Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טלפון Motorola Moto X Style - הביקורת !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תחילה - מודה ומתוודה. הרבה זמן התלבטתי לגבי הביקורת.רציתי לחוש את הטלפון היטב, ולא לרוץ לספר חוויות שליליות שבאות מהרגש (והרי, לכולם יש חוויות שליליות מדי פעם. השאלה היא רק ברמה).

בנוסף, התלבטתי (ועדיין מתלבט), האם לא נכון לפנות למנהלי הפורום שיפתחו גיבוב של ביקורת טלפונים סלולרים/סמארטפונים (בדומה לגיבוב של בחירת סמארטפון)

לעניינינו :

מזה תקופה שאני משוטט במרשתת ומחפש את הטלפון הבא.. ותוך כדי כך, מתלבט בין מספר דגמים (כאשר כל אחד בתורו נפסל מסיבה אחרת).

לבסוף, החלטתי להתפשר בדרישות, ולאחר 4 שנים עם הגלקסי 2, שכבר איבד את כוחו, החלטתי לקנות Motorola Moto X Style, אותו מצאתי בחנות אונליין בריטית The Clove.

הערה: אם מישהו מתכוון להזמין משם טלפון, אני ממליץ על שרות בדיקה לפני משלוח (Pre Shipping Testing Service), בעלות של 20 פאונד (כ-100 שח).

לחנות יש שרות לקוחות מהיר ומעולה.

משלוח הטלפון התעכב עקב ביצוע בדיקה לפני משלוח.

כרגיל במשלוחים – העיכוב היה בממשק מכס-דואר.

הטלפון הגיע ונלקח מסניף הדואר לאחר תשלום מיסים (לדעתי טעו בסכום לטובתי, אך מי אני שאתלונן :-) ).

הקופסא מכילה את הטלפון (כמובן) + מטען (שקע בריטי) + פין לפתיחת דלת סים/ זיכרון micro SD + כיסוי מגן עשוי סיליקון (לדעתי, לא מספיק טוב – אך עצם הכללתו בחבילה – זה כבר דבר יפה)

לגבי המטען – לא רציתי להתעסק עם מתאמים, אז קניתי גם מטען עם שקע אירופאי + כיסוי של Otter.

הטלפון עצמו – ענק ! לא צפיתי לגודל כזה (במיוחד לא אחרי שהייתי 4 שנים עם גלקסי 2).

לאחר הדלקת הטלפון – התמונה חדה. ברורה.

הטלפון מגיע עם מערכת הפעלה אנדרואיד 5.1.1, אך מיד לאחר ההפעלה והתחברות לרשת אלחוטית ביתית, קיבלתי אפשרות לעדכן לאנדרואיד 6 (וכמובן שבוצע ללא היסוס).

כאשר רציתי להעביר אנשי קשר/ סמסים מטלפון קודם לנוכחי – התעוררה בעיה.

הגלקסי 2 היה מסונכרן תמידית מול אאוטלוק במחשב (ע"י תוכנת KIES ).

המוטורולה לא בא עם תוכנה ייעודית שמטרתה לסנכרן אותו מול אאוטלוק. יש רק דרייבר (שניתן להורדה מהאינטרנט, מהאתר של מוטורולה) שמאפשר לחבר את הטלפון למחשב לצורך העברת תמונות/ שירים/ שימוש בטלפון כהתקן זיכרון נייד.

לשם כך, יש צורך להתקין בטלפון הישן אפליקציית Motorola Migrate- אך היא לא הצליחה לעשות את העבודה.

לפיכך, נעזרתי בתוכנות צד ג', אשר העבירו את הנתונים מהטלפון הישן (אך חלק מאנשי הקשר הלכו לאיבוד במעבר, והייתי צריך לבדוק אחד-אחד ולהכניס אותם ידנית).

כאן נתקלתי בבעיה נוספת. אולי חוסר הבנה מצידי. אולי באג בטלפון.

לאחר העברת אנשי הקשר לטלפון החדש (בתור אנשי קשר הנמצאים בטלפון ולא משוייכים לחשבון גוגל) – ביצעתי סינכרון מול שרתי גוגל (שיהיה גיבוי לאנשי קשר) -> ואז חלק מאנשי הקשר נעלם מהטלפון (למרות שהיו בגיבוי בגוגל).

התופעה חזרה על עצמה מספר פעמים, גם לאחר שעברתי על אנשי הקשר והכנסתי את פרטיהם פעם נוספת (הפעם כמשוייכים לחשבון גוגל). כיום, אני חושב שזה נפתר (למרות שמדי פעם אני בודק ומוודא שלא "נעלם" לי מישהו מאנשי הקשר).

כפי שציינתי – התמונה חדה וברורה (לטעמי).

יש קצת שוני בשליטה (למשל צילום במצלמה ע"י לחיצה על כל מקום בתמונה, לא רק על לחצן צילום) – אך אלו דברים נלמדים (ואם לא – יש מדריך באנגלית שאפשר להוריד מהאינטרנט).

שכחתי לציין – בטלפון יש עברית תקנית ותקינה מובנית. לא ראיתי בעיות תרגום/ בעיות של כתב הפוך (משמאל לימין)

סוללה מובנית בנפח 3000 מיליאמפר. בשימוש רגיל שלי, זה די והותר. לפי ביקורות באינטרנט, בשימוש אינטנסיבי – לא מספיק ליום שלם.

מצלמה – לדעתי נותנת תמונה איכותית (ואני לא מבין גדול...).

מעבד – לדעתי, לנובו עשתה כאן בחירה נכונה, והשתמשה בשבב snapdragon 808. כך נמנעה מבעיות החימום הידועות של שבב 810. מעבר לכך – הטלפון מהיר. מגיב יפה.

מערכת ההפעלה – היא אנדרואיד נקייה (עם כמה אפליקציות עזרה של מוטורולה). ולדעתי יש כאן חסרון מסוים - אין אפשרות לבצע איתחול (RESTART) ישירות מהתפריט, אלא צריך לבצע כיבוי (shut down), ולאחר מכן להדליק את הטלפון מחדש.

בתור "פיצוי", יש אופציה נחמדה של הפעלה מחדש במצב בטוח (כלומר, ללא יישומי צד ג' שהותקנו. הם יחזרו רק לאחר ביצוע הפעלה מחדש).

בניגוד לסמסונג – אין כאן אפליקציה שמנטרת אילו אפליקציות פתוחות ועובדות כרגע (או מאפשרת לכבות אפליקציה שנתקעה..). מאידך, יש אפשרות לראות אילו אפליקציות היו בשימוש/ מעבר מהיר ביניהן (ואם הן כבויות – אז להפעיל אותן)

הפעלת תכונות :

ישנו תפריט קיצור דרך (ע"י גלילת חלקו העליון של המסך כלפי מטה). הבעיה היא שחלק מהתכונות דורשות מספר פעולות/ הקשות (למשל, חיבור לאינטרנט סלולרי, דורש מספר הקשות ומעבר בין מסכים – אין אפשרות בלחיצה בודדת). זה חסרון כאשר רוצים הפעלה מהירה (למשל בעת נהיגה).

חסרון נוסף – ישנן תכונות נוספות שפעם מופיעות בתפריט קיצור דרך. ופעם לא (למשל הפעלת GPS). לא הצלחתי להבין את ההיגיון מאחורי כך.

דבר שהציק לי בכל הטלפונים של לנובו – הם לא מפרסמים רמת SAR (קצב/רמת ספיגת קרינה). מציינים שהרמות עומדות בתקן. וזהו. בלי פירוט מספרי.

רק בטלפון עצמו, בהגדרות -> אודות הטלפון ניתן למצוא מידע על רמות SAR (שהן די גבוהות, וגם אז – מדובר על התקן בהודו – שלא ברור לי בדיוק מהו)

מצאתי באינטרנט מספר תלונות לגבי באגים (למשל חיבור WIFI/ בלוטות' – לא תמיד מתחבר. לפעמים צריך לשכוח/לבטל חיבור ולהגדיר אותו מחדש).

בפורום iandroid הישראלי, יש תלונה שהטלפון לא יכול להריץ סרטון ברזולוציה מסויימת (אינני זוכר פרטים מדוייקים).

כמו כן, הבנתי שאפליקציית "הלו מוטו" עושה בעיות ומומלץ לבטלה (אצלי מראש מבוטלת. לא יודע אפילו מה היא עושה).

בשורה התחתונה – טלפון איכותי (למרות כל הבאגים – גם יצרני ה"עילית" מוציאים טלפונים עם באגים. חלקם יותר חמורים).

מפרט של הטלפון :

http://bit.ly/1TRHpCX

במידה ויהיו לי הערות והארות נוספות - אוסיף כהמשך לפוסט.

עריכה:

תוספת -> תצוגת המסך : כאשר המסך כבוי, מדי פעם מוצגת השעה + חיווי על אפליקציות בהן יש התראה כלשהי (למשל שיחה שלא נענתה, הודעת סמס וכו').

זה מציג נתונים חשובים (עבור המשתמש), אך מבלי לבזבז הרבה כוח מהסוללה.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

הערה ראשונה: לרוב משתלם יותר לקנות טלפונים מאמאזון מאשר מ- Clove.

רוב הבאגים שתיארת, אינם באגים, אתה פשוט התרגלת לממשק של סמסונג ואיך הוא עובד. את תפריט הקיצורים בוילון הגלילה אתה יכול לקסטם, ולשים שם מה שבא לך.

אין צורך במנהל משימות באנדרואיד. האנדרואיד מנהל את הזכרון בעצמו, ואין צורך לסגור משימות סתם. אם בכל זאת נתקע לך, אתה פשוט לוחץ על הכפתור הימני, וזורק את החלון שנתקע לך הצידה. זה סוגר את התוכנה.

לגבי הסנכרון עם המיילים, עדיף לרוב לעבוד דרך גוגל, ואז הכל אוטומטי ויש לך גיבוי. אין לאנדרואיד פיצ'ר של סנכרון עם Outlook מקומי, אלא אונליין בלבד (שרת Exchange) וכו'. עדיף לדעתי לסנכרן לחשבון גוגל ולעבוד דרכו בכל מה שקשור לאנשי קשר, כך לא תאבד הכל אם ילך לאיבוד הטלפון / המחשב או יתחרבש משהו.

פורסם

מכשיר פגז, אני איתו כבר 3 חודשים.

הסוללה מספיקה ל4 שעות מסך בכיף.

ואיך לא הזכרת את הרמקולים המעולים שלו, הכי טובים שאי פעם שמעתי במכשיר סוללרי.

המסך מעולה והמכשיר מהיר וללא לאגים.

המצלמה מצויינת,והתוכנה הנקיה והמחיר הנמוך לעומת הזבל של סמסונג וlg.

אין לו מתחרים בתקציב וגם בתקציב גבוהה יותר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
מה זה שירות לפני קניה? בודקים לך במכשיר שהכל עובד?

עשיתי השוואה כאן בין המוטורולה לבין הנקסוס 5X, כמה עלה לך המוטורולה?

כן, בודקים שהכל תקין. שהכל עובד.

שלא יקרה מצב שהטלפון הגיע אליך, ומתברר שיש בו תקלה/ רכיב שלא עובד (וזה יכול לקרות)- ואז צריך להחזיר את הטלפון למוכר לתיקון באחריות...מבאס.

שימושי במיוחד לרוכשים ממדינה אחרת.

עלות - 309 פאונד + 20 פאונד עבור בדיקה -> בערך 1900 שח + כ-240 שח מיסים (לדעתי טעו, אבל לא רץ להתווכח איתם :-) )

פורסם (נערך)

עד כמה שני זוכר ה-Motorola Migrate נועדה להעברת מידע בין שני מכשירי מוטורולה.

הניסיון שלי הוא שבהכנסת פרטי חשבון Google המכשיר מתסנכרן לכל הנתונים של המכשיר הקודם, חוץ מאשר אפליקציות אשר בחלק מהמכשירים יורדות אוטומטית ובחלקן מצריכות אישור פרטני. הזדמנות טובה להפטר מהרבה אשפה.

נדמה לי שהמכשיר תומך ב-QC2.0. אם כן, כדאי לרכוש מטענים וכבלים מתאימים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הmigrate הוא לא רק בין מכשירי מוטורולה.

הוא העביר לי את כל המידע בצורה מעולה מהגלקסי s4 שהיה לי.

וכן המכשיר תומך qc2.0

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מנצל"ש לטובת שאלה אחרת בעניין מוטורולה

לאשתי יש את moto G III Gen, ביום בהיר אחד היא לא מקבלת יותר את שם המתקשר על המסך- למרות שמופיע באנשי הקשר.

בשיחות יוצאות אין שום בעיה לבחור באיש קשר ולחייג אליו

רעיונות?

פורסם

המכשיר שלי (שיאומי) הגיע עם מטען בעל חיבור חשמל אמריקאי, למזלי יש לי בבית סטוק קטן של מתאמים. הזמנתי מטען QC2.0 מתוצרת Tronsmart עם חיבור אירופי, הגיע אתמול ובנסיון ראשון עושה רושם טוב. צריך לודא שיש גם כבל באיכות מספקת - המטען שרכשתי מגיע עם כבת micro USB רגיל שלהבנתי מתאים למוטורולה, אני עדיין מחכה לכבל type-C עבור השיאומי.

יש בפורום דיווחים חיבויים גם על מטעני QC2.0 מתוצרת Aukey, אני לא התנסיתי בהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

eran_k תנסה SETTINGS > APPS > DEALER > CLEAR CACHE , לא עובד? תוציא את המספרים לVCF מחק הכול ושחזר מהVCF.

אודי A4

דימה.

פורסם (נערך)

גם לי יש את המכשיר (דגם הפיור האמריקאי אבל זה אותו המכשיר) כשלושה חודשים ואני מרוצה (למרות כל מיני באגים).

אחד מהם הוא סרטון היוטיוב ב 1440P שלא מתנגן כמו שצריך ונתקע (היה בסדר בלוליפופ ונדפק במרשמלו).

https://www.youtube.com/watch?v=iNJdPyoqt8U

ה Moto Display פשוט נהדר ונוח אם כי הייתי מעדיף שיהיה טיפה פחות רגיש.

הרמקולים מעולים. הכי טובים שיצא לי לשמוע במכשיר סלולרי. המסך חד ומרגיש איכותי.

במחיר הזה (עלה לי 1660₪ בארה"ב לדגם ה 16GB) אני לא חושב שאפשר למצוא משהו יותר טוב.

מנצל"ש לטובת שאלה אחרת בעניין מוטורולה

לאשתי יש את moto G III Gen, ביום בהיר אחד היא לא מקבלת יותר את שם המתקשר על המסך- למרות שמופיע באנשי הקשר.

בשיחות יוצאות אין שום בעיה לבחור באיש קשר ולחייג אליו

רעיונות?

אנחש שהיא קיבלה עדכון לאנדרואיד מרשמלו?

מוטורולה דפקו בעדכון שלהם למרשמלו משהו שקשור לקידומת של ישראל (ועוד כמה מדינות).

אנשים שהיא לא רואה את שמם כשהם מתקשרים בטח שמורים עם קוד מדינה כלומר:

972541234567+

במקום

0541234567.

באג מעצבן, אבל פשוט שיניתי את כל אנשים הקשר שלי למספר שלהם כמו שהוא אמור להיות בלי קידומת מדינה...

(יש אפליקציה שעושה את זה לבד)

עריכה אחרונה על ידי אני רוצה מכונית
  • תוכן חדש...