Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספרי מד"ב ופנטזיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל הספרים של סטיבן קינג. הספרים האחרונים שלו שעשו עליהם סדרות (לא ראיתי) על העיר מתחת לכיפה שקופה והאיש שחוזר בזמן להציל את קנדי מהרצח ממש טובים.

הסרטים שנעשו על הספרים שלו כולם גרועים ומגוכחים, חוץ מגרין-מייל הנהדר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה לכולם על התגובות, אני מקווה שהשרשור הזה ישאר איכשהו בתודעה וימשיך להתעדכן.

11.22.63באמת מצויין, אבל יש משהו מאוד מדכא בכל הספרים שלו.

מעניין איך הסדרה שיצאה על פיו.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
זה תמיד ישב אצלי ברשימת הקריאה, אף פעם לא הצלחתי להגיע לזה. אולי בגלל שזה נראה לי כבד מדי.

הסילמריליון הוא יותר ספר "היסטוריה" טרחני עד זרא, מסיפור לקריאה.

לשרופי טולקין בלבד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כל דבר של היינליין והטרילוגיה הקוסמית של לואיס (זה שכתב גם את נרניה), אותה אקרא שוב יום אחד כשיהיו לי שבועיים פנויים.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
תודה לכולם על התגובות, אני מקווה שהשרשור הזה ישאר איכשהו בתודעה וימשיך להתעדכן.

11.22.63באמת מצויין, אבל יש משהו מאוד מדכא בכל הספרים שלו.

מעניין איך הסדרה שיצאה על פיו.

טובה למדי.

אני מאוד נהניתי ממנה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
הסילמריליון קצת מתיש.

אני אתמקד במה שיש מתורגם לעברית:

האובייסט - חולית של פרנק הרברט. זו יצירת מופת שבעברית אפילו מתעלה על המקור.

Sent from my eMAX mini using Tapatalk

stop כדור הארץ.

יש לי את כל הספרים של חולית. גם את ספרי המופת שכתב האבא פרנק הרברט, ואת זבל העופות שכתב הבן בריאן.

מה שתורגם לעברית בידי עמנואל לוטם-נרכש. מה שלא תורגם על ידו-נקנה באנגלית.

התרגום לעברית של עמנואל לוטם הוא תרגום מופת, לא פחות. הוא תרגום שלדעתי אפילו יותר טוב מהספר המקורי (!).

אממה? לא כל הספרים בסדרה תורגמו על ידו, וחלק מהם תורגמו על ידי דורית לנדס.

עם כל הכבוד, התרגומים שלה זוועה. במקום להשתמש במונחים של לוטם, בחלק גדול היא ביצעה תעתיק של המילה עצמה מאנגלית לעברית ובזה נגמר העניין.

שמות של אנשים וחפצים שלוטם רשם בצורה מסוימת, היא רשמה אחרת לגמרי.

הספר "האל הקיסר של חולית" (שאצלי בגרסה האנגלית) לדעתי הוא ברמה של חולית ואפילו עולה עליו בחלק מהדברים. עד כדי כך קראתי בו, שהספר כבר מרופט והכריכה נקרעה מרוב שימוש (למעלה מ20 שנים של קריאה).

אתה רוצה להתחיל לקרוא מדע בדיוני? תתחיל בחולית ותתקדם הלאה.

המלצה שנייה-סולאריס.

ולפני שתתחיל לקרוא-חפש בספריה העירונית את התרגום הראשון.

למיטב ידיעתי-לסולאריס יש שני תרגומים-הראשון שתורגם בשנות ה80 (וזה ה-תרגום, של אהרן האופטמן) ותרגום חדש שפחות טוב מהמקור שיצא ב2003, וגם כריכת הספר נראית שונה.

נסה לחפש בספריה העירונית את התרגום הראשון של שנות ה 80 (הכריכה נראית כמו צללית של אישה-צירפתי תמונה).

המלצה שלישית-פיליפ ק' דיק עם סדרת "בלייד ראנר". הtheme של ה"תאום" המת שחוזר בספריו מהווה התייחסות לכך שהיתה לו אחות קטנה שמתה.

solaris.jpg

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

התרגום של לוטם הוא הסיבה שקראתי את הספרים האלה באנגלית. עייף אותי לשנות בראש את הצורה בה הוא בחר לתרגם חלק מהשמות לצורה בה הם אמורים להיות מבוטאים.

באופן כללי, עם עלייתה של אמזון והקינדל אני מוצא פחות ופחות את הצורך לקרוא ספרים בעברית

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

מה מעייף אותך? לקרוא קוויאץ הדרק במקום קפיצת הדרך ?

כל הספר הוא על מיתולוגיה בדואית/יהודית/מזרח תיכונית, הרבה יותר מתאים לקרוא אותו בעברית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)

אטריאיידיס במקום אטראידיס (כבר לא זוכר מה הצורה הטרחנית בה הוא בחר לתרגם את השם)

גיאדי פרימה במקום גיאדי פריים

זה מה שאני זוכר בחטף, עברו יותר מ-15 שנים מאז

באותה המידה הייתי מוותר על התרגום של משחקי הכס אם מישהו היה קורא לנד אדעארד סטעארקיסט או משהו בסגנון

תתרגם מושגים כמה שאתה רוצה, אבל לא שמות

כל הספר הוא על מיתולוגיה בדואית/יהודית/מזרח תיכונית, הרבה יותר מתאים לקרוא אותו בעברית.

הרבה יותר מתאים לקרוא ספר בשפה שנכתב! אולי עדיף לקרוא גם את התנ"ך בגירסת המלך ג'יימס בגלל שהשפה שם קולחת יותר

עריכה אחרונה על ידי mystopp

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

לא הצלחתי בזמנו לצלוח את הספר השני של "חולית". אולי שווה ניסיון שני, הפעם באנגלית.

לגבי "משחקי הכס" אני עדיין מחכה שמרטין, ילוד הפרוצה, יסיים כבר את הספר. אם הוא ימות לפני שיסיים את הסדרה (אלוהים יודע איך הוא ייסגור כל כך הרבה קווי עלילה תוך שני ספרים, שהכל נקרא עדיין כמו הקדמה לסיפור שלא התחיל...), שיידע שאנחנו ננקום בזרעו לדורי דורות, בולטון סטייל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

קראתי את שלושת הראשונים בסידרת חולית, את הרביעי כבר לא הצלחתי לסיים, הרבה יותר מדי פילוסופי בשבילי. עם קפיצות הזמן בספרי ההמשך כבר החלטתי שלא להתעסק

התענוג המפוקפק שלי הם ספרי רומח הדרקון, נראה לי שקראתי מספר דו ספרתי שלהם.

עריכה אחרונה על ידי mystopp

פורסם

באופן כללי, עם עלייתה של אמזון והקינדל אני מוצא פחות ופחות את הצורך לקרוא ספרים בעברית

לגמרי , קינדל זה פשוט מכשיר גאוני (הPaperwhite החדש מעולה).

זה ביחד עם Audible (השירות ספרי אודיו - אפשר להוסיף לכמעט כל ספר קינדל את הספר אודיו המקביל בדולרים בודדים) שמסתנכרנים ביחד (כלומר קראת / שמעת / קראת - זה תמיד ימשיך בדיוק מהמקום הנכון שעזבת את המכשיר השני) - זה פשוט מדהים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לגבי "משחקי הכס" אני עדיין מחכה שמרטין, ילוד הפרוצה, יסיים כבר את הספר. אם הוא ימות לפני שיסיים את הסדרה (אלוהים יודע איך הוא ייסגור כל כך הרבה קווי עלילה תוך שני ספרים, שהכל נקרא עדיין כמו הקדמה לסיפור שלא התחיל...), שיידע שאנחנו ננקום בזרעו לדורי דורות, בולטון סטייל.

אני קורא עכשיו את האביר משבע הממלכות, סוג של סיפור מקדים בעולם של שיר של אש וקרח.

ספר מעניין אבל קצר יחסית לעומת הספרים של העלילה המרכזית, מומלץ אם תמצא אותו בהנחה ולא במחירי השחיטה של אופוס.

פורסם

אם מדובר ב-dunk and egg אז מומלץ מאוד ומדובר בספר משלים לסידרה עם המון רמזים למה שיקרה בהמשך

• תוכן חדש...