Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מכיוון שאינני מבין ברכבים כל כך, ואני לפני קניית רכב חדש, רציתי לשאול

איזה גיר נחשב יותר אמין, רציף או ידני?

האופציות שעומדות לפני הן מיציבושי ספייס סטאר אוטומטי רציף או

פג'ו 208 ידני.

כמובן שאף אחד אינו נביא, ושאלתי היא כללית.

תודה ושבוע טוב :)

פורסם

כמה כבר גיר CVT יכול להיות יותר חסכוני מגיר ידני?

עד שלא תנסה לא תדע... מנסיון של כ1200 ק"מ עם מיצובישי אטראז' שכור (הדוושה פגשה הרבה את הריצפה) בכפרים ובהרים באי לוזון בפיליפינים, אי אפשר לגרום לו לזלול יותר מ1:19

יום טוב גם לך

פורסם
ברור שגיר ידני אמין יותר מכל גיר אוטומטי מכל סוג שהוא.

כמה כבר גיר CVT יכול להיות יותר חסכוני מגיר ידני?

ב 100 קמ"ש מד הסל"ד עומד על 2,000, מה שאי אפשר לראות בגירסה הידנית.

התיבה הרציפה בספייס סטאר מכויילת לחסכון מירבי, וכל עזיבת דוושה גורמת לרצועה להחליק לתחום הנמוך ביותר, ומכאן החסכון.

אגב, אני לא הגעתי בשום מקרה ל 19 ק"מ לליטר, ולא למשהו שקרוב לזה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
עד שלא תנסה לא תדע... מנסיון של כ1200 ק"מ עם מיצובישי אטראז' שכור (הדוושה פגשה הרבה את הריצפה) בכפרים ובהרים באי לוזון בפיליפינים, אי אפשר לגרום לו לזלול יותר מ1:19

וכמה התצרוכת דלק הייתה בידנית?

פורסם

עם אלטו ידנית שנחותה מהאטראז במשקל ובהספק הגעתי לצריכה כזו רק בשיוט בין עירוני רגוע

יום טוב גם לך

פורסם

ידני תמיד יהיה אמין יותר מרציף או אוטומט כי הרבה יותר קשה להרוס אותו :lol:

"כשנעבור לכתוב כתבות שמתפרסמות בלאשה, מבטיח שתהיה התיחסות האם החוטיני נכנס לי לתחת במושבים האלה והאם החומר ממנו עשוי הדש בורד שורט לי את הפרנצ' מניקור."

פורסם

אגב פה בארץ הייתה לי מיקרה מהשכרה עם גיר רציף (אותה יחידת הנעה כמו באטראז'), גם איתה עשיתי 1:19 משולב ללא נסיון מיוחד לחסוך

יום טוב גם לך

פורסם
עם אלטו ידנית שנחותה מהאטראז במשקל ובהספק הגעתי לצריכה כזו רק בשיוט בין עירוני רגוע

אין קשר ולא באמת עשית השוואה בין אותו דגם ידני מול CVT ואני בספק רב אם תגיע לתוצאה טובה יותר עם CVT מאשר הידני.

מה גם שתצרוכת של 1/19 לדגם בנזין בנסיעה רגילה של יום יום, ללא ניסיון מכוון לקבל תצרוכת דלק הכי טובה שיש, זה נתון בדיוני.

פורסם (נערך)

אל תאמין, תבדוק.

לפני שבדקת, אל תמהר לשלול.

חן דקר בדיוק את הסיבה לחיסכון.

בתיבה ידנית, בגלל הכמות הדלה של יחסי ההעברה, רוב הזמן המנוע מסתובב בסל"ד שלא באמת מתאים למהירות ׁׁׁׁ(או יותר נכון למומנט הדרוש לשמור על מהירות), רק בערך ולרוב מהר ממה שדרוש באמת בשביל לייצר את המומנט הדרוש לשמירה על אותה מהירות.

בתיבה הרציפה הסל"ד נמצא תמיד בדיוק בנקודה המאפשרת למנוע לייצר את המומנט אותו דורש הנהג, לא יותר ולא פחות.

שילוב של אופי זה עם מנוע 3 צילינדרים בנפח 1.2 ליטר שעקומת המומנט שלו מכוונת לסל"ד הנמוך עושה פלאים לצריכה.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

לא מאמין וגם בדקתי תמיד הגעתי לתוצאות טובות יותר עם ידני אבל תמיד!

מה שחן אמר זה נכון הסל"ד דרך כלל יותר נמוך בשיוט אך בל נשכח כי יש היום תיבות ידניות עם שישה הילוכים כך שיש הילוך סופר-אובר-דרייב ובל נשכח שיש לתיבת הילוכים CVT ממיר מומנט מה שמריע מאוד את התצרוכת דלק בחלק העירוני של הנסיעה וגם המשקל של התיבה הכמעט כפול מאותו דגם ידני וכיול שונה של הניהול מנוע שמוסיף קצת דלק כאשר הסלד מאוד נמוך כי סל"ד נמוך מידי מגדיל את העומס הכללי של המנוע ומגביר צילצולים (ולכן התוספת דלק).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חולק עליך מניסיון, אבל אמנע מלתאר את אופי השימוש ברכב (השכור) :wink:.

זה היה אמנם ספייס-סטאר אבל זה אותו רכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
ובל נשכח שיש לתיבת הילוכים CVT ממיר מומנט

הממיר מומנט בדגם המדובר ננעל במהירות נמוכה מאוד, להערכתי מתחת ל20 קמ"ש.

המנוע לעולם לא פועל בסל"ד "נמוך מידי", מחשב הניהול יודע לשים יחס העברה ששם את המנוע בדיוק בנקודה הנכונה.

בקיצור זה הופך לשיח חרשים ולא באתי לשכנע אף אחד..

פותח השירשור, ידני יותר חסכוני :mm_wink:

זה למה רכבים שחרטו על דיגלם "חיסכון", דוגמת הפריוס, מגיעים עם גיר ידני... או שלא.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

לפותח השרשור, כנראה עומד להתפתח פה דיון שלא קשור לשאלתך המקורית (לא התעניינת בתצרוכת דלק), אך בנושא האמינות כולנו תמימי דעים כי התיבה הידנית אמינה יותר.

החסרון הבולט מבחינת אמינות זה הצורך לבצע החלפת מצמד אחת לתקופה ואם אתה לא אחד שרגיל ובעל ניסיון עם גיר ידני, צפה שזה יקרה דיי מהר.

• תוכן חדש...