Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול נהיגה בשוויץ - המלצות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

מתכנן לנסוע בקרוב לשוויץ (צפון שוויץ תחילה) ואשמח לשלב קצת מוטוריקה.

מי שמכיר שמע או יודע על איזשהן חוויות או יעדים ששווה לבדוק אני אשמח לשמוע!

נ.ב

גם מסעדות מעניינות על הדרך או נקודות עניין כאלה ואחרות שלא בהכרח קשורות לרכבים יתקבלו בברכה :-D

תודה!

עריכה אחרונה על ידי Quntix

2015 - Mazda 3 Spirit - 2.0L

פורסם (נערך)

אמנם חלפו מספר שנים מאז בקורי האחרון בשוויצריה, אבל כמה הערות.

1. מדינה יקרה מאד. איני יכול להמליץ לך בענייני מסעדות (תחום שממש לא מעניין אותי, גם בחו"ל), אבל תביא בחשבון שהמזון וגם המלונות יקרים מאד. אישית העדפתי לשהות במלון בפרבר הגרמני של באזל (Weil am Rhein) ולהנות ממחירים גרמניים. ממליץ לך לבחון לינה בצד הגרמני (וא הצרפתי, או האוסטרי) של הגבול, יכול לחסוך לא מעט כסף גם במחיר נהיגה של כמה ק"מ.

2. לוודא כי על שמשת הרכב מודבקת מדבקת אוטובאהנים תקפה, אם לא - לרכוש כזו בכניסה למדינה (וכך גם לגבי אוסטריה, אם תגיע אליה).

3. להביא בחשבון הקפדה יתרה על חוקי התנועה והתיחסות כמעט רשמית של המדינה לקנסות מהירות כמקור הכנסה. תביא בחשבון שמצלמות המהירות מוסוות היטב, וחריגה של 2-8 קמ"ש יכולה להביא לביתך מכתב רשמי ממשלת הקנטון. חבל על הכסף, סע 3 קמ"ש מתחת למותר.

4. בתחום המוטוריקה - בלוצרן (אאל"ט) יש יופי של מוזיאון תחבורה. אמנם מתרכז יותר ברכבות ומטוסים, אבל שווה את הזמן. זכור לי סימולטור להכנסת רכבת לתחנה, מתברר שלא פשוט לעשות זאת.

מעבר לכך מדובר במדינה יפהפיה עם המון מה להציע לתייר, סעו ותהנו!

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נתחיל עם ההמלצה הכי חשובה: לא לעבור את המהירות המותרת אפילו בקמ״ש אחד!

יותר מאוחר אגיע הבייתה ואצרף מספר טיפים מהטיול האחרון שלי שם.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

שוייץ מלאה במכוניות מדהימות, קלאסיות כחדשות - אבל כיעד לטיול נהיגה, שכח ממנה, אלא אם מעניינת אותך נהיגה לצורך הגעה/הנאה מהנוף בלבד.

ישנם לא מעט שויצרים שגם תופסים את השמאל באוטובאהן - ולא אוהבים מכוניות עם לוחיות זרות שנוסעות שם מהר.

נסיעה מעל 150 קמ"ש גוררת בחובה פסילת רשיון לשנה וקנס אסטרונומי.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

קפדנים בני קפדנים אבל זו מדינה נדירה. כיף לך.

כמות ההמלצות למקומות יפים ולכבישים מרהיבים היא אין סופית.

כמו שנאמר לגבי מהירות, תזהר לא לחרוג.

גם החניה הקפד לשים את פתק המדחן ולשמור אותו לפחות חודש לאחר שאתה חוזר.

קיבלתי במייל דרך חברת ההשכרה קנס על חניה ממשטרת קנטון של גרינדלוואלד - אבל סאחבק שלח להם את אישור תשלום החניה... שיחפשו פרייאר אחר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

המלצה אחת - סע לשם עם צ׳יטה מעודכן ורצוי גם עם אנטנה חיצונית, למקרה שתקבל מכונית עם מיסוך קדמי.

כל נסיעה עם צ׳יטה בגרמניה, שווייץ וצרפת חסכה לי אלפי ₪!

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

גם לי עברו כמה שנים מביקוריי האחרונים (הייתי בערך עשרה פעמים מהעבודה בלוזאן).

כמו שאמרו לפני - אני חוזר ומחדד - אל תעבור על המהירות המותרת - גם בתוך העיר.

חופשי חטפו אצלנו החברה מהעבודה קנסות (הגיע גם לאלף!!!! פרנק) ושלילה בשוויץ לשלושה חודשים (לנו זה היה משנה...היינו חוזרים כל כמה חודשים)

אותי צילמו פעם על 150 אבל למזלי הגדול היה לי רכב עם מספר צרפתי (לא בטוח שזו הסיבה) - ולא קיבלתי שום קנס.

ישנם כמה כבישים צדדיים שמטפסים, צריך לחפש אותם - באחת הפעמים הייתה לי A3 1.8 טורבו - היה בנ"ז.

גם בברן יש מוזיאון תחבורה - סתמי.

חפש בפורום האספנות הודעה שלי, יש לינק לתערוכת רכבים בריטיים עתיקים שנתקלתי באחת הפעמים בשוויץ.

וחוץ מזה, במרץ יש את תערוכת המכוניות בג'נבה.

אם אתה רוצה המלצות לטיולים בשוויץ ומלונות באזור לוזאן - שלח לי בפרטי.

חוץ מזה שוויץ אכן יקרה, גם הדלק. אבל תענוג. אתה כל היום חי בגלויה.

ליאור.

פורסם

תודה רבה חברים! עזרתם מאוד כיף לשמוע :)

לגבי לוצרן אכן שמעתי שהמקום גלויה חיה!

עוד כמה ימים הטיסה, יש זמן לעוד המלצות :D

פעם הבאה זה כבר לפרסם תמונות

2015 - Mazda 3 Spirit - 2.0L

פורסם

לראות לא חסר בשוויץ, המלצה שלי היא גן החיות בציריך, מקום מדהים וממלא בקלות את כל היום.

מסעדות, אם אתה בציריך עצמה, יש לך את אזור niederdorf zürich, יש המון מסעדות, או שתכנס לMANOR או migros, COOP, יש להם את המסעדות שלהם במחירים זולים מאוד (ארוחת צהריים חמה עם שתיה בסביבות ה16 פרנק), בדרך כלל המסעדות יהיו בקומה העליונה.

לגבי מסעדות רגילות באזור ציריך, ארוחה לבן אדם נעה בין 25 ל50 פרנק, תלוי מה אתה אוהב וכמה אתה שותה.

חיי לילה תקפים לאזור נידרדורף ולאורך האגם, מומלץ לא להשתולל עם מסיבות ופאבים, אתה תסיים מהר מאוד אתה הלילה עם חשבון של 200 פרנק.

אם אתה מגיע לאזור ווינטרטור (היכן שאני גר, כ20 ק"מ מרוחק מציריך) אתה מוזמן לשלוח הודעה.

בווינטרטור יש מה לראות והיא הרבה יותר קטנה מציריך, על הדרך יש לך את Schloss Kyburg, נוף מדהים על כל ווינטרטור והאזור (כבישים מהנים לנהיגה, זאת גם הדרך חזרה שלי מהעבודה), וגילדה מעולה.

בקשר לנהיגה, אם אתה בא מכיוון ציריך, ומתכוון לנסוע לווינטרוטר שווה לך להגיע עד לElgg, עיירה נחמדה עם כביש מעולה לנהיגה, ומשם אתה יכול להמשיך עד לST.Gallen או לToggenburg.

בקשר למצלמות, רשמו לך כבר, מומלץ לנהוג במהירות המותרת, במיוחד בערים שם המצלמות החדשות מבזיקות החל מ2 קמ"ש מעל המותר (מנסיון).

Unbenannt.JPG

פורסם
לראות לא חסר בשוויץ, המלצה שלי היא גן החיות בציריך, מקום מדהים וממלא בקלות את כל היום.

שמעתי המלצה דומה על גן החיות בבזל. האם ביקרת גם שם? מה דעתך? (אמור לשהות שם עם המשפחה בעוד מספר חודשים).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

עוד לא יצא לי להיות בגן החיות בבזל, הוא רחוק לי מדי, אבל לפי דעתי הוא אמור להיות באותו סדר גודל של זה בציריך

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• תוכן חדש...