא צריך לכרסם את השיניים בשביל ללמוד באוניברסיטה, אפשר גם להסתפק בתואר במכללה. אמנם בתחום שלך (תחום התוכנה) זה תחום שאני לא מכיר, אבל כל הזמן אומרים שהמשק צריך מהנדסים.

אחרי שתסיים את התואר שלך, אתה תהיה במעמד אחר בעבודה. אמנם תמשיך לעשות את העבודה שלך, אבל תהיה לך סמכות. בנוסף תמיד תוכל להתקדם בקורסים מטעמך או מטעם העבודה, ותוכל להתקדם בצד המקצועי.

להסתפק זאת מילה יפה, במצבו אולי כשיש לו מקום עבודה זה נחמד,

אבל לאחד שאין לו מקום עבודה, אוניברסיטה תמיד תהיה עדיפה על מכללה מבחינת רזומה.

ובכלל, לכל מקום שיילך, בין אם יעבוד בארץ ובוודאי בעולם, תמיד יש העדפה לבוגרי אוניברסיטאות, בחו"ל למשל בתחום התוכנה ומדעי המחשב נחשבים בעיקר שני מוסדות לימוד: בן גוריון והטכניון. (כמובן שאף אחד לא יפסול אותך אם למדת באוניברסיטת תל אביב, חיפה, העברית או בבר אילן)

אם כי אני כבר שמעתי על מקומות עבודה עם העדפה לבוגרי אוניברסיטאות מסוימות בתחומים מסוימים. לא יודע אם זה נכון.

לא לחינם אנשים קורעים את התחת כדי להתקבל לאוניברסיטה, ולהתקבל לפקולטות המבוקשות להנדסה (כמו תוכנה וחשמל) או מדעי המחשב דורש ציונים גבוהים בפסיכומטרי ובממוצע הבגרויות.

האם זה משתלם? כנראה שכן, לא יודע להגיד באופן אישי כי אני רק מתחיל, אבל ממה שאני שומע מהחברים שסביבי שסיימו תארים - היה שווה להתאמץ ולהילחם.

לעומת זאת אנשים שסיימו במכללות התקשו יותר למצוא מקומות עבודה. אני לא אומר שאי אפשר למצוא, אך קשה יותר.

לא פעם שמעתי את המשפט שמקומות עבודה רבים מעדיפים סטודנט בינוני מאוניברסיטה מאשר סטודנט מצטיין מהמכללה.

זה הגיוני בסופו של דבר, רק תשווה את תנאי הקבלה, את רמת התלמידים והלימודים (ששונה מהותית בין מכללה לאוניברסיטה במקרים רבים).

קח דוגמה ממה שאני מכיר, סמי שמעון VS אוניברסיטת בן גוריון:

מכינה - בבן גוריון שנה (עם רף כניסה של פסיכומטרי 600 אם אני לא טועה), בסמי שמעון 3-4 חודשים עם בגרות 3 יחידות במתמטיקה, בלי פיזיקה ובלי פסיכומטרי.

פסיכומטרי - בסמי שמעון לא צריך, יש להם מבחן פסיכוטכני. בבן גוריון אף אחד לא ידבר איתך על הנדסה אם הציון שלך הוא לא 600-650 לפחות.

בגרויות - אותו דבר. נראה אותך מתקבל להנדסה בלי 4 יחידות מתמטיקה לפחות ולחלקן נדרשות 5 יחידות מתמטיקה. בסמי שמעון גם 3 יחידות מספיק.

אין מה לעשות, אין מתנות חינם. אז נכון שבתיאוריה בשתיהן אתה מקבל בסופו של דבר תואר אקדמי, השאלה מי שווה יותר בתעשייה. (התשובה כמובן ברורה)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
להסתפק זאת מילה יפה, במצבו אולי כשיש לו מקום עבודה זה נחמד,

אבל לאחד שאין לו מקום עבודה, אוניברסיטה תמיד תהיה עדיפה על מכללה מבחינת רזומה.

ובכלל, לכל מקום שיילך, בין אם יעבוד בארץ ובוודאי בעולם, תמיד יש העדפה לבוגרי אוניברסיטאות, בחו"ל למשל בתחום התוכנה ומדעי המחשב נחשבים בעיקר שני מוסדות לימוד: בן גוריון והטכניון. (כמובן שאף אחד לא יפסול אותך אם למדת באוניברסיטת תל אביב, חיפה, העברית או בבר אילן)

אם כי אני כבר שמעתי על מקומות עבודה עם העדפה לבוגרי אוניברסיטאות מסוימות בתחומים מסוימים. לא יודע אם זה נכון.

לא לחינם אנשים קורעים את התחת כדי להתקבל לאוניברסיטה, ולהתקבל לפקולטות המבוקשות להנדסה (כמו תוכנה וחשמל) או מדעי המחשב דורש ציונים גבוהים בפסיכומטרי ובממוצע הבגרויות.

האם זה משתלם? כנראה שכן, לא יודע להגיד באופן אישי כי אני רק מתחיל, אבל ממה שאני שומע מהחברים שסביבי שסיימו תארים - היה שווה להתאמץ ולהילחם.

לעומת זאת אנשים שסיימו במכללות התקשו יותר למצוא מקומות עבודה. אני לא אומר שאי אפשר למצוא, אך קשה יותר.

לא פעם שמעתי את המשפט שמקומות עבודה רבים מעדיפים סטודנט בינוני מאוניברסיטה מאשר סטודנט מצטיין מהמכללה.

זה הגיוני בסופו של דבר, רק תשווה את תנאי הקבלה, את רמת התלמידים והלימודים (ששונה מהותית בין מכללה לאוניברסיטה במקרים רבים).

קח דוגמה ממה שאני מכיר, סמי שמעון VS אוניברסיטת בן גוריון:

מכינה - בבן גוריון שנה (עם רף כניסה של פסיכומטרי 600 אם אני לא טועה), בסמי שמעון 3-4 חודשים עם בגרות 3 יחידות במתמטיקה, בלי פיזיקה ובלי פסיכומטרי.

פסיכומטרי - בסמי שמעון לא צריך, יש להם מבחן פסיכוטכני. בבן גוריון אף אחד לא ידבר איתך על הנדסה אם הציון שלך הוא לא 600-650 לפחות.

בגרויות - אותו דבר. נראה אותך מתקבל להנדסה בלי 4 יחידות מתמטיקה לפחות ולחלקן נדרשות 5 יחידות מתמטיקה. בסמי שמעון גם 3 יחידות מספיק.

אין מה לעשות, אין מתנות חינם. אז נכון שבתיאוריה בשתיהן אתה מקבל בסופו של דבר תואר אקדמי, השאלה מי שווה יותר בתעשייה. (התשובה כמובן ברורה)

אתה מטעה.

בסמי צריך לעשות מכינה ארוכה של שנה אם יש לך 3 יחידות מתמטיקה.

אפשר לעשות מכינה קצרה גם בלי פיזיקה (כמה אנשים בגיל 15-16 ידעו שהם הולכים להיות מהנדסים? כמעט אף אחד), את הפיזיקה לומדים במכינה ומשלימים את הקורס השני כשמתחילים את התואר, למה לעקב אנשים ולשלוח אותם להשלים בגרות בפיזיקה אם אפשר לעשות את זה במוסד הלימוד?

פסיכומטרי הוא לא מדד לכלום כמעט, כי אם הוא היה מדד לכמה בנאדם חכם- אנשים לא היו יכולים לשפר את הציון בו בכל כך הרבה נקודות.

זה מודד פחות או יותר כמה שילמת על הקורס פסיכומטרי וכמה ישבת ללמוד לפני המבחן.

פסיכוטכני לעומת זאת זה מבחן שאין ממש דרך להתכונן אליו, אין מה לזכור בעל פה, הוא בוחן את החשיבה שלך וסביר להניח שאם תיגש פעמיים למבחן כזה הציונים יהיו מאוד דומים. וגם פה סמי מבקשים לפחות 600.

(אני יודע, זה נראה כאילו אני מגן על סמי שמעון- אני לא)

בכל אופן, איפה למדת תקף בעיקר לעבודה הראשונה שלך, אחר כך זה רק עניין של ניסיון.

ולכן בתחום של מחשבים שגם ככה הניסיון הוא יותר חשוב ולפותח האשכול יש כבר ניסיון ועבודה, איפה למדת פחות חשוב.

They are trying to ban me...

פורסם
^

אני senior web developer בחברה לא גדולה.

נו, זה פחות או יותר התחום הכי משווע לעובדים שיש בעולם התכנות, יותר מאי פעם.

לפות״ש -> אם אתה מחליט להתמקצע ב-frontend, תוך שנה-שנתיים תהפוך לכל-כך מבוקש ששום תואר לא ישנה.

בלי קשר, תלמד מה שמעניין אותך. אני תמיד לומד משהו מהצד, קשור או לא לתכנות,

ומשתדל לאתגר את עצמי בקפיצה למים בשלל תחומים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בדקת בת''א?

אני יודע שתנאי הקבלה למתמטיקה חד-חוגי הם אפסיים אצלנו. אני לא כ''כ מבין בענייני סכם וקבלה לאוניברסיטאות אבל במבט חטוף באתר שלהם כתוב שמספיק 620 או מעל 70 בבגרות 5 יח' או מעל 80 ב-4 יח'. (זה survival of the fittest).

אני עוד מעט מסיים בדיוק את התואר הזה (ומאוד מרוצה אגב). אני לא עשיתי פסיכומטרי ולדעתי עוד הרבה חבר'ה אצלנו.

לקוראים עתידיים אציין שעם ממוצע 85 ניתן לעבור למדמ''ח או לדו-חוגי עם מדמח (ויתרתי כי המתמטיקה יותר עניינה אותי). כמו כן, ניתן לעשות את התואר החד חוגי במתמטיקה במגמת מדמח וזה כמו דו חוגי עד כדי הבדל של שני קורסים.

השאלה הכי מעניינת: איזו משרת פיתוח ווב מצריכה ידע במתמטיקה? אני גם רוצה בבקשה!

Gesendet von meinem Nexus 6P mit Tapatalk

פורסם (נערך)
לבחו"ל למשל בתחום התוכנה ומדעי המחשב נחשבים בעיקר שני מוסדות לימוד: בן גוריון והטכניון. (כמובן שאף אחד לא יפסול אותך אם למדת באוניברסיטת תל אביב, חיפה, העברית או בבר אילן)

דור - רק בעיה אחת בחו"ל - איני יודע מה המעסיקים מכירים ומה הם מעדיפים. במקרה הסתכלתי אתמול על דרוג שנגהאי, והמוסדות הישראליים הנחשבים הם הטכניון ותל אביב. בן גוריון נחשבת מקום חמישי בישראל במדמ"ח (או רביעי, אם מוציאים את מכון וייצמן שאינו נותן תואר ראשון). העניין הוא שהדירוגים האלה נזילים מאד, למשל הטכניון היה לפני שנתיים מקום 38 (או משהו כזה) בכימיה ושנה נפל למאה השניה. ובכלל, כאשר משוים דירוגים המוסדות מקבלים מקומות שונים מאד, בהתאם להרכב השונה של כל דירוג. כמובן שלמעסיק שיקולים שונים לגמרי, אבל מי שלא מכיר את המוסדות יכול להתפתות לחפש מידע, וזה מה שהוא מוצא.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...