Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב:) קניתי השבוע יונדאי גץ 2004, והבנאדם שבדק את האוטו לפני הקניה הזהיר אותי שאצטרך להחליף את רצועת הטיימינג מיידית. המוסך שלי יוכל לקבל אותי רק עוד שבוע, האם אני יכולה לחכות עם זה וליסוע כך, או לפנות למוסך אחר שיוכל להחליפה מיידית?

תודה:)

פורסם

אם את מאזור תל אביב, תקפצי כבר מחר על הבוקר ליונדאי שופ, לקנות רצועה ומותחן חליפיים בסביבות 200 שקל. אולי גם משאבת מים ונוזל קירור, אם לא הוחלפה המשאבה מעולם.

בנוסף אולי גם רצועות אביזרים אם הן סדוקות ויבשות.

אם רצועת הטיימינג באמת במצב כזה גרוע אז כדאי לטפל בזה כמה שיותר מהר.

Stay Dirty

פורסם

דיי בעייתי לתת לך תשובה חד משמעית מכיוון שאנו לא יודעים מה מצב הרצועה באמת. בגטס על ידי פתיחה של 2 ברגים שמחזיקים את המיכסה העליון שמסתיר את הרצועה ניתן לראות אותה בבירור אם זקוקה החלפה בזה הרגע או בעוד שבוע.

פורסם

עדכון: מסתבר שהאדם שביצע את הבדיקה כלל לא פתח את מכסה הרצועה, ולכן לא היה יכול לדעת מה מצבה. אסף המלך מ"כנופיית הטיפולים השוטפים" פתח וראינו שמצב הרצועה מצויין והיא תחזיק לפחות לעוד שנתיים! 1500 ש"ח (שחברו של הבודק דרש) נחסכו:)

כמו כן אסף החליף לי את ארבעת הפלאגים ובדק את מצב הפילטרים כל זאת מרצונו הטוב וללא עלות!

כדאי מאד לא לסמוך על מוסכים ובודקים למיניהם שמעוניינים רק בכסף שלכם, וללמוד את הרכב לבד. בהצלחה;) ותודה ענקית לאסף!

פורסם (נערך)

בהמשך לאסתר (שתעלה בהמשך תמונה של הרצועה שהיא צילמה),

אין מצב שפתחו את כיסוי הטיימינג בבדיקה. בגטס כידוע רץ צינור שרשורי על מכסה הטיימינג העליון, והוא תפוס אליו עם 2 קליפסים.

במקרה שלה, מישהו החליף את הצינור הזה או סתם חתך את הקליפסים, כתוצאה מכך אין קליפסים - אז שמו אזיקון שיתפוס את הצמה לכיסוי.

השרשורי הזה כל כך מתפורר שכשהפרדתי אותו מהכיסוי כמעט ולא נשאר ממנו משהו באזור הזה. אין מצב שמישהו נגע בו בימים/שבועות האחרונים.

מה שכן, הסטרטר שלה מחליק. מדובר בגיר ידני ככה שבמצב הכי גרוע היא תוכל להניע בדחיפה, אבל הגיע הזמן לחפש סטרטר מפירוק/לקנות משופץ.

יוסי - כן, אקסנט = גטס, מבחינה מכנית. לכן פתח 2 ברגים 10 מ"מ של כיסוי הפלסטיק העליון. תפריד ממנו את הצמה המדוברת לפני הפירוק.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

אולי לא נכון לקרוא לזה מחליק, אלא פשוט הבנדיקס לא קופץ החוצה. הסטרטר מסתובב על ריק מאוד מהר, ולא משתלב בגלגל התנופה.

צריך לתת סוויץ' מספר פעמים עד שהוא מואיל בטובו להשתלב.

לא היה לי זמן לצערי לפרק את הסטרטר ולבדוק/לנקות מגעים לסולנואיד.

Stay Dirty

פורסם
עדכון: מסתבר שהאדם שביצע את הבדיקה כלל לא פתח את מכסה הרצועה, ולכן לא היה יכול לדעת מה מצבה. אסף המלך מ"כנופיית הטיפולים השוטפים" פתח וראינו שמצב הרצועה מצויין והיא תחזיק לפחות לעוד שנתיים! 1500 ש"ח (שחברו של הבודק דרש) נחסכו:)

כמו כן אסף החליף לי את ארבעת הפלאגים ובדק את מצב הפילטרים כל זאת מרצונו הטוב וללא עלות!

כדאי מאד לא לסמוך על מוסכים ובודקים למיניהם שמעוניינים רק בכסף שלכם, וללמוד את הרכב לבד. בהצלחה;) ותודה ענקית לאסף!

מציע לך לא להסתמך על המלצה כזאת חובבנית על מצב הרצועה והערכת הזמן ההזויה שקיבלת ולתכנן החלפה בזמן הקרוב, אם לא ידוע לך מתי הוחלפה לאחרונה.

פורסם
למה הזוי ולמה חובבני?

הזוי, כי על סמך מבט על רצועה לא ניתן לנחש כמה תחזיק מבחינת זמן ובטח לא לקבוע זמן מבלי לקבוע קילומטראז'.

מה מצב המותחנים? כמה הם עוד יחזיקו? ומה יהיה עם הרצועה עוד 22 חודש וכמה קלימטארז יעבור עד אז?

הציע אספסף בהודעה שנמחקה לו כי יתן אחריות אבל הוא לא שום פונקציה לתת אחריות, הוא לא עסק ולא שום ישות משפטית שיכולה לתת אחריות על משהו, היום הוא פה, מחר בתאילנד.

פורסם

גם אם הרצועה נראית חדשה לא רואים ללא פירוקה לחלוטין אם היא יבשה או סדוקה וכאן המלכודת והסיכון,שלא כדאי לקחת.

בכל רכב משומש שקניתי עד האחרון בו אין רצועה,החלפתי מייד את רצועת הטיימינג כיוון שחלילה אם נקרעת הרצועה,ברוב המקרים יגרם למנוע נזק גדול.

החזקתי גטס בעברי עם מנוע 1600- שם ההוראה מסובכת יותר- כל 60,000 או 3 שנים חובה להחליף רצועה.

איני יודע בנפח המנוע הישן מה ההוראות אבל אם אין קבלה או תיעוד אחר ממוסך על החלפת רצועת תזמון הסיכון הוא גדול.

לגבי משארבת מים צריך לבדוק אם אינה רועשת או נוזלת ולגבי המותחנים לבדוק גם יסודי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

• לפי אוטודאטה גם במנוע הקטן וגם בגדול :
  • 50000 miles 60 months

ככה שלא ברור מאיפה הבאת את ההחמרה הזאת. להפך - בספר הרכב בעברית של גטס דור ראשון, ההוראה היא 6 שנים או 90 אלף.

לגבי אחריות - גם אדם פרטי יכול להתחייב מול אדם פרטי אחר. לאסתר יש את כל הפרטים שלי, ואני לא הולך לברוח לה לשום מקום. תאילנד לא מדבר אליי... לא עשיתי את זה אחרי השחרור ובטח לא אעשה זאת עכשיו.

הרצועה נראית טוב ללא סדקים, הגומי רך, המותחן (היחיד) לא מרעיש, משאבת המים שחלקה הגדול נראה מחוץ לכיסוי הטיימינג נראית טוב ולא נוזלת.

אין צורך סתם להכנס לפאניקה.

בנוסף יונדאי מראים בפירוש איך לבדוק רצועה:

BELT.jpg

Stay Dirty

פורסם
למה הזוי ולמה חובבני?

אם אתה רואה שמן מנוע שעבד שנתיים ונניח נסע 8000 ק"מ, השמן נראה עדיין בהיר ונקי לגמרי, האם על סמך זה תקבע שאפשר להמשיך לנסוע עם השמן הזה עוד שנה?

אני מניח שלא. יש פג תוקף מבחינת זמן לשמן וגם לרצועות גומי.

ברכב שנסע יחסית מעט, רצועה גם אחרי 5-6 שנים תראה כמו חדשה. האם זה אומר שאפשר להמשיך לנסוע איתה עוד 5 שנים?

תאריך ייצור של הרצועה לא ידוע, תאריך ההרכבה לא ידוע, כמה ק"מ היא עשתה אנחנו גם לא יודעים ולכן הקביעה הזו על סמך מראה בלבד מאוד בעייתית.

באותו הקשר, אני עובד בעבודה שלי עם רצועות טיימינג של אותם יצרנים שמייצרים רצועות לרכב (Gates וכו'), רק במידות יותר קטנות. יש מקרים (לא רבים אבל יש) של רצועות שנקרעות בלי שום סיבה נראית לעין. כשאני מסתכל על רצועה קרועה, אני לא מבחין ביובש או סדקים, אלא פשוט השלד שלה (שעשוי מסיבים עבים יחסית) נפרם ונקרע.

עריכה:

האם יונדאי אומרת שאם הבדיקה הנ"ל יוצאת תקינה, אפשר לוותר על ההחלפה אחרי 60 חודשים?

אני מניח שלא.

• תוכן חדש...