Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאן מדובר על בעיית אחיזה לכאורה - הכוח יורד לגלגל, אבל הצמיג לא מסוגל להוריד אותו לכביש.

בעיות בציריות יכולות אולי להשפיע מעט על כיוון הגלגל אך לא מדובר בהשפעה מוחשית מאוד על האחיזה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אצלי אני שם לב שזה קורה לדוגמה במיוחד כשהמזג האוויר חמים או כביש חם.

נגיד בלילה אני "מפרפר" הרבה פחות.

האם ייתכן מצב שרכב אוטומטי "יפרפר" כמו רכב ידני ?

ייאמר לזכות העגלה שלי שיש לה קצת כח בהאצה מהמקום עדיין.:-D

פורסם

זה תמוה. עם עליית הטמפרטורה הצמיגים דווקא נוטים לאחוז טיפה יותר. קיימת גם השפעה (כמעט ולא מורגשת) על הבולמים. כוח המנוע מצד שני פוחת מעט במזג אוויר חם.

אם הכביש ממש רותח ייתכנו בעיות אחיזה בגלל פעפוע של משקעים וזפת לפני השטח.

פורסם

חן, הדברים ההזויים שקורים אצלי לא צריך להפתיע אותך, אני כבר מזמן הפסקתי להיות מופתע:lol:.

אבל באמת שחשבתי על העניין של הציריות והפרפורים ותהיתי אם יש להן קשר כי לפי ההגיון הן אלו שמעבירות את התנועה לגלגל בתכלס.

פורסם

זאת אינה בעיה ברכב זאת מגבלה פיזיקלית.

כוח חיכוך מתחלק לשני סוגים, חיכוך קינטי (כאשר הגוף בתנועה) וחיכוך סטטי (כאשר הגוף במצב מנוחה).

לכל אובייקט יש מקדם חיכוך אשר נקבע על פי סוג החומר ממנו עשוי האובייקט. כאשר החפץ עומד ואתה מנסה להזיז אותו אתה צריך להפעיל כוח, כמה כוח? כדי לייצר תזוזה בדיוק באותו כוח שמפעיל החיכוך הסטטי (חיכוך סטטי מקסימלי). קח לדוגמה אותך מנסה להזיז שידה בבית, אתה דוחף קצת וזה עומד, עוד קצת וזה עדיין עומד אך בשלב מסויים אם תפעיל מספיק כוח השידה תתחיל לזוז, בנקודה זו בדיוק שברת את החיכוך הסטטי, כעת החיכוך הפך להיות חיכוך קינטי (אבל זה כבר סיפור אחר ולא ניכנס אליו).

כאשר האובייקט במצב אופקי החיכוך סטטי מקסמילי יהיה שווה בדיוק למסה שלו כפול מקדם החיכוך. אז מה זה קשור לרכב בעצם?

כאשר הגלגל מפרפר במקום אתה שובר בעצם את החיכוך הסטטי . (בגדול - כאן התנועה היא סיבובית וזה מעט מורכב יותר)

ולכן כאשר אתה מגדיל את המסה של הרכב על ידי הוספת ציוד ואנשים תדרש לכוח חזק יותר על מנת ליצור פרפור גלגלים.

אם אתה רוצה להעלות את הסף הזה באופן קבוע תרכיב צמיגים בעלי מקדם חיכוך גבוה יותר מאלו שלך. או במילים אחרות צמיגים אוחזים יותר. כמובן שיש משמעות גם לסוג המשטח עליו אתה נמצא, כביש סלול היטב או כביש רטוב הם שונים כמובן במקדם החיכוך שלהם.

אם זה מעניין אותך תקרא עוד על חיכוך כאן

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9A

פורסם (נערך)

שני סייגים להסבר הנכון הזה.

ראשית, צמיג אינו מייצר חיכוך רק לפי התיאוריות של דה-קולון - הגומי מייצר מידה מסוימת של הדבקה כימית עם הזפת שבאספלט ולכן מקדם החיכוך מעט גבוה יותר ממה שהוא אמור להיות. זו חלק מהסיבה שגם מכוניות כביש יכולות לעבור במעט את רף כוח ה-G.

מעבר לכך, לצמיג יש רגישות לעומס בציר האנכי עקב גמישות הגומי, ולכן הוספת מסה (בוודאי כזו שנוספת על המשקל הבסיסי של הרכב כמו נוסעים ומטען שגם מעלים את מרכז הכובד וגם לוחצים את המתלים) אינה משפרת את מעטפת הביצועים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

• תוכן חדש...