Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם ישנו אצלי מגבל למשל שמספר 100 וואט RMS ליציאה

ואני מחבר אליו רמקול אם סאב לא משנה מה

האם כשאני מוריד את ה GAIN מהמגבר - זאת אומרת שהוא יספק פחות מ 100?

או שזה לא קשור האם ה RMS שהוא מספק הוא קבוע או שזה תלוי בווליום ! או בגיין !

תבהירו לי את העניין ! כי יש כאלה שמגברים את המגברים עד הסוף ושולטים בוליום מהקרוס וי כאלה שהפוך מנמיכים מהמגבר

אז השאלה כשאני מוריד את הגיין האם אני מוריד את ה RMS של המגבר

תודה

:silly: Cx5 - 2012

פורסם

הגיין קובע את הרגישות של אות הכניסה של הקדם הגברה.

מגברים מפעילים פונקציה של X בכל זמן נתון, האות כניסה היא זאת שמשתנה.

לגיין יש השלכות על כמה עוצמה תפיק ממנו, אין זה אומר שזאת העוצמה הנקייה שלו ומדובר פה על קליפינג ברמות גבוהות ....

תערוך חיפוש בנושא בפורום, תדע טוב יותר איך לכייל, וכו..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

ואי זה ממש לא עונה למה ששאלתי !!

השאלה אם הוא נותן 50 RMS אז אם אני מוריד את הגיין הוא יתן פחות או שזה קבוע

ובלי מושגים שאני ל אמבין :)O

פורסם

במילים אחרות

אם המגבר שלך 100 RMS אתה רוב הזמן לא תגיע להספק הזה

רק עם זה בעוצמה הכי גבוה ( SPL דוגמא אבל לא רק)

וסתם לכללי מגברים לא "איכותיים" במלוא העוצמה יכנסו לקליפינג גבוה מאוד

ואז הצליל יהיה שווה ל...

בקשר לגיין

כמו ששי אמר זה משפיע על הרגישות של האות

באיזה מקום אין ספק שזה משפיע על העוצמה

פורסם

אם אתה משדר למגבר שלך אות של 1 וולט אר אמ אס, והרגישות של הבורר שלו עומדת על 1 וולט.

קיבלת את ה100 אר אמ אס שהמגבר בנוי לו, יחס של 1:1.

אם אתה משדר לו חצי וולט אר אמ אס, והרגישות של הכניסה עומדת על 1 וולט.

קיבלת 50 אר אמ אס...

(פונקציה שמופעלת על הקדם הגברה.. השליטה היא לא על ההספק שהמגבר מוציא - השליטה היא על האות שאתה מכניס למסילה.)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אם ככה אז אני מבין שעדים שהגיין במגבר יהיה עד הסוף ולכוון ווליום מהקרוס אובר

למה יש כאלה שטוענים שעדיף לשים את המגבר עם חצי או 3\4 ווליום !

אני יודע שככל שהמגבר יותר חזק זה תופס ומחזיק תרמקול יותר טוב :)

פורסם

איפה קיבלת את הרושם שדיברתי על ווליום ?

איפה דיברתי על "מגבר יותר חזק" ?

אם תחליף את ההגברה לחזקה יותר - תקבל מגבר יותר חזק.

אם תגביר את הגיין של המגבר שלך - הגברת את רגישות הכניסה שלו - גרמת למגבר לעוות את הצליל שלך, קיבלת הגברה עם קליפינג גבוה... לא מומלץ לא בריא ולא נשמע טוב.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

איזה תסביכים

יש לי כרגע מגבר

אני רוצה שהוא ישמע הכי טוב ובעוצמה הכי טובה שלו

אני שם אותו על פול גיין או לא ?

פורסם

הפוך.. אתה שם אותו על הכי פחות גיין... ומקווה שגם במצב הזה האות שלך לא מתעוותת ...

בכל אופן זאת לא הדרך שבא אנו מכיילים את ההגברות שלנו - משום שאנו רוצים לנצל אותן יותר עם פשרה לגבי טיב הסאונד שנקבל.. (ברמות מינימליות כמובן) .. לכן אנו מכיילים את ההגברות שלנו תוך התפשרות.

ולא באופן שציינת .. גיין קובע רגישות כניסה... סביר להניח שגם עם הגיין הכי נמוך - המגבר יתן יותר ממה שהוא תוכנן לעבוד בו ..

בעבר שמעתי מבחור "שקצת" מבין בתחום - שמספיק 0.5 וולט בשביל להוציא את כל העוצמה של ההגברה שלנו, עכשיו תשאל את עצמך איזה עוצמה האות של המכשיר שלך , ותדע שזה מעל ומעבר ..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
עכשיו תשאל את עצמך איזה עוצמה האות של המכשיר שלך , ותדע שזה מעל ומעבר
איך אני אדע את זה איפה זה כתוב

מה עוצמת הכניסה

או שזה היה בציניות ?

פורסם

המכשירים הפשוטים נותנים בערך 1.0VRMS.. זה לא היה בציניות זאת היתה עובדה..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

1. אתה צריך להבין שאין דבר כזה חצי רבע שלוש תרבע וכו וכו.. זה לא מדד עוצמה זה מדד רגישות.

2. על איזה קרוס מדובר ? והאם הוא באמת יכול להגביר ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

הקרוס של שרווד

לא מכיר את הדגם הוא בחוץ וגשום

אבל בקרוס כרגע הכיוונים פחות מרבע מורמים וכבר מגיע למקסימום (לפני עיוותים) אז שווה לי להרים יותר בקרוס ולהוריד מהמגבר

אני יודע שזה לא רעב ו 3\4 אבל תבין אותי

כדאי להוריד עוצמה מהמגברים ולהרים בקרוס ?

זה ישמע יותר טוב ?

פורסם

אתה צריך להבין, שוב ושוב ושוב ושוב, אף אחד לא מדבר איתך פה על עוצמה.

מדברים איתך על רגישות אות - אתה צריך להבין את ההבדל בין השניים.

יש לי קרוס גם כן של שרווד, חמוד דווקא עושה את העבודה... בכל אופן -איננו- יכול להגביר אות.

אין לך אפשרות להרים את האות הניכנס - יש לך GAIN על הקרוס, אתה צריך להתאים את הרגישות שלו - לרגישות של האות שלך.

המטרה הסופית שלך, שהרגישות של האות הניכנס למגבר - תהייה נקייה.. הגברה גבוה מידי בקרוס תהפוך את איכות השמע שלך במגבר לפחות מוצלחת..

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...