Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אוקיי הבנתי,תגיד אפשר ללכת על 5/50 או שזה כבר מיותר?

זה כבר מוגזם. 5W50 למנועים משודרגים מאוד

ומה לגביי החורף? 5/40 מתאים גם למזג אוויר קר?

שום בעיה בחורף

תגובות בגוף הטקסט

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אני משער שאם היית נובר בפורומים אמריקאיים היית רואה שרוב ההמלצות נוטות ל Red Line, Amsoil ו Royal Purple. מאחר ואת שני הראשונים לא ממש ניתן להשיג בארץ, הרוייאל פרפל מהסדרה הרגילה, סדרת ה HPS או HMX (למרות שאת זו לא ראיתי בארץ) הוא לטעמי בחירה ראוייה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
המכוניות האמריקאיות של GM טופלו אצל היבואן בשנות התשעים בשמן מינרלי 15W40, ולא סבלו משום בעיה.

זוהי היתה אז המלצת היצרן.

שמן 20W50 לא מתאים למנוע !

אתה יכול לעבור לשמן סינתטי מלא או חלקי בצמיגות 5W40 בלי שום בעיה. לא צפויות נזילות מעבר לאלו שיכולת להתרחש עם 15W40.

מציע לך לחפש שמן בתקן API (מכון הנפט האמריקאי) SM, ולא פחות מ- SL.

אתה ממש לא זקוק לאותם תוספים שטוענים שהם חשובים למנועים של פעם. המנוע במכונית שלך הוא לא "כל כך" פעם, מה גם שתוספים מודרניים מעניקים למנוע הגנה טובה בהרבה.

גילוי נאות: מתחילת 1995 ועד ספטנבר 1999 עבדתי במוסך המרכזי של UMI.

אורן

אז למה למעשה לעבור לסינתטי מלא אם הוראת היצרן בשנות ה- 90 דרשה מינרלי? המנוע הוא אותו מנוע ,אז מה השתנה בו שכיום טוב לו יותר סינתטי מלא ולא המינרלי שהיה טוב לו פעם?אתה יכול להסביר לי את ההגיון פה?

אני בעיקרון בדיעה של חן שעדיף מינרלי על הסינתטי מאחר והסינתטי יותר דק ועלול ליגרום לאיבוד/שריפת שמן עקבית ובנוסף גם לנזילות/הזעות שלא היו קודם לכן עם השמן המינרלי שהוא יותר עבה וסמיך.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

much,

אינך חייב לעבור לסינתטי מלא או חלקי, אבל אתה יכול. כך כתבתי.

ככל שתעבור לשמן בתקנים מודרניים יותר, תרוויח הגנה טובה יותר למנוע ולחלקיו הפנימיים. ההפרש במחיר כיום אינו גדול למעט מספר מותגים יקרים וזו בדיוק היתה השאלה של פותח השרשור.

שמן סינתטי מלא או חלקי אינו מגדיר שמן דק יותר משמן מינרלי. אתה מתכוון לצמיגות, שאותה ניתן לקבל בדיוק רב בכל סוג של שמן בסיסי. ישנן צמיגויות בהן תמצא שמנים בסינתטי מלא או חלקי.

איתמר,

מה שחשוב בשמן הוא בעיקר לאיזה תקנים הוא תואם. יש בשוק יצרנים רבים ובאיכויות שונות. אינני רוצה לפרט כאן מכיוון שאני מכיר רק את חלק מהשחקנים בשוק. רק אציין שבמכוניות בהן אני מטפל אני משתמש בשמן מיצרן בלגי (בלגיה היא יצרנית השמנים הגדולה באירופה, ובה יצרנים רבים המייצרים איכות מעולה), שעולה כשליש מהשמן עם הספר ה "1" ונותן תוצאות זהות.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

עם כל הכבוד לדובר מועדון סאאב מנוע מיושן זקוק לשמן בתקן ישן. שמן בתקן חדש אינו מכיל את התוספים שהיו בשמנים "של אז" הנחוצים לעבודה תקינה של המנוע.

עובדה מאוד מעניינת היא שכל החברות שמייצרות שמנים סינטטים בלבד או מינראלים בתקנים חדשים טוענות שהשמן שלהן מתאים גם למכוניות עם מנועים ישנים כאשר חברות אחרות עדיין ממשיכים לייצר שמנים בתקנים ישנים. מדוע להשקיע בקו ייצור של שמן בתקן ישן אם השמנים בתקנים החדשים מתאימים למנועים הישינים?

האם באמת מישהו מצפה מחברה שלא מייצרת שמנים בתקן ישן שזאת תקום ותאמר "מצטערים חברה, השמנים שלנו מתאימים רק למנועים חדישים"?

אני לא צריך יותר מדיי ניסויים. לקחתי את הפיאסטה שלי מודל 96. מנוע עם 125 אלף ק"מ. במקום 10W-40 מילאתי 5W-40 בתקן API SM. שמן מחברה איכותית ומוכרת. לאחר זמן לא רב גילתי שהמנוע אוכל שמן, מריחים גם ריח של שמן שרוף באזור תא המנוע.

חזרתי בחזרה לצמיגות הקודמת והמנוע לא אוכל אפילו טיפת שמן.

איך אתם מסבירים את זה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
עכשיו אני כבר ממש מבולבל,כל אחד פה ממליץ לי משהו אחר ואין לי מושג מה באמת הכי טוב ומתאים למנוע הנ"ל.

כל השמנים שהוזכרו כאן באמת מתאימים למנוע הזה?

מה שהיצרן מבקש זה מה שמתאים. כמובן שהיום ישנן אופציות קצת יותר טובות. למשל, אם יצרן מבקש שמן חד דרגתי 30 לחורף ו חד דרגתי 50 לקיץ אפשר לשים שמן 20W-50 בתקן ישן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

עצוב לי לשמוע את מה שאתה אומר, במיוחד כי אני מכיר אותך בתור אדם נאור, אתאיסט, שלא תקועות לו שטויות בראש.

תקני API תואמים אחורה עד ל-SB. הנוכחי הוא SN.

אם התחילו לך נזילות אחרי מעבר לסינטטי מלא, תתקן את הנזילות, אל תאשים את השמן.

סתם דוגמא - במנוע של אימפרזה 94 של זוגתי אני ממלא רק 5W40 (יורול PLX), אין שום נזילות ואין אכילת שמן.

בגטס דור ראשון שלי ממלא את אותו השמן, יש אכילה של ליטר 1 בין טיפולים, אבל אין נזילות.

למה חברות עדיין מייצרות שמנים עתיקים כאלה? כנראה כי יש הרבה אנשים כמוך שמאמינים עדיין שמנוע ישן צריך לעבוד עם שמן ישן.

כשיש ביקוש, יש ייצור.

Stay Dirty

פורסם
מה היצרן מבקש?

השגתי אתמול ספר רכב/נהג מחבר בעל רכב דומה לשלי ובו רשום מפורשות שהשמן הטוב ביותר למכוניתי הינו 5/30 ובמידה ומזג האוויר ממש קר(מתחת לאפס) לשים 10/30 ,אז איזה שמן אני צריך לשים למעשה שיתאים לתנאיי הארץ(יותר חם בישראל מקנדה)?

פורסם (נערך)
עצוב לי לשמוע את מה שאתה אומר, במיוחד כי אני מכיר אותך בתור אדם נאור, אתאיסט, שלא תקועות לו שטויות בראש.

תקני API תואמים אחורה עד ל-SB. הנוכחי הוא SN.

אם התחילו לך נזילות אחרי מעבר לסינטטי מלא, תתקן את הנזילות, אל תאשים את השמן.

סתם דוגמא - במנוע של אימפרזה 94 של זוגתי אני ממלא רק 5W40 (יורול PLX), אין שום נזילות ואין אכילת שמן.

בגטס דור ראשון שלי ממלא את אותו השמן, יש אכילה של ליטר 1 בין טיפולים, אבל אין נזילות.

למה חברות עדיין מייצרות שמנים עתיקים כאלה? כנראה כי יש הרבה אנשים כמוך שמאמינים עדיין שמנוע ישן צריך לעבוד עם שמן ישן.

כשיש ביקוש, יש ייצור.

אני מניח שאתה מתכוון אלי.

זה שדעתי שונה משלך זה לא אומר שזה שטויות. דבריי מגובים על ידי אנשי מקצוע בשטח. הבעיה היחידה היא שעד היום, לא היה מקרה בה חברת שמנים מסויימת לקחה רכב עם מנוע מיושן והשתמשה בשמן חדיש על מנת להוכיח שהשמן שלה תקין למנועים ישנים.

שים לב בבקשה, לא רשמתי שישנן איזה שהן נזילות שמן. מה שכן רשמתי הוא שהמנוע התחיל לאכול שמן אחרי שעברתי לסינטטי מלא בצמיגות 5W-40. כמו כן היה ריח מסריח של אכילת שמן, כלומר, ריח של שמן שנשרף עם הדלק. המנוע אכל כמות נכבדה של שמן עד כדי כך שכמות השמן ירדה למינימום הרבה לפני שהגיע הזמן לעשות לרכב טיפול. ההמלצה המקורית של היצרן הייתה שמן 15W-40. כמו כן, הרכב נכשל בבדיקת זיהום האויר בצורה ניכרת דבר שלא קרה מעולם. הגיוני, אם הרכב התחיל לשרוף שמן עם הדלק ברור שהוא ייכשל בבדיקת זיהום אויר.

תיארתי לעצמי שיקום מישהו ויטען שהחברות מייצרות שמן בתקן ישן בגלל שאנשים מאמינים בזה. אוקיי, אם ככה, שאל את החברה עם חיפושיות שהחליפו לשמן בצמיגות נמוכה מ 20W-50 שראו איך נדלקת להם נורית לחץ שמן.

כאשר יצרן השמן ממליץ על צמיגות מסויימת הוא לוקח בחשבון את כל הגורמים. אם היצרן מבקש צמיגות 20W-50 ואתה משתמש בשמן 5W,10W-50 אזי משאבת השמן תתקשה לבנות לחץ הנחוץ למנוע. שוב פעם, אם אתה חושב שזה שטויות אתה מוזמן לשאול בעלי רכבים ישנים שסבלו מאי ספיקת לחץ שמן.

בינתיים, אתה מוזמן לקרוא כאן.

http://www.allpar.com/old/oils.php

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

פורסם
השגתי אתמול ספר רכב/נהג מחבר בעל רכב דומה לשלי ובו רשום מפורשות שהשמן הטוב ביותר למכוניתי הינו 5/30 ובמידה ומזג האוויר ממש קר(מתחת לאפס) לשים 10/30 ,אז איזה שמן אני צריך לשים למעשה שיתאים לתנאיי הארץ(יותר חם בישראל מקנדה)?

מה שיותר מעניין זה התקן של השמן יותר מאשר הצמיגות.

צמיגות שמן מסומנת על ידי SAE

תקן שמן מסומן על ידי API

במקרה שלך היצרן רשם שם SAE 10W-30 או SAE 5W-30.

תחפש מהו ה API שהוא מבקש.

פורסם (נערך)

רשום בספר רכב במפורש להשתמש רק בשמן 5/30 בתקן sg . ובנוסף מצוין שאין לשים שמן בצמיגות 10/40 או כל שמן בצמיגות אחרת פרט ל5/30 או 10/30 במידה ומזג האוויר ממש קר.

אגב,המנוע(סמול בלוק 305 שנת 92) ברכב מקורי וסטנדרטי לחלוטין(לא משודרג/משופר)ועובד יפה ושקט מאוד ללא נזילות ואינו צורך/אוכל שמן בין טיפולים ואינו מעשן כלל.

אני רק לא זוכר בוודאות איזה שמן יש כרגע במנוע.

עריכה אחרונה על ידי bosss
פורסם

ממליץ דווקא על מוטול מסדרת ה300V שהוא נחשב שמן מירוצים סינטטי מלא ועשיר בתוספים כמו שפעם היה נהוג.

לפי ניסיון של האנשים שאני מכיר עם אמריקאיות משנות ה70 ומעלה לחץ שמן, טמפרטורה שמן, חום מנוע. הכל מגיב מצוין לשמן.

ובתור בונוס שזה מקוטלג כשמן מירוצים קלאס 5 הבלאי במנוע הוא אפסי. על שמן מינרלי אין מה לדבר בכלל רק לכלוך ובלאי במנוע.

מצ"ב גם קישור לשמן. בהצלחה!

http://www.apexmotors.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9C-motul-300v-15w50

• תוכן חדש...