Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכבו את הפונקציה.

בכל מקרה, יצרני ה-GPS מודעים לעניין ואינם כוללים קובץ מצלמות. אני מניח שגם וייז נוהגים כך.

בפינלנד לא קיבלתי בוייז התראות על מצלמות, וכאמור, נתקלתי ברבות (לזכות הפינים יאמר - לא בכבישים מהירים. לחובתם, כמו שתאר רוני, בצפיפות גבוהה ולעתים פחות מ-10 מ' אחרי תמרור המוריד את המהירות המותרת).

להעיר כי בגרמניה, אוסטריה ושויצריה גם מצלמת חלון אסורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא לשכוח בתחנת הדלק הראשונה שעולים על האוטובאן להדביק את המדבקה של אוטו-פס או איך שהם קוראים לזה. זה סוג של אגרת נסיעה בכבישים המהירים ובלי המדבקה חוטפים קנסות חופשי. סיפורים של ישראלים כמו "לא ידעתי", "תוותר לי אחי", "שמתי והיא נפלה", "אחותי יוצאת עם שוטר" וכו' לא תופסים שם ומיד חוטפים כמה עשרות יורו קנס. יש כל מיני מדבקות ליום שבוע חודש וכו' ככה שקונים פעם אחת בכמה יורו וחוסכים עוגמת נפש

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם (נערך)
לא לשכוח בתחנת הדלק הראשונה שעולים על האוטובאן להדביק את המדבקה של אוטו-פס או איך שהם קוראים לזה. זה סוג של אגרת נסיעה בכבישים המהירים ובלי המדבקה חוטפים קנסות חופשי. סיפורים של ישראלים כמו "לא ידעתי", "תוותר לי אחי", "שמתי והיא נפלה", "אחותי יוצאת עם שוטר" וכו' לא תופסים שם ומיד חוטפים כמה עשרות יורו קנס. יש כל מיני מדבקות ליום שבוע חודש וכו' ככה שקונים פעם אחת בכמה יורו וחוסכים עוגמת נפש

''אפילו שוטר סולח'' גם לא תופס.

למוותרים על היבשת, אלו שמגיעים לאי הבריטי ויצאים לכביש לנהוג 'הפוך' בפעם הראשונה, מציע לבטח את האוטו עד כמה שניתן. עשיתי סיבוב עם לא מעט 'נהגים' מישראל שביקשו 'רק תעשה איתי סיבוב תראה שאני בסדר' - והטיסו מראה, תיפסו על מדרכה, נישקו דלתות עם האוטו שלידם- ''הייתי בטוח שאני רחוק!'' בקיצור ביטוח מקסימאלי זו עצתי למי שלא בטוח בעצמו.

יש גם כאלה שתוך לחמש דקות - כאילו נהגו כך מקדמת דנא.

שני כללים שמצאתי שהם יכולים לעזור למי שמתקשה. מניסיון הדרכה של רבים מכל הגילאים.

1. הנהג תמיד יושב קרוב יותר למרכז הכביש/ קו ההפרדה. כל מקרה אחר אתה נוהג הפוך לתנועה.

2. שלח יד אל עבר המרחב שלשמאלך - זה עוזר מאוד לתפיסת המרחב, ומעניק מימד מוחשי לעובדה שהאוטו נמצא מצד שמאל של גופך.

מחוץ לערים הגדולות (שם לא מומלץ לנהוג למי שרק ירד מהאוניה) הבריטים סבלנים מאוד כלפי מצבים שבהם נהגים לא יודעים מה הם עושים.

מכוניות השכרה אינן בולטות לעין, אף אחד לא יזהה שאתה תייר בגלל האוטו שלך.

הבהוב אורות, הוא ב-99% מהמקרים איתות שמשמעות ''ראיתי אותך ואם הדרך פנויה אני אתן לך להשתלב/לצאת מהחניה/להיכנס לפני בתור וכו. במקרה ותקבלו איתות מה-1% שבו המשמעות דומה לארץ אתם תדעו לזהות זאת לבד.

המשמעות היא לא לאותת באורות גבוהים לאחרים כפי שחלקנו רגילים בארץ מפני שבמקום לעוף לכם מהדרך הם ישתלבו לפניכם/יצאו מהחניה/יכנסו לפניכם בתור.

קשר עין עם נהגים אחרים - בבריטניה לעולם לא יסתכלו לכם לתוך האוטו ברמזור. אם כן אז המבט יהיה מאוד חטוף. יחד עם זאת במקרה שאתם במצוקה, צריכים לצאת מכביש צדדי בעיר, או להשתלב בנתיב פקוק או עשיתם פרסה איפה שאסור ועכשיו אתם חוסמים שני נתיבים - אז חפשו קשר אין עם הנהג של המכונית שלידכם ולא עם הפגוש לראות שהאוטו מאיט. מקובל ליצור קשר עין עם נהג שנמצא בבעיה ולעזור לו להחלץ ממנה שכן המצב הבעייתי מסוכן לכולם ואף אחד לא רוצה להחמיר או להאריך מצב שכזה.

אמרו תודה. כשנותנים לכם להשתלב/לעבור/ לצאת/ וכו - הנפת היד לשלום מקובלת, הבהוב קצר בארבע מאותתים גם כן מקובל עם הנהג מאחור ונפוץ באוטובוסים ומשאיות שאין בהם חלון אחורי.

צפירה היא מאוד יוצאת דופן - ומתרחשת רק עם אתם ממש אבל ממש מתנהגים לא יפה.

כמו לאותת ללא פניה בהזדמנות הראשונה, הבהוב ואז אי מתן להשתלב לפניך, חיתוך נתיבים בכיכר, עקיפה מהצד שאסור (כאן זה עקיפה משמאל -לא! לא!), נסיעה בנתיב האמצעי בכביש מהיר שלא לעקיפה, שימוש בטלפון נייד בנהיגה ייזכה אותכם גם בקללות.

נהיגה בטוחה!

עריכה אחרונה על ידי 57mmStroke
פורסם

שני הסנט שלי בנהיגה בארץ בה נוהגים בצד שמאל, אחד המקומות הכי מסוכנים הוא כיכר.

יש להזהר לא להכנס בניגוד לכיוון התנועה, ולשים לב!!! שהתנועה באה מהצד השני.

פורסם
''אפילו שוטר סולח'' גם לא תופס.

למוותרים על היבשת, אלו שמגיעים לאי הבריטי ויצאים לכביש לנהוג 'הפוך' בפעם הראשונה, מציע לבטח את האוטו עד כמה שניתן

סקירה יפה ונכונה על המצב באנגליה.

עמדתי לכתוב על עניין האורות אבל הקדמת אותי :-)

חבל רק שבלונדון רואים היום לא מעט התנהגות מאוד לא אופיינית לבריטים, או למה שכתבת.

ומבלי להשמע גזען זה לחלוטין מכיוון שחלק לא קטן מהנהגים שם בעצם מהגרים.

פורסם

רציתי להוסיף שהמנהג לאותת עם האורות כדי לתת למישהו זכות קדימה ולהשתלב, מעיד יותר מכל על הבדלי תרבות הנהיגה בינינו.

פה היבהוב עם האורות אומר משהו כמו ״תזהר ממני, אני מגיע ואל תעיז להשתלב לפני״ כאשר שם זה בדיוק הפוך.

עצוב...

פורסם
יכבו את הפונקציה.

בכל מקרה, יצרני ה-GPS מודעים לעניין ואינם כוללים קובץ מצלמות. אני מניח שגם וייז נוהגים כך.

בפינלנד לא קיבלתי בוייז התראות על מצלמות, וכאמור, נתקלתי ברבות (לזכות הפינים יאמר - לא בכבישים מהירים. לחובתם, כמו שתאר רוני, בצפיפות גבוהה ולעתים פחות מ-10 מ' אחרי תמרור המוריד את המהירות המותרת).

להעיר כי בגרמניה, אוסטריה ושויצריה גם מצלמת חלון אסורה.

בטיול האחרון שלי בגרמניה-אוסטריה, הוויז אכן דיווח על המצלמות, אבל מפאת מיעוט המשתמשים חששתי להסתמך על הנתונים.

הבונוס היה התצוגה המדהימה על החלון, (BMW 640d GC) שבכל רגע נתון גם מציגה את המהירות המותרת ממש מול העיניים ועוזרת להימנע מקנסות. (התצוגה מתחלפת בשניה שחולפים על פני התמרור)

פורסם

בהולנד ובדנמרק לא צריך HUD. יש תמרורים עם ציון הגבלת המהירות כל כמה מאות מטרים או קילומטרים בודדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עדיין זכור לי שכשהייתי שבוע באנגליה עם רכב, מכר הגיע בטיסה וביקש לנהוג מיד כדי להתאמן. בחצי השעה הראשונה של הנהיגה הוא נכנס 3 פעמים הפוך לכיכר, פנה בכמה צמתים נגד כיוון התנועה, כמעט התנגש חזיתית במשאית כשפנה לה לתוך הנתיב וניסה להכנס לכביש המהיר נגד הכיוון. כל זה כשיש עוד שלושה אנשים ברכב שצועקים עליו שיזהר כל חמש שניות. בקיצור - לפעמים תקופת ההסתגלות לא כ"כ קצרה...

אני למשל הרבצתי לדלת כמה וכמה פעמים כשבאינסטינקט שלחתי את יד ימין ימינה בשביל להחליף הילוך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חייב לציין שבאחד שנוהג "הפוך" בשוטף (כמו אנגליה ) אני די משועשע כי חלק מהתופעות שצויינו פה קורות לי דווקא בביקורים בארץ.

אני נכנס לרכב ומחפש את חגורת הבטיחות בצד הלא נכון, את בלם היד אני מחפש בתא האכסון שבדלת וכדומה :)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

ולהבדיל, דעתו של

בעניין...

אבל ככה זה כשאתה מישהו שעסוק בלכסח לנהגי פורמולה 1 את הצורה...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לפני 10 שנים יצא לי לנהוג בתאילנד 3 ימים רצוף בטיול גיפים (הטיולים האלה בצפון).

חלק לא קטן היה גם נסיעה רגילה בכבישים ציבוריים.

באופן מפתיע ההסתגלות של מעבר לנהיגה בצד השני היתה דיי קלה גם שהיה מדובר ברכב ידני.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

רוני - איזה מכר יש לך, גם לי יצא 'להדריך' מכרים וחברים בנהיגה 'הפוך' אבל אף אחד מהם לא היה כוכב כמו המכר שלך לדעתי יש כמה דברים שמחריפים את קשיי ההסתגלות

1. ידית הילוכים (היית מאמין?! פוקוס/אסטרה/גולף - עם הילוכים וגם דיזל חושבים אני מונית!)- פתאום הוא/היא צריכים גם להעביר הילוכים וזה כולל כמובן התבטאויות כמו 'אתה יודע כמה הילוכים נהגתי?!' ו - 'מכיר מכיר בצבא כל הזמן היה רק הילוכים' - בסדר.

2. יש כאלו שמגדירים מראש אוטומט, וכמובן שאין קורסה אוטומט אז הם מקבלים משהו גדול ויקר שבארץ בד"כ הם ראו רק מבחוץ או לפעמים אפילו לא יודעים שהם ראו (כי זו גרסאת סטיישן). מסתבר שהפרימים מבלבל אותם עוד יותר - כבר היה עדיף שיעבירו הילוכים בחריקות באיזה פוקוס.

ההתבטאויות הנלוות הן - ' כשהפקידה הוציאה את המפתח התעלפתי!' אתה לא מאמין מה חיכה לנו בחניה! (מרצדס E גרסאת הגה וגלגלים) 'כל האוטו חשמל, ומפואר מאוד!.

יותר משעשע - 'ידעת שאאודי עושים אוטו כזה גדול?!' 'דיזל!!? - כזה אוטו מפואר?!, וגם כזאת חזקה - מזל שאמרת לי עוד רגע הייתי שם לה טנק בנזין' (אאודי A6 אוואנט דיזל כלשהו, הגה גלגלים ועוד קצת צעצועים)

3. המכוניות האחרות מסביב - האנגלים אוהבים בלינג, חוץ מהעובדה שנוף התחבורה שונה בצבעים (לא רק לבן שחור אפור) הוא שונה בדגמים (כמה ריינג רובר יש פה?) ובגילאי הרכב על הכביש. מושך תשומת לב.

4. ההדרכה שלי כוללת סיבוב במגרש החניה של הסופרמרקט הגדול המקומי וב-100% מהביקורים התגובה האחידה היא בסגנון של ''כולם חונים בתוך הקווים! בחיי! איך היא מכניסה את הדיסקאברי הזה בין הקווים?' והסבר על חניות למשפחות (מכיר,מכיר), למכוניות קטנות (איזה קטע!), והכי הכי חשוב מסביר להם שבשום פנים ואופן לא יפתחו את הדלת כך שהיא פוגעת באוטו שליד!

פורסם

לגמרי מזדהה עם מה שאתה מספר.

תראה, בארץ גם הייתי חי את תחום הרכב והיו לי רק מכוניות מיוחדות, אבל רובם המוחלט של האנשים מכירים בערך שלושה סוגים של מכוניות: משפחתומטית ליסינג, מיני/סופרמיני אוטומטית וג'יפון עירוני.

לך לחניון של חברת הייטק סטנדרטית בארץ, אנשים שמרוויחים יפה, ותראה רק את הדברים האלה. לך לחניון של חברת הייטק באירופה (שלא לדבר ארה"ב) ותגלה מבחר פשוט אדיר. למשל פה באסטוניה, איפה שאנשים לא מרוויחים הרבה כסף, עדיין תראה המון אודי, ב.מ.וו, מרצדס (אמנם לא חדשות, אבל פה זו לא בעיה להחזיק מכונית כזו בת 5 או אפילו 10). תראה כמה ספורטיביות פה ושם (אצלנו בחברה יש בחור עם פוקוס ST, אחד עם איוו 9, אחד עם ניסאן 350Z ועוד כמה) ותראה עוד כל מיני מכוניות בגרסאות "מפוארות" יותר ופחות.

הפרובינציאליות הישראלית בתחום הרכב פשוט מצחיקה. זה נובע המון מהתרבות (או העדרה) ומההפרש האדיר בעלויות (שאי אפשר שלא להכניס אותו למשוואה), אבל זו עובדה בשטח.

זה אותו הדבר לגבי תרבות הנהיגה, שהיא פשוט עולם אחר. עד היום זכור לי מישהי מאוד נחמדה מהעבודה שהגיעה לבקר אותנו, לקחנו אותה לאיזו מסעדה וביציאה מהרכב היא דפקה את הדלת ברכב שליד בלי אפילו למצמץ ובלי להגיד סליחה. בגרמניה היו תוקעים לה קנס מהאגדות על זה (אני לא צוחק).

אגב, הבחור שבסיפור שלי הוא מישהו שנהיגה מ-מ-ש לא זרה לו, אין לו שום בעיה עם רכב ידני והסיבה העיקרית לכך שהוא כמעט הרג אותנו באותה נסיעה היא שהוא "קצת" מפוזר...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יצא לי לנהוג בתאילנד[...]באופן מפתיע ההסתגלות של מעבר לנהיגה בצד השני היתה דיי קלה גם שהיה מדובר ברכב ידני.

בתאילנד ושות' יש דברים אחרים להתרגל אליהם בנהיגה, כמו איזה תאילנדי שהחליט שהאספלט בצד של התנועה הנגדית שחור יותר וכדאי לנסוע שם...

ולגבי העניין של החלפת כיוון הנסיעה - קצב ההסתגלות הוא עניין מאוד אינדיבידואלי. יש אנשים שרובנו היינו מייחלים לרמת הנהיגה שלהם (כולל איזה אלוף ראלי מקומי) שצריכים זמן רב להסתגלות, ויש נהגים מן השורה שתוך כמה שעות כבר די מתרגלים לעניין.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...