Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי ברלינגו שנת2003

לפי מיטב ידיעתי(וגם על סמך ניסיון) הטרמוסטט הקיים מפעיל את מערכת הקירור אך ורק ב98 מעלות

כידוע לי מסוכן למנוע לעבור את ה100 מעלות (עם המים הפשוטים שיש כיום בשוק)

נתקלתי בפרסום מכירה של טרמוסטט המתאים לברלינגו אשר נפתח בטמפ' של 83 מעלות

השאלה שלי כזו

אם אני מעדיף ראש שקט מבחינת חום מנוע האם עדיף לי להחליף את הטרמוסטט לטרמוסטט החדש ?

האם הפעלת הוונטה ב83 מעלות (כלומר היא תעבוד הרבה יותר מאשר עם הטרמוסטט הישן) יגרום לבלאי מסויים של הוונטה ?

וכמה פשוטה החלפתו באופן עצמאי

פורסם

אתה מתבלבל בין טרמוסטט - החלק שקובע האם נוזל קירור יזרום במעגל הקטן או במעגל הגדול דרך הרדיאטור לבין הפעלת מאוורר רדיאטור.

בברלינגו ברוב הדגמים טרמוסטט נפתח ב 83 מעלות, מאוורר מנוע מופעל במהירות ראשונה ב 97 מעלות ובמהירות שניה ב 103-105 מעלות.

אין שום צורך לשנות את מערכת הקירור המקורית, מה גם שאין דרך פשוטה לשנות את נקודות ההפעלה של המאוורר - זה בפיקוד מחשב מנוע. כלומר מחשב מנוע מקבל נתון טמפ' מחיישן טמפ' ומחליט מתי להפעיל את המאוורר.

בהזדמנות תחליף את נוזל הקירור "המים הפשוטים" שיש לך לנוזל מקורי שעולה 90 ש"ח ל 5 ליטר, לא מחיר בשמיים וזה נוזל Long life.

פורסם

מסכים עם בוקי.

תרכוש או את הנוזל קירור המקורי של PRO, תוכל להשיג אותו אצל ג'אן או במורשה, אצל ג'אן עולה 80-85 ש''ח

ל- 5 ליטר.

בנוסף יש עוד נוזל של חברת IADA, עולה 95 ש'ל ל- 5 ליטר ועומד בתקן PSA-B71-5110,

תוכל להשיג אותו פה:

http://www.apexmotors.co.il/Product/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%A1%D7%92%D7%95%D7%9C-iada-g12-plus

רועי

פורסם

מסכים עם בוקי ורועי...

נוזל הקירור שהם מתכוונים, הוא זה שמתוצרת Valeo, אני רואה אותו בד"כ במיכל של 4 ליטר.

כתבת שהנושא הוא ראש שקט, אז זה מה שמשתמשים, ולא "המים הפשוטים שיש כיום בשוק".

עם מערכת קירור תקינה, אין לברלינגו כלל בעיה, כך שאין צורך לשנות. רק בקיץ יכול להיות לו התחממות בעליות ארוכות מאומצות, אבל אז לא פתיחה מוקדמת של המאוורר זה מה שיעזור.

פורסם

היי יוסי,

הנוזל קירור שאנחנו מדברים עליו הוא לא של VALEO, הנוזל קירור הזה בכלל לא עומד בתקן של פיג'ו סיטרואן,

עד כמה שידוע לי, אני מדבר על הנוזל הזה:

https://www.google.co.il/search?q=%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C%20%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8%20%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%99%20PRO&oe=utf-8&gws_rd=cr&um=1&ie=UTF-8&hl=iw&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=BeOxVrvEGoXIPfLTt7AL#gws_rd=cr&imgrc=-iXIJFWeaW4P8M%3A

רועי

פורסם

במצב תקין אין התחממות גם בעליות.

יש עלית טמפרטורה עד איזור 107-110 מעלות בימים הכי חמים של השנה בעליה ארוכה שעושים בפול גז בהילוך גבוה.

זה נחשב תקין.

אם זה מנוע אטמוספרי, ואתה מנסה בכביש 6 לעמוד בקצב התנועה מסביב ביום מאוד חם - אתה גם תראה עליה מסויימת של טמםרטורה באיזור המהירות המירבית שהיא כ 140 קמ"ש.

פורסם

תודה לכולם על התגובות הבנתי איפה התבלבלתי !

אני רוצה להתייחס למשהו שכתבתם

המאוור נפתח במהירות רגילה ב97

ובמהירות מהירה יותר ב103-105

האם התחום הזה של חום מנוע הוא לא קו אדום כבר ?

לגבי המים יש ברשותי מים איכותיים שאני מתכנן להחליף בזמן הקרוב אם אני לא אשכח כשאחזור הביתה אפילו אעדכן איזה חברה...

מבחינת חום נסיעה פשוטה בעיר ואף על כבישים מהירים (גם במהירות של 130-140) החום מגיע גג ל98-99 ואז המאוורר מצליח להשתלט על זה ולרוב הטמ אפילו יורד לטווח של ה85

אך בעליות ממושכות כמו נגיד הדרך לירושלים שעליה נהגתי בהילוך רביעי הבחנתי בעלייה של כעד 102 מעלות ששם כבר פחדתי לשחק באש לכן עצרתי בצד את האוטו לתת לו לנוח קצת

כמובן שמדובר על הימים הכי חמים של השנה בקיץ

אשמח לדעת עד איזו טמפ זה תקין שהאוטו יגיע עם המים הפשוטים ועד איזו עם המים האיכותיים (נק רתיחה 126 מעלות או משהו בסגנון)

פורסם

עניתי לך על זה.

תקין שבעליה לירושליים תראה טמפרטורה באיזור 100-105 מעלות וגם קצת יותר מזה בימים חמים.

פורסם

100 מעלות זה לא קו אדום ואפילו לא קרוב אליו.

אם המהירות השניה של המאוורר היא ב105 מעלות (ע"פ בוקי) אז זה עדיין עמוק בתחום הבטוח.

אין לך שום סיבה לעצור את הרכב אם חום המנוע לא מתקרב לאדום. אם אתה רוצה לקחת מקדם בטיחות שים לב שהחום לא עובר את ה3/4 סקאלה.

יום טוב גם לך

פורסם

אם המהירות השניה של המאוורר היא ב105 מעלות (ע"פ בוקי) אז זה עדיין עמוק בתחום הבטוח.

Berlingo 1.9 WJY cooling system data.jpg

זה של מנוע 1.9D אטמוספרי שהיה בשנים 99-2007. במנועי דיזל אחרים מספרים דומים מאוד.

• תוכן חדש...