Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים אני מעוניין לבצע החלפת פלאגים ברכב שלי, עכשיו לאחר חיפוש קטן ברשת לא מצאתי את הכלים שאני בדיוק צריך ומאיפה ניתן להשיג אותם..

אני צריך את הכלי שפותח את הפלאג עצמו ויש גריז מסויים שצריך גם כן למרוח

תודה לעוזרים

My Car: Audi A6 C6 2.4 V6 2006

פורסם

באיזה רכב מדובר?

במרבית הרכבים נדרשת בוקסה 16ממ עמוקה. מומלץ לרכוש בוקסה יעודית לפלאג, אשר תופסת את הפלאג עם מגנט או עם גומיה, על מנת לשלוף אותו מהמנוע.

קיימות המלצות ברשת למרוח גריז כזה או אחר על ההברגה, מנגד יצרני הפלאגים ממליצים שלא למרוח על הפלאג שום דבר. לא מזמן הבאתי באחד השירשורים מסמך טכני של ngk אשר באופן גורף ממליץ שלא למרוח שום דבר על פלאגים שצבע ההברגה שלהם כסוף. על פלאגים העשויים מברזל שחור (לא תמצא בעולם הרכב) כן מומלץ למרוח גריז אלומיניום או משהו בסגנון.

דבר אחרון, חשוב לשים לב למומנט ההידוק של הפלאג. הוא נע לרוב בין 20-25 ניוטון למטר. אם אין לך כלל רגש ביד כדאי מאוד להשתמש בידית מומנט, לפחות לפעם הראשונה. בעיקרון בפלאג חדש ישנה טבעת שנמעכת בזמן סגירה. כלל האצבע בהעדר ידית מומנט הוא שברגע שאתה מרגיש שהיא סיימה להמעך (כ3/4 סיבוב) סיימת.

בהצלחה ואל תהסס לבקש עזרה בפעם הראשונה מחברי פורום מנוסים.

יום טוב גם לך

פורסם
באיזה רכב מדובר?

במרבית הרכבים נדרשת בוקסה 16ממ עמוקה. מומלץ לרכוש בוקסה יעודית לפלאג, אשר תופסת את הפלאג עם מגנט או עם גומיה, על מנת לשלוף אותו מהמנוע.

קיימות המלצות ברשת למרוח גריז כזה או אחר על ההברגה, מנגד יצרני הפלאגים ממליצים שלא למרוח על הפלאג שום דבר. לא מזמן הבאתי באחד השירשורים מסמך טכני של ngk אשר באופן גורף ממליץ שלא למרוח שום דבר על פלאגים שצבע ההברגה שלהם כסוף. על פלאגים העשויים מברזל שחור (לא תמצא בעולם הרכב) כן מומלץ למרוח גריז אלומיניום או משהו בסגנון.

דבר אחרון, חשוב לשים לב למומנט ההידוק של הפלאג. הוא נע לרוב בין 20-25 ניוטון למטר. אם אין לך כלל רגש ביד כדאי מאוד להשתמש בידית מומנט, לפחות לפעם הראשונה. בעיקרון בפלאג חדש ישנה טבעת שנמעכת בזמן סגירה. כלל האצבע בהעדר ידית מומנט הוא שברגע שאתה מרגיש שהיא סיימה להמעך (כ3/4 סיבוב) סיימת.

בהצלחה ואל תהסס לבקש עזרה בפעם הראשונה מחברי פורום מנוסים.

AUDI A6 2006 2.4 V6 BDW

תודה רבה לך על המידע יגאל, משהו קטן שלא הבנתי לגבי הסיבוב שאני מכניס את הפלאג החדש, אני אמור לסובב חזק יותר או עד שאני ירגיש שהגעתי לסגירה בלי להדק? וגם לגבי המומנט שאמרת לא כל כך הבנתי.. אם יש לך איזה סירטון קצר שמסביר זה יעזור לי טיפה למרות שזה לא נראה מסובך בכלל, לגבי המריחה אז אני לא ימרח כלום נכון? ואם תוכל לתת לי קישור לכלים זה גם כן יעזור לי מאוד.

לגבי הפלאגים כן אני רוצה להזמין של NGK

תודה רבה על העזרה וסליחה על הבורות..

פורסם (נערך)

כמו שיגאל אמר אין צורך למרוח כלום. דגם הפלאג שאתה צריך הוא BKR6EKUB של NGK.

הנה שישייה כזאת:

http://www.ebay.com/itm/AUDI-A6-2-4-97-AGA-AJG-ALF-ALW-AML-NGK-STANDARD-SPARK-PLUGS-x-6-BKR6EKUB-/182156151087?hash=item2a695a492f:g:kmEAAOSw3R1XT6ok

לגבי כלים - קפוץ ל-ל.כ ברמלה, וקנה לך ראצ'ט טלסקופית 3/8 , בוקסה 16 מ"מ מגנטית, ומאריכים באורכים שונים.

אם אתה חושש מהידוק הפלאגים בפעם הראשונה, אז יחד עם הפלאגים מאיביי תזמין גם ידית מומנט.

http://www.ebay.com/itm/3-8-dr-Ratchet-Torque-Wrench-20-110Nm-TE025-/141485742177?hash=item20f1351861:g:aVwAAOSwVL1V~aaI

מומנט הסגירה הוא 30 NM.

BDW Technical specification _ Autodata.pdf

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

בוקר טוב,

בהמשך לחברי שים לך שאצלך זה מנוע V, שלושה פלגים יושבים בצד ימין של המנוע ושלושת האחרים בצד השמאלי של המנוע.

באודי A4 עם אותו מנוע (זה 170 כוח סוס נכון?) יש חוטי הצתה, שים לב שאתה מחזיר אותם למקום הנכון.

אני ממליץ לנתק חוט הצתה אחד, להחליף פלאג ולהחזיר את החוט הצתה.

לא להוציא את כל חוטי ההצתה, להחליף פלגים ואז להחזיר אותם.

למנוע בלבול מיותר.

רועי

פורסם

מצטרף לשאלה,

מבחינת חומרים יש לי את הכל כולל ידית מומנט אבל צריך עזרה בסוג הפלאגים.

מדובר בשברולט ספראק 2011 מנוע 1.2

תודה לעוזרים

פורסם
פורסם (נערך)
כמו שיגאל אמר אין צורך למרוח כלום. דגם הפלאג שאתה צריך הוא BKR6EKUB של NGK.

הנה שישייה כזאת:

http://www.ebay.com/itm/AUDI-A6-2-4-97-AGA-AJG-ALF-ALW-AML-NGK-STANDARD-SPARK-PLUGS-x-6-BKR6EKUB-/182156151087?hash=item2a695a492f:g:kmEAAOSw3R1XT6ok

לגבי כלים - קפוץ ל-ל.כ ברמלה, וקנה לך ראצ'ט טלסקופית 3/8 , בוקסה 16 מ"מ מגנטית, ומאריכים באורכים שונים.

אם אתה חושש מהידוק הפלאגים בפעם הראשונה, אז יחד עם הפלאגים מאיביי תזמין גם ידית מומנט.

http://www.ebay.com/itm/3-8-dr-Ratchet-Torque-Wrench-20-110Nm-TE025-/141485742177?hash=item20f1351861:g:aVwAAOSwVL1V~aaI

מומנט הסגירה הוא 30 NM.

[ATTACH=CONFIG]464201[/ATTACH]

יש חנות באיזור אשדוד שניתן לרכוש?

לגבי הכלי מומנט לסגירה אני לא חייב אותו נכון?

לגבי הבוקסות יש לי סט בדיוק כמו ששלחת בקישור של זאפ

מה שכן אני כנראה יצטרך זה מעריך לראצ'ט בשביל לפתוח את הפלאגים

האמת אני יגיד לך לא הבנתי בדיוק מה יעזור לי המומנט. הוא כביכול לא יהדק את הפלאג יותר מדיי?

כי אם כן אני פשוט יסגור כמה שאפשר רק בלי לחץ..

בוקר טוב,

בהמשך לחברי שים לך שאצלך זה מנוע V, שלושה פלגים יושבים בצד ימין של המנוע ושלושת האחרים בצד השמאלי של המנוע.

באודי A4 עם אותו מנוע (זה 170 כוח סוס נכון?) יש חוטי הצתה, שים לב שאתה מחזיר אותם למקום הנכון.

אני ממליץ לנתק חוט הצתה אחד, להחליף פלאג ולהחזיר את החוט הצתה.

לא להוציא את כל חוטי ההצתה, להחליף פלגים ואז להחזיר אותם.

למנוע בלבול מיותר.

אצלי זה 177 כוח סוס

לגבי החוטי הצתה ראיתי בסירטונים שכולם מנתקים צד אחד וכנל לגבי הצד השני

מה לדעתך?

ובמידה והוצאתי את כולם מה כבר יכול לקרות?

יש כלים מיוחדים שהם TORQUE אם אין לך כזה אז סוגרים בעדינות לפי הרגש לא יותר מידי חזק,ולא צריך שום גריז -כלום !!

כלים -אתה צריך בוקסה לפי ראש של פלאג

מפתח מומנט

אוקיי תודה רבה לא נשמע כזה מסובך

לגבי הכלים לא ניתן לרכוש בארץ ממקום סבבה מבחינת מחיר כנל לגבי הפלאגים?

עריכה אחרונה על ידי Msika93

פורסם
תנסה אצל apex motors בירושלים.

אוקיי תודה רבה אני מחר יתקשר

לפני 6 שנים בערך הייתי קונה חלפים אצל בי.אמ גרופ באשוד ברחוב העמל 36, אחלה מקום ושירות.

נקווה שעדיין החנות קיימת, אני מחר יעבור שם. תודה רבה

• תוכן חדש...