Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כחודשיים השביתו לי את הרכב מאזדה לנטיס 323F 2000,

לפני כשבוע קיבלתי מחירון על הרכב פחות 1540 ש"ח ששאלתי למה אמרו לי שהרכב עבר אובדן להלכה ב2010,

רציתי לדעת האם יש מה לעשות בנידון ?

תודה מראש, ניסים.

פורסם

תסכים איתי שרכב בשווי של10/15 אלף לא תיקח לבדיקה ב500/700 שקל,

איך אני יכול לבדוק אם זה נתונים אמיתיים? הם שלחו לי דף עם לוגו של לוי יצחק שרשום בו איזה תוספות יש בגלל יד וק"מ,

והורדה של אובדן להלכה מתאריך ה 1/09/2010 -15%

פורסם

גם בבדיקה לא יכולים להגיד לך על ירידת ערך מסחרית שנקבעה לרכב. רק יזהו שבוצעו תיקונים ואתה תצטרך להפוך עולמות בניסיון להשיג את דוח השמאי.

האמת שאם מעוניינים להסתיר ממך את המידע הזה, אין לך שום סיכוי להשיג אותו, אלא אם יש לך מקורבים בחברות הביטוח.

ולמה זה כך?

חברת הביטוח מוכרת לסוחר את הרכב שהוכרז אובדן להלכה, זה מתקן ומוכר כיד ראשונה ממנתח מוח.

אם לקונה הפוטנציאלי תהיה תמונה ברורה ושקופה של עברו וערכו האמיתי של הרכב כל השרשרת תקרוס.

אם אף אחד לא יקנה את הרכבים האלה מהסוחרים, אז הסוחרים לא יקנו אותם מחברות הביטוח.

וחברת הביטוח לא מוכנה להפסיד.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

בקיצור נשאר רק לקוות שאם אני קונה רכב בלי בדיקה אני לא יפול על רכב כזה,

לא הוגן אבל אין מה לעשות,

תודה רבה על התשובות.

פורסם

לרכב שלך היתה ירידת ערך קודמת שהורידה את ערכו.

כלומר, הוא לא שווה 100% ככתוב במחירון אלה רק 85% למשל.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אין איזה סעיף שאומר שגם הפרמיה שאותה גבתה החברה צריכה לשקף את אותה ירידת ערך?

שהרי אם הם יודעים כל-כך הרבה עכשיו, הם ידעו הכל גם כשהוא ביטח אצלהם את הרכב שיש ירידת ערך ולכך הפרמיה היתה אמורה מלכתחילה להיות נמוכה יותר.

אני טועה?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מה הקשר לפרמיה ? לפי התיאור, זהו כנראה פיצוי שקיבל מצד ג'.

מעבר לכך - הפרמיה מחושבת לפי הסיכון שהנהג מגלם לחברת הביטוח. לא לפי ערך הרכב (לאחר ניכויים והורדות).

פורסם

למה לא רושמים את זה ברישיון רכב למשל?

אני בטור קונה רכב יד שניה לא יכול לדעת דבר כזה קריטי{ולקחת רכב במחיר כזה לבדיקה זה לא אופציה} ולפי דברי הסוכנת שלי אני לא יכול לבדוק את זה דרכה גם, רק החברת ביטוח יכולה לדעת ולא בטוח שישמחו לעזור,

זאת אפשרות שיכולה להיות גם ברכבים חדשים ויקרים ששם הסכומים גדולים בהרבה מ1500 ש"ח

פורסם

היה בעבר הלא-רחוק מחשבה על רישום ברישיון הרכב.

כמובן שחברות הביטוח התנגדו. הפעילו לחץ - והנושא ירד מהפרק.

אכן, רק לחברות הביטוח יש גישה למידע זה, והן אינן חולקות אותו עם המבוטח.

פורסם
למה לא רושמים את זה ברישיון רכב למשל?

ולמה זה כך?

חברת הביטוח מוכרת לסוחר את הרכב שהוכרז אובדן להלכה, זה מתקן ומוכר כיד ראשונה ממנתח מוח.

אם לקונה הפוטנציאלי תהיה תמונה ברורה ושקופה של עברו וערכו האמיתי של הרכב כל השרשרת תקרוס.

אם אף אחד לא יקנה את הרכבים האלה מהסוחרים, אז הסוחרים לא יקנו אותם מחברות הביטוח.

וחברת הביטוח לא מוכנה להפסיד.

הקדמתי את זמני.

אני מכיר סיפור של מישהו שקנה אוקטביה מחברת ליסינג, לאחר שפתחו לו מחירון מול העיניים ועשו לו הצגה שמכרו לו רכב בפחות ממחיר המחירון.

לאחר חודש הרכב עבר תאונה והוכרז על ידי הביטוח אבדן להלכה. חברת הביטוח הציעה למבוטח פיצוי נמוך ב-20 אלף שקל מהמחיר ששולם על הרכב רק חודש אחד קודם לכן.

המבוטח עשה בראש אחד ועוד אחד והחליט שזה לא מתאים לו, מכיוון שסכום הפיצוי לא יספיק לרכישת רכב זהה בשוק היד שניה. עשה רעש ובלגן ובסוף תיקנו לו את האוטו.

חברת הביטוח המדוברת סירבה לבטח שוב את המבוטח לאחר המקרה. בחברת הביטוח החדשה דרשו מהלקוח מיגון שלא היה קיים ברכב והוא נדרש להתקינו. הלקוח הגיע להתקנת המיגון בתחנת השירות בה עבדתי וגולל בפני את הסיפור.

עוד מוסר השכל שעולה מהסיפור: אל תמהרו להסיר מיגון מהרכב רק בגלל שהביטוח לא דורש אותו כרגע. הדרישות עוד עלולות להשתנות.

פורסם

עכברוני, לדעתי אתה מדבר על רכבים שהם אובדן גמור וחזרו לכביש.

רכב שהוא אובדן להלכה, הוא כזה מכיוון שלחברת הביטוח לא משתלם לתקן אותו לפי המשוואה הבאה:

עלות תיקון הרכב + פיצוי בגין ירידת ערך מסחרית > מחיר מחירון משוקלל מינוס מחיר מכירה ריאלי לסוחר (למיטב ידיעתי נהוג בערך שליש ממחיר המחירון)

עלות התיקון שנקבעה על ידי השמאי לא משחקת תפקיד יותר. הסוחר יתקן איך שנראה לו.

אבל ירידת הערך המסחרית שנקבעה על ידי השמאי תלווה את הרכב לכל ימיו.

פורסם

^^^

רכב באובדן גמור לא חוזר לכביש!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אז מי הם אותם רכבים שמקבלים רישוי חדש?

הפונטו איבו שהייתה לי הוכרזה אובדן להלכה. אחרי כמה חודשים קיבלתי SMS מפנגו על כך שהפונטו (כולל מספר הרישוי שלה) חונה בחניון שניתן לשלם בפנגו.

משמע לא קיבלה רישוי חדש.

• תוכן חדש...