Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5 שנת 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ברשותי סיטרואן קסרה 2002 בנזין שמשמשת אותי נאמנה עד היום מזה כ- 9 שנים. החלטנו להתחדש בסיטרואן C5 שנת 2011 (הבנתי שהגיר האוטומט שם עדיף וגם הוסיפו עוד הילוך) והתקציב שיש לנו לטובת העניין הוא בין 55000 ל- 65000 במקסימום. מצפייה במודעות ראינו שיש אפשרות לרכוש במחירים האלו אבל יש לנו מספר שאלות:

1. האם בימינו (2016) כדאי בכלל לשקול מסירת הרכב הישן ולקיחת החדש במזומן דרך מגרש מכוניות או שעדיין עדיף לעבוד בשיטה המסורתית?

2. איזה דגם כדאי לקחת? האם לחפש בנרות את ה- 1600 טורבו (אני מדבר על בנזין), לקחת 1800, 2000 או בכלל ללכת לכיוון של דיזל? בגדול חשבתי על 1600 טורבו אבל אני רואה שקשה למצוא כאלו.

3. מה המחיר שכדאי לשלם על אחת כזו בכלל? אם היא שמורה טוב, האם כדאי לשלם קרוב למחירון או שבכל זאת להוריד בגלל שאין לו כל כך שוק? :roll:

אשמח לקצת עזרה בנושא :wink:

• ספונסר פורום
פורסם

בוקר טוב,

לדעתנו ה C5 היא מכונית שגם היום במחירים של מעל חצי מיליון שקלים לא תמצא רכב כל-כך נוח ומפנק.

מה שלא תבחר, אל תתפשר על פחות מהיסטוריית טיפולים מלאה ומפורטת, בלי שום קיצורי דרך, ואל תוותר על בדיקה מקיפה ואח"כ ביקור במוסך לקבל הצעת מחיר והערכה למצב הרכב.

אנחנו בטוחים שתהנה ממנה מאוד.

פורסם

לדגם גיר 6 הילוכים יפני,ככה ששקט נפשי מובטח לגבי זה לשנים רבות-מנסיון.

2 נקודות שצריך לשים לב,1-שהחליפו קיט מותחן טיימינג למותחן משופר,ו-2,שבוצע ניקוי פיח {3500ש"ח} במנוע.

כל עוד ששתי הפעולות האלה בוצעו,יש לך רכב מעולה עם מנוע חזק ואמין לאורך זמן.

פורסם

2. איזה דגם כדאי לקחת? האם לחפש בנרות את ה- 1600 טורבו (אני מדבר על בנזין), לקחת 1800, 2000 או בכלל ללכת לכיוון של דיזל? בגדול חשבתי על 1600 טורבו אבל אני רואה שקשה למצוא כאלו.

סיטרואן C5 בדור בנוכחי משווקת משנת 2009. בשנים 2009-2010 היא נמכרה בארץ עם מנוע 2.0 147 כ"ס וגיר אוטומטי 4 הילוכים דומה מאוד לגיר שיש לך בקסארה. רכב די איטי, מנוע נחשב אמין יותר מזה שהחליף אותו.

בשנת 2011 (יתכן שכבר במהלך 2010) הופסק שיווק מנוע 2.0 ליטר וגיר 4 הילוכים, במקומם הגיע מנוע 1.6 טורבו 156 כ"ס וגיר אוטומטי יפני עם 6 הילוכים. יחידת כוח החדשה מספקת ביצועים עדיפים משמעותית. אבל בתחילת הדרך היו לא מעט בעיות במנוע 1.6 טורבו - בעיות בשרשרת תיזמון שדרשה החלפה, הצטברות פיח בשסתומים ועוד - תקרא קצת באינטרנט על מנוע 1.6THP או מנוע PRINCE או מנוע EP6. חלק מהבעיות טופלו במהלך השנים, יצרן ביצע מספר עידכונים ושיפורים אבל עדיין זה משהו שצריך לקחת בחשבון.

אין יותר מנוע 1.8 ומנוע דיזל (אם קיים בכלל בארץ) הגיע במספר יחידות בודדות.

כנראה ש"ראש שקט" יותר אפשר לקבל דווקא במודלים המוקדמים 2009-10 עם מנוע 2.0, תמורת וויתור גדול על ביצועים וויתור (קטן יותר) על צריכת דלק.

פורסם

ההבדל בצריכת דלק הוא משמעותי מאד לטובת הTHP,גם ההבדל בביצועים הוא גדול מאד,ה2.0 הוא סוס עבודה,אבל גם THP כל עוד יעבור טיפולים כל 15K או שנה יספק אמינות טובה,וזה מתוך נסיון רב על שני המנועים.

פורסם

מנסיון עם C5 2011 שמכרתי לפני כחודשיים, אכן יש בעיות עם המנוע הזה.

האוטו שלי טופל בכפפות של משי כל 15000 ק"מ באחד המוסכים המומלצים ביותר והמוכרים בפורום הזה. רוב הנסיעות שלי מחוץ לעיר על כביש 6.

במכירתו הוא עשה 71K ק"מ בלבד. בהם הספקתי להחליף קיט טיימינג, בית תרמוסטט שהיה לו נזילה והאוטו השתגע אחרי ההחלפה שלו (לא בגלל צורך בעדכון תוכנה). הוחלף נגד מאוורר, משאבת מים חשמלית, בוצע ניקוי פיח, המשולשים היו לקראת סוף החיים שלהם ב 70K ק"מ!! למרות שכל הנסיעות שלי רגועות וזהירות, לא נכנס לדרכים משובשות או לבורות (כל אחד עולה 1500 ש"י בערך לפני מע"מ ועבודה, ונאמר לי שלא כדי לשים תחליפי).

בקיצור יש מה לעשות עם המנוע הזה לאורך החיים שלו.

למרות זאת אני נהניתי מכל רגע עם האוטו, חזק (רק האצעה ראשונית שלו כבדה), מפנק כמובן. וצריכת דלק היתה 13.5 ק"מ/ליטר בממוצע.

פורסם (נערך)

חברים יקרים, תודה רבה על המאמץ וההשקעה בתגובות. הרגע קראתי את כל כולן ובהחלט הצלחתם לבלבל אותי, בעיקר עם התגובה האחרונה. עכשיו אני בדילמה רצינית! מה לקחת? להתאמץ עוד קצת לכיוון 2012, לבחור בדגם 2009-2010 עם 4 הילוכים? יצאתי מבולבל לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי asafmoraz
פורסם (נערך)
מנסיון עם C5 2011 שמכרתי לפני כחודשיים, אכן יש בעיות עם המנוע הזה.

האוטו שלי טופל בכפפות של משי כל 15000 ק"מ באחד המוסכים המומלצים ביותר והמוכרים בפורום הזה. רוב הנסיעות שלי מחוץ לעיר על כביש 6.

במכירתו הוא עשה 71K ק"מ בלבד. בהם הספקתי להחליף קיט טיימינג, בית תרמוסטט שהיה לו נזילה והאוטו השתגע אחרי ההחלפה שלו (לא בגלל צורך בעדכון תוכנה). הוחלף נגד מאוורר, משאבת מים חשמלית, בוצע ניקוי פיח, המשולשים היו לקראת סוף החיים שלהם ב 70K ק"מ!! למרות שכל הנסיעות שלי רגועות וזהירות, לא נכנס לדרכים משובשות או לבורות (כל אחד עולה 1500 ש"י בערך לפני מע"מ ועבודה, ונאמר לי שלא כדי לשים תחליפי).

בקיצור יש מה לעשות עם המנוע הזה לאורך החיים שלו.

למרות זאת אני נהניתי מכל רגע עם האוטו, חזק (רק האצעה ראשונית שלו כבדה), מפנק כמובן. וצריכת דלק היתה 13.5 ק"מ/ליטר בממוצע.

החלפת קיט הטיימינג זה לא תקלה,זה ריקול,זה קורה בטויוטה כל שבוע.

ניקוי פיח זה תהליך שמתבצע בכל הרכבים של כל היצרנים עם מנועי הזרקת דלק ישירה.

גם אין שום קשר בין נגד מאוורר או משולשים למנוע.

יכול להיות שהרכב עצמו היה קצת בטעם לימון,זה קורה בכל הרכבים,זה ממש לא אומר שהמנוע לא מוצלח.

עריכה אחרונה על ידי mikush1
פורסם

הרכב שלי בכלל לא לימון. בשיחות עם מנהל המוסך אלה תקלות די נפוצות. הראה לי כמויות של משאבות ונגדים שהחליף

הטיימינג זה לא ריקול!!! בכלל לא. במהלך האחריות כל פעם בדקו ואמרו שהרעש תקין. אחרי שנגמרה אחריות אמרו כן צריך להחליף ושילמתי למרות מחוות רצון טוב!

פיח נכון בכולם יש, אך המנוע הזה רגיש מאוד אם יש פיח וישתגע לחלוטין!

לא דיברנו על בעיות טורבו שלא הספקתי להגיע אליהם, וידוע שישנם כאלה רבות! עובדה שבגרסה החדשה של המנוע שיצאה שנה שעברה החליפו בכלל את הטורבו לאחר.

פורסם

רוצה טורבו? תתרגל לשמוע הרבה "ככה זה במנועים האלו" או "יש לך לימון". זה לא ייחודי לסיטרואן, אבל רמת הבורות של המוסכים והעוינות במחלקת השירות של היבואן זה כן דבר ייחודי. שים שכפץ ולך על זה - אחלה אוטו.

פורסם
אייל, האם היית ממליץ על שנתון נמוך יותר? למשל 2009/2010 לרכב הזה?

עניין של טעם. לאנשים זקנים זה ה-אוטו. היה לי כזה 2008 (עיצוב אחר אך אותו מנוע-גיר) שפשוט הרגיש כבד ומסורבל אבל ללא ספק אחד הרכבים הכי נוחים ומפנקים שיש. לא היו בעיות עם המנוע, אבל שלחתי אותו (ליסינג) פעמיים שלוש למוסך שינסו ללמד אותו לזנק בלי לקחת שתי שניות למחשבה. הם לא הצליחו. בגלל זה קניתי אחר כך בכלל סי4 2010 עם מנוע THP, שהוא מפלצת ביצועים אבל...

פורסם

תודה על התגובה. אני חושב שאני בכל זאת אכוון את עצמי לכיוון ההתחלתי 2011/2012 היות ולא ממש בא לי לרכוש רכב בן 6 או 7 שנים.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שאלה נוספת חברים, ברשותכם, האם סיטרואן C5 שנת 2011 עם מנוע 2000 (לא 1600 טורבו) זה המנוע עם ה- 6 הילוכים או שאין מנוע 2000 עם 6 הילוכים? פשוט רוב הרכבים מהמודל הזה בשנתון הזה מגיעים עם מנוע 1600 טורבו למעט מספר מכוניות בהן נתקלתי.

פורסם

אין מנוע 2000 עם 6 הילוכים.

שינוי מנוע וגיר באו יחד כחבילה אחת.

יש 2000 עם 4 הילוכים או 1600 עם 6 הילוכים.

• תוכן חדש...