Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי לפני כמה חודשים מזדה 3 והאמת שלא בדקתי שמן ומים עד היום .

היום שפתחתי את המכסה מנוע אני רואה מים בצבע כזה ברדיאטור :

13978322_10206751588735680_1757731383_o.jpg

חוץ מזה שאני צריך למלא , יש מה לדאוג?

פורסם

זה בדיוק השאלה...הבעלים שלפני טיפל רק במורשה ככה שיכול להיות שזה באמת זה .

אני יכול למלא מים ירוקים על זה ? והאם אין לי מה להתייחס לצבע

פורסם

לא, אתה לא יכול למלא סתם "מים ירוקים".

עדיך להשלים עם אוותו נוזל בדיוק או (עדיפות שניה) עם נוזל אחר בתקן היצרן.

אם אין לא את זה ולא את זה, אז להשלים עם מים רגילים מסוננים.

פורסם

איזה שנתון הרכב או יותר טוב מה מספר שלדה.

אם מעל 500000 אז אתה צריך נוזל שנקרא FL22 וצבעו ירוק.

אם מתחת, אז האדום הזה. בתכלס דלק משתמשים באדום של דלקול לכל המאזדות. לא יודע אם הוא עומד בתקן הדרוש. רוצה להאמין שכן.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בתכלס דלק משתמשים באדום של דלקול לכל המאזדות. לא יודע אם הוא עומד בתקן הדרוש. רוצה להאמין שכן.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

המאזדה שלי בעלת מס' שלדה מעל 500000 ונוזל הקירור באותו הצבע כמופיע בתמונה. מטופל כל חייו במורשה.

כמוני כמוך, רוצה להאמין שהנוזל עומד בתקנים הדרושים.

אם מישהו יוכל לשפוך אור על ההבדלים בין הנוזלים או אפילו טוב יותר - מה ההבדלים בין שלדות לפני 500000 לבין שלדות לאחר מכן, זה יהיה מצויין.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

סביר להניח שהמאזדה ביצעו שינויים כאלו ואחרים במערכת הקירור מה שהצריך התאמת נוזל קירור מסוג שונה.

לא בטוח [וכמעט בטוח שלא] שהנוזל קירור החדש יתאים לך.

תשתמש בנוזל קירור לפי התקן הדרוש לך.

פורסם

אחת הסיבות היא בגלל שהFL22 מחזיק 10 שנים או 120 אלף ק"מ לעומת נוזלים אחרים שמצריכים החלפות תדירות יותר.

יחד עם זאת, מעיון ברשימת המרכיבים שלו אין בנוזל הזה שום דבר מיוחד.

בפורומי מאזדה בחו"ל שאלו כמה דחוף להשתמש בנוזל הזה ועלתה השורה הבאה:

What coolant do I need for my Mazda3?

Any modern coolant that is silicate/phosphate free which is a majority of the green coolants on the market. When you view the ingredients of FL22, there's nothing special. Just make sure you do not exceed 60% antifreeze as a part of your solution. (Per the service manual)

בתכל'ס הרכב שלך לא יתפוצץ במידה ותשתמש בנוזל אחר, אבל אם ישנה אופציה ל-FL22 אז עדיף כי זה עובד בטוח.

מה עם השאר? לא יודע. מה שכן, בוודאי שיש עוד נוזלים שיהיו בסדר גמור רק מאזדה מן הסתם לא מפרטים את הדרישות אלא רק שמים תקן עם הנוזל של מוטורקראפט [FL22].

ממליץ לקרוא פה:

http://www.mazda3forums.com/95-maintenance-care/284715-how-coolant-drain-refill.html

לסיכום,

האם חייב FL22? לא.

האם האדום עומד בכל הדרישות? אין לי שמץ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...