Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

היה לי בורג בצמיג אז קפצתי לפנצ'רייה הקרובה כדי שיתקן לי את זה ועל הדרך ביקשתי שיבדוק לי מה הלחץ אוויר בצמיגים

נדהמתי לגלות שהלחץ היה 50 PSI :shock::shock:

מה שמוביל אותי להבנה שהמכונות למילוי אוויר בתחנות דלק פשוט על הפנים. כנראה שלא מכוילים כמו שצריך..

בפנצ'רייה שתיקנתי את הצמיג הוא הוריד את הלחץ לסביב ה34 בערך והמנורה עדיין לא נכבתה.. אמר לי שזה נכבה בזמן נסיעה מה שלא קרה.

קפצתי לפנצ'רייה נוספת בנשר וגם שם ביקשתי שימלא לי אוויר. הלחץ המומלץ אצלי זה 36 PSI. ביקשתי שינסה לקלוע עם המד שלו אבל גם שם אחרי 3 פעמים שהבחור עבר על כל הגלגלים עדיין לא הגענו ליעד. המנורה עדיין דולקת וזה ממש משגע אותי

יש פנצ'ריות בחיפה שמשתמשות במכונה עם מספרים ולא עם שעון רגיל? מילוי אוויר בתחנות דלק לא בא בחשבון אחרי שגיליתי שהמכונה שם קפצה ב14 PSI לבד.

עוד בעיה שהבחנתי בה היא שהחיישן של החגורות מזייף.. הוא חושב שמישהו יושב מאחורה ומצפצף מתי שבא לו גם שאני נוסע לבד באוטו. התקשרתי למוסך ואמרו לי לנתק את המצבר ללילה ולהחזיר. עשיתי ועדיין יש את אותה תקלה

המוסך אמר לי שמבחינתו זה משהו שלא כלול באחריות כי זה יכול להיות בלאי בגלל כל הנוסעים שהסעתי באוטו. מה שהכי מצחיק הוא שרק פעם אחת נסעו איתי אנשים מאחורה ויש לי בסך הכל 2 דלתות.. ככה שגם ככה האוטו לא כזה פרקטי לישיבה מאחורה.

האחריות של קיה כוללת את כלל הרכב? שווה להתעקש על זה שיבדקו ויראו האם יש תקלה?

פורסם

בנוגע לנורית של הלחץ אויר , גש למלא במקום שאתה סומך עליו, עדיף פנצ'ריות להם יש לדעתי יותר דיוק מPSI הדרוש , ברוב הרכבים לאחר שמילאת את הלחץ הנכון צריך לאפס את הנורה בעזרת כפתור שנמצא ברכב. (בפולסוואגן זה נמצא בתא כפפות)

בנוגע לחגורות במידה והרכב באחריות אין סיבה לא לדרוש מהם לתקן את זה.

פורסם
בנוגע לנורית של הלחץ אויר , גש למלא במקום שאתה סומך עליו, עדיף פנצ'ריות להם יש לדעתי יותר דיוק מPSI הדרוש , ברוב הרכבים לאחר שמילאת את הלחץ הנכון צריך לאפס את הנורה בעזרת כפתור שנמצא ברכב. (בפולסוואגן זה נמצא בתא כפפות)

בנוגע לחגורות במידה והרכב באחריות אין סיבה לא לדרוש מהם לתקן את זה.

שמע אני חושב שלא כזה נעים להציק לבעל מקצוע על לחץ אוויר. אחרי שהבחור בפנצ'רייה בנשר עבר 3 פעמים על כל הגלגלים אני לא אבוא שוב להציק לו כי כבר לא נעים לי.

מחר אלך לעוד פנצ'רייה, אף אחד מהם לא הזכיר את העניין עם איפוס החיישן אבדוק זאת מחר.

איילצבי, כנראה שהוא באמת מוסכניק לגבי תעודות אין לי מושג. דיברתי עם אחד המוסכניקים מקיה עכו וזה מה שהוא אמר לי לעשות.

פורסם (נערך)

מה המיקום של החיישן? הוא נמצא על הג'אנט עצמו?

איך אפשר להיות בטוח שזה המקרה? הייתי לידו בכל הזמן שהוא החליף ולא ראיתי משהו חריג וגם חיפשתי את החיישן אבל לא מצאתי.

ועובדה שזה מה שקרה לי.. מילאתי אוויר בתחנת דלק על 36 לפני חודש.. והשבוע הייתי בפנצרייה וראיתי שהלחץ בכל הצמיגים הוא 50PSI. מי טועה ומי צודק אין לי מושג אולי המכונה בתחנת דלק לא מכוילת ואולי המד של הפנצרייה לא מכויל. אין לי מושג מי טועה כבר..

עריכה אחרונה על ידי DoctorDamu
פורסם

הנורה של הלחץ אוויר גם יכולה להעיד על תקלה במערכת, ולא תתכבה עד שלא יבדקו או יאפסו אותה במחשב עד לתיקון הבעיה, לא בהכרח מדובר על לחץ אוויר לא תקין.

התקלה של האבזם חגורת בטיחות היא בעיה מוכרת בפיקנטו אך פחות נפוצה בדגם הספורט.

התקלה כוללת החלפת אבזמי בטיחות הפגומים באחריות.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

+1 לחוליגני

קנה עיפרון למדידת לחץ בכמה שקלים, הוא ישרת אותך שנים וימנע האשמות שכאלה. תוכל לבדוק כל משאבה שתרצה

יום טוב גם לך

פורסם

לגבי חיישן החגורה, ברור שבאחריות.

בדיוק כמו שאם יילך מנוע יגידו לך שאין אחריות כי התנעת את הרכב לאחר שיצאת מהמסירה בחברה.

לגבי נורת הלחץ אוויר- אמור להיות כפתור לאיפוס.

בקורולה הוא נמצא מאחורי תא הכפפות- בדוק איפה הוא יושב בפיקנטו ותאפס לאחר שתמלא אוויר ותיהיה בטוח שהלחץ תקין.

פורסם

לא קיים בשום דגם פיקנטו בארץ כפתור איפוס למערכת בקרת אוויר בצמיגים.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

נדהמתי לגלות שהלחץ היה 50 PSI :shock::shock: מה שמוביל אותי להבנה שהמכונות למילוי אוויר בתחנות דלק פשוט על הפנים. כנראה שלא מכוילים כמו שצריך.. בפנצ'רייה שתיקנתי את הצמיג הוא הוריד את הלחץ לסביב ה34 בערך והמנורה עדיין לא נכבתה.. אמר לי שזה נכבה בזמן נסיעה מה שלא קרה. [...]הלחץ המומלץ אצלי זה 36PSI.

אם אני יורד לסוף דעתו של הצמיגאי, אז הוא מילא בלחץ חסר (34 במקום 36) כך שבזמן נסיעה הלחץ בצמיג המתחמם יעלה למידה הרצויה.

זו לא דרך פעולה נכונה: 36 זה הלחץ הקר, ועלית הלחץ מובאת בחשבון כשקובעים את לחץ האוויר ברכב. בכל מקרה, עודף לחץ (קר או חם) שאינו בהפרזה פרועה עדיף תמיד על חוסר לחץ כלשהו.

ומחזק את מה שנאמר כאן על מדיד עט אישי: פשטות המנגנון עליו הוא מבוסס ועמידותו לטלטלות הופכות אותו לאמין ולכן למדויק יותר לאורך זמן מרוב המדידים הידניים ומן המשאבות בתחנות הדלק ובתקריות. אני מוודא איתו אחרי כל ניפוח שהמשאבה לא "מזייפת" לפחות על שני צמיגים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...