Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השקעה של 100 אלף שקל ל3 שנים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

במידה והיה לכם 100 אלף שקל שלא היה צורך בנזילות שלהם ל3 שנים הקרובות.

כיצד הייתם משקיעים אותם ומה התשואה שתצפו לקבל מהשקעה זו?

תודה רבה

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש מיליון ואחד אפיקי השקעה. לא חושב שיש פה אחד שיסתכן ואשכרה ימליץ לך על אפיק מסוים מכיוון שהשקעות זה עניין עם סיכון. הכל תלוי בך, האם אתה לוקח סיכונים? האם אתה מחפש משהו סולידי? כמה תשואה אתה מחפש על הכסף שלך? יש המון משתנים שצריך לקחת בחשבון. עם סכום של 100 אלף אתה כבר יכול להיכנס לגופי ההשקעות ולהתאים לך תוכנית להשקעה. אתה יכול להשאיר את הכסף בבנק מצד אחד ולקבל ריבית אפסית (למרות שניראה לי שבנק ירושלים נותן 2 אחוז, תבדוק את זה) אתה יכול להלוות בבלנדר לכל מיני לווים ברמות סיכון שונות. אתה יכול להשקיע בתעודת סל.. יש כל כך הרבה. הכל תלוי בך ובאופי שלך בסופו של דבר.

פורסם

כמו שנאמר זה תלוי. אם נצא מנקודת הנחה שאתה לא זקוק לכסף ב-3 שנים הקרובות, שאתה מוכן להסתכן בשביל רווחים גדולים ושאם תאבד חלק משמעותי ממנו בעוד שלוש שנים אתה לא תתאבד, אז הייתי עושה מה שבאמת עשיתי וזה להשקיע במניות בעלות סיכון בינוני עד גבוה.

אני אודיע לך עוד שלוש שנים אם זה השתלם :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אשמח לקבל מידע האם מישהו רכש דירות בחו"ל, ישנן חברות ששוברות את הראש בשבילי הבנתי והתשואה השנתית יפה מאוד.

דוד שלי בעסקה כזו כבר שנה ומאוד מרוצה, רכש ב80 אלף דולר דירה (רכש 3) מדי רבעון מקבל 4 אלף שקל (או דולר לא זוכר) שכירות לדירה, ובנוסף אם מחר הוא רוצה למכור הם מוכרים בשבילו וכמובן שלרוב מקבל מעל הסכום ההשקעה הראשוני.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

ספקולציה בשוק שאינך מבין בו דבר, נכס עם נזילות לא ברורה (קשה להפטר אם יהיה צורך או הפסדים) ותלות במתווך שקרוב לודאי יגזור קופון בכל מצב. לא מקום שבו הייתי שם 100 אש"ח אלא אם זה אחוז אחד מההשקעות שלי. אבל זה אני, שונא סיכונים, במיוחד אם מדובר בכסף שעשוי להיות חיוני לי בעתיד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השקעה סולידית נותנת בערך אחוז לשנה לפני מס . מה שמשאיר לך 800 שח רווח על 100000 שח.

יש פקדונות מובנים שמשקיעים במניות בחו"ל.

אם המניות יורדות אתה מקבל מה שהשקעת .

אם הן עולות אתה מקבל את ממוצע העליות שלהן.

אם אחת המניות מגיעה לתקרה של 25% עליה היא נכנסת לממוצע כאילו עלתה ב 1%.

זה אומר שבמקרה הרע אם הכל ירד אתה מקבל חזרה 100000 שח, והפסדת את הריבית של 800 שח לשנה שיכלת להרוויח.

אם המניות עלו אז הרווחת.

פקדונות אלה הם לטווח של שנה עד שלוש ומוצעים בכל הבנקים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אם אתה חושב שבסטרקצ'ר אתה לא יכול להפסיד חלק מהקרן , אתה טועה.

מה שעושים שם זה מגדרים (אפשר לקרוא לזה ביטוח) את ההשקעה , וגם לגידור יש עלות. בנוסף יש עמלות של הצדדים השונים

כך שבמקרה גרוע אתה יכול להשאר עם פחות מהקרן.

השאלה החשובה באמת היא , מה יעוד הכסף בעוד 3 שנים. אם מדובר בחסכון כללי , הייתי מגדיל את הסיכון , אם מדובר בחסכון שמיועד לדירה , הייתי בוחר אפיקי חסכון סולידיים יותר.

בכל מקרה השקעה של דירה בחו"ל , היא לדעתי לא מומלצת אם זה כל ההון שלך , על כל סיפור הצלחה שתביא , אני אביא לך 5 מקרים של כשלון , אנשים שנשארו עם נכסים ששוים כלום או שצריכים לשלם מהכיס משכנתא ודמי ניהול ומיסים מקומיים כי השוכר יצא ואף אחד לא רוצה להכנס

קח את המקרה הבא

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3679552,00.html

חברה שהשקיעה עבור אנשים בנכס בקנדה, השוכר הראשי יצא, אף אחד אחר לא נכנס , לא שולמו תשלומי המשכנתא (שהיו אמורים להיות משולמים מהשכירות )

והבנק המלווה עיקל את הנכס. כל ההשקעה ירדה לטמיון.

ויש עוד מקרים. לרוב פחות חמורים

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

קרן הגשמה. תקרא, תירשם, תמצא השקעה שמוצאת חן בעיניך ותשקיע.

ההשקעות בדיוק לטווח זמן שלך, עם תשואה ריאלית של 5% לשנה (לפחות).

פורסם
אשמח לקבל מידע האם מישהו רכש דירות בחו"ל, ישנן חברות ששוברות את הראש בשבילי הבנתי והתשואה השנתית יפה מאוד.

דוד שלי בעסקה כזו כבר שנה ומאוד מרוצה, רכש ב80 אלף דולר דירה (רכש 3) מדי רבעון מקבל 4 אלף שקל (או דולר לא זוכר) שכירות לדירה, ובנוסף אם מחר הוא רוצה למכור הם מוכרים בשבילו וכמובן שלרוב מקבל מעל הסכום ההשקעה הראשוני.

יש הבדל "קטנטן" בין שקל או דולר, ובנוסף לא ברור ממה שציינת כמה השקיע סה"כ וכמה הוא מרוויח סה"כ.

אם הוא מקבל 4 אלף דולר כל רבעון לכל דירה, כלומר 16 אלף דולר בשנה על השקעה של 80 אלף דולר לכל דירה, אז הוא מרוויח 20% בשנה והשוכר שלו מטומטם. אז בוא נניח שזה שקל, כלומר פחות מ-5% בשנה, שזה יפה מאוד בהנחה וזה נטו אחרי מיסים ועמלות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יותר הגיוני לחשב את התשואה לפי 240 אלף דולר, כאמור רכש שלוש דירות.

יכול להיות שיש משכנתא שמוחזרת משכר הדירה ולכן בשלב המכירה יקבל יותר (החזיר חלק מהמשכנתא) , ומה שנשאר הוא 16 אלף שח לשנה . נחמד. או אולי דולר , עדיין רק פחות משבע אחוז.

פורסם
כמו שנאמר זה תלוי. אם נצא מנקודת הנחה שאתה לא זקוק לכסף ב-3 שנים הקרובות, שאתה מוכן להסתכן בשביל רווחים גדולים ושאם תאבד חלק משמעותי ממנו בעוד שלוש שנים אתה לא תתאבד, אז הייתי עושה מה שבאמת עשיתי וזה להשקיע במניות בעלות סיכון בינוני עד גבוה.

אני אודיע לך עוד שלוש שנים אם זה השתלם :-P

בקטן (ממש בקטן), איך זה עובד?

נניח אני מוצא מניה של חברה (אני מניח שמדובר בחברות) מסוימת בתחום המכשור הרפואי (או בכלל, חברה כלשהי בתחום ההיי טק). האם אני יכול להשקיע בה, ואיך עובד התהליך? האם אפשר להשקיע גם בחברות מארה"ב נגיד?

פורסם
בקטן (ממש בקטן), איך זה עובד?

נניח אני מוצא מניה של חברה (אני מניח שמדובר בחברות) מסוימת בתחום המכשור הרפואי (או בכלל, חברה כלשהי בתחום ההיי טק). האם אני יכול להשקיע בה, ואיך עובד התהליך? האם אפשר להשקיע גם בחברות מארה"ב נגיד?

ממש בקטן כי אני לא משקיע ולא מבין כלום בהשקעות, כך שקח את דבריי בערבון מוגבל מאוד בבקשה.

כמו שאמרתי זה סיכון - כך שאל תעשה את זה עם כסף שאתה צריך. אתה יכול להקטין סיכונים בכך שאתה קונה קרנות מוכרות - שם יש מומחים שמנהלים את תיק המניות ומבזרים אותו טוב יותר ממה שאתה תוכל. לעומת זאת אתה יכול להגדיל סיכונים (וסיכויים) ולחפש כמה מניות שמעניינות אותך. משם זה פשוט לפנות לבנק, לנסות להוציא עמלות כמה שיותר נמוכות על הקנייה (עדיין צפה לעלות קנייה תלת ספרתית, נניח 100 שקלים) ולקנות/למכור דרך אתר האינטרנט.

אתה בהחלט יכול להשקיע גם בחברות מארה"ב, אבל אתה כמובן צריך להמיר כספים לדולרים.

יותר מהכל אתה צריך עצבי ברזל. יכול להיות שתקנה והמניה תרד תוך שבוע ב-10% (קרה לי). יכול להיות שתקנה והמניה תעלה למחרת בב-10% (גם קרה לי). זכור לשקלל לתוך זה את עלות קניית המנייה ואת המס שתשלם על הרווחים. וכאמור - אם אתה רוצה להמשיך להשאר אופטימי לגבי שוק המניות, אתה צריך אריכות רוח. בטווח הארוך שוק המניות תמיד הוכיח את עצמו כרווחי יותר מרוב אפיקי ההשקעה האחרים. בטווח הקצר הוא נורא וולטילי.

אני משקיע רק בחברות גדולות יחסית שאני מעריך שסיכויין ליפול קטן. אם כל השוק יפול הן יפלו גם כן, אבל אני לא צריך את הכסף הזה בעתיד הקרוב ואני בונה על כך שבטווח של שנים הן יעלו משמעותית (בתקווה, בטווח קצר יותר כמובן).

אה, וחשוב מאוד, אפילו שבאמת אי אפשר לדעת - מאוד מומלץ לעשות סקר שוק כמה שיותר מקיף ולדעת לאן אתה נכנס. אם אתה רוצה להשקיע בחברה מסוימת, קרא כל מה שאתה יכול עליה ותכנס בעיניים פקוחות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לבחור מניה מנצחת זה קשה ומסובך. עדיף לפחות בהתחלה לקנות תעודות סל אשר משקיעות במדד מסוים (או etf בוול סטריט) אם למשל אתה חושב שסקטור המים או הביו טכנולוגיה או חברות מהודו יתנו את העליה אז קונה שם. לגבי עלויות , ניתן להתווכח. לדעתי כמעט אף אחד לא משלם את המחירון. כמו כן סקר שוק בבנקים אחרים יתן לך קנה מידה ואל תפחד לאיים במעבר לבנק אחר או לבצע אותו.

פורסם

מאוד קשה, ויש פה המון אלמנט של מזל. ההבדל העיקרי מבחינתי הוא שפוטנציאל הרווח גדול משמעותית (אבל גם פוטנציאל ההפסד, כמובן).

סתם לדוגמא, אם השקעת בחברה קטנה בשם גוגל ביוני 2015 ומכרת היום, 8 חודשים אחרי, הרווחת 40% על ההשקעה שלך (לצערי, לא עשיתי את זה).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

צודק בהחלט.

עדיין לטעמי זה לא מתאים למתחילים.

תתחיל בתעודות סל , תעקוב אחרי שוק ההון , תקרא מאמרים ולאט לאט להתחיל לשחות במים הסוערים.

לא ישר לקפוץ לתוך הסערה , כי רוב הסיכויים שתטבע .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...