Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם ללכת ללמוד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
^

אני senior web developer בחברה לא גדולה.

ועכשיו שאני חושב על זה, תיקח את המילים שלי בעירבון מוגבל. אני לא יודע מה קורה בתחומים אחרים כגון embedded או שפות כגון C++\JAVA וכו'. כל מה שאני אומר תקף לתחום ה WEB כי זה התום שאני חיי ונושם כבר למעלה מ 10 שנים.

אני גם עוסק בתחום הווב.

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
להסתפק זאת מילה יפה, במצבו אולי כשיש לו מקום עבודה זה נחמד,

אבל לאחד שאין לו מקום עבודה, אוניברסיטה תמיד תהיה עדיפה על מכללה מבחינת רזומה.

ובכלל, לכל מקום שיילך, בין אם יעבוד בארץ ובוודאי בעולם, תמיד יש העדפה לבוגרי אוניברסיטאות, בחו"ל למשל בתחום התוכנה ומדעי המחשב נחשבים בעיקר שני מוסדות לימוד: בן גוריון והטכניון. (כמובן שאף אחד לא יפסול אותך אם למדת באוניברסיטת תל אביב, חיפה, העברית או בבר אילן)

אם כי אני כבר שמעתי על מקומות עבודה עם העדפה לבוגרי אוניברסיטאות מסוימות בתחומים מסוימים. לא יודע אם זה נכון.

לא לחינם אנשים קורעים את התחת כדי להתקבל לאוניברסיטה, ולהתקבל לפקולטות המבוקשות להנדסה (כמו תוכנה וחשמל) או מדעי המחשב דורש ציונים גבוהים בפסיכומטרי ובממוצע הבגרויות.

האם זה משתלם? כנראה שכן, לא יודע להגיד באופן אישי כי אני רק מתחיל, אבל ממה שאני שומע מהחברים שסביבי שסיימו תארים - היה שווה להתאמץ ולהילחם.

לעומת זאת אנשים שסיימו במכללות התקשו יותר למצוא מקומות עבודה. אני לא אומר שאי אפשר למצוא, אך קשה יותר.

לא פעם שמעתי את המשפט שמקומות עבודה רבים מעדיפים סטודנט בינוני מאוניברסיטה מאשר סטודנט מצטיין מהמכללה.

זה הגיוני בסופו של דבר, רק תשווה את תנאי הקבלה, את רמת התלמידים והלימודים (ששונה מהותית בין מכללה לאוניברסיטה במקרים רבים).

קח דוגמה ממה שאני מכיר, סמי שמעון VS אוניברסיטת בן גוריון:

מכינה - בבן גוריון שנה (עם רף כניסה של פסיכומטרי 600 אם אני לא טועה), בסמי שמעון 3-4 חודשים עם בגרות 3 יחידות במתמטיקה, בלי פיזיקה ובלי פסיכומטרי.

פסיכומטרי - בסמי שמעון לא צריך, יש להם מבחן פסיכוטכני. בבן גוריון אף אחד לא ידבר איתך על הנדסה אם הציון שלך הוא לא 600-650 לפחות.

בגרויות - אותו דבר. נראה אותך מתקבל להנדסה בלי 4 יחידות מתמטיקה לפחות ולחלקן נדרשות 5 יחידות מתמטיקה. בסמי שמעון גם 3 יחידות מספיק.

אין מה לעשות, אין מתנות חינם. אז נכון שבתיאוריה בשתיהן אתה מקבל בסופו של דבר תואר אקדמי, השאלה מי שווה יותר בתעשייה. (התשובה כמובן ברורה)

כל מה שכתבת זו סוג של תיאוריה שפיתחת עם שיחות שעשית על אנשים רבים.

כולי אמונה שבתעשיה שהיא לא היי-טק, מהנדסים מהמכללות מספיק טובים לעבודה בשוק, כי מה שנלמד במוסד לימוד, הוא ההפך הגמור מהמצב במשק. אך מהנדס לא יפתח את החללית הבאה עם תואר ראשון.

בנוסף, אני עומד מאחורי המילים שלי, כי עכשיו אני סטודנט בסמי שמעון ללימודי חשמל, והיום אני הנדסאי מכטרוניקה (שאלוהים יודע מה זה ריבונו של עולם) ממכלת הרמלין. בצבא התעסקתי בהבטחת איכות עם מהנדסים בתעשיה. את העבודה שהמהנדסים עשו, עם ניסיון גם מישהו שהוא לא מהנדס יוכל לעשות. ההנדסה זו רק תעודה לעצמך.

ושוב, כל דבריי נאמרים לפי דעתי על התעשיה שהיא לא היי-טק.

פורסם

gbguy - כתבת צה"ל - הסברת הכל.

מדיניות כח האדם בצה"ל לא תמיד מובנת לי. נתקלתי בתופעה שאתה מתאר. מצד שני, נתקלתי גם באנשים שעושים עבודה מקצועית למהדרין, בהתאם לכישוריהם. כנראה שאתה נתקלת רק בסוג הראשון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כל מה שכתבת זו סוג של תיאוריה שפיתחת עם שיחות שעשית על אנשים רבים.

כולי אמונה שבתעשיה שהיא לא היי-טק, מהנדסים מהמכללות מספיק טובים לעבודה בשוק, כי מה שנלמד במוסד לימוד, הוא ההפך הגמור מהמצב במשק. אך מהנדס לא יפתח את החללית הבאה עם תואר ראשון.

בנוסף, אני עומד מאחורי המילים שלי, כי עכשיו אני סטודנט בסמי שמעון ללימודי חשמל, והיום אני הנדסאי מכטרוניקה (שאלוהים יודע מה זה ריבונו של עולם) ממכלת הרמלין. בצבא התעסקתי בהבטחת איכות עם מהנדסים בתעשיה. את העבודה שהמהנדסים עשו, עם ניסיון גם מישהו שהוא לא מהנדס יוכל לעשות. ההנדסה זו רק תעודה לעצמך.

ושוב, כל דבריי נאמרים לפי דעתי על התעשיה שהיא לא היי-טק.

כן, רק בוא לא נשכח שלא מעט מהמהנדסים כן רלוונטיים להייטק ובייחוד אלו שסיימו תוכנה, חשמל ומערכות מידע, לעיתים גם מכונות אף רלוונטי.

זאת תיאוריה שפיתחתי והיא מציאותית בעיניי, אז כנראה שבמוסד לימוד אני לא לומד הרבה חומר פרקטי אבל אני לומד דרך חשיבה ובסופו של דבר גם מקבל תעודה שמהווה כרטיס כניסה לשוק העבודה.

בתעשיית ההייטק המצב שונה לגמרי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

פות"ש, הנושא הזה כבר היה בכמה וכמה דיונים, במקום לשכפל את הדיון שהיה ביני לבין RAIDEN בעבר הגדלתי ראש ואני מפנה אותך אליו - כאן

ממליץ לך לקרוא בשביל לקבל דעה נוספת, ולהחליט האם יש/אין לה משקל בעיניך

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
כן, רק בוא לא נשכח שלא מעט מהמהנדסים כן רלוונטיים להייטק ובייחוד אלו שסיימו תוכנה, חשמל ומערכות מידע, לעיתים גם מכונות אף רלוונטי.

זאת תיאוריה שפיתחתי והיא מציאותית בעיניי, אז כנראה שבמוסד לימוד אני לא לומד הרבה חומר פרקטי אבל אני לומד דרך חשיבה ובסופו של דבר גם מקבל תעודה שמהווה כרטיס כניסה לשוק העבודה.

בתעשיית ההייטק המצב שונה לגמרי.

התעודה באוניברסיטה תתן לך קידום לקבלת עבודה ראשונית מסטודנט המכללה, כי המראיין עראה בסטודנט מישהו שמשקיע בלבד.

(ואתה יודע מה? לדעתי גם בהיי-טק)

אחרי העבודה הראשונה, אף אחד לא מעניין מאיפה הגעת ומאיפה למדת.

ובמקרה של פות"ש יש ניסיון בתחום, הוא רוצה להתמקצע עם תעודה רשמית. מעניין מאיפה הוא למד עם הניסיון הרב שיש לו? כנראה שלא.

פורסם (נערך)

oryo

אוי שכחתי בכלל שניהלנו דיון.

אולי דעתי לא השתנתה הרבה מאז, אבל אני בכל זאת לא מציע לפותח הדיון להסתמך על מה שכתבתי בשירשור ההוא. אחרי שקראתי את ההודעה שלי שם, נראה שהיא יצא "פלצנית" מידי והדעה הנוכחית (אותה כתבתי בתגובה מספר 6 בשירשור הנוכחי) ניראת לי יותר רציונלית ופחות ניחרצת מדעתי לפני שנה וקצת.

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם (נערך)

קודם כל, סחטיין עליך שאתה מעיד על איבולוציה מסוימת בצורת החשיבה - משהו די נדיר כאן בפורום.

חזרתי להודעה #6:

תשובה קצרה: לא.

תשובה ארוכה: תראה זה מסובך.

יש אנשים שאומרים שבלי תואר לא תגיע רחוק. ואם כן אז תעבוד עד גיל מסויים, ואז בגיל הזה כבר יראו שאתה זקן \ חושב לאט יותר ולכן כל דבר (כמו תואר לדוגמא) יכול לתת לך "וי" נוסף מול מעסיק פוטנציאלי. אבל זה רק "וי" ולא כרטיס כניסה. וצריך לזכור את זה.

כל דבר שתחליט יהיה הימור: הימור על הפסד של 4-5 ואולי אפילו 6 שנים של קבלת ניסיון תעסוקתי (ניסיון עבודה אשכרה בניגוד לכל מיני נוסחאות מטמטיות או ללמוד 1001 אלגוריתמים למיין מערך שגם ככה ממומשים כבר בכל שפה) אל מול הימור של קבלת "וי" נוסף שבשלב מאוחר יותר אולי, ואולי לא, יעזור לך להישאר רלוונטי בתחום.

אני לא יכול וגם לא רוצה לתת לך תשובה חד משמעית, היא תלויה בהמון משתנים (וגם דעתי נטויה לכיוון מסויים, הכיוון שאני בחרתי בחיים). הנדסת תוכנה זה לא "בניית שרפרפים". כשאתה בונה שרפרף - אתה בונה שרפרף - מחבר 4 רגליים למושב. בהנדסת תוכנה יש מיליון תחומים החל מכתיבת סקריפטים ועד לביוטכנולוגיה.

אם התחום שבו אתה עובד \ רוצה לעבוד נוגע באלגוריתמים, מטמטיקה, סיבוכיות וכדומה (דברים שלומדים בתואר) ואתה לא תוכל לשבת לבד וללמוד את הנושא תוך שבוע כי יש לך passion להתקדם ולהתפתח - לך ללמוד זה יתן לך נקודת פתיחה טובה מבחינת ידע. בכל מקרה אחר - לדעתי ביזבוז זמן.

תענה לעצמה מה מעניין אותך. קח סילבוס של התואר שלך ותראה האם מכל מה שתלמד שם, יש דברים שבאמת יעזרו לך בעבודה ואם אלה דברים שאתה לא יודע ולא רוצה \ לא יכול ללמוד לבד.

הרבה אנשים יגידו לך פה "תעשה תואר בשביל שיהיה לך איזה בטחון בעתיד". שמע זו עצה טובה בפני עצמה. כל בטחון בעתיד זה דבר טוב, השאלה על חשבון מה הבטחון הזה בא. צריך לזכור שתואר לא עושים בוואקום. הזמן ממשיך ללכת, הטכנולוגיות מתקדמות, סביר להניח שלא יהיה לך זמן \ כוח \ רצון להישאר מעודכן בתחום בעודך שקוע בלגזור אינטגרלים (ובטח מנסה לעבוד מהצד, תואר זו גם הוצאה כספית). אתה מפסיד גם ניסיון תעסוקתי שלרוב הבוגרים זה מה שחסר בשביל להתקבל לעבודה: "שמע אתה נראה בחור טוב, ממוצע טוב, אבל אנחנו מחפשים מישהוא עם טיפה יותר ניסיון".

בסופו של דבר הכל תלוי בבן אדם. יש אנשים שתוכנה זה החיים שלהם. הם חיים בתוך קוד וחולמים ב C++. בן אדם כזה, שבישבילו העבודה שלו זה גם ה passion שלו - תמיד ימצא עבודה, כי הוא תמיד ימשיך להתפתח ותואר בשבילו יכול להיות עוד סוג של התפתחות (בהנחה שהוא מוכן ללמוד דברים שלא מעניינים אותו ושהוא לא צריך בשביל העבודה שלו - אל תשכח שתואר בסופו של דבר נועד לתת לך קצת מהכל ולא בא למקצע אותך לסוג עבודה ספציפי). לעומת אדם שקוד בשבילו זה עוד עבודה, שמשלמים עליה יותר מאשר על מלצרות לדוגמא. אדם כזה לא יהיה רלוונטי גם אם יעשה 2 תארים, כי שוב, תואר נועד לתת לך נקודת פתיחה, אתה עדיין צריך להמשיך ללמוד ולהתפתח, כי התחום לא עומד במקום.

אכן הודעה הרבה יותר רציונלית, לדעתי.

אני גם די מסכים עם התוכן שלה, למרות שבגלל גילו הצעיר של פות"ש והעובדה שהוא מעיד על עצמו ככזה שיודע מהו הכיוון בקריירה - אמ"מ יש לו יכולת, אני חושב שתואר ראשון יהיה נכון יותר בטווח הרחוק.

הסיבה? יש דלתות - הרבה דלתות - שבלי תואר פשוט לא ייפתחו מעולם. היות ומבחינת השכר התואר קרוב לוודאי יצדיק את עצמו ברמה הכלכלית לאחר מס' שנות עבודה, חבל לפספס את כל זה בשביל עוד כמה שנות נסיון.

זה לפני שמדברים על מישור הפיתוח השכלי/אישי, לצורך הדיון אני מתעלם מזה לחלוטין כי זה יותר מדי אבסטרקטי, וכי אני בטוח שגם במישור התעסוקה יש התפתחות שכזו ולך תעשה השוואות הזויות שכאלו.

אבל זה כאמור דיון ארוך, ניהלתי אותו מס' פעמים בשרשורים כאן בפורום, ומאז הזדקנתי ... ;)

אז בהצלחה לפות"ש, ואם יש לך שאלות ספציפיות עבור מישהו עם הגישה שלי - shoot

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...