Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

VISE GRIP קלאסי או שחרור מהיר?

innvision
שימו לב! השרשור הזה בן 3054 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

עד עכשיו יצא לי לעבוד רק עם הגירסה הקלאסית, והכלים של IRWIN עבדו מעולה.

חשבתי לקנות עוד פליירים במידות שונות ואני מתלבט איזו גרסה לקנות.

למישהו יצא לעבוד עם הגירסת שחרור מהיר? בהנחה ומשתמשים בשני כלים זהים במידה, לאיזה כלי כח הידוק יותר יותר?

מהפרסום של החברה (צירפתי דוגמא) לא ברור מה ההבדל מבחינת כח הידוק ועמידות, רשום X3 ו X2, אבל בכוכבית מציינים שזה בהשוואה לפליירים רגילים ולא ברור מה זה רגילים (של אותה חברה או ייצרן שונה).

בקיצור, אשמח לחוות דעת שלכם מהדגמים השונים.

classic vs fast release.xps.1.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

~

יש מקרים שבהם המקור פחות טוב מהתחליפים, ופלייר פטנט הוא דוגמה טובה לכך.

הפליירים של Stanley שוקלים פחות, יושבים טוב יותר ביד כי הם דקים בכמה מ"מ, מחירם נמוך יותר, ומעל הכל - מנגנון השחרור שלהם הפוך לזה של Irwin ומאפשר עבודה עם יד אחת (שחרור קל עם הזרת).

81fbgi9h-zL._SX355_.jpg

אני יודע שבעבר הם נמכרו בהום-סנטר, מניח שגם היום אפשר למצוא אותם בארץ. יש לי אחד כזה כבר קרוב לעשור (הימני בתמונה) ולא שמתי לב לירידה בביצועים. ל-Irwin יש מוצרים מעולים אחרים כמו Groovelock ו-Ergomulti, אבל את עסקי הג'בקה הייתי מעדיף שישאירו למתחרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Derish, אני מסכים אתך באמת עם העניין של המנגנון שחרור באמת זה הגיוני יותר בכיוון ההפוך. עכשיו הזכרת לי שאני צריך גם פלייר משאבות:shock:.

אסתכל על המוצר שהראת, אבל מעניין אם למישהו יצא לעבוד עם השחרור מהיר.

אגב יצא לי לעבוד עם פלייר משאבות "אוטומטי" ועם ג'בקה של KNIPEX, תענוג, מרגיש גם מוצר איכותי מאוד, אבל המחיר...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום לכולם,

מהפרסום של החברה (צירפתי דוגמא) לא ברור מה ההבדל מבחינת כח הידוק ועמידות, רשום X3 ו X2, אבל בכוכבית מציינים שזה בהשוואה לפליירים רגילים ולא ברור מה זה רגילים (של אותה חברה או ייצרן שונה).

הכוונה לפי 3 יותר כח הידוק ופי 2 יותר עמידות, או ההיפך, או מה שרשום שם.

כלומר לא דרגות אלא כפולות השיפור (לטענת היצרן, כמובן).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

~

הפליירים של Stanley שוקלים פחות, יושבים טוב יותר ביד כי הם דקים בכמה מ"מ, מחירם נמוך יותר, ומעל הכל - מנגנון השחרור שלהם הפוך לזה של Irwin ומאפשר עבודה עם יד אחת (שחרור קל עם הזרת).

81fbgi9h-zL._SX355_.jpg

יש לי פלאייר של סטנלי, בדיוק כמו זה שמימין בתמונה.

זה לא כלי עבודה רציני, יותר לעבודות ביתיות שלא דורשות באמת כח.

אחרי שימושים ספורים השיניים כבר לא חדות ומראות סימני שחיקה. בקיצור לא ממליץ בכלל. כניראה שהחיסכון במשקל בא על חשבון איכות המתכת.

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכוונה לפי 3 יותר כח הידוק ופי 2 יותר עמידות, או ההיפך, או מה שרשום שם.

כלומר לא דרגות אלא כפולות השיפור (לטענת היצרן, כמובן).

זה שזה כפולות הבנתי, מה שלא ברור לי זה ביחס למה, רשום שביחס לפלייר רגיל, אז פי X מהמתחרה? מהגירסא הקלסית? או בכלל מפלייר רגיל בלי נעילה?

לא ברור לי בכלל, ונראה לי שזה במכוון. הימור שלי שהגרסה "הקלסית" חזקה יותר, והם מנסים לשווק את גרסת השחרור מהיר ביחס לאיזושהו רפרנס נמוך.

עריכה אחרונה על ידי innvision
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה שזה כפולות הבנתי, מה שלא ברור לי זה ביחס למה, רשום שביחס לפלייר רגיל, אז פי X מהמתחרה? מהגירסא הקלסית? או בכלל מפלייר רגיל בלי נעילה?

עכשיו הבנתי את שאלתך, ותשובתי: לא יודע. מה זה משנה? תתחיל לחשב לחצים ועמידות ביחס לאחרים? כלי עבודה טוב, זה אחד שניתן להוריש לנכדים. זה האומדן.

לא ברור לי בכלל, ונראה לי שזה במכוון. הימור שלי שהגרסה "הקלסית" חזקה יותר, והם מנסים לשווק את גרסת השחרור מהיר ביחס לאיזושהו רפרנס נמוך.

מענין מה שאתה אומר, אבל לדעתי הפעם לא זה המצב. הם הבינו (סוף סוף) שיש צורך גם לחדש לפעמים, ושהשחרור שלהם הוא הוא ההפוך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי פלאייר של סטנלי, בדיוק כמו זה שמימין בתמונה.

זה לא כלי עבודה רציני, יותר לעבודות ביתיות שלא דורשות באמת כח.

אחרי שימושים ספורים השיניים כבר לא חדות ומראות סימני שחיקה. בקיצור לא ממליץ בכלל. כניראה שהחיסכון במשקל בא על חשבון איכות המתכת.

מודה שלא השתמשתי בו למטרות קיצוניות, אבל מה שאתה מתאר נשמע כמו כלי סיני מחנות הכל בדולר. מילא כשל בקפיצים או קריסת מנגנון תחת מאמץ, אבל שחיקה של השיניים זה באמת מטריד.

כנראה שהם מצאו דרך לחסוך בעלויות מאז ה-batch שלי, או שנפלת על כלי מזוייף, או שפשוט היה לי מזל. בכל אופן, באסה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שאני מסכים עם הנוחות של הידיות של החברות המתחרות, אבל יש בזה יתרון אחד שאני מצליח לחשוב עליו. זה אולי "לשים חגורה עם שלייקס" אבל בשיטה של IRWIN הסיכוי לפתיחה בטעות הוא קטן יחסית, אין כמעט סיכוי שהידית תלחץ בטעות כמו שאולי יכול לקרות בפתיחה לכיוון השני או בידית שחרור מהיר.

אגב, נתקלתי בהשוואה הבאה:

http://thesweethome.com/reviews/best-locking-pliers/

בביקורת שם די פסלו את הידית כמו שיש ל IRWIN בגלל חוסר נוחות ויכולת "לשלוט" בכלי ביד אחת, הכלי שנבחר אגב GRIP ON נראה די נחמד. בחיפוש זריז אני רואה שיש אותו אצל שוורץ, אבל לא את הדגמים ה-"סטנדרטים".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...