Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ייתכן והפוסט הזה רלונטי לכל מי שאמור לנהוג בחו"ל בשלב כזה או אחר.

אני כרגע לוטש עיני לגרמניה, אשמח לדעת אם יש חוקים שונים או גמישות

בחוק שלא כדי לבחון בעצמי - מהירות נסיעה, התנהגות בצמתים וכו'.

[CENTER] [/CENTER]

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש אתרים שלמים עם חוקים שחשוב לדעת.

מבחינת מהירות נסיעה:

50 קמ"ש בשטח עירוני.

90 קמ"ש בשטח בינעירוני.

130 קמ"ש (מהירות מומלצת) באוטובהאנים (אוטוסטדרות). יש מקטעים שאסור לעבור את ה60 קמ"ש. (בעיקר מקטעים בזמן שיפוץ, ואתה תראה את המהירות יורדת בהדרגה) ויש מקטעים שתוכל לנסוע כמה שבא לך.

מבחינת פניות: עד כמה שזכור לי אין נתיב נפרד לפניה שמאלה, אתה פשוט מתקדם ופונה (כשיש רמזור ירוק כמובן).

אני לא יודע איפה אתה מתכנן לטייל, קח בחשבון שבתוך עיר כמו ברלין אין מה לחפש עם רכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש עניין קטן שחשוב מאוד להכיר, קיים בכל מדינות אירופה המערבית שנהגתי בהן (וגם בארה"ב) אך לא קיים בארצנו כלל: ברירת המחדל בפניה שמאלה ברמזור ירוק היא שיש תנועה ממול בכיוון הנגדי ויש לתת לה זכות קדימה (left turn yield). מצב בו אין תנועה ממול (כמו בארץ) בד"כ מלווה בשלט המורה זאת במפורש, או בחץ ירוק ברמזור.

חזיר דיזל

פורסם

אמנם גם בישראל הכלל אומר " זכות קדימה לרכב הבא מימין". אך בישראל בכל הצמתים מוצב תמרור תן זכות/עצור.

חשוב לשים לב ולהמנע מתאונה.

פורסם

לגבי מהירות נסיעה: תקפיד לשמור על המהירות המותרת, + 10 קמ"ש גג.

ברגע שיש באוטובהאן הגבלת מהירות ברוב המקרים היא לא סתם קיימת וסביר שלידה יש מצלמת מהירות.

כנ"ל בכניסה לתוך העיר (שלט צהוב עם שם העיר). הם אוהבים לאכוף בצמוד לשלטים ובמיוחד באזורים של בתי ספר (הגבלה של 30 קמ"ש כמדומני).

ד"א ישנה גם הגבלת מהירות הקשורה לתנאי מזג האוויר, ואז תרא שלט הגבלת מהירות עם 2 ערכים, התחתון מסמן הגבלה בתנאי גשם.

לגבי פניה שמאלה מרבית הפניות הן עם רמזור נפרד, במידה ואין רמזור נפרד לפניה שמאלה אז אתה צריך לתת זכות קדימה לתנועה שמלפניך.

תקפיד לשמור על הימין, גם כשאתה משייט 200 באוטובאהן.

בסה"כ הנהיגה בגרמניה הרבה יותר מהנה מאשר בארץ ואתה יכול להיות רגוע.

ROOONEEYY

פורסם

אתר טוב ומקיף בכל הנוגע לנהיגה בגרמניה: http://www.gettingaroundgermany.info/auto.shtml

ההצעה לדבוק במהירות המותרת+10 אינה טובה באופן מוחלט משום שסף האכיפה של מצלמות, בעיקר בדרכים עירוניות נמוך (בגרמניה לדעתי החל מ-4+, ומדינות אירופאיות אחרות לעיתים נמוך מכך). אם אתה שוכר רכב בעל בקרת שיוט והגבלת מהירות, נצל אותה.

פורסם

גמישות בחוק זה בערך ההפך מגרמניה, שם אין גמישות יש רק ציות. וזו הסיבה למה אין הגבלת מהירות באוטובנים, במקרה של תאונה חובת ההוכחה היא עליך שאתה נסעת בהתאם לתנאי הדרך.

לא שווה להרוס טיול בהתקלות עם משטרה על 10 קמש. סע כחוק ותהנה מהטיול במקום להיות עסוק בחפוש משטרה.

תקרא באתר שהומלץ בעיקר את החלק על רמזורים.

תהנה בטיול.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לגבי מהירות נסיעה: תקפיד לשמור על המהירות המותרת, + 10 קמ"ש גג.

לא מומלץ לעבור את המהירות המותרת.

תקבל דו"ח.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם (נערך)

הכלל הוא ציות מוחלט לחוק.

מהירות - הגבול במרבית מדינות אירופה במרכזית והצפונית הוא מהירות מותרת + 1-2 קמ"ש. בכבישים המהירים זה לפעמים מגיע ל-4-8 קמ"ש, אבל אל תסמוך על זה. בקיצור - אסור למחוג לעבור את המהירות המותרת. אין התראה על מצלמות, לעתים הן מוסוות בתוך חפצים תמימים למראה כמו פחי אשפה, ויש איסור מוחלט על החזקת מפה או כל דרך אחרת (כולל אלקטרונית) של אזהרה מפני המצלמות. אם תתפס עם דבר כזה, אפילו נעול בבגאז', מדובר בעבירה של הכשלת שוטר והקנס מתחיל ב-3000 אירו.

שלושה חוקים שנאכפים בקפדנות יתרה בכבישים המהירים - נהיגה בנתיב הימני ביותר אלא לצורך עקיפה (ובסיומה חזרה מידית לימין, אלא אם יש רצף של עקיפות), שמירת מרחק ואיסור מוחלט של עקיפה מימין.

בערים לשים לב לאזורים מוגבלים.

איזור מיתון תנועה - מסומן בשלט צהוב עם המילה ZONE (בדרום אירופה ZONA) ומתחתיו תמרור הגבלת מהירות. בד"כ מדובר בשכונות מגורים או בקרבת בתי ספר. באזורים אלה צומת אינו מבטל את מגבלת המהירות, אלא רק מעבר על פני תמרור ביטול. בד"כ באזורים אלה אכיפה קיצונית עד כדי 1 קמ"ש.

באוטובאהנים לשים לב לשלטי STAU (יכולים להיות אלקטרוניים או פלקטים התלויים על גשרים). מדובר בהתראה מפני פקק תנועה שיופיע כעבור כמה מאותמטרים או כמה קילומטרים, לעתים בהפתעה אחרי עיקול. אם אתה רואה שלט כזה האט והכון לעצירה. כאשר אתה מצטרף לפקק הפעל את ארבעת הויקרים וכבה אותם לאחר שמישהו מצטרף מאחוריך.

אם אתה יוצא לאוסטריה או שויצריה הקפד להדביק vignette בתוקף - מדבקה המעידה על תשלום מס אוטובאהן. אם תתפס על האוטובהאן בלי מדבקה כזו צפה לקנס שיתחיל ב-300 אירו ויכול להיות גם פי 10. יש אכיפה מצולמת. באוסטריה יש קטע מיוחד בחיבור שבין שויצריה לגרמניה לאורך הגדה המזרחית של אגם קונשטנץ הקרוי KORRIDOR. אם אין לך מדבקה בתוקף עליך לרכוש פתקית תשלום על המעבר בקטע זה בתחנת הדלק שאחרי הגבול, עניין של 3 אירו, ולהנח על הדאשבורד.

רמזורים - הבעיה הגדולה ביותר לישראלים. בפניה שמאלה יש שני מצבים" מצב בו הפניה מסומנת על ידי עדשה ירוקה עם חץ שמאלה (או ישר ושמאלה) - הרמזור כמו בארץ, אף אחד לא יבוא ממול. אם העדשה עגולה ללא חץ הרי שגם למי שבא ממול יש אור ירוק. במצב זה התקדם על אמצע הצומת והמתן עד שהתנועה הנגדית תפסק, ואז פנה שמאלה. גם אם הרמזור יתחלף לאדום זה תקין כל עוד אתה באמצע הצומת. בפניה ימינה יש מצב שבו במקביל לאור האדום יהיה רמזור ירוק עם חץ ימינה ,או תמרור קטן עם חץ ירוק ימינה - במצב זה מותר לפנות ימינה גם כאשר הרמזור הראשי אדום, אבל חייבים לעצור ולתת זכות קדימה - משמעות הרמזור היא כמשמעות תמרור "עצור".

איתות - חובה לאותת ימינה ביציאה ממעגל תנועה.

שני אמצעים שבהם אסור להשתמש בשום אופן ופנים הם הצופר והבהוב באורות הדרך. לגבי הצופר ממילא לא יהיה לך שימוש בו (אלא אם תגיע לאיטליה או ספרד), לגבי ההבהוב באורות מדובר במשהו שמעמדו לא ברור, אבל יש הטוענים שהוא שווה ערך לתקיפה פלילית.

ועם כל האזהרות האלה כל הסיכויים שתהנה לנהוג בגרמניה ושכנותיה, הרי הנהגים כל כך אדיבים ומקפידים על הכללים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, בנהגים לא מתורבתים נתקלנו באופן חריג רק פעם אחת בהיידלברג (מישהי צפרה לנו מאחור כשלא יצאנו כשהאור התחלף ישר לירוק, אבל לך תדע שזה לא רכב שכור). בשאר הטיול שהיה באיזור פרנקפורט, היער השחור, שטוטגרט ומינכן לא היו בעיות כאלו.

לעומת זאת בברלין הכול ההפך. אנשים עוברים ברמזור אדום, מתפרעים, צופרים, נדחפים ומה לא.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בצרפת נתפסתי נוהג ב96 קמ"ש בכביש של 90 קמש, 45 יורו קנס - תקפיד על המהירות המדוייקת, כמו שנאמר חוק ה+10 לא קיים,

יש גם מנהג שבהגעה לפקק או לתנועה איטית בכביש מהיר לאותת פעמיים-שלוש עם המשולש למי שבא מאחוריך.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

רנו - אתה תושב שויצריה, אבל אני מניח שנוהג לא מעט בגרמניה. להבנתי יש קצת הבדלים בין המדינות, ובגרמנה לא מהבהבים אלא פשוט מתקרבים עם איתות שמאלה, וזה עוזה את העבודה.

כיון שחלפו כבר כ-6 שנים מא שנהגתי בגרמניה ושויצריה יתכן שאיני מעודכן. עם זאת בשנה-שנתיים האחרונות נהגתי בכמה שכנות כך שאני עדיין זוכר נהיגה אירופית מהי.

דור, אתה מכיר את המנטרה שלי. בברלין ושאר ערים אירופיות גדולות) לא נוהגים. התח"צ מעולה. חוץ מזה, בברלין יש לא מעט שכונות ים תיכוניות, אני מניח שזה משפיע גם על אופי הנהיגה :wink:.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלושה חוקים שנאכפים בקפדנות יתרה בכבישים המהירים - נהיגה בנתיב הימני ביותר אלא לצורך עקיפה (ובסיומה חזרה מידית לימין, אלא אם יש רצף של עקיפות), שמירת מרחק ואיסור מוחלט של עקיפה מימין.

הגרמנית שלי חלודה. מה התקנות הגרמניות אומרות לגבי שמירת רווח? שניה אחת כמו בארץ?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זיכרו רק שברוב המכוניות יש הפרש של 3-7 קמ"ש בין המהירות האמיתית למהירות שעל המחוג. לרוב ה-GPS מדויק יותר כך שאפשר להתכוונן לפיו. למשל אם מותר 100 אני הייתי נוהג על 105 לפי המחוג בלי בעיה. וכמובן, לא צריך להיות אנאליים לגבי זה, בכבישים צדדיים, כל עוד אתה לא בתוך יישוב כלשהו, אין לרוב מצלמות או משטרות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...