Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א. מדד הצמיגות שקבע ה SAE לא השתנה מאז שיצא לאוויר העולם אי שם לפני כמה עשורים טובים, מה שאומר שצמיגות שמן מנוע SAE 50 מלפני 40 שנה וצמיגות שמן מנוע 50 מהיום היא אותה הצמיגות בדיוק.

ב. מסמכים רשמיים של ה API טוענים כי שמן שעומד בתקן מסויים וחדש מקודמו תואם במלואו לאחור, לכן לומר ששמן SN לא מתאים למנוע שדרש בשעתו SG זו שטות. יותר מזה, כל תקן API חדש מחייב את השמן לביצועים טובים יותר מקודמו, בין אם זה בהפחתת הבלאי, בוצה, פיח, חמצון וכו'.

ג. ZDDP ו ZDP הם לא תוספי פלאים, הם תוספי EP טובים שהיתרון הגדול שלהם היה במחיר. בגלל שהיום ריכוז גבוה שלהם פוגע במערכות הפליטה החליפו אותם תוספים אחרים שמזיקים פחות. זה שהריכוז שלהם ירד לא אומר ששמנים מודרניים מגנים פחות טוב!

ד. מעולם לא טענתי ולא המלצתי להשתמש בצמיגות אחרת מזו שקבע היצרן. מנוע ישן שהומלץ לשימוש עם שמן 50 יש להמשיך ולהשתמש בשמן 50. מנוע שיוצר עם המלצה לשימוש בשמן 30 (כמו למשל זה של פותח השרשור) מומלץ להשתמש בשמן 30.

ועכשיו לדוגמה שחן נתן ושמתחברת גם לנסיון שלך.

נכון, הרבה פעמים לאחר מעבר לשימוש בשמן סינטטי מלא, בטח במנוע ישן, מתחילות שלל בעיות כגון נזילות, רעשים, ירידה בלחץ השמן, אכילת שמן מוגברת וכו'. יחד עם זאת וכל הנ"ל הם לא עדות לשמן שלא עושה את עבודותו אלא להיפך.

לשמן מנוע סינטטי יש תכונות חידור, חלחול, ניקוי והמסה משופרות ביחס לשמן מינרלי, ולכן רעשים, נזילות וכו' יכולים להופיע זמן קצר לאחר המעבר לשמן כזה. אין לזה שום קשר לצמיגות! הצמיגות זהה בכל השמנים, המינרלים , החצי סינטטיים והסינטטיים מלאים.

הפתרון לעניין הוא או לשפץ את המנוע או להמשיך ולהשתמש בשמן מינרלי ש"מעלים" את כל הבעיות. אופציה נוספת היא שימוש בשמנים סינטטיים שמיועדים לרכב ישן כמו למשל סדרת ה High Mileage של וולווליין. השמנים מהסדרה הזו כוללים חבילת תוספיים יעודית לרכבים ישנים יותר שמונעים את ה"נזק" שמביאים איתם שמנים סינטטיים.

לסיכום:

1. לשמן סינטטי מלא יש רק יתרונות על פני שמן חצי סינטטי או מינרלי (מלבד סעיף המחיר, וגם הוא נמצא בירידה מתמדת).

2. אני לא ממליץ לעבור ולהשתמש בשמן סינטטי בכל רכב ישן, עלולות להיות למהלך הזה הרבה תופעות לוואי.

3. אני כן חושב שמי שעשה שיפוץ מלא ואוהב למנוע של המכונית שלו יכול ואף מומלץ לעבור לשימוש בשמן סינטטי מלא ובצמיגות המומלצת. במקרה הזה לשמן סינטטי מלא לא יהיו תופעות לוואי אלא רק יתרונות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

איתמר,שמן "מקורי" לרכב אמריקאי של acdelco בצמיגות 5/30,בא בחשבון מבחינתך או שמומלץ/עדיף רק הרויאל פרפל(שהוא פי 2 במחיר מהאייסי)?

עריכה אחרונה על ידי bosss
פורסם

אני לא גרופי של השמנים של AC DELCO. הוא כנראה יהיה בסדר, וודא שהוא סינטטי מלא ולא חצי או מינרלי.

אם רוייאל פרפל יקר מדי אתה יכול לנסות שמנים של יורול, קסטרול או ליקווי מולי - אלו מותגים נפוצים וזולים יותר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נכון, הרבה פעמים לאחר מעבר לשימוש בשמן סינטטי מלא, בטח במנוע ישן, מתחילות שלל בעיות כגון נזילות, רעשים, ירידה בלחץ השמן, אכילת שמן מוגברת וכו'. יחד עם זאת וכל הנ"ל הם לא עדות לשמן שלא עושה את עבודותו אלא להיפך.

לשמן מנוע סינטטי יש תכונות חידור, חלחול, ניקוי והמסה משופרות ביחס לשמן מינרלי, ולכן רעשים, נזילות וכו' יכולים להופיע זמן קצר לאחר המעבר לשמן כזה. אין לזה שום קשר לצמיגות! הצמיגות זהה בכל השמנים, המינרלים , החצי סינטטיים והסינטטיים מלאים.

הפתרון לעניין הוא או לשפץ את המנוע או להמשיך ולהשתמש בשמן מינרלי ש"מעלים" את כל הבעיות. אופציה נוספת היא שימוש בשמנים סינטטיים שמיועדים לרכב ישן כמו למשל סדרת ה High Mileage של וולווליין. השמנים מהסדרה הזו כוללים חבילת תוספיים יעודית לרכבים ישנים יותר שמונעים את ה"נזק" שמביאים איתם שמנים סינטטיים.

מכאן נובע, שמנוע ישן שיוצר בשיטות מיושנות ביחס להיום, עם מרווחי בוכנה - צילינדר גדולים לא יסתדר עם שמן סינטטי שהרי זה בעל כושר חדירה וחילחול גבוהים יותר מאשר שמן מינראלי.

בכל מקרה, אני אשמח לשמוע עדויות של אנשים בעלי רכבי אספנות שעברו לשימוש בשמני מנוע חדישים מהמילה האחרונה והכל בסדר אצלם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)

אגב,לדעתי המנוע ברכב שלך אינו נחשב לממש מיושן שיוצר ותוכנן לפי הטכנולוגיות של "פעם",משמע שאם הוא במצב טוב/סביר אתה יכול בשקט לשים שמן סינטטי מלא(5/30 כמו שרשום לך בספר נהג) ,רק במידה והמנוע כבר צורך/אוכל שמן או מעשן קלות וישנם נזילות/הזעות למינהם הייתי ממליץ על מעבר לשמן קצת יותר סמיך (20/50 מינרלי מאחת החברות המובילות).

אגב,ההמלצה של איתמר על הרויאל פרפל נשמעת לי כטובה מאוד וראוייה ביותר לרכבך.

עריכה אחרונה על ידי much

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם
אני משער שאם היית נובר בפורומים אמריקאיים היית רואה שרוב ההמלצות נוטות ל Red Line, Amsoil ו Royal Purple. מאחר ואת שני הראשונים לא ממש ניתן להשיג בארץ, הרוייאל פרפל מהסדרה הרגילה, סדרת ה HPS או HMX (למרות שאת זו לא ראיתי בארץ) הוא לטעמי בחירה ראוייה.

איתמר,ציטוט על שמניי המנוע של רויאל פרפל שנמכרים באוטוסטור:

לשמני המנוע בסדרה אין תקינה של ארגון ה- API ולכן השמן אינו מומלץ לשימוש ברכבים הנמצאים בתקופת האחריות.

זה שאין להם תקינה זה משנה לי משהו?

פורסם

א. רוייאל פרפל כן עומדים בתקני ה API ברוב השמנים שלהם, סמל הדונאט מופיע על הבקבוקים שעומדים בתקן.

ב. לחברה יש תקן API בתוקף עד 31.3.17 לשמנים שנמצאים ברשימה הזו: https://engineoil.api.org/Directory/EolcsResultsDetail?accountId=-1&companyId=10239&resultsUrl=%2FDirectory%2FEolcsResults%3FaccountId%3D-1%26companyName%3Droyal%2520purple

ג. במקרה שלך אין מניעה משימוש בשמן שלא עומד בתקן API (למשל בגלל תוספת ZDDP שחורגת מהריכוז שמתיר ה API), הרכב שלך לא רגיש לעניין כמו רכבים מודרניים יותר עם שלל מערכות זיהום אוויר מתקדמות ורגישות.

פורסם

אוקיי הבנתי,אז לסיכום(לפניי שאני ניגש לבצע הזמנה מאוטוסטור)שמן מנוע סינטטי מלא בצמיגות 5/30 של רויאל פרפל הוא השמן המתאים והראוי ביותר למנוע שלי(שבי סמול בלוק 305 הזרקה חד נקודתית,מקורי/סטנדרטי שנת 92 מעולם לא נפתח או שופץ) מבחינתך,איתמר?

פורסם

אני לא רואה עם זה שום בעייה. הרכב שלך יצא מהמפעל עם המלצת יצרן לשמן 30.

במידה ותגלה שיש צריכת שמן גבוהה אז הייתי שוקל מעבר לשמן 5W40 או 10W40 חצי סינטטי.

פורסם

איתמר,ה5/30 יעשה את העבודה נאמנה במנוע הזה בכל תנאיי מזג האוויר גם בחורף וגם בקיץ הלוהט של הארץ?

אגב,המנוע הנ"ל הוא בעל שרשרת תיזמון(לא רצועה מגומי) ומרימיי שסתומים הידראולים.

פורסם

זה נכון שהשמנים של רויאל פרפל בצבע סגול?אם השמן עצמו (לא האריזה)אינו סגול זה מצביע בוודאות על שמן מזויף?

אגב,ממה נובע הצבע הסגול בשמנים הללו ולאיזה מטרה נועד?

פורסם (נערך)

כן,ככל שידוע לי צבע השמנים שלהם סגול,איני יודע בוודאות ממה נובע הצבע הנ"ל אך ייתכן וזה סוג של תוסף כלשהו הייחודי רק לחברה הזאת שלמעשה מקנה לשמן שלהם את הצבע הסגול(כשמה של החברה)או אוליי סתם תוספת צבע כדיי להבדיל/לייחד את השמנים שלהם משאר השמנים המיוצרים בעולם.

אם למישהו יש תשובה יותר וודאית ומושכלת בעניין אני גם מאוד אשמח לשמוע.

עריכה אחרונה על ידי much

אין כמו קמארו עצבנית

• תוכן חדש...