Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לדעת מס' פרטים על הנושא.

א.איזה סוג מצתים אלו?

ב.כל כמה זמן צריך להחליף אותם?[ע"פ קרסו] ותכלס באמת ע"פ יצרן.

ג.היכן ניתן לרכוש אותם עצמאית [שוב,לא בקרסו]?

ד.מה הדגם של המצתים [במיקרה שארצה להזמין מחו"ל או שיקנו לי]?

ה.ומחיר . כמובן

תודה מראש לכל מי שהתייחס לת'רד.

נ.נ

לא סתם העלתי את הת'רד הזה,שאלתי לא מעט במוסכים מורשים ובכלל מכונאים.

העיניין הוא שכל אחד דאג לתת לי אינפורמציה שונה ,מוטעה או לא ידע מה לענות...

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

שלום.

נו באמת אתה רוצה תשובה?

מה זה קלאו ספורט הורדתה את הגג בעזרת מיספרי פח?

אף אחד לא יכול לענות לך כי רק אתה יודע איזה רכב יש לך. כדי לקבל פרטים

אתה חייב לפרט בדיוק איזה רכב יש לך , שנה , דגם , נפח מנוע.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
רנו קליאו B ספורט.

172 כ"ס .

שנת 2001 או 2002.

שלום לעו"ד של דודו.

תגיד שאלתי כמה סוסים או חמורים יש לרכב?

ביקשתי פרוט מדויק!!! שנת יצור , נפח מנוע , ודגם!!!

כול עוד לא תירשמו פרטים מדויקים אי אפשר לעזור!!!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

.Benni, no need to get upset, there is only one model of the clio called clio sport and it's the 2.0L which is similar between 2001 and 2002

Regardless, why do you need to go to a few garages and call and ask and all that? you have the car, pop up the hood and remove one plug - the manufacturer and model are normally written on it, they should also be written in the owner's manual that you get with the car, as well as the recommended gap of the electrode

.Moti

פורסם

שלום,

למשפחה של קליאו ספורט מס' 3 דגמי "אב"...

הראשון שיצא לשוק מבחינה כרונולוגית:

בשנת 1999

קליאו ספורט "טרופי" V6 - בנפח מנוע: 3000 סמ"ק, בהספק 250 כ"ס

בהמשך...

בשנת 2000

קליאו ספורט RS172 - בנפח מנוע :2000 סמ"ק , בהספק : 172 כ"ס

בשנת 2002

קליאו ספורט 1600 סופר בהספק: 220 כ"ס

לארץ הובאו רק דגמיו של הקליאו ספורט: 2.0 RS 172 - MK1 ,MK2 , עם מנוע בנפח 1998 סמ"ק.

ההסטוריה המסודרת של הקליאו ספורט לדגמיו מופיעה באתר שלי למכוניות ספורט בישראל בקישור הבא:

www.carinfocus.com

לבחור בתפריט הראשי :

"מכונית בפוקוס"

נכון להיום, הדגם האחרון הוא הקליאו ספורט 182, בהספק 182 כ"ס (עם שינויים במחשב ניהול מנוע, מערכת פליטה,מתלה ועוד)...

באשר לסוג המצתים:

המצתים הם :PFRGE -10 (אגב אותם מצתים שרנו עושה שמוש בפורמולה 2 בעל אותו מנוע של הקליאו ספורט).

עלות 4 מצתים בין 650 - 880 ש"ח.

את המצתים יש להחליף כל 60000 ק"מ.

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

מריוס

פורסם

שלום לכולם

כול מה שאמר כותב השירשור מעלי נכון ומדויק עד לקטע של החלפת המצתים -60K נכון לפי קרסו אשר מעונינים לנפח את כיסם.המצתים הם לא מצתים רגילים אשר אמורים להיות מוחלפים ב60K במיסגרת טיפול גדול סוג המצתים הם מצתי אירודיום והם לפי רנו העולמית ואני חוזר קונצרן רנו מחזיקים עד 100K ולכן אין שום צורך להחליף לפני(סתם לידע כללי הרכב ניבחן על ידי אברהם פורת זל ממגזין אוטו בגיליון נובמבר 2000 במרסיי בצרפת וגם שם צוין על ידו שהמצתים מחזיקים לפי רנו עד 100K )

יש רגעים שאתה פשוט מודה לבורא שאתה חי (אברהם פורת ז"ל)

פורסם

המידע שלך הוא משוער...ועם כל הכוונות הטובות בכל זאת לא מבוסס טכנית או על היצרן.

הכתבה שהזכרתה התיחסה לדגם הראשון שיצא בסידרה ולמעשה למצב שאני קורא לו "תצוגה" ללא בחינת עבודה לאורך זמן.

כמובן שיש לציין שהבחינה והכתבה של פורת ז"ל נערכה סמוך להשקה של הדגם ולכן המידע היה בסיסי .

גם אני בחנתי את הרכב הזה בצרפת לפני "טובים ממני" והחומר הוצג לקוראים תחת שם מכובד אחר...

(לא של פורת), ובעקבות ההתרשמותי קניתי את הדגם.

עפ"י מסמכים "ירוקים" - מסמכי רנו המיועדים למוסכים בעולם, ההמלצה הייתה לגבי דגמי RS172 MK1 - החלפה ב120000 ק"מ (מסמכים אלו הובאו והוצגו ע"י לפני 3 שנים באתר שלי ואחרים)...

לגבי RS 172 MK2 המלצת היצרן 60000 ק"מ.

באשר להמלצה שלי - יש לבדוק המצתים (באמצעות מולטיטסטר-בדיקת התנגדות) ב60000 ק"מ

ובהתאם להחליט.

מתוך נסיון (גם כבעל הדגם MK1 הנ"ל כ4 שנים)ובדיקה אישית שלי של 5 קליאו ספורט , נמצא שיש להחליף את המצתים לאחר ובסביבות 60000 ק"מ.

נסיעות קצרות והתנעות רבות בעיקר בעיר , מקצרות את חיי המצת ולא רק.

מריוס

פורסם

Thanks for the clarification, I was refering to the ones that were brought to israel because it was the one in question, in this case it is the only Clio sport available to you

.I think it will be a good idea if you give the code of the spark plugs to give the manufacturer as well

.Moti

פורסם

שלום למוטי , אי שם בארה"ב :-)

כפי שציינתי לישראל הובאו 2 דגמים RS 172 MK1 ו MK2 .

לצורך ההשלמה ולצורך הדיוק:

1. המצתים הם מתוצרת : NGK (מסדרת מצתים למכוניות מרוץ)...

2.קישור לטבלת טיפולים לקליאו ספורט RS 172 MK1 שנים 2000-1 (פורסמה באתר שלי לפני מס' שנים ו- והופצה למוסכי קרסו וע"י קרסו)

www.carinfocus.com/Frsmk1service.htm

יום טוב או לילה טוב למוטי בארה"ב...:wink:

מריוס

פורסם
שלום לעו"ד של דודו.

תגיד שאלתי כמה סוסים או חמורים יש לרכב?

ביקשתי פרוט מדויק!!! שנת יצור , נפח מנוע , ודגם!!!

כול עוד לא תירשמו פרטים מדויקים אי אפשר לעזור!!!

בברכה בני ל.

לא בני. לא מדובר פה על חמורים או כבשים!

מדובר פה בקליאו ספורט 2001 172כ"ס ותו לא.

אתה לא צריך להתפרץ לת'רד שלי בכיתובים מודגשים באדום וסימני קריאה,אם היית מכיר קצת את רקע על רנו ספורטיביות היית מבין לבד על מה מדובר...

[אני יודע שהייתי צריך לכתוב את זה בה"פ אבל זו לא פעם ראשונה שעושים את זה]

בכל אופן תודה על ההתיחסות לשאלה.

הבנתי שהדגם של המצתים הוא PFRGE-10 עכשיו רק צריך לבדוק איך משיגים אותם בזול.

למוטי.כתבת שאני יכולתי לפרק פלג ולבדוק...לצערי בכדי להגיע לפלגים יש לפרק סעפת יניקה.

לקוסם היקר.ראשית תודה על המידע :-)

עכשיו, בעיניין בדיקת ההתנגדות בכדי לבצע את הבדיקה הזאת עלי לפרק סעפת יניקה? לאחר פירוק הסעפת אני מאמין שאצטרך להחליף אטם,תקן אותי אם אני טועה.

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם
עכשיו, בעיניין בדיקת ההתנגדות בכדי לבצע את הבדיקה הזאת עלי לפרק סעפת יניקה? לאחר פירוק הסעפת אני מאמין שאצטרך להחליף אטם,תקן אותי אם אני טועה.
בדיקת המצתים ע"י אוהמטר רלוונטית באם פורקה הסעפת והמצתים...

בדיקה יותר טובה ניתנת לביצוע באמצעות אוסצילוסקופ לאחר שהמנוע הגיעה לטמפ' העבודה - לצורך זה יש רק להסיר את המכסה מעל הסעפת שמחובר עם 4 ברגי כוכב-ללא צורך בהסרת הסעפת והחלקים הנילווים אליה.

אוסצילוסקופ אמור להיות בכל מוסך שעוסק בחשמל לרכב.

בין הסעפת והמנוע ישנם שני אטמים (לא 1)- מומלץ מאד להחליף אטמים אלו , אם כבר פורקה הסעפת היות והאטמים גם אם לא נראים בלויים , הם בדרך כלל לאחר 60000 ק"מ\שעות עבודה בחום .

מריוס

• תוכן חדש...