Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השקעה של 100 אלף שקל ל3 שנים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשה לעצמך טובה, אל תתקרב למניות. או לאגרות חוב. או לשום דבר אחר בשוק ההון.

3 שנים זה לא טווח השקעה מתאים לשוק ההון. אתה תפסיד את התחתונים.

אם מעניין אותך מדוע, כתבתי על זה לא מעט בבלוג שלי:

http://mematen.com

באשר לאפיקי השקעה אלטרנטיביים אני לא מבין גדול.

בהצלחה.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שאתה קצת קיצוני ,

ברור שקיימת אפשרות להפסד , והיא עולה ככל שקיים סיכוי לרווח.

קראתי גם בבלוג שלך וחוץ מהטענה שהטווח המינימאלי לחסכון הוא 10 שנים , לא מוסבר מדוע הגעת למספר הזה

מה רע ב 5 שנים ? נכון שהסיכוי לרווח גדל ככל שהתקופה ארוכה יותר , אבל זה לא פוסל.

לקחת תקופה לא ריאלית של 200 שנה. וחישבת לפיה. נו באמת.

אתה גם אומר את מה שאמרתי מקודם, לא לנסות להביס את השוק, כלומר ללכת על מדדים ולמינימום עמלות (תעודות סל הן הדוגמא הטובה לכך)

ובמיוחד אם התעודה משקיעה את הדיבידנד בתעודה ולא לחשבון.

וכמו שלא היית משקיע את הכל במניה אחת, כך השקעה בנדל"ן בסכומים קטנים זהים להשקעה במניה אחת.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
עשה לעצמך טובה, אל תתקרב למניות. או לאגרות חוב. או לשום דבר אחר בשוק ההון.

3 שנים זה לא טווח השקעה מתאים לשוק ההון. אתה תפסיד את התחתונים.

תפסיד את התחתונים זה "קצת" קיצוני. נכון, יכולה להיות מפולת כמו ב-2008 (בהקשר הזה, אגב, ממליץ על הסרט the big short) ואם נכנסת קצת לפני יקח לך הרבה זמן כדי להגיע למצב שלא הפסדת, אבל בהנחה שזה לא קורה, כמה כבר אתה יכול להפסיד כשאתה הולך על מניות של חברות גדולות ומבוססות?

הנה דוגמא מהחיים. השקעתי ב-IBM כשהיו על 140 ומשהו ואז הייתה הנפילה של החודש האחרון והם הגיעו ל-120 וקצת (עכשיו 127). אז אני מופסד על הנייר, בסדר. הם מחלקים דיבידנדים ומדובר בחברה ענקית ויציבה עם הרבה אופק עתידי. אפילו אם הייתי מוכר עכשיו הייתי מפסיד 10-15 אחוז. זה להפסיד את התחתונים?

שלא לדבר על זה שכמו שאמרתי קודם לא צריך להיות גאון גדול בשביל להבין שגוגל זו השקעה טובה. הבעיה שלי הייתה שב"חוכמתי" אמרתי "אבל הם כל כך גבוהים עכשיו, כמה כבר עוד הם יעלו", ואז הם עלו כמעט 40% בחצי שנה. ונניח והם לא יעלו עוד הרבה. 3 שנים מעכשיו אני חושב שהסיכויים לטובתם.

(אמר רוני ולמחרת בבוקר הבורסה קורסת והוא מאבד את כל כספו :wink: )

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לשים כסף על מניה בודדת זאת דרך טובה להפסיד , אלא אם יש לך סכום גדול ואתה מחלק אותו על לפחות שלושים ארבעים מניות. וגם אז יש סכום מינימום בכדי שהעמלות לא יאכלו לך את כל הרווח. ( עמלות מינימום) ובנוסף להשקיע את הכל במניות זה קצת מסוכן. עדיף לפזר עוד ולשים גם באגחים קונצרנים או חברות. בקיצור תעודות סל או קרנות מחקות תלוי בעמלות ומדניות דיבידנד.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

מסכים איתך לגבי מניה בודדת. לא מסכים לגבי 30-40 מניות. אני מפזר סיכונים על 4-5 מניות עם סכומים יחסית דומים בכולן ועוקב פעם ביום-יומיים.

העמלות והמיסים אכן אוכלים מהרווח ולכן השקעתי שווי של כמה עשרות אלפי שקלים לפחות בכל מנייה (כך העמלות הן פחות מחצי אחוז) וכמובן שיש להוסיף 25% מס על רווח (שיורד אם מפסידים).

מסכים לחלוטין שהשקעה במניות היא מסוכנת ולכן ציינתי בהתחלה שלא הייתי עושה את זה אם היה מדובר בכסף שאני לא יכול להרשות לעצמי להפסיד, או בכסף שאני צריך בטווח של שנים בודדות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הדיון פה מזכיר לי משהו שכתבתי לפני כמה חודשים בעקבות שאלון שהעברתי על תפיסות סיכון של אנשים לגבי השקעה במניות והשכלה פיננסית. קצת ארוך אבל מתייחס להרבה דברים שעלו כאן:

https://www.linkedin.com/pulse/%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%A1%D7%AA-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%A2%D7%94-%D7%91%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%94%D7%A9%D7%9B%D7%9C%D7%94-%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%AA-barry-gendenshtein?trk=prof-post

למי שאין לו כח לקרוא הכל, בסוף הטקסט יש נקודות מסכמות.

פורסם
ברור שקיימת אפשרות להפסד , והיא עולה ככל שקיים סיכוי לרווח.
זה קשקוש. מעניין, לא הסברת איך הגעת לזה.

וכן, אני מגיב כמו שאתה מגיב. כאילו שאני חייב לך הסברים לכל מילה רשומה :)

אם קנית נייר ושילמת עמלת רכישה, תשלם עמלת מכירה, וישנם דמי משמרת למשך כל תקופת האחזקה, הרי שההפסד בנקודת זמן אפס הוא מובטח. לא עשית שום דבר, והפסדת כסף. איך כל זה מסייע לך להרוויח?

קראתי גם בבלוג שלך וחוץ מהטענה שהטווח המינימאלי לחסכון הוא 10 שנים , לא מוסבר מדוע הגעת למספר הזה

מה רע ב 5 שנים ?

עשר שנים זו תקופה ארוכה מ-business cycle אחד. כך, גם אם תעבור משבר גדול במיוחד בתחילת תקופת ההשקעה, ישאר מספיק זמן כדי להתאושש ממנו לידי רווח. 5 זה פחות מ-10. אבל לי לא איכפת ירון, אני חי מהפסדים של אנשים שמשקיעים לטווח קצר. הכל בסדר. אתה מוזמן להשקיע גם ליומיים אם אתה רוצה.

לקחת תקופה לא ריאלית של 200 שנה. וחישבת לפיה. נו באמת.
רגע, אני לא מבין. אמרת שקראת בבלוג לא?

אם היית קורא את הבלוג היית מבין מדוע יש גרף של 200 שנה... הלא כן? כי בתור מי שכותב את אותו הבלוג, לא זכור לי שחישבתי משהו, או שגרף של 200 שנה אומר משהו על תקופות השקעה, או כל דבר אחר שרשמת במשפט המצחיק שלך.

אתה גם אומר את מה שאמרתי מקודם, לא לנסות להביס את השוק...
שוב, לא הבנתי. אני בסדר או לא בסדר? אולי העתקתי ממך בכתיבה שלי ואתה רגיש בעניין :) לא יודע.

נכון, יכולה להיות מפולת כמו ב-2008... ...אבל בהנחה שזה לא קורה

פה הטעות שלך. למה שזה לא יקרה?

אפילו אתה בדוגמא שלך מופסד.

אני עוצר רגע כי יש משהו שעובר כחוט השני בכל ההודעות פה.

זה לא משחק. זה חיים של אנשים.

כשאדם כותב שהוא "לא צריך את הכסף" ל-3 שנים, המשמעות היא לא "סבבה, תעשה מה שאתה יכול, תן לי 80,000 ש"ח בעוד 3 שנים ואהיה מרוצה". המשמעות היא "אני צריך 100,000 ש"ח לפחות בעוד 3 שנים. אם יותר, זה בונוס. אבל בתום התקופה, ימות העולם, אני לא מוכן שיהיה פחות מ-100,000 ש"ח. כי אני צריך אותם."

אתם מבינים?

אתם מדברים על "3 שנים אפשר לפתח תרופה לסרטן" ומתעלמים לחלוטין מהצד המשלים, שהוא שהאיש צריך את הכסף. פשוט לא כרגע. כל הדוגמאות האישיות שלכם לא תקפות אם הכסף שאיתו אתם משקיעים הוא לא באותה חזקה. מישהו פה מוכן להתחייב שיהיו 100,000 ש"ח בחשבון במידה והוא ישקיע את כספו בשוק ההון?

לא.

אז על שום מה ההמלצות המגוחכות שלכם?

הלאה.

זה להפסיד את התחתונים?

כן. כאמור, כי אין 100,000 ש"ח בחשבון בתום התקופה.

לא צריך להיות גאון גדול בשביל להבין שגוגל זו השקעה טובה.

שוב, זה שטויות במיץ. אתה לא מבין שהמחיר של גוגל היום משקף כבר את העמדה שלך בנוגע לעתיד החברה. ושלי. ושל כולם. אתה חושב שאתה יודע טוב יותר מכולם? בטוח-בטוח?

לשים כסף על מניה בודדת זאת דרך טובה להפסיד , אלא אם יש לך סכום גדול ואתה מחלק אותו על לפחות שלושים ארבעים מניות.

זה אפילו לא משפט קוהרנטי.

שלא לדבר על ההמשך, עם ההמלצות המרתקות על אגרות חוב קונצרניות...

מסכים לחלוטין שהשקעה במניות היא מסוכנת ולכן ציינתי בהתחלה שלא הייתי עושה את זה אם היה מדובר בכסף שאני לא יכול להרשות לעצמי להפסיד, או בכסף שאני צריך בטווח של שנים בודדות

אתה תעשה מה שאתה רוצה. אבל אל תמליץ לאחרים לעשות כמוך כשמצבם ביחס לכסף שונה בתכלית.

הלינק של ברי זו קריאה מעולה.

שבת שלום.

פורסם

אתה אחד (או איך שאתה רוצה שאקרא לך),

נשמע כאילו שאתה מתייחס לשוק המניות כמו למשחק רנדומלי לחלוטין. נכון, יש פה אלמנטים משמעותיים של רנדומליות, אבל דברים קורים מסיבה מסוימת.

המנייה של גוגל מטפסת ומטפסת כי מדובר בחברה סופר-מצליחה עם הכנסות פשוט מטורפות. אם המחיר שלה היום משקף את העמדה של כולם לגבי העתיד, אז כך גם היה לפני חצי שנה, ומאז היא עלתה ב-30% ויותר. אז מה אמרת בעצם?

עוד דוגמא - היום לינקדאין פרסמה תחזיות לא טובות והמנייה עשתה בנג'י של יותר מ-40%. בפאקינג יום אחד. אז אולי זו תגובה היסטרית אבל זה קרה מסיבה מסוימת. אתה טוען שאי אפשר היה לחזות את זה בשום צורה?

בנוגע למפולת - ברור שזה יכול לקרות. אבל לא תשקיע בגלל הפחד ממפולת?

אני מופסד כרגע על הנייר בכמה מניות. באחרות אני מורווח. בסדר. אני לא ממהר למכור מחר בבוקר.

ולא התעלמתי כלל מהצרכים של הבנאדם. אני חושב שכבר בהודעה הראשונה שלי כתבתי שאני לא מבין כלום ושאני רק אומר את מה שהחלטתי לעשות בעצמי. יותר מזה, כתבתי שלדעתי אפשר לעשות מה שאני עשיתי רק אם אתה יכול להרשות לעצמך להפסיד חלק מהכסף. אם אשחק בבורסה במשך שלוש שנים ובסוף התקופה אפסיד 20% אני ארגיש די חרא עם עצמי, אבל אקח את זה בתוך לקח ואמשיך הלאה. אם הוא לא מוכן לאפשרות הזאת בשום אופן, שישקיע במשהו סולידי ויקווה לעשות 10% בשלוש שנים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, לא הבנת את I'm One לגבי גוגל או בכלל לגבי השקעה במניות ספציפיות. הוא לא טוען ששוק המניות רנדומאלי, הוא טוען שהשוק מגלם את ממוצע ציפיות המשקיעים מהחברה. בהתאם לכך, אתה יכול להרוויח מעבר לתשואה "הנורמטיבית" בהתקיימות שני התנאים הבאים ביחד: התחזית שלך לגבי החברה שונה מהשוק והתחזית שלך מתבררת כנכונה (או שהשוק משנה את הערכתו להערכה שקרובה לשלך). כשאתה טוען "

המנייה של גוגל מטפסת ומטפסת כי מדובר בחברה סופר-מצליחה עם הכנסות פשוט מטורפות" אתה לא בהכרח טוען משהו ששונה מהתפיסה של השוק וכמובן שיכולת להגיד את זה על אפל לפני כשלושה חודשים ולחטוף ירידה של כ- 25%. אני יכול לתת לך אינספור דוגמאות של חברות מעולות וצומחות שהמניה שלהן ירדה כיוון שהמחיר בשוק גילם צמיחה מוגזמת לחלוטין. להבין שהחברה טובה זה לא מספיק, צריך גם להבין על מה מבוסס התמחור שלה.

פורסם

אתה צודק במאה אחוז, ולכן משקיע חכם לא רק יבדוק אם גוגל היא חברה טובה, אלא גם אם התמחור שלה הגיוני או מוגזם למעלה או למטה.

מניח שזה של לינקדאין היה "קצת" גבוה...

אגב, כבר לפני שלושה חודשים אפשר היה לדעת שהמכירות של אפל במגמת ירידה, אפילו שהיא רווחית ומכניסה מאוד. אז זו לא דוגמא טובה במיוחד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כשיש צורך בטיפול רפואי פונים לרופא, כשיש צורך בטיפול משפטי פונים לעו"ד וכשיש צורך בטיפול בהשקעה פונים למנהל השקעות מנוסה ובעל רשיון.

בנוסף תשואת הכלי שבו משקיעים חיבת להתפרסם בפומבי והכלי צריך להיות מפוקח (למשל רשות נירות ערך, בנק ישראל, המפקח על הביטוח ועוד).

נראה לי שהכלי יכול להיות קרן נאמנות או פוליסת חסכון או קופת גמל נזילה לפי התקנות החדשות.

דמי הניהול הם גורם חשוב שרצוי שיהיה נמוך. אין אפשרות להתמקח על דמי הניהול של קרן נאמנות אבל בפוליסת חסכון צריך למצוא את סוכן הביטוח הנכון ודרכו לשלם פחות דמי ניהול. בד"כ ככל שסוכנות הביטוח גדולה יותר היא מסוגלת להציע דמי ניהול נמוכים יותר. נראה לי שבקופות גמל נזילות דמי הניהול נמוכים יותר אבל האפשרות נפתחה רק לאחרונה כך שכדאי לברר בבנק מתי זה יהיה רלבנטי.

לדעתי יש לבחור במסלול ההשקעות הכללי, שבדרך כלל יש בו בין 20% ל 30% מניות והוא גם לרוב הכי פופולרי. ההחלטה תלויה ברמת הסיכון שאתה מוכן לקחת אלא שזו שאלה קשה מדי ל 99% מאיתנו כך שנראה לי שעדיף לזרום עם המקובל.

מיהם מנהלי השקעות הטובים? תיכנס לאתרים של משרד האוצר כמו "גמל נט" או "ביטוח נט" ותשווה את הביצועים ובמיוחד שים לב לביצועים לטווח הארוך יותר , למשל של 5 השנים האחרונות. לאחר שתחליט על 3-4 הטובים תשאל בבנק איזה מהם באמת ידועים כטובים ושלא התחלפו שם רוב אנשי ההשקעות בשנים האחרונות. ממה שמעתי הידועים הם ילין לפידות, אלטשולר שחם, פסגות מבין בתי ההשקעות ומבין חברות הביטוח הם מנורה-מבטחים, כלל והראל. אבל אל תסמוך על הרשימה הזאת וקח אותה רק כרשימה התחלתית למיון, כי השוק משתנה כל הזמן.

אין לצפות לרווחיות גבוהה ואם תקבל אחוזים בודדים כל שנה זה יהיה טוב. אם יציעו לך רווחיות של יותר מ 10% לשנה פשוט תברח.

בהצלחה

יהודה

פורסם
נשמע כאילו שאתה מתייחס לשוק המניות כמו למשחק רנדומלי לחלוטין.
איפה ראית את זה? איפה ראית משחק, ואיפה ראית רנדומלי?

המנייה של גוגל מטפסת ומטפסת כי מדובר בחברה סופר-מצליחה עם הכנסות פשוט מטורפות. אם המחיר שלה היום משקף את העמדה של כולם לגבי העתיד, אז כך גם היה לפני חצי שנה, ומאז היא עלתה ב-30% ויותר. אז מה אמרת בעצם?
מה זאת אומרת מה אמרתי? המידע שגלוי היום לציבור הוא המידע שהיה גלוי לפני חצי שנה, פלוס עוד מידע. זה מה שזה משקף.

עוד דוגמא - היום לינקדאין פרסמה תחזיות לא טובות והמנייה עשתה בנג'י של יותר מ-40%. בפאקינג יום אחד. אז אולי זו תגובה היסטרית אבל זה קרה מסיבה מסוימת. אתה טוען שאי אפשר היה לחזות את זה בשום צורה?
מדויק.

ושוב, נעשה פסק זמן. התגובות שלך מעידות שאתה לא כל כך מבין מדוע מחיר של נייר משתנה בשוק.

המחיר של לינקדאין משתנה כי יש יותר קונים שמוכנים לשלם יותר עבורה, מאשר מוכרים שמעוניינים להפטר ממנה במחיר מסוים. הצע וביקוש. אם היה ניתן לחזות את תוצאות הדו"חות מראש, הרי שהיית רואה ירידה מקדימה לזו של אתמול. אף אחד לא רוצה לחטוף את כל הירידה הזו בעצמו. אז הוא היה מוכר לפני, אולי מפסיד כמה אחוזים בדרך, אבל לא חווה את הנפילה. שים לב, ביום 4 לפברואר המחיר של המניה עוד טיפס, ללמדך שאף אחד לא צפה את מה שהופיע בדו"חות החברה.

אתה לא יותר חכם מכולם. אתה לא יודע שום דבר שאחרים לא יודעים. אם כבר, תניח ההיפך. כי הם עוסקים בזה כל היום, כי הם אנשי מקצוע, כי הם גרים בארה"ב, כי לא יודע מה. כל נקודת המבט שלך היא מאוד יהירה, ואתה כמובן חוטף על זה ועוד תחטוף על זה מהשוק.

בנוגע למפולת - ברור שזה יכול לקרות. אבל לא תשקיע בגלל הפחד ממפולת?
אמת. לא אשקיע לטווח קצר בגלל המפולות.

אני מופסד כרגע על הנייר בכמה מניות.
לא. אתה מופסד בכמה מניות. נקודה. על הנייר, מתחת לנייר, על המסטיק שמודבק מתחת לשולחן שעליו הנייר מונח. לא מכיר שיטה אחרת לתמחר את ההפסד הזה.

ולא התעלמתי כלל מהצרכים של הבנאדם.
ברשותך, נבדוק את זה לרגע:

אם נצא מנקודת הנחה שאתה לא זקוק לכסף ב-3 שנים הקרובות, שאתה מוכן להסתכן בשביל רווחים גדולים ושאם תאבד חלק משמעותי ממנו בעוד שלוש שנים אתה לא תתאבד, אז הייתי עושה מה שבאמת עשיתי וזה להשקיע במניות בעלות סיכון בינוני עד גבוה.

למה שתצא מנקודת הנחה כזו, אם הוא בפירוש אמר אחרת?

למה לנהל איתי דיון ארוך בנושא שאתה בעצמך מצהיר שאתה לא מבין בו, אם כל נקודת המוצא שלך, היא לא רלוונטית?

אם אשחק בבורסה במשך שלוש שנים ובסוף התקופה אפסיד 20% אני ארגיש די חרא עם עצמי, אבל אקח את זה בתוך לקח ואמשיך הלאה.
תתכונן להרגיש חרא עם עצמך. ודבר נוסף, חלילה אל תאשים את שוק ההון או אף אחד אחר בחוסר ההצלחה. היא נובעת רק בגלל יהירות וניסיון להשיג רווחים בטווח זמן קצר.

אם הוא לא מוכן לאפשרות הזאת בשום אופן, שישקיע במשהו סולידי ויקווה לעשות 10% בשלוש שנים.
גם כאן, אם התכוונת להשקעה "סולידית" בשוק ההון, הרי שההמלצה לא שווה את הפיקסלים שהיא כתובה באמצעותם.

תשואה שקלית חזויה ל-3 שנים היא 0.62- נטו לשנה (ממשל שקלי 0219, נכון ליום עסקים אחרון).

משקיע חכם לא רק יבדוק אם גוגל היא חברה טובה, אלא גם אם התמחור שלה הגיוני או מוגזם למעלה או למטה.

איך? ספר לי משהו שאני לא יודע, אשמח ללמוד.

גם אני רוצה להבדיל את עצמי מאחרים, ולהיות "משקיע חכם". נמאס לי שילדים בגן מרביצים לי וצועקים "משקיע טיפש! מתי תלמד להרוויח במניות?!".

בהצלחה לכולם.

פורסם (נערך)

לשתי ההודעות מעלי ^^^:king::king::king:

שני הסנט שלי

מי שרוצה שבסוף התקופה יהיה לו לפחות את ה100K-105K שלו ישתמש באנשי מקצוע,

מי שרוצה לשחק בבורסה, ואם בסוף התקופה יהיה לו אפס או 200K , הוא אדיש לתוצאה , כאילו שיחק בקזינו גם בסדר, ויכול לעשות את כל הנסיונות לבד.

בד"כ בשיחות הסלון ביום ו' אנו שומעים רק על אלה שהצליחו ולא על אלה שלא הצליחו.

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
כשיש צורך בטיפול רפואי פונים לרופא, כשיש צורך בטיפול משפטי פונים לעו"ד וכשיש צורך בטיפול בהשקעה פונים למנהל השקעות מנוסה ובעל רשיון.
אתה מניח שניהול השקעות זה מקצוע, שיש בו מיומנות, ידע נרכש, ניסיון. אתה טועה.

לראיה, אף אחד ממנהלי ההשקעות בישראל לא מכה את השוק באופן עקבי. תמצא מישהו שכן, ואשמח להודות אחרת.

בנוסף תשואת הכלי שבו משקיעים חיבת להתפרסם בפומבי והכלי צריך להיות מפוקח (למשל רשות נירות ערך, בנק ישראל, המפקח על הביטוח ועוד).
ממש לא נכון. יש איסור מפורש לפרסם תשואות תיקים מנוהלים, לדוגמא. הפיקוח מצד הרשות המוסמכת הוא על הכל חוץ מהתשואה: זה לא מעניין אותם כהוא זה.

נראה לי שהכלי יכול להיות קרן נאמנות או פוליסת חסכון או קופת גמל נזילה לפי התקנות החדשות.
ראה הערותי לרוני. אתה יכול להתחייב שבכלי כזה יהיו 100,000 ש"ח בתום תקופה של 3 שנים?

ההמלצות שלך בעיני הן מסוכנות ביותר.

פורסם

האחד - אתה מתבלבל בכך שאתה טוען שהמלצתי לו לעשות מה שאני עשיתי. חס וחלילה. ברור לי לחלוטין שאני לוקח סיכון. אני לא חושב שיהיה לי 0% בעוד 3 שנים, אלא רק אם תתרחש קטסטרופה (ואז יש סיבות אחרות לדאגה לכולנו).

אני לא חושב שאי אפשר לחזות כלום בשום צורה ואני בטח לא חושב שאני יודע יותר מכולם (אתה משום מה חושב שאני יהיר, בעוד שפתחתי את דבריי בתחילת השרשור בכך שאני לא מבין כלום).

אני גם לא מרגיש שאני חוטף בגלל זה מהשוק. לפחות לא כרגע. דבר איתי בעוד שלוש שנים ונראה (אולי אתה צודק).

להגיד שאני צריך להתכונן להרגיש חרא עם עצמי בגלל שבעוד 3 שנים אפסיד 20% זו כמו להגיד שבוודאות בטווח של 3 שנים אני אפסיד בבורסה, כשאין לך מושג במה השקעתי ובכמה. באותה המידה אולי ארוויח 20%, מאיפה לך? או שאתה יודע משהו שאני לא יודע ואנחנו בוודאות הולכים למיתון ארוך?

בשורה התחתונה, אתה מלא בשורות איוב בעוד אני בסה"כ ניסיתי לומר לפות"ש משהו פשוט - רוצה להרוויח סולידית בטווח של 3 שנים, נהדר. לך על "בטוח" (עד כמה שאפשר להיות בטוחים) רוצה לקחת סיכון - הנה מה שאני עשיתי. אל תקשיב לי אם אתה לא רוצה. אל תקשיב לי גם אתה כן רוצה. הרי אני לא מבין כלום.

המשפט האחרון שלך בכלל חוזר להתחלה - שוב אתה טוען שאי אפשר להעריך במידה חיובית למדי שמנייה מסוימת תעלה. אז חזרנו לרנדומליות, או שכל המשקיעים בעולם משחקים בקוביות? בינינו, זה די מסתדר עם כך שאני לא מבין כלום.

אגב, ככל הנראה אם הייתי עם משכנתא וילדים, הייתי הולך על הרבה יותר בטוח. אבל בין השורות של דבריך אני רואה פסימיות ענקית - האם יש כלי יחסית בטוח שנותן תשואה סבירה ל-3 שנים, או שכולם משחקים בקקה?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...