Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכנסתי את הרכב לטיפול "קטן" במוסך - בסה"כ החלפת שמן, פילטר שמן ופילטר אויר.

בתום הטיפול נסעתי מרחק קצר הבייתה ונסיעה קצרה נוספת שבמהלכה הרגשתי שהרכב לא סוחב, כעבור מספר שניות נדלקה נורת צ'ק אנג'ין.

חזרה למוסך (מרחק קצר ביותר) שם התחברו הבחורים למחשב ואיתרו תת גדישה בטורבו, התלווה אליי מכונאי לנסיעה קצרה בה גם נשמעה שריקה מהטורבו.

אחרי בדיקה מעמיקה יותר נאמר לי שאין חופש בציר וישנה מעט שחיקה בכנפיים של המגדש עוד נאמר לי שאין שום קשר בין הטיפול לתקלה בטורבו ושאם ארצה הם ישמחו לתת דיאגנוזה מקיפה ולטפל בבעיה.

הרכב נכנס לטיפול תקין וגודש, לא היה חסר שמן, טיפול קודם לפני כ 14Kק"מ.

אני שואל אתכם האם, מנסיונכם, יכול להיות קשר בין הדברים בכל זאת נכנס רכב תקין ויצא על גרר.

אני שונא כשהקולות בראש שלי משתתקים... אני אף פעם לא יודע מה הבני ז@נ$ת האלה מתכננים

פורסם

חסרים פרטים טכניים על הרכב אבל אני מנחש שמדובר במנוע בנזין thp156 ? אני מנחש גם שמדובר במוסך יבואן. טעיתי?

פורסם

תודה למגיבים.

לא בוצע פלאש.

מדובר במנוע thp 150 5fx, טורבו הוחלף לחדש לפני כ20kקמ.

הרכב שנת 2010 עם 145kקמ.

המוסך מומחה רכבי PSA, אינו מורשה.

אני שונא כשהקולות בראש שלי משתתקים... אני אף פעם לא יודע מה הבני ז@נ$ת האלה מתכננים

פורסם

התכוונת 5FV ? הטורבו חדש אז ייתכן שזה באמת לא קשור. אולי צינורית סתומה לטורבו . תן להם לבדוק. ייתכן שנגעו באחת הצינוריות בטעות והשתחרר משהו.

פורסם

צדקת , זה אכן 5FX . שוב, אם הם באמת מבינים במנוע תן להם לטפל. ייתכן שעשו טעות קטנה ולא נעים להם להודות אבל זה קורה. האם עד היום היתה מרוצה מהמוסך ?

פורסם
...שוב, אם הם באמת מבינים במנוע תן להם לטפל. ייתכן שעשו טעות קטנה ולא נעים להם להודות אבל זה קורה. האם עד היום היתה מרוצה מהמוסך ?

מתחילת העניין, כל מה שאני שומע מהמוסך זה: "אין ולא יכול להיות קשר בין החלפת שמן לתקלה מיידית בטורבו, מצטערים, בעסה לך, לא אחריות שלנו". יכול להיות שהם צודקים ולכן אני שואל פה, מה אם הם לא?

זה מוסך בו אני מבצע טיפולים שוטפים בלבד ועד עכשיו לא היו בעיות.

פורסם

צריך להביא בעל מקצוע רציני כדי להאשים אותם ברשלנות ובדרך לשרוף איתם את הקשר. אם היו איתך בסדר עד היום הייתי נותן להם להנות מהספק.

פורסם

מסכים. השכן שלי הכניס את הפיקאסו שלו לטיפול בגיר שרעד (AL4 הידוע) . החליפו לו את הנשם. הליך ידוע ומוכר.

חזר הביתה שמח וטוב לבב הגיר כמו חדש. למחרת המנוע התחמם . הסתבר לי שהטרמוסטט ננעל במצב סגור .

אפשר להאשים את המוסך שדפק לו את הטרמוסטט ? או שב 120K זה בלאי סביר וקריסת הטרמוסטט והטיפול בגיר הינם צירוף מקרים עצוב ? הוא התעצבן על המוסך שזה קרה. הלך למוסך אחר והחליף טרמוסטט .

פורסם

המקום בו הרכב מתקלקל הכי הרבה הוא המוסך. קשה לי להאמין שאין קשר בין הטיפול לתקלה.

חבר שלי שמבין במכונאות השאיר פעם רכב לטיפול במוסך. קפץ לראות מה העניינים באמצע היום וחשכו עיניו: פתחו מכסים לא לפי הוראות יצרן, השאירו רכב פועל בלי נוזל קירור ועוד כל מיני מחדלים. הוא לא התעצל ופנה לאיגוד המוסכים. מה יצא מזה? כלום.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

רכבים מתקלקלים כי ככה הם יוצרו וכמובן שטעויות ונזקים קורים במוסך כמו בכל ענף שירות כלשהו.

הערתך בעניין שזה קורה הכי הרבה במוסך פשוט מגעילה ואתה ואספסף פשוט משתינים מהמקפצה.

כדי לדעת האם יש קשר לעבודת המוסך שביצע טיפול הוא להבין מה הגורם כשל של המגדש.

יש לפרק אותו על מנת לבחון מה קרה לו ולפי זה להסיק מה הגורם לכך.

צויין כי המוסך זיהה שהכנפיים פגעו בבית של הטורבו וזה לרוב בגלל חופש בציר, חופש בציר נגרם בגלל חוסר שימון.

שלב הבא זה לבדוק אם אין חסימה, שהיא לרוב תוצאה של בוצה ואז אין קשר לטיפול שבוצע (או שיש קשר עקיף אך לא אשמת המוסך) .

אם אין חסימה ושמן מגיע בחופשיות למגדש וגם יוצא ממנו בחופשות, כנראה שהניעו את הרכב במוסך ללא שמן והוא פעל כך זמן מה.

על מנת לטפל במקרה הזה יש לשכור את שרותיו של מומחה או שמאי רכב מתאים, שיקח את הרכב למוסך אחר ועניין יבדק לעומק.

מה שאני מציע, לפני שאתה פותח את הארנק ומשלם על הטורבו או על הוצאות לקראת תביעה, זה להפגש עם בעל המוסך לשיחה ולהסביר לו את החשש שלך הכבד שלך כי הטורבו אכן התקלקל בגלל הטיפול במוסך ולשמוע לנסות להבין להיכן הרוחות נושבות.

פורסם

קרה לי משהו מאד דומה עם C4 טורבו. טיפול במוסך מורשה נגמר בשלולית שמן אצלי בבית, גרירה למוסך, טענה שלהם "שהלך צינור טורבו בלי קשר לטיפול", ואני נאלצתי לבלוע את טענתם לצירוף מקרים למרות שאני לא מאמין במזלות וכוכבים אלא במכונאים רשלנים ועצלנים שעושים נזק לרכיבים בדרכם לפילטר אוויר. ואז הלך הטורבו, אותו כבר תיקנתי במוסך אחר כי אין לי כוח להתווכח עם שקרנים. אני בטוח שכל האירועים קשורים לטיפול, אבל קשה להוכיח.

פורסם

רק מעלה טענה לדיון, האם יתכן שמצב הטורבו גבולי, והחלפת השמן עצמה, היא שמביא אותו אל התקלה?

נניח כמו בעיה לעיתים של החלפת שמן גיר אוטומט ברכב שמעולם לא הוחלף בו שמן, במיוחד החלפה מלאה?

אחרת הצירופי מקרים האלה פשוט לא סבירים.

• תוכן חדש...