Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם ללכת ללמוד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בבית הספר לא כיכבתי וכנ"ל גם בפסיכומטרי ככה שנוצר מצב שבמידה ואני רוצה ללכת ללמוד באוניברסיטה אני צריך או לשפר משמעותית את הציון בפסיכומטרי(ולעבור את ה720, כרגע עומד על 663) או לשפר בקטנה פסיכומטרי ובגרויות.

כרגע אני עובד בתחום שבו אני רוצה ללמוד(מדעי המחשב/הנדסת תוכנה). עובד בתור מתכנת בחברת פיתוח קטנה, עבודה הדורשת ממני תמיד ללמוד, להשתפר וכוללת המון אתגרים.

אני בן 22, משוחרר כבר שנה ונמצא כרגע בצומת דרכים. האם להפסיק לעבוד ולהשקיע קרוב לשנה רק בשביל האופציה ללכת ללמוד באוניברסיטה טובה או להמשיך לעבוד בתחום לצבור עוד ניסיון, ידע ולנסות להתקדם.

אופציה נוספת היא לשפר פסיכומטרי(בכ20 30 נקודות) וללכת לעשות תואר במתמטיקה.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, האם באמת תואר זה משהו שהוא הכרחי?

עריכה אחרונה על ידי ronka

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אתה צעיר, הגדרת לעצמך כיוון בחיים, כדי לא להתקע בתקרת בטון נמוכה אין לך ברירה אלא ללמוד

המלצתי ברורה - השקע בשיפור נתוני הקבלה שלך ואם תצליח בכך (ואני מהמר שתצליח) - לך ללמוד, רצוי במוסד מוביל.

למה כוונתי:

1. תרגל היטב פסיכומטרי. יש לי בן שבניסיון הראשון הגיע לכ-580 נקודות. לאחר כמה חודשי תרגול וניסיון נוסף - 660. עוד 4 חודשים וניסיון שלישי - 710.

2. אותו בן היה עם בגרות לא מבריקה. ישב 10 חודשים במכינה של הטכניון, השיג הישגים שאפשרו לו להתקבל לפקולטה שבה רצה ללמוד.

לך הישג של 630 נקודות בניסיון ראשון בפיכומטרי, סביר שעם הרבה תרגול תוכל לאסוף עוד עשרות נקודות. כך גם לגבי הבגרות - תזקק לשיפור בגרות או מכינה קדם אקדמית, הבחירה היא לפי המסלול שבו אתה רוצה ללמוד ודרישות הקבלה אליו.

והערה אחרונה - הלימודים במכינה, וגם בשנה א' (ויותר) בטכניון, או כל אוניברסיטה אחרת, תובעניים מאד. למזלם של הבנים שלי אני יכול לתמוך בהם ולאפשר להם להשקיע את כל זמנם בלימודים - אבל גם אם אתה צריך לעבוד כמה שעות בשבוע המשימה אפשרית. פשוט תקח יותר זמן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה צעיר, הגדרת לעצמך כיוון בחיים, כדי לא להתקע בתקרת בטון נמוכה אין לך ברירה אלא ללמוד

המלצתי ברורה - השקע בשיפור נתוני הקבלה שלך ואם תצליח בכך (ואני מהמר שתצליח) - לך ללמוד, רצוי במוסד מוביל.

למה כוונתי:

1. תרגל היטב פסיכומטרי. יש לי בן שבניסיון הראשון הגיע לכ-580 נקודות. לאחר כמה חודשי תרגול וניסיון נוסף - 660. עוד 4 חודשים וניסיון שלישי - 710.

2. אותו בן היה עם בגרות לא מבריקה. ישב 10 חודשים במכינה של הטכניון, השיג הישגים שאפשרו לו להתקבל לפקולטה שבה רצה ללמוד.

לך הישג של 630 נקודות בניסיון ראשון בפיכומטרי, סביר שעם הרבה תרגול תוכל לאסוף עוד עשרות נקודות. כך גם לגבי הבגרות - תזקק לשיפור בגרות או מכינה קדם אקדמית, הבחירה היא לפי המסלול שבו אתה רוצה ללמוד ודרישות הקבלה אליו.

והערה אחרונה - הלימודים במכינה, וגם בשנה א' (ויותר) בטכניון, או כל אוניברסיטה אחרת, תובעניים מאד. למזלם של הבנים שלי אני יכול לתמוך בהם ולאפשר להם להשקיע את כל זמנם בלימודים - אבל גם אם אתה צריך לעבוד כמה שעות בשבוע המשימה אפשרית. פשוט תקח יותר זמן.

גם אם השאיפה בסופו של דבר היא להיות עצמאי?

פורסם

איזה סוג של עצמאי? משווק כלי עבודה? משווק תוכנה? יזם של חברת תוכנה?

כל תחום יצריך הכשרה שונה . וכמובן לימוד תוך כדי תנועה של כל מה שנושק לפעילות העסק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תשובה קצרה: לא.

תשובה ארוכה: תראה זה מסובך.

יש אנשים שאומרים שבלי תואר לא תגיע רחוק. ואם כן אז תעבוד עד גיל מסויים, ואז בגיל הזה כבר יראו שאתה זקן \ חושב לאט יותר ולכן כל דבר (כמו תואר לדוגמא) יכול לתת לך "וי" נוסף מול מעסיק פוטנציאלי. אבל זה רק "וי" ולא כרטיס כניסה. וצריך לזכור את זה.

כל דבר שתחליט יהיה הימור: הימור על הפסד של 4-5 ואולי אפילו 6 שנים של קבלת ניסיון תעסוקתי (ניסיון עבודה אשכרה בניגוד לכל מיני נוסחאות מטמטיות או ללמוד 1001 אלגוריתמים למיין מערך שגם ככה ממומשים כבר בכל שפה) אל מול הימור של קבלת "וי" נוסף שבשלב מאוחר יותר אולי, ואולי לא, יעזור לך להישאר רלוונטי בתחום.

אני לא יכול וגם לא רוצה לתת לך תשובה חד משמעית, היא תלויה בהמון משתנים (וגם דעתי נטויה לכיוון מסויים, הכיוון שאני בחרתי בחיים). הנדסת תוכנה זה לא "בניית שרפרפים". כשאתה בונה שרפרף - אתה בונה שרפרף - מחבר 4 רגליים למושב. בהנדסת תוכנה יש מיליון תחומים החל מכתיבת סקריפטים ועד לביוטכנולוגיה.

אם התחום שבו אתה עובד \ רוצה לעבוד נוגע באלגוריתמים, מטמטיקה, סיבוכיות וכדומה (דברים שלומדים בתואר) ואתה לא תוכל לשבת לבד וללמוד את הנושא תוך שבוע כי יש לך passion להתקדם ולהתפתח - לך ללמוד זה יתן לך נקודת פתיחה טובה מבחינת ידע. בכל מקרה אחר - לדעתי ביזבוז זמן.

תענה לעצמה מה מעניין אותך. קח סילבוס של התואר שלך ותראה האם מכל מה שתלמד שם, יש דברים שבאמת יעזרו לך בעבודה ואם אלה דברים שאתה לא יודע ולא רוצה \ לא יכול ללמוד לבד.

הרבה אנשים יגידו לך פה "תעשה תואר בשביל שיהיה לך איזה בטחון בעתיד". שמע זו עצה טובה בפני עצמה. כל בטחון בעתיד זה דבר טוב, השאלה על חשבון מה הבטחון הזה בא. צריך לזכור שתואר לא עושים בוואקום. הזמן ממשיך ללכת, הטכנולוגיות מתקדמות, סביר להניח שלא יהיה לך זמן \ כוח \ רצון להישאר מעודכן בתחום בעודך שקוע בלגזור אינטגרלים (ובטח מנסה לעבוד מהצד, תואר זו גם הוצאה כספית). אתה מפסיד גם ניסיון תעסוקתי שלרוב הבוגרים זה מה שחסר בשביל להתקבל לעבודה: "שמע אתה נראה בחור טוב, ממוצע טוב, אבל אנחנו מחפשים מישהוא עם טיפה יותר ניסיון".

בסופו של דבר הכל תלוי בבן אדם. יש אנשים שתוכנה זה החיים שלהם. הם חיים בתוך קוד וחולמים ב C++. בן אדם כזה, שבישבילו העבודה שלו זה גם ה passion שלו - תמיד ימצא עבודה, כי הוא תמיד ימשיך להתפתח ותואר בשבילו יכול להיות עוד סוג של התפתחות (בהנחה שהוא מוכן ללמוד דברים שלא מעניינים אותו ושהוא לא צריך בשביל העבודה שלו - אל תשכח שתואר בסופו של דבר נועד לתת לך קצת מהכל ולא בא למקצע אותך לסוג עבודה ספציפי). לעומת אדם שקוד בשבילו זה עוד עבודה, שמשלמים עליה יותר מאשר על מלצרות לדוגמא. אדם כזה לא יהיה רלוונטי גם אם יעשה 2 תארים, כי שוב, תואר נועד לתת לך נקודת פתיחה, אתה עדיין צריך להמשיך ללמוד ולהתפתח, כי התחום לא עומד במקום.

פורסם

תלמד תלמד תלמד!!!

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ללמוד ללא ספק, אני בגילך ("בגילך", אני בסך הכול שנתון מעליך) התעסקתי עם שיפור ציון של בגרות ופסיכומטרי.

פגשתי בפסיכומטרי חבר מהתיכון שלא השקיע בלימודים (סתם זרק ז' ולא השקיע, הוא לא טיפש ויש לו קליטה מעולה), בפסיכומטרי גם לא השקיע והוציא ציון די קרוב אליך (630-640 לא זוכר בדיוק), תכלס אם הוא ישקיע עוד שנה בשיפור בגרויות הוא יתקבל ללימודים בכיף.

ממליץ לך בחום להשקיע ולשפר את הפסיכומטרי שלך ובמידת הצורך גם בגרויות.

ממתי לתואר במתמטיקה צריך פסיכומטרי כזה גבוה? בבן גוריון הדרישות הרבה הרבה יותר נמוכות. השאלה מה תעשה עם תואר במתמטיקה? זה תואר די Useless, או שתלך להיות מורה או שתמשיך לתואר שני/דוקרטורט ומחקר.

אם זה מעניין אותך אז מי אני שאפסול, אבל כשלומדים גם צריך לחשוב על משהו שימושי שיהיה מה לעשות איתו אחר כך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

יש לי חבר טוב שנמצא בתחום.

ממה שאני מבין בתחום הזה יותר חשוב הניסיון מאשר התואר, אבל מתישהו מגיעים למצב שאי אפשר להתקדם בלי תואר ולהתחיל ללמוד בשלב הזה יכול להיות too little too late.

מה שאני ממליץ זה לעשות את מה שחבר שלי (וגם חברה שלו) עשה- שילב את הלימודים עם העבודה, יש מקומות שמציעים מסלול לימודי ערב (הוא הלך על מדעי המחשב ולא להנדסת תוכנה).

נכון שזאת קריעת תחת ויש תקופות שבכלל לא יוצא לי לראות אותם כי הם מתחילים לעבוד מוקדם בבוקר ומסיימים ללמוד מאוחר בלילה, אבל זה משתלם לטווח הארוך.

אתה עובד תוך כדי וככה אתה לא מפסיד שנות ניסיון (שכן חשובות בתחום הזה) וגם נשאר מעודכן.

פלוס נוסף הוא שיש לך הכנסה גבוהה וקבועה לכל אורך התואר, משהו שכל סטודנט חולם עליו, ככה אתה לא חייב להישאר בבית של ההורים (כדי לחסוך בהוצאות) אם אתה לא רוצה.

עריכה:

לדעתי לא חייב ללכת ללמוד במקום הכי נחשב והכי קשה, פשוט כי כמו שכבר אמרנו- הניסיון מדבר פה יותר מאשר איפה למדת.

הרי המון מקומות מקבלים אנשים לעבודה למרות שאין להם תואר בכלל, מספיק ניסיון.

עריכה אחרונה על ידי HybridBoy

They are trying to ban me...

פורסם
ללמוד ללא ספק, אני בגילך ("בגילך", אני בסך הכול שנתון מעליך) התעסקתי עם שיפור ציון של בגרות ופסיכומטרי.

פגשתי בפסיכומטרי חבר מהתיכון שלא השקיע בלימודים (סתם זרק ז' ולא השקיע, הוא לא טיפש ויש לו קליטה מעולה), בפסיכומטרי גם לא השקיע והוציא ציון די קרוב אליך (630-640 לא זוכר בדיוק), תכלס אם הוא ישקיע עוד שנה בשיפור בגרויות הוא יתקבל ללימודים בכיף.

ממליץ לך בחום להשקיע ולשפר את הפסיכומטרי שלך ובמידת הצורך גם בגרויות.

ממתי לתואר במתמטיקה צריך פסיכומטרי כזה גבוה? בבן גוריון הדרישות הרבה הרבה יותר נמוכות. השאלה מה תעשה עם תואר במתמטיקה? זה תואר די Useless, או שתלך להיות מורה או שתמשיך לתואר שני/דוקרטורט ומחקר.

אם זה מעניין אותך אז מי אני שאפסול, אבל כשלומדים גם צריך לחשוב על משהו שימושי שיהיה מה לעשות איתו אחר כך.

מתמטיקה זה הכי קרוב לתחום שאני עוסק ורוצה לעסוק ושאני יכול להתקבל עם הכי פחות "מאמץ". מתמטיקה וקוד הולכים יד ביד.

כרגע הסכם הדרוש למתמטיקה בבן גוריון הוא 660 ואני עומד על 651.

יש לי חברים שאומרים שהסכם שרואים כרגע באתרים של האוניברסיטאות הוא גבוה מבדרך כלל משום שאנחנו ממש קרובים לתחילת השנה, יכול להיות שהסכם ירד.

@raiden

תודה רבה על התגובה. זה גם מה שאני אמרתי לעצמי ולאחרים כאשר הנושא היה עולה אך בגלל לחץ מהמשפחה(ומהחברים) התחלתי לערער טיפה בעצמי.

אני לא מצפה שמישהו פה יחליט בשביל מה עדיף לי. פתחתי את הדיון בשביל לשמוע דעות מאנשים שהחליטו ללכת/לא ללכת ללמוד ומה הם חושבים על ההחלטה שלהם.

פורסם

@ronka

אני עובר את ה"לחצים" מחברים כבר כמה שנים. פעם בכמה חודשים מגיע העקיצה של "תגיד לא חשבת ללכת ללמוד?" - "לא" - "אבל לא תמצא עבודה בגיל 40". מהמשפחה האמת פחות.

ברור שבסוף ההחלטה תיהיה שלך אבל אל תיפול במלכודת של "בלי תואר לא תיהיה לך עבודה". זה לא ממש נכון לתחום התיכנות (אם כי יש תחומים ספציפיים שתואר כן יעזור או אפילו יהיה דלת הכניסה שלך).

אני מכיר אנשים עם תואר שלא מוצאים עבודה. אני ראיינתי אנשים עם תואר שלא באמת יודעים הרבה ובלי כל רצון ללמוד או להתפתח (כי הם מגיעים בגישה של "למדתי עכשיו אני יכול לבנות שרפרפים" וזה לא עובד ככה).

פורסם
השאלה מה תעשה עם תואר במתמטיקה? זה תואר די Useless,

זה תואר שהולך טוב עם עוד מקצוע דומה, כמו כלכלה, הנדסה, פיזיקה או מדעי המחשב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
@ronka

אני עובר את ה"לחצים" מחברים כבר כמה שנים. פעם בכמה חודשים מגיע העקיצה של "תגיד לא חשבת ללכת ללמוד?" - "לא" - "אבל לא תמצא עבודה בגיל 40". מהמשפחה האמת פחות.

ברור שבסוף ההחלטה תיהיה שלך אבל אל תיפול במלכודת של "בלי תואר לא תיהיה לך עבודה". זה לא ממש נכון לתחום התיכנות (אם כי יש תחומים ספציפיים שתואר כן יעזור או אפילו יהיה דלת הכניסה שלך).

אני מכיר אנשים עם תואר שלא מוצאים עבודה. אני ראיינתי אנשים עם תואר שלא באמת יודעים הרבה ובלי כל רצון ללמוד או להתפתח (כי הם מגיעים בגישה של "למדתי עכשיו אני יכול לבנות שרפרפים" וזה לא עובד ככה).

אפשר לשאול איפה אתה עובד ובאיזה תפקיד?

פורסם

^

אני senior web developer בחברה לא גדולה.

ועכשיו שאני חושב על זה, תיקח את המילים שלי בעירבון מוגבל. אני לא יודע מה קורה בתחומים אחרים כגון embedded או שפות כגון C++\JAVA וכו'. כל מה שאני אומר תקף לתחום ה WEB כי זה התום שאני חיי ונושם כבר למעלה מ 10 שנים.

• תוכן חדש...