Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט 500 2010-2012

fiesta1997
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעונין לקנות פיאט 500 משנתין 2010-2012 .ישנם 3 נפחי מנוע 0.9 1.2 1.4 . מה מומלץ ? עלויות אחזקה ? נקודות שכדאי לשים עליהם דגש ? אני מבקש מבעלי פיאט 500 בעבר וכעת תשובות לשאלותי. בתודה לואיס.

פורסם

0.9 מנוע טווין איר עם שני צילנדרים, יקר לתחזוקה ולדעתי מגיע עם גיר ידני בלבד.

ה1.2 וה1.4 אמינים, אבל לגיר הרובוטי יש נטייה לנזילה וצריך לבדוק אותו.

מחלה נוספת היא הדש בורד המתפוצץ בצד הנוסע, לבדוק אם יש נפיחות או קרעים בדש בורד.

השלדה ב500 נוטה לקבל מכות גם בתאונות קלות, ככה שמומלץ לבדוק את השלדה כמו שצריך, בקיצור מומלץ לקחת לבדיקה כל רכב גם אם הוא עושה רושם טוב לא ניתן לדעת עד אחרי הבדיקה.

פורסם

ענין הדש בורד - לדעתי רלוונטי לשנתונים מוקדמים יותר (שווה בדיקה).

ה 0.9 יקר לתחזוקה? לא שמעתי על זה אבל הוא לא חסכוני כמו שמתיימר להיות, בעיקר בגלל שהרגל לא ממש יורדת מהגז כדי לנצל את הזריזות שלו.

פות״ש - לגבי ה 0.9 מציע לך לבדוק טוב אם אתה מתחבר למנוע. יש לו רעש מיוחד (של וספה). אני אישית מאוד אהבתי, אבל בהרבה מקומות קטלו אותו. סך הכל מדובר בשילוב די נחמד של מנוע קטן ומוגדש עם גיר ידני. ההרגשה היא זריזה אבל כן צריך להתאמץ כדי להוציא ממנו כוח במהירות גבוהה.

ה 1.2 - הכי גמיש והכי חסכוני בפועל. מנוע אמין שמצוי גם בפנדה, מרגיש זריז ומפיק 69 כ״ס, שזה לא רע אבל בכבישים מהירים, כמו כל רכב מיני עם מנוע קטן, לפעמים מרגישים מחסור בכוח (למשל לעקיפות).

ה 1.4 - מנוע חזק יחסית, מפיק 100 כ״ס. פחות חסכוני ומרגיש יותר ״רציני״ לחיוב ולשלילה.

מנסיוני האישי עם פנדה 1.2, עלויות אחזקה מצוינות סך הכל (דלק, טיפולים) אבל אם תגיד למשל, שרוב הנסיעות שלך בכבישים מהירים, הייתי מציע לחפש 1.4 או 0.9 אם אתה מתחבר.

בהצלחה.

פורסם (נערך)

אהלן לואיס,

בדיוק מה שכתבו כאן החברים מעל, מלבד שלי אין נסיון עם ה 0.9 אבל בבעלותי 1.4 משנתון 2010.

רובוט החלפתי לאחר שהתגלתה נזילה ממנו, נאמר שזה בדגמים הישנים והחדש שהורכב אצלי מהדגמים "החדשים" לפי המוסך המורשה ואופן הפעולה שלו שונה בפועל, אז שים לב שאם אתה לוקח לבדיקה אז בדגש לבדוק את הרובוט או כזו שהוחלף לה לפחות (לא שופץ כי התיקון לא יעיל לאורך זמן).

עניין הדשבורד נמצא ברובן מהראשונות שבארץ ועד השנתונים 2012/13 שיצא לי להתקל, אצלי לדוגמא הוחלף גם כן לחדש אז שים לב כשאתה מחפש אחת כי העניין לא זול כלל (דרשו ממני תחילה 7500 ש"ח).

ה 1.2 נחמדה לנהיגה בעיר וגם מחוצה לה אבל אתה תרגיש חוסר בכוח בעקיפות כמו שכתבו כאן.

ה 1.4 מורגשת בהבדלים, ההגה מתקשח במצב ספורט והדוושה תגיב מהר יותר, המנוע אוהב סל"ד גבוה יחסית וכדי לסחוט אותו תצטרך לרוב להיות בין 3000-4500 כדי להוציא ממנו את המירב.

במצב רובוטי/אוטומטי הוא נוטה להעלות הילוכים כדי לחסוך בצריכת דלק, וגם לומד את הנהיגה שלך ואז יפעל לפי מצב הנהיגה, אמנם הרובוט עושה עבודה טובה. אני לדוגמא נהנה יותר להפעיל במצב ידני, נותן שליטה בהעברת ההילוכים וניצול הסל"ד.

או שפשוט תחפש כזו ידנית (משום מה שוק יד 2 נעלמו כל הידניות כמעט).

כמובן שבמצב רגיל (ספורט לא פעיל) צריכת הדלק יורדת, הדוושה והרובוט יעבדו לאט יותר באופן מורגש.

מבחינת אחזקה - טיפול שנתי במוסך מורשה (אני מטפל אצל שמשון לדוגמא) עולה בין 500-700 ש"ח להחלפת שמנים פילטרים פלאגים וכו', יצאו לי טיפולים של החלפת שמנים ופילטרים בלבד באיזור ה 300-400 ש"ח.

המחירים יחסית נוחים ולא יקרים מדי מלבד חלקים עיקריים כגון הרובוט עצמו והקלאץ' (קח בחשבון שצריך להחליף קלאץ' מדי פעם תלוי בנהיגה).

ממה שידוע לי אלו מנועי Fire של פיאט שנחשבים טובים באמינותם.

הפלסטיקה הפנימית נוטה להשבר בחום הישראלי, אני כבר הספקתי להחליף (גם באשמתי) פתחי אוורור למזגן ומנורה פנימית עליונה.

המזגן לא מי יודע מה, אם הרכב חנה כל היום בחוץ בשמש אז כשתכנס תתכונן לרבע שעה של חום כיוון שהוא לא מקרר הכי טוב כשהרכב עוצר / ברמזור או בניוטרל, אבל לאחר שמתחיל לקרר הוא עובד טוב.

שים לב שהרכב עבר מספיק טיפולים, היצרן מורה על טיפול כל 30000 ק"מ שבעיני זו בדיחה, רצוי כל 10-15 אלף ק"מ.

צבע הרכב לא עמיד מספיק גם בארצנו ונתקלתי כבר בלא מעט בימבות עם צבע מתקלף, שים לב שטופל במידה וסגרת על אחת.

יש עוד משהו מיוחד שתרצה לדעת?

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

המצמד באיזור ה 3000 ש"ח, רובוט יכול לעלות גם בערך 7000 ש"ח.

החלפתי את שלי באיזור ה 82000 ק"מ ועדיין הוא היה במצב סביר (המצמד), הוחלף ביחד עם הרובוט לאחר שהתגלתה הנזילה.

שמעתי על אנשים שהחליפו מצמד ב 40 אלף ק"מ, וכאלו שמשכו גם עד 120 אלף, זה תלוי באופן הנהיגה ואם אתה בהרבה פקקים.

יש נטיה לאנשים לשחק עם הקלאץ' בעליות עם רכב רובוטי כיוון והוא מדרדר אחורה במידה ותרים את הרגל מהגז, כמו ידני בדיוק. אז להמנע מלעשות זאת.

Opel Adam S 2017

פורסם

כמה דברים:

יש לי לנצ'יה אפסילון רובוטית עם מנוע 0.9 שהוא זהה למה שיש ב-500 - ואין שום אחזקה יקרה במיוחד. יש פלאגים קצת יקרים, אבל רק 2 מהם - ובמנוע רגיל יש 4 - אז המחיר נשאר זהה.

מעבר לזה אין שום בעיות.

המנוע לא חסכוני כמו שמספרים באגדות, כי הוא חזק ונמרץ וכיף לדחוק אותו - וזה עולה בדלק. מי שמוכן לנסוע כמו סבתא, יגלה שהוא חסכוני מאוד.

לגבי הגיר הרובוטי - אצלי יש HILL HOLDER שמונע דרדור, ואני מניח שיש גם ב-500.

פורסם

יש לי את ה1.2 עם גיר ידני, הרכב אצלי כמעט שנה כך שעוד מוקדם להגיד לגביי טיפולים ואמינות, אבל בנתיים בסדר, וטיפולים במילא לא מעניינים אותי כי בשנתיים הקרובות הם משולמים על ידי היבואן.

אני יכול להגיד לך שצריכת הדלק טובה יחסית, בעיר הגעתי ל1:12 עם הרבה נסיעות קצרות ופקקים. מחוץ לעיר הצריכה שלי יושבת על איזור ה1:17-1:18 לרוב (עם מזגן), תוספת של נסיעה עירונית תטה את הצריכה לאיזור 1:16. כמובן שזה תלוי באופי הנסיעה - כביש 6 על 120-130 קמ"ש או כביש שנוסעים בו 90-100 קמ"ש?

ריבוי נסיעה בינעירונית ללא מזגן ישפר את צריכת הדלק לאיזור ה1:19-1:20. פקקים יכולים להרוס את הצריכה לחלוטין לאיזור ה1:14. (תדלוק אחרון שלי, 300 ק"מ [בינעירוני 80%] ו4 שעות של עמידה בפקק עם מזגן)

מבחינת ביצועים כמו שנאמר זה לא רכב ספורט, ה1.2 מרגישה זריזה בעיר (גם נתונים ברשת מצדיקים את זה, תוך פחות מ10 שניות הרכב מגיע ל80 קמ"ש) אך פחות מחוץ לעיר, מצד שני לא בלתי נסבל. לא הרגשתי צורך לתכנן יותר מדי מראש עקיפות, להבדיל מהרכב הקודם שלי.

בעליות לא נסעתי יותר מדי, אך הרכב לא מתקשה להאיץ בעליות כל עוד לא רוצים להאיץ אותו מ0 ל150 קמ"ש ב10 שניות. בעליות אפשר להאיץ בהחלט, אך לא לצפות לתגובה של ה1.4 ובטח שלא ל0.9T. אם יש לך סבלנות כנראה שבוע הבא ארד לאילת עם הרכב ואוכל לתת רשמים טובים יותר.

עוד משהו שצריך לקחת בחשבון זה שרוב דגמי ה1.2 הם ברמת גימור בסיסית ולא מאובזרים במיוחד. אני השלמתי אצלי הרבה מאוד דברים ברכב (משענת יד, מערכת נורמלית, ג'אנטים).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
כמה דברים:

יש לי לנצ'יה אפסילון רובוטית עם מנוע 0.9 שהוא זהה למה שיש ב-500 - ואין שום אחזקה יקרה במיוחד. יש פלאגים קצת יקרים, אבל רק 2 מהם - ובמנוע רגיל יש 4 - אז המחיר נשאר זהה.

מעבר לזה אין שום בעיות.

המנוע לא חסכוני כמו שמספרים באגדות, כי הוא חזק ונמרץ וכיף לדחוק אותו - וזה עולה בדלק. מי שמוכן לנסוע כמו סבתא, יגלה שהוא חסכוני מאוד.

לגבי הגיר הרובוטי - אצלי יש HILL HOLDER שמונע דרדור, ואני מניח שיש גם ב-500.

אם אני לא טועה קיים בכל דגמי ה 1.4, אצלי לפחות כן (מגיעות גם עם פנסי ערפל)

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...