Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספרי מד"ב ופנטזיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע עד הכמה הנושא יקבל מענה בפורום הזה, אבל ננסה בכל זאת.

לפני מספר שנים הרחבתי את הקריאה שלי גם למחוזות הפנטזיה וה-SIFI (לראשונה מאז הילדות שלי).

התחלתי עם song of ice and fire (משחקי הכס) ומשם המשכתי לסדרה המצויינת של ג'ו אברקומבי ולטרילוגיה הלא גמורה (בנתיים) של Patrick Rothfuss - כולם מאוד מומלצים.

ב-SIFI אני ממליץ על סדרת האדם הזקן של סקאלזי.

עכשיו תורכם - מחפש המלצות בסגנון הזה (קורא כמעט רק באנגלית).

.We apologise for the inconvenience

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סילמלריון- אם אתה ממש ממש (ממש!) אוהב להעמיק ולחפור (על כל העולם העצום מסביב לשר הטבעות)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אז אתה בגדול קורא ספרים לא רעים - Old mans war זה אכן סדרה מעולה.

אם לא קראת אז בסגנון הזה יש גם את Ender's Game ואת הסדרה המקבילה Enders shadow

כמובן יש את הקלאסיקה של הסגנון שהיא Starship troopers (לא בסגנון של הסרט - ספר רציני)

עוד מהשנים האחרונות שמעולים - יש את The martian (יותר טוב מהסרט שיצא לא ממזמן) של אנדרו ויר

ויש את הפייבוריט שלי שמי שאוהב נוסטלגיה של שנות ה80-90 והמון רפרנסים של גיימינג יעוף עליו - Ready player one של ארנסט קליין. (גם הספר השני שלו - Armada לא רע בכלל וגם בסגנון - מזכיר קצת גם את Old mans war)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא מכיר את הספרים שהוזכרו פה אבל אם לא קראת את הטרילוגיות (שבפועל מכילות הרבה יותר מ- 3 ספרים) של אסימוב (רובוטים ואימפריה) אז לגמרי חובה. עדיף מאוד להתחיל בסדר כרונולוגי מסדרת הרובוטים.

פורסם

תודה על המענה מכולם תגובות בכחול

סילמלריון- אם אתה ממש ממש (ממש!) אוהב להעמיק ולחפור (על כל העולם העצום מסביב לשר הטבעות)

זה תמיד ישב אצלי ברשימת הקריאה, אף פעם לא הצלחתי להגיע לזה. אולי בגלל שזה נראה לי כבד מדי.

אז אתה בגדול קורא ספרים לא רעים - Old mans war זה אכן סדרה מעולה.

אם לא קראת אז בסגנון הזה יש גם את Ender's Game ואת הסדרה המקבילה Enders shadow - קראתי

כמובן יש את הקלאסיקה של הסגנון שהיא Starship troopers (לא בסגנון של הסרט - ספר רציני) - האמת שאף פעם לא קראתי היינליין, נשמע מעניין.

עוד מהשנים האחרונות שמעולים - יש את The martian (יותר טוב מהסרט שיצא לא ממזמן) של אנדרו ויר

ויש את הפייבוריט שלי שמי שאוהב נוסטלגיה של שנות ה80-90 והמון רפרנסים של גיימינג יעוף עליו - Ready player one של ארנסט קליין. (גם הספר השני שלו - Armada לא רע בכלל וגם בסגנון - מזכיר קצת גם את Old mans war)

קראתי את שניהם, מאוד קלילים ונחמדים, מצטרף להמלצה שלך עליהם.

לא מכיר את הספרים שהוזכרו פה אבל אם לא קראת את הטרילוגיות (שבפועל מכילות הרבה יותר מ- 3 ספרים) של אסימוב (רובוטים ואימפריה) אז לגמרי חובה. עדיף מאוד להתחיל בסדר כרונולוגי מסדרת הרובוטים.

קראתי שהייתי נער את הראשן בסידרה, ולא הכי תלהבתי, אולי עכשיו אני אעריך אותו יותר

ממליץ גם על ה-The Powder Mage Trilogy

נו, עוד המלצות?

.We apologise for the inconvenience

פורסם

פתח אמאזון, ותתחיל להריץ את הרשימה הזו:

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Witcher#The_Witcher_stories

קראתי את ההתחלה של הראשון ובשנייה שיש לי זמן פנוי למשהו, זה יהיה זה. זה מטורף.

יש גרסת PDF חינמית לחלקם באינטרנט רק תריץ חיפוש בגוגל. ככה תוכל לנסות מספר עמודים בחינם. כמו דמו למשחק.

אני בכלל למדתי על הסדרה דרך 3 משחקי המחשב ואני ממש אוהב אותם ואת העלילה שבהם, אז קל לי להתחבר לספרים. מפה זה כבר עניין של טעם.

בקיצור, ממליץ לנסות.

[יש 7 ספרים אאל"ט, אז קח בחשבון שזה פרויקט רציני אם תאהב]

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

קריאת חובה לדעתי זה סדרת הקנטוס של היפריון מאת דן סימונס. כל הסדרה מעולה, אבל הראשון בסדרה הוא הנפלא בכולם ואחת מיצירות הספרות המדהימות שקראתי. זה גם מד"ב מעולה, גם פרוזה מעולה, ותצוגת כתיבה וירטואוזית. חוץ מזה, ספרים ישנים שאני מאוד אוהב: "הפרדוקס האבוד" אוסף סיפורים קצרים, מבריקים ומשעשעים של פרדריק בראון. "מפגש עם ראמה" של ארתור סי קלארק. "יוביק" של פיליפ ק. דיק הגאון המטורף, ספר מכופף מוחות. "אגדות הרובוטים" של סטניסלב לם ו"טיק טוק" של ג'ון סלדק הם שני ספרים שמחופשים למד"ב אבל הם פשוט אוסף סיפורים אלגוריים וסטיריים גאוניים על בני אדם.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ממליץ לך לחזור לאסימוב, יש לו כמה סדרות שאני לא זוכר את שמן כרגע :p

משהו שקראתי בצעירותי ומאוד אהבתי, ויש לי תחושה שגם היום אוהב מאוד: סדרת אמבר של רוג׳ר זילאזני.

ישנם 5 ספרים בסדרה, ועוד 5 בסדרת המשך (שאפילו יותר מוצלחת לטעמי מהראשונה)

ובכלל, זילאזני סופר מומלץ מאוד.

פורסם

אייזק אסימוב - אני, רובוט (אין כל קשר לסרט פרסומת המזעזע עם ויל סמית)

מלחמת עולם Z של מקס ברוקס

The Man In The High Castle

Stephen King - The Stand

Stanislav Lem - The Star Diaries + Memoirs Of A Space Traveller

Arkadiy and Boris Strugatsky - Roadside Picnic

Philip K. Dick - Do Androids Dream Of Electric Sheep?

אם אתה רוצה, אנסה להיזכר במה עוד קראתי ונהנתי ממנו

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הסילמריליון קצת מתיש.

אני אתמקד במה שיש מתורגם לעברית:

האובייסט - חולית של פרנק הרברט. זו יצירת מופת שבעברית אפילו מתעלה על המקור.

בפנטזיה - התוהו המזדחל של ה.פ לאבקרפט רק לראות אם אתה מתחבר לז'אנר שלו.

סולאריס של סטניסלב לם

פרנהייט 451 של ברדבורי

קרח תשע של קורט ונגוט

Sent from my eMAX mini using Tapatalk

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לאבקראפט מאבד משהו בתרגום לעברית (או לכל שפה). הסגנון שלו מאוד יחודי ולדעתי לא ממש ניתן לתרגום. מאוד נהנתי מ"הצבע מחוץ לחלל" ו"אימת דאנוויץ'"

אחזק את ההמלצה על ג'ו אברקרומבי, לא רק על טרילוגיית החוק הראשון אלא גם על הספרים הבודדים שממשיכים אותה. בקרוב יוצא גם קובץ סיפורים באותו עולם

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

הסילמריליון יותר מעניין מהתנ"ך :)

יש את ילדי הורין שהוא מדהים לדעתי (כדאי לקנות את הסיפור הנפרד מהסיפור המסופר בסילמריליון).

סיפורים שלא נשלמו ושר הטבעות כמובן.

יש את ספר הנופלים של מאלאזן שלא קראתי, אבל אומרים שהוא טוב ואני נראה לי אנסה להשיג אותו בקרוב (מתחיל מגני הירח אם אני לא טועה).

פורסם

בקצרה ולא לפי סדר: מדב - כל דבר של אליסטר ריינולדס, צמד איליום/אולימפוס של דן סימונס, סיפורים קצרים של פיליפ ק דיק כל דבר שתצליח לשים ידיך עליו, כל ספר שלו בלי קשר. סדרת ראמה כאמור לעיל, היפריון.

פנטזיה - תתחיל עם שר הטבעות באנגלית, אחכ סילמריליון ותראה אם בא לך להמשיך לשאר הספרים. סדרת אמבר של זילאזני חובה. שכחתי במדב מדריך הטרמפיסט כולם חובה.

תבלה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

קריאה "קלה" - 666 וגר בארץ נכריה של היינלין.

קריאה "מדוייקת" - סדרת המוסד וסדרת הרובוטים של אסימוב.

קריאת "התעוררות" (איך לא ידעתי שזה קיים בכלל?) - החיבור של שתי הסדרות. מד"ב מעולה שאין שני לו (לדעתי).

• תוכן חדש...