Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צריך להביא לפה את דוק שייסדר לכל הבכיינים מסע לאחור בזמן, אפשר גם ל-1985.

עם כל הרעות החולות והבעיות והעיוותים שיש היום,

עדיין טוב פי כמה עכשיו, ב-2016, מאשר אז.

השילוב של הנוסטלגיה הקלוקלת למשהו שלא היה קיים יחד עם הכמיהה לאיזה שהוא קומוניזם דימיוני (כאילו לא היה מספיק רצח עם במאה העשרים) מחרפנת את הדעת.

ילדים (ובגירה) - תזכרו (שוב) שמטרת העיתונאים היא לייצר סנסציות ופחדים ושאר תחושות רגשניות משוללות רציונליות כדי שתקראו את הידיעות ה"מרעישות" של מחר תוך כדי הקלקה על פרסומות.

הנס - אף אחד לא מדבר על קומוניזם. אף אחד גם לא מדבר על חזרה לכלכלה המופקרת של ראשית שנות הליכוד. מדברים על מדינת רווחה. לא מסתכלים על צפון קוריאה או על אלבניה ההיסטורית - אלא על גרמניה, דנמרק או פינלנד. מדינות עם כלכלה חופשית אבל שירות ציבורי יקר שנותן תמורה איכותית, ושבו המדינה לוקחת על עצמה אחריות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בארי - אתה בטוח שאתה ב-2016? צורת הדיבור שלך מתאימה ל-1966. ההסתדרות היום חלשה מאד, ומיטב החברות הממשלתיות הופרטו.

אני לא משווה ביחס לעבר, אני משווה ביחס למצב של שוק חופשי, קפיטליזם. אמיר טען שהיום יש קפיטלזים, אני טוען שלא, זה שההסתדרות לא חזקה כמו בשנות ה- 60 לא אומר שמתקיימים תנאים שדומים לשוק חופשי. כנ"ל לגבי חברות ממשלתיות, זה שהפריטו חלק מהחברות לא אומר שאנחנו קרובים לשוק חופשי.

פורסם (נערך)

רגע - אתה רוצה שוק ללא כל בקרה? כיון ששוק כזה נוטה להתכנס למונופולים דורסניים שלא משאירים אפילו פירור למישהו אחר. גם לא בדיוק מודל רצוי.

היד הנעלמה נעלמה מזמן.

המודל שלך יחזיר אותנו לימי הביניים, עם שכבה דקה מאד ועשירה מאד, ומולה הרבה מאד אריסים. ואבדן ארגוני העובדים יעצים זאת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הפוך, תעבור על המונופולים בארץ ותגלה שרובם ככולם הגיעו לרמת מונופול בגלל הממשלה.

והשאלה מה אני רוצה בכלל לא רלוונטית פה, אני אכתוב שוב: אמיר כתב שבארץ יש קפיטליזם, אני כתבתי שלא ונימקתי.

פורסם

אולי הפעם המאה שאני רושם את זה בפורום, ואולי הפעם מישהו יקרא:

יש עוד שיטות ממשל \ ניהול כלכלה \ תקראו לזה איך שבא לכם, חוץ מקומוניזם וקפיטליזם.

בארץ זה לא וזה לא זה.

לא כל מי שרוצה מדיניות סוציאלית סבירה הוא "קומוניסט". בהתאם, לא כל סממן של העדר שוק חופשי הוא "קומוניזם".

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

יבגני, זה מה שאני מנסה להסביר כאן בכל שרשור בנושא. אבל כאן כל מה שאינו חלוקת 99% מהעושר ל-0.1% מהאוכלוסיה זה "קומוניזם" ו"שלטון של קים ג'ון און", ולא מבינים שדווקא כמה מהכלכלות המצליחות ביותר הן כאלה שבהן לא הכל מופרט, הממשלה גובה מיסים גבוהים ומחזירה אותם לאוכלוסיה בשירותים איכותיים ורשת ביטחון כלכלית וחברתית.

זה מתאים לשטיפת המוח שלפיה התאגדות עובדים היא דבר שלילי (אבל, מצד שני, מתלוננים כאשר המשכורת היא מינימום מינוס), וכל מי שאינו עובד במגזר הפרטי הוא טפיל.

בארי - לעניין ההפרטות והשקשוקה - אולי זה להפך? אותה קבוצה של עשירים סוחטת את הממשלה לטובת האינטרסים המצומצמים שלה, וכל התרת רסן רק תחמיר את המצב?

פורסם

שביתת המצילים ממשיכה, בשל מחלוקות רבות בין האוצר וההסתדרות. המחלוקת הקשה ביותר - דרישת ההסתדרות להעלאת שכר למצילי דור א', שמרוויחים בממוצע 30 אלף שקל בחודש כל השנה (12 משכורות) אבל עובדים רק חצי שנה (6 חודשים).

לינק.

כנראה שעדיף להפריט את כל מה שעדיין לא הופרט. יהיה המחיר אשר יהיה, השיטה השניה (סוציאליזם ודומיו) הביאה שחיתות כה עמוקה עד שלא ניתן לתקן אותה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

שוגי - ממה אתה מתפרנס?

והשאלה האחרת - האם שיטת "הפרד ומשול" שלפיה אסור לעובדים לדבר זה עם זה על שכרם ותנאי העבודה שלהם נראית לך הגיונית?

האם שיטת עובדי הקבלן ושיטת הפיטורין המחזוריים מדי 9 חודשים נראית לך סבירה?

האם נראה לך הגיוני שהמדינה תתנער מאחריותה לאזרחיה על מנת להפחית מסים? האם נראה לך הגיוני שתמטרך לשלם הון תמורת חינוך לילדיך ורפואה להוריך כיון שהמדינה מפחיתה את המיסים לאלפיון העליון? זו שחיתות לא פחות חמורה.

פורסם

לא יודע מה איתך ספרי, אבל כשאני חושב על שחיתות אחד הדברים הראשונים שעולה לי לראש זו ההסתדרות והוועדים הכוחניים.

לומר שוועד חברת חשמל זו התארגנות מבורכת, זה הזוי.

כנ"ל נמלים, מצילים, משרדי ממשלה, וכן הלאה וכן הלאה.

ההשוואה לדנמרק וכו' היא השוואה תמוהה, היא אולי מוכיחה שסוציאליזם זו לא שיטה של כסילים (מסכים עם זה), אבל הקשר בינה לבין הארץ בה אני ואתה חיים הוא.... מקרי בהחלט. המנטליות הכוחנית של התרבות הישראלית לא מאפשר קיום דבר דומה, ולכן למרות שהייתי שמח להשקיע את כספי המיסים שלי ברווחת הכלל - ברור לי שזה לא ישים כאן, ואני מעדיף בהרבה יישום שיטות קפיטליסטיות יותר שלא מסתמכות על כוחות הרגולטור אלא על כוחות השוק החופשי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
שוגי - ממה אתה מתפרנס?

מקפל מגבות מקצועי בבית מלון.

האם נראה לך הגיוני שהמדינה תתנער מאחריותה לאזרחיה על מנת להפחית מסים?

נראה לי מאוד הגיוני שהמדינה תפחית מיסים ותאפשר לאזרחים לעשות בכספם כרצונם, ולא תבזבז את הכסף הזה על מנגנונים מנופחים של פקידים בעלי קביעות חסרי כישורים שכל מטרתם להגדיל את המנגנון אליו הם שייכים על חשבוננו משלמי המיסים. כן, נראה לי הגיוני מאוד.

פורסם

מזמין אתכם מאוד מאוד (מאוד) לקרוא את הפוסט הזה של אורי כץ.

נכון שהוא לא אמ;לק-י, אבל מאוד מתחבר לסיפא של הודעתו של שוגי, ומסביר באופן די טוב איך מע' עם רצון טוב אנשים טובים וכוונות טובות הופכת לגבב בזבוז משאבים, במקרה הבוחן המדובר (צהל).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

שוגי - אני מחכה ליום שבו יהיה עליך לשלם תמורת ניתוח פרטי. תתחיל לדבר אחרת. כבר דיברנו על הסיפור הזה ונחזור אליו: מערכת בריאות ציבורית הרבה יותר זולה מפרטית. אלא מה, האוצר דחף אותנו להפרטת מערכת הבריאות, עכשיו נזכרים שצריך לשלם לרופאים כדי להחזיר אותם למערכת הציבורית. וזה הולך לעלות הרבה מאד. אילו מלכתחילה היו משמרים את המערכת הציבורית ולא מייבשים אותה לא היית רואה את הכותרות על ה"פול טימרים"

או, אולי משהו שקשור ישירות לפורום הרכב. לא הפרטה אלא סתם "חסכון". נשארנו בלי משטרת תנועה. למה? כיון שהמדינה מתנערת ממתן שירותים לאזרח. במקום לגבות מיסים ולחזיק משטרה ראויה המדינה נשארה עם 100 ניידות שחלקן גרוטאות, ועם פחות מ-10 שוטרי תנועה בכל חיפה. אבל ראש הממשלה דואג למתווה הגז כדי להעשיר כמה אנשים. אז אל תדבר אתי על השחיתות בהסתדרות (והמוסד הזה זקוק לניעור רציני), כאשר הדג מסריח מהראש.

פורסם

בארי - לעניין ההפרטות והשקשוקה - אולי זה להפך? אותה קבוצה של עשירים סוחטת את הממשלה לטובת האינטרסים המצומצמים שלה, וכל התרת רסן רק תחמיר את המצב?

בדיוק! למה קבוצת עשירים יכולה לסחוט את הממשלה? כי לממשלה יש כח שהם רוצים. ברגע שלממשלה לא יהיה את הכח הזה, הסחטנות תיפסק. שיטה של ממשלה שמנסה לנהל את כל המשק זה בדיוק מה שגורם לשחיתות- אם לממשלה אין יכולת להטיל מכסות יבוא על X, תהיה תחרות ביבוא X ולא מערך של מעאכרים מקושרים שמסדרים מכסות למי שמשלם להם יותר.

ותזכור שהמונופולים בארץ הן לא רק חברות פרטיות, פשוט במקום "קבוצה של עשירים" זה "קבוצה של עובדי דור א'".

פורסם
שוגי - אני מחכה ליום שבו יהיה עליך לשלם תמורת ניתוח פרטי.

תודה! מקווה שנמשיך להיות בריאים וחסונים.

קוריוז מעניין: הכתבה המתורגמת בדה מארקר מנוסחת באופן שממנו ניתן להבין שמדובר במחקר של קרן המטבע בעוד שהמאמר פורסם במגזין ללא קשר לקרן. בדה מארקר כבר מדברים על מחקר ש"מזעזע את הממסד".

jdo.jpg

מגזין פורבס (לינק חינמי, יש לבטל זמנית חוסם פרסומות) כבר מתאר את ההתלהבות הכללית שאחזה בשמאל בעקבות המאמר אך עיון מעמיק בו מראה שקרן המטבע לא נטשה את נאו ליברליזם או את הפחתת החוב. כותרת המאמר בפורבס: The IMF Has Not Rejected Neoliberalism Nor Austerity: Rather, They've Examined Them.

פורסם

הממשה נסחטת כיון שאין לה יכולת לעמוד מול לחצים, ויש תחושה שלפחות חלק ניכר מזה נובע מקשרים אישיים של הפוליטיקאים עם הטייקונים. ממשלה שהיתה חושבת מעבלר לכך היתה מפריטה בתנאים אחרים לגמרי.

ה"מונופול של דור א'" הוא אחד, והוא פחות או יותר מונופול טבעי (חברת החשמל בתחום ההולכה). אולי צריך להוסיף את רכבת ישראל. יש עוד ארגונים בהם יש "דור א'", אבל הם לא מונופולים.

• תוכן חדש...