Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שראיתי את התמונות של הפרוייקט של הטיימינג והראש של הסקסו, התחלתי להתלבט אם לעשות בעצמי ראש מנוע לרנו אקספרס דיזל שלי.

כל הסימנים מראים על אטם פרוץ: המון לחץ במערכת מים, איבוד כח ואפילו יש שפריצים של שמן מהחיבור לבלוק באיזור היציאה לאגזוז.

אני עושה בעצמי טיפולים ועשיתי גם כמה תיקונים קטנים. אבל זה קצת מפחיד...

כמובן שאם אני אלך על זה, הכל יהיה בליווי צמוד של מוסכניק וגם את הכיוונים בסוף הוא יעשה.

מה אתם אומרים?

נ.ב. האם יש קשר בין האטם הקרוע לכמויות העשן שהאוטו מייצר?

פורסם

כדאי לך לשים לב טוב למה שאספר לך, מכיוון שכמו שאני מבין יש לך רכב שדומה באופיו לרכב שאני אדבר עליו.

לאבי היה עד לפני שבועיים סיטרואן C15 מודל 97, יד ראשונה, עם כ400000 ק"מ .

ניסיתי כבר לפני כחצי שנה ללחוץ עליו שיעיף אותו לפני שהוא קורס טוטאלית, ולא עזר לי.

לפני כמה חודשים הברדק התחיל כשנשבר גל זיזים . אמי, בחכמתה, בשלב הזה כבר אמרה לזרוק את הרכב לגרוטאות ולא להתעסק איתו. אני ואבי חשבנו שאפשר להחליף גל זיזים, לישר את הראש (שסתומים לא נפגעו) , ולמכור את הרכב (למעט סיפור גל הזיזים, המנוע היה במצב טוב, עם אפס צריכת שמן בין טיפולים) . אחרי שכבר פירקנו את הראש אבי לקח את הראש לבית מלאכה ושם כבר הכניסו לו את כל האלמנט, משהו כמו 3700 ש"ח לשיפוץ של הראש כולל גל הזיזים (ועוד לא דיברנו על הוצאות של חלפים שונים כגון רצועת טיימינג, שמנים, אטמים וכו' ). צריך להבהיר שלא מדובר בנוכלים, אלא בבעלי מלאכה שהלכו על חידוש מלא של הראש, כולל החלפת תאי שריפה, החלפה של ארבעה שסתומים שכבר נהיו דקים מדי ועוד ועוד. מי שהיה צריך לעצור את העניין ולומר באסרטיביות שרק יישרו את הראש, היה אבי, בהתחשב בנתוני הרכב ובמטרה למכור אותו במינימום הפסד. הוא לא עשה את זה, לצערי.

הרכב נמכר, בסופו של דבר, למגרש גרוטאות ב2000 ש"ח פלוס מע"מ, מכיוון שגם כשהוא היה בסדר גמור, מסתבר שלרכב הזה אין שוק בכלל, בטח לא לרכב עם 400K ק"מ, שגם נראה חיצונית ופנימית די רע, כנהוג בסיטרואנים .

רצף טעויות עם הפסד רציני של כסף והפסד של הרבה זמן עבודה ועצבים.

זהו. סיפור מבעס, עם מסקנה ברורה בשבילך:

בדוק טוב טוב, מהו ערך הרכב שלך, חשוב טוב טוב על עלות התיקונים ואם כל העסק משתלם.

יכול להיות שעדיף לך לזרוק את הרכב עם כל הצער שבדבר.

פורסם

תודה על התגובה.

הרכב הוא אמנם דומה מאוד לC15 שאתה מדבר עליו, אבל כללית הוא במצב טוב 250,000 ל97 ורק החלפתי לו קלאץ' לפני כחודש. הוא גם נראה מצויין פנימית וחיצונית כי הוא מידיים פרטיות ולא מסחריות. מחירון שלו הוא 20,000 - כמובן שבחלום שלי אני אקבל משהו קרוב לזה. אבל בכל זאת אני חושב שכדאי לי לנסות לראות מה הולך בפנים.

אני מתכוון להשבית אותו לחודשיים בכל מקרה כי מחיר הרישוי לרכב מסחרי דיזל אמור לרדת בצורה דרסטית בחודש מרץ, והרשיון הקיים נגמר בסוף החודש, ואני בטוח שהוא לא יעבור טסט עם העשן שהוא משחרר.

המחיר שדרשו על שיפוץ הראש אצלך נראה לי מטורף, נראה לי שאני אסתפק בהחלקה של פני הראש (אני מתפלל שמדובר רק בזה). הציעו לי על כל העבודה מחיר של 1700 שקל. כמובן שלא מדובר במוסך מרכזי...

בהתחשב בכל הנתונים הנ"ל ובעיקר בעובדה שהאוטו יהיה מושבת לחודשיים בכל מקרה, אני מתלבט אם כדאי שאני אלך על זה לבד. אני רוצה לצבור נסיון, אבל אני מפחד להרוס משהו. יש דברים מסויימים שאני עלול להרוס?

פורסם
יש דברים מסויימים שאני עלול להרוס?

כן, הכול.

והסיכויים לכך גדולים מאוד אם אתה מתכוון לעבוד בלי ספר-BIG-BIG MISTAKE .

לתת הערכה לעבודה על הראש (אם יש כוונה לעשות עבודה רצינית שתאפשר למנוע להמשיך לעבוד לאורך שנים. אם זו לא הכוונה אז בהחלט יתכן שאפשר להסתפק בהחלקה קלה וזהו) לפני שרואים אותו, זה משהו בערבון מוגבל מאוד. קפוץ לבית מלאכה ושאל אותם כמה עולה, למשל, החלפת תאי שריפה, החלפת שמונה שסתומים, ותיקון סדקים. סתם-בשביל הדוגמא.

להערכתי, אם תסגור את כל העבודה במוסך ב1700 ש"ח, אז מדובר בעבודה מהסגנון שאומר שעושים את המינימום בשביל שהנבלה תצא מהמוסך בנסיעה, ואח"כ-אלוהים גדול.

או שלא.

אגב, מחירון הסיטרואן הוא גם בסביבות ה19000 ש"ח. הם נמכרים בפועל ב3000-5000 ש"ח , גם יפים וגם מכוערים. בגלל זה המלצתי לך לעשות סקר שוק קטן, ולא סתם להעריך, לפני שאתה משקיע ברכב. גם אנחנו הופתענו.

בכל מקרה, בהצלחה.

פורסם

אגב, ואת זה לא הזכרתי באפיזודה הנ"ל, קצת לאחר השיפוץ, התגלתה עוד בעיה בטעינה, ואחותי החליטה לתת לרכב לעמוד עובד ( FUCKING חמש שעות:x ) כדי שלא להתקל אח"כ בבעיות בהתנעה. המאווררים גמרו את המצבר... הפסיקו לעבוד...ופוף... עוד אטם ראש הלך :shock:

זה כבר היה השלב שאבי סוף סוף נשבר והחליט להעיף את הנבלה. אז כבר אמרתי לו שהוא לא משקיע שקל נוסף בדרעק הצרפתי. הרמתי ראש, שמתי אטם חדש, הורדתי ראש, ושלחתי אותו להעיף את הגרוטאה.

אז כן. אם אתה רוצה. ניתן לגמור עבודה של אטם ראש למנוע דיזל (אבל אני לא יכול להבטיח כמה קילומטרים תוכל להתרחק מאיזור התיקון :wink: ) בעלות של 70 ש"ח .

פורסם

הכוונה שלי היא להעביר אותה טסט ולמכור. לא יותר מזה.שסתומים וכל השאר עשיתי לפני כשנה כשקרתה תגובת השרשרת של טיימיניג קרוע - שסתומים מתעקמים - קאמשפט נשחק בחיבור לפולי העליון. בדומה למה שקרה אצלכם ובאורח פלא כל זה קרה גם כן בהרצליה כמו אצל הסקסו המתועדת.

אני רוצה להחליף אטם ולשייף את הראש בלבד (וגם זה רק אם חייבים). לפי כל הסימפטומים הוא פרוץ. אני יודע שזה לא יפתור לי את בעיית העשן שנגרמת מרינגים גמורים או מגומיות שסתומים. (דרך אגב איפה נמצאות גומיות השסתומים?)

רק להעביר טסט ולהעיף בלי לאבד את כל הכסף...

פורסם

גומיות שסתומים נמצאות על השסתומים (כאילו דא ? :wink: ) בצד העליון של ראש המנוע בתחתית קפיצי השסתומים. (צריך לפרק את הקפיצים כדי להגיע אליהן) .

אם הרעיון הוא רק למכור, אז כמו שכתבתי, 70 ש"ח לאטם ראש פלוס עלות ספר אם אין לך, יעשו את העבודה.

פורסם

הבנתי. אני אלך לקנות.

למרות שזה כתוב בספר, מסקרן אותי אם ההרכבה של הטיימינג והכיוון היא משהו שאני יכול לעשות או שעדיף שהמוסכניק יעשה.

• תוכן חדש...