Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני הרכבים עומדים באזור התקציב שלנו (עם מימון כמובן), הסניק יקרה יותר ב 10K ש"ח (135 אלף לעומת 145 אלף). עשינו בשתיהן נסיעת מבחן, וההתלבטות היא קשה, מאוד קשה - כשהולכים להשכיב כל כך הרבה כסף שאין לי זה עושה (לפחות לי) הרבה בלאגן.

הסניק:

• 7 מושבים (יש לנו אומנם רק שני ילדים, אבל זה אומר תא מטען גדול מאוד, או אפשרות להסעה מזדמנת של אנשים נוספים)
  • שקטה יותר מהפיקאסו
  • נוחה מאוד
  • דיזל (יעזור במכירה עתידית?)
  • מחיר אטקרטיבי
  • עיצוב שמרני מאוד (שלא לומר מיושן) הן חיצונית והן של סביבת הנהג.
  • אזור נהג-נוסע מרגיש יותר "סגור" מבפיקאסו.
  • רנו מתעקשים להתקין לי מובילאיי (חיסרון גדול מבחינתי - אח"כ מי יסבול מבעיות חשמל, הם או אני?)
  • משענות הראש במושבים הקדמיים הפריעו לי - יש שם איזו מין בליטה כזו בחלק התחתון שהתיישבה לי בדיוק על הצוואר איך שלא שיחקתי עם משענות הראש - חוויה מטרידה.

הפיקאסו (שוב - מדובר על דגם החמישה מושבים, ה 7 מושבים יקרה לנו מדי גם במבצע המכירות הנוכחי):

• פחות מבודדת רעשים מהסניק (כשזוגתי נהגה ואני ישבתי מאחורה היתה לי תחושה תמידית של חלון שנשאר קצת פתוח)
  • נראית מודרנית הרבה יותר מהסניק השמרנית
  • אוורירית מאוד מקדימה - אבל מאחורה אומנם יש 3 מושבים אמיתיים, אבל שני המושבים הצדדיים ממש דבוקים לקורה C.
  • חסרה אבזור - אין מראות מתקפלות חשמלית, אין חיישני חניה מקוריים
  • תא מטען יותר קטן מהסניק, ומכוסה ע"י מגש קשיח ולא וילון (הרבה פחות פראקטי)
  • מנוע שהרגיש לי קצת אנמי (מ 165 כ"ס ציפיתי להרבה יותר קיק)
  • חלון קדמי גדול שמכניס הרבה אור.
  • מתיחת הפנים כבר הושקה בחו"ל וכנראה תגיע לארץ דקה אחרי שאלחץ ידיים עם איש המכירות.

אני מנסה לחשוב על עוד נקודות לכאן או לשם.

בגדול נראה לי שבשורה התחתונה שתיהן תהיינה טובות למשפחה, לשתיהן יתרונות וחסרונות, אז איך לכל הרוחות בוחרים?

פורסם

רנו ~ דיזל יותר חסכוני והמנוע של רנו אמין בעוד בסיטרואן הוא עבר עדכון לאחר שהיה בעייתי.

קח בחשבון שהוצג סניק וגרנד סניק חדשים בחול.

לפיגו יתרון של גיר אוטומטי רגיל שלא יצריך החלפת מצמדים כל כמה שנים.

בנוגע למוביל איי תבדוק כי גם בלובינסקי דוחפים את המפגע הזה כסטנדרט.

הסיטרואן הייתה לי נוחה ולא הרגשתי שיש רעשי רוח חריגים.

פורסם

גם הסניק החדשה לגמרי הוצגה בחו"ל ותגיע בקרוב לארץ.

לא הייתי קונה אף אחת מהאפשרויות שציינת. הייתי בודק את קטגוריית הג'יפונים: רנו קג'אר יהיה טוב יותר וזול מהסניק.

קיה ספורטאג'/יונדאי טוסון/ניסן קשקאי כנראה יהיו אמינים וסחירים יותר מהצרפתיות שבדקת.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
גם הסניק החדשה לגמרי הוצגה בחו"ל ותגיע בקרוב לארץ.

לא הייתי קונה אף אחת מהאפשרויות שציינת. הייתי בודק את קטגוריית הג'יפונים: רנו קג'אר יהיה טוב יותר וזול מהסניק.

קיה ספורטאג'/יונדאי טוסון/ניסן קשקאי כנראה יהיו אמינים וסחירים יותר מהצרפתיות שבדקת.

הסניק החדשה תגיע - לטענת אנשי רנו - רק ב 2017 לכל המוקדם, ואף אחד מהג'יפונים האלו לא מסוגלים להכיל 2 כיסאות בטיחות + מבוגר ביניהם, כאשר הספורטאז' סובל גם מקו מותניים גבוה, שנראה מאוד סקסי, אבל גם אומר שהחלונות לנוסעים במושב האחורי הם יותר חרכי ירי מאשר חלונות גדולים שמכניסים הרבה אור. הרנו קדג'ר, אגב, שגם נבדקה על ידינו, לא זולה מהסניק, היא יקרה ממנה בכ 10K ש"ח ברמת גימור מקבילה ובכל מקרה גם היא לא יכולה לאכלס מבוגר בין שני מושבי הבטיחות.

פורסם
בנוגע למוביל איי תבדוק כי גם בלובינסקי דוחפים את המפגע הזה כסטנדרט.

אכן גם הם דוחפים את המפגע הזה בלי אפשרות לבטלו, אבל הם הצליחו למצוא לי רכב אחד שהיה בתצוגה ומגיע ללא המטרד. לטענתם אסור להם למכור בלי כי "זה בכלל קוד דגם אחר, זה לא אותו האוטו בכלל".

פורסם

אין מה להשוות מיקרוואנים לקרוסאוברים בכל הקשור לפרקטיות ונוחות - הקרוסאוברים מנצחים במדד הפוזה בלבד.

פותה"ש - לא ציינת מה הנסועה השנתית שלכם. לדעתי בתמורה למחיר למשפחה של עד 5 נפשות ה-C4 פיקסו מנצחת. מאד מרווחת ותא מטען מספק מאד. כפי שצויין המנוע עבר מספר עדכונים משמעותיים שאמורים לפתור את מחלות העבר (כולל מזרקי דלק חדשים, משאבת הזרקה, מגדש טורבו, ועוד)

הגרנד/סניק מיושנת ומחליפתה כבר הוצגה בחו"ל, אולם אם הנסועה שלכם משמעותית אז היא צפויה להיות חסכונית יותר בכ-20% לערך.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מחליפתה הוצגה בחו"ל, אבל למיטב ידיעתי עדיין לא מוצעת למכירה, וכאמור לארץ היא תגיע רק במחצית השנה הבאה לכל הפחות - לפחות על פי טענות של קרסו, ואני מעריך שאז היא לא תימכר במחיר שהנוכחית נמכרת, אבל כן - יש משהו טיפה מבאס בלקנות רכב שעוד דקה וחצי נראה את המחליפה שלו. סיטרואן, אגב, גם השיקו כבר את מתיחת הפנים של הפיקאסו, כך שמה שמוכרים בארץ גם לא מייצג את מה שיהיה כאן עוד חודש-חודשיים, וכנראה גם עם מבחר מנועים שונה.

הנסועה שלנו לא היסטרית, ממוצעת למדי, אבל אם באותו מחיר אני מקבל דיזל וחוסף דלק, אני לא רואה סיבה שזה יפריע לי.

כפי שכתבתי למעלה - מה שהכי הפריע לי בפיקאסו זה שהיא מבודדת רעשים פחות מהסניק - אני ציפיתי לרכב שקט לגמרי (מנוע, רוח, כביש), ובנסיעת ההדגמה היה רעש מנוע נוכח בתאוצה, ורעשי כביש נוכחים, בעיקר מאחורה. בנוסף, כשישבתי מאחורה, קורה C נתקעה לי בכתף.

פורסם (נערך)

לפי מה שכתבת הייתי פוסק: רנו גראנד סניק דיזל משומשת . אפילו בת שנה וישאר לך עודף נאה. בפיאקסו צריך לסדר את הגומיות בדלתות כדי שתהיה אטימה טובה ומכיוון שאתה לא מחפש כח הייתי הולך על הסניק.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

זה לא שרשוא התייעצות, זה שרשור למטרת חיזוק הבחערה שלך בסניק.

תתחדש.

היום corolla cross 2022

פורסם

אני לא יודע איך הבנת את זה, אבל אני ממש ממש לא סגור על הסניק: סביבת הנהג המודרנית יותר ותחושת המרווח הפנימי והאווריריות של הפיקאסו מאוד קורצת לי ומאוד חסרה לי בסניק, והיא גם כמובן זולה יותר ב 10,000 ש"ח, שזה סכום לא בשמיים בקניית רכב חדש, אבל זה גם סכום לא זניח. ההתלבטות היא בגלל ששתיהן מדברות אלי מאספקטים שונים, ומצד שני אף אחת מהן לא "מסמנת את כל ה Vים".

לפי מה שכתבת הייתי פוסק: רנו גראנד סניק דיזל משומשת

Good luck finding one - זו היתה התוכנית הראשונית שלי, ואני עוקב כבר לא מעט זמן אחרי הלוחות - ההיצע אפסי עד לא קיים בטווח של שנה-שנתיים. הבודדות שצצות מפעם לפעם בלוחות, מתבררות ככאלו שיש סיבה טובה שמוכרים אותן אחרי זמן כה קצר.

פורסם

הפתרון בשבילך הוא סניק 5 מושבים משומשת, יש היצע, במיוחד בקרסו טרייד אין, של רכבים מודל 2012/13 עם קילומטראז' נמוך.

מחירי השוק של סניק משומשת מאוד נמוכים (ביקוש אפסי) ולכן לא הייתי קונה כזה חדש. בטח שלא במימון.

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

מסכים שיש מחסור בלוחות וכאלה טובות שמופיעות נחטפות אבל עם סבלנות יצא לי לדוג אחת טובה.

היתה אמנם את סיפור סניק חדשה עם 600 ק"מ בלבד ! התקשרתי וזו שייכת לאבא נכה . עיוור .

היה סיפור הזוי והתוכנה הראתה דובר שקר אז אפילו לא הלכתי לראות.

מה גם שרכב נכה חדש גם אם באמת נקי וטוב ,בגלל הטבת מס, אי אפשר להעביר בבנק הדואר.... מסובך.

אבל תחשוב : רכב שיצא מהסוכנות מאבד במקום 10K ₪ . אני גם מסכים איתך שעיצובית הפיאקסו עדיפה אבל פונקציונאלית הם דומות.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

ברור שרכב שיצא מהסוכנות מאבד לא מעט כסף - כולנו מכירים את זה - ואם הייתי חי במקום נורמאלי עם היצע נורמאלי של מכוניות, כנראה הייתי קונה סניק 5 מושבים בת שנה-שנה וחצי, גם חוסף לי המון כסף וגם מקבל רכב כמעט חדש.

היום צצה בלוחות גרנד סניק דיזל 2015 עם 20K ק"מ, אתקשר אליו מאוחר יותר, נראה אם הוא מוכן לדבר על משהו ריאלי (נגיד 115 אלף), מה שיהפוך את הקניה לכדאית, ובנוסף צצה פיקאסו דיזל (7 מושבים) שנת 2016 מהדגם המפואר יותר - לא ברור לי למה מישהו מוכר כל כך מהר, אבל אני אברר.

פורסם (נערך)

יש פיקאסו דיזל 7 ברמת השרון 2016 בודדת בלוח כבר מספר שבועות ואין מחיר במודעה. שמתי עליה עין. יש כנראה סיבה שלא נמכרת . אולי דורשים מחיר גבוה מדי?

יש גם אחת נוספת ותיקה בסוכנות בבאר שבע 2014 .שתיהן ,אגב, הדגם המפואר. אבל כל היתר שעקבתי נעלמו תוך ימים. אין כמעט למצוא כאלה בטרייד ובמגרשים. הן נמכרות עוד לפני שמגיעים לשם.

.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

ההיא מב"ש עם וו גרירה - זה פוסל אותה מבחינתי.

עדכון לגבי הפיקאסו ההיא מהוד השרון: דיזל חדשה לגמרי לטענתו, קנה לאשתו והיא לא מסתדרת איתה. רוצה 173 אלף ש"ח. הרבה מחוץ לתקציב שלי, אבל אולי משתלם.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • תוכן חדש...