Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יתן דוגמא

בעמידה מהמקום בלחיצה על פול בכביש יבש הרכב מפרפר ומאבד קצת מהאחיזה כך שכם מערכת בקרת יציבות מופעלת מהבהבת בלוח שעונים

מה יכול לגרום לזה ? צמיגים לא שווים ? שחוקים ?

פורסם

זה לא קשור בהכרח לבעיה ברכב. אתה פשוט מבקש מהרכב יותר ביצועים באותו רגע נתון ממה שהוא יכול לתת, ברמת אחיזת הצמיגים בכביש.

אם תאיץ פחות חזק זה לא יקרה. כמו כן, גם אם תאיץ באותה עוצמה אך תגיע לעוצמת ההאצה הרצויה בצורה הדרגתית יותר - ייתכן מאוד שהפרפור לא יתרחש.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
זה לא קשור בהכרח לבעיה ברכב. אתה פשוט מבקש מהרכב יותר ביצועים באותו רגע נתון ממה שהוא יכול לתת, ברמת אחיזת הצמיגים בכביש.

אם תאיץ פחות חזק זה לא יקרה. כמו כן, גם אם תאיץ באותה עוצמה אך תגיע לעוצמת ההאצה הרצויה בצורה הדרגתית יותר - ייתכן מאוד שהפרפור לא יתרחש.

הבעיה היא בצמיגים ?

פורסם (נערך)

הבעיה בחוסר העדינות של הרגל על דוושת הדלק.

כמובן שבעיות אחיזה (צמיגים, מתלים וכל השאר) יכולות להחריף את זה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

הבעיה היא פיסיקה, זה לא בעיה ברכב, רכב מתקדם על אספלט בעזרת גלגלים עשויים מגומי, הגלגלים מסוגלים להסתובב מאוד מהר ובגלל שהם צריכים להאיץ גוש ברזל ששוקל מעל לטון, הם יתחילו להחליק במידה ותלחץ על הדוושה חזק, וברגע שגלגל מחליק אז הוא ימשיך להחליק כל עוד אתה מספק לו את אותו הכוח או יותר, אפילו ביתר קלות יותר הוא יחליק כי שברת את מקדם החיכוך. הפיתרון הוא להאיט את סיבוב הגלגל למהירות נמוכה מספיק כדי שהגומי יתפוס את האספלט. אין דרך אחרת וזה לא "בעיה".

כשאתה נוסע מהר ולוחץ חזק על הבלמים אז מה קורה בלי ABS ? הגלגל ננעל ואתה מתחיל להחליק , למה אתה לא עוצר מיד ? כי לוקח לכל המשקל הזה זמן להאיט. אז אותו דבר רק הפוך.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם (נערך)

נכון מאוד, אבל יש כאן גם עניין של הקצב שבו אתה מפעיל כוח על הרכב.

נניח מצב שבו שני נהגים מאיצים (או בולמים, או פונים - מה שבא לך) באותה מידה ובאותם נתונים סביבתיים, אבל אחד מתחיל להאיץ יותר בהדרגה והשני מאיץ באופן פתאומי.

האם שניהם בהכרח יאבדו אחיזה? לא. ייתכן בהחלט מצב שבו הנהג ההדרגתי יותר - למרות שהוא מגיע לאותה עוצמת תאוצה - לא יאבד אחיזה כלל.

זה ההסבר הגרפי המוצלח ביותר שראיתי ו

ההסבר המילולי הטוב ביותר. מבחינת סגנון נהיגה אפשר לסכם את זה בצורה פשוטה מאוד: אל "תאיץ", תתחיל להאיץ. עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם (נערך)
הבעיה היא בצמיגים ?

אם תשים צמיגים עם אחיזה מעולה רוב הסיכויים שהפרפורים יעלמו :twisted:

איכות הגומי היא תנאי ראשון לאבדן אחיזה, ואז אתה מפרפר וצמיגים מאבדים אחיזה וכמובן

הזינוק שלך הלך לאיבוד ברגע שהצמיג מחליק.

איזה צמיגים מותקנים לך על הרכב? ואם תחליף תקבל גם אחיזה משופרת בסיבובים ולא רק על כביש ישר

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם

לשפר אחיזה זה נחמד, אבל יש סיבה שהסדר הנכון לשיפורים תמיד מתחיל בנהג. כשאתה מוסיף אחיזה אתה רק מסתיר את הבעיה מאחורי הרבה גומי - לא פותר אותה.

השילוב הזה של הרבה אחיזה ותפעול גס מאוד של הרכב הוא מתכון שגורם לנהגים להיכנס לאותן צרות, רק קרוב יותר למעטפת הביצועים ובמהירות גבוהה יותר.

פורסם

פיסיקה זה מה שקורה, כשאתה מאיץ מהר רוב המשקל (מרכז המסה) של הרכב עובר לחלק האחורי של הרכב, כתוצאה מכך החלק הקדמי מתרומם מעט.

אותו דבר קרה שבולמים בחוזקה (התאוצה פונה לכיוון הנגדי) משקל הרכב עובר קדימה והחלק האחורי מתרומם.

צמיגים רחבים/אוחזים יותר יעזרו אבל שום דבר לא ינצח את הפיסיקה

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

העברת המשקל היא גורם נוסף אך לא הגורם המהותי וגם לא סביר להניח שמשפיע כל כך - ניסית לחשב כמה קטנה העברת המשקל בהאצה?

זה פשוט תוצאה של נהג שמבקש מהצמיג יותר ממה שהוא יכול לתת.

פורסם (נערך)

כל השיפורים שפותה"ש התקין ברכב שלו גורמים בהאצה חזקה לקיפול מרחב החלל-זמן וכתוצאה, הגלגלים מחליקים. :wink:

אגב, ברצינות, ובהקשר למה שחן פירט, אותו ספרינטבוסטר שפותה"ש התקין גורם גם לפתיחת מצערת מהירה עם לחיצה עדינה יחסית על דוושת הגז. זה בטח לא מוסיף ל"חוויה".

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

עוד מישהו רואה את פותח השרשור מזמין רביעיית סליקס של Hossier ואז פותח שרשור חדש על למה הוא מחליק בגשם ?

לא לקח את התרופות שלו.

• תוכן חדש...