Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר היעדרות של כשנה וחצי מהפורום (מטעמי עבודה\זמן פנוי), אני שוב כאן מידי פעם להגיב, להסתכל ולשתף.

למי שלא מכיר אותי, או שלא ראה פרוייקטים קודמים שלי - נכנסתי לתחום הרכב לפני כ8 שנים (קצת לפני קבלת רשיון) ונכנסתי דיי חזק לתחום אודיו רכב ב2011.

קצת היסטוריה על הציוד\סטאפים הקודמים

עברתי עד היום כ5 התקנות שונות ב3 רכבים

סאבים:

• TC Sounds TC2000 12"
  • TC Sounds TC9 18" (בשתי וריאציות: אחד עם סליל קצר והשני עם סליל ארוך)
  • Psi platform 3 18"
  • Psi Platform 3 15" (מקוסטם)
  • Psi Platfrom 3 12" (מקוסטום+היברידי)

הגברה:

• מונו של גראונד זירו דגם GZNA1.2500DXII
  • מגבר 4 ערוצים סלסטרה FA475X

במות קדמיות:

• טוויטרים של REN עם וופרים של AA 7"
  • טוויטרים של REN עם פרו מידים של קרסנדו
  • הרץ היי אנרג'י XL

יחידות ראש:

• קלריון DXZ786
  • פיוניר DEH-80PRS

מצברים:

• XS Power D6500
  • XS Power D3400
  • XS Power D2700 - זוג

היום:

אז עם מה נשארתי היום?

• יחידות ראש פיוניור DEH-80PRS
  • מונו גראונד זירו GZNA1.2500DXII
  • מגבר 4 ערוצים סלסטרה FA475X
  • במה קדמית הרץ היי אנרג'י XL
  • סאב PSi Platform 3 12" מקוסטם+היברידי
  • מצבר XS Power D4800 - תוספת עתידית

הרכב הינו סיאט לאון שנת 2013 (דור שני) בעל מנוע 1.8 ליטר TSI בשילוב של גיר 7 הילוכים DSG

IMG_0088.jpg

ההתקנה בוצעה על ידי ישראל ג'וניור (JUNIOR 66) - במטרה להשאיר מראה כמה שיותר מקורי ברכב.

IMG_0081.jpg

אז נתחיל בדלתות - 2 שכבות של דיינמאט בדלתות הקדמיות + שכבה על הדיפון

IMG_0093.JPGIMG_0094.JPGIMG_0091.JPG

טבעות MDF לרמקולים

IMG_0090.jpgIMG_0092.jpg

מתאם דשבורד ממערכת מקורית לDIN + תא אביזרים

IMG_9744.jpgIMG_2368.jpg

מתאם שליטה מההגה של CONNECT2 - נותן שליטה מלאה על ווליום, העברת שירים, תיקיות, בלוטוס. בנוסף יש חיווי רוורס, מצב PARKING ותאורה.

IMG_0524.jpg

מגברים מותקנים על פלטה עם ריפוד לבד שחור

IMG_9745.jpgIMG_9750.jpg

ולבסוף הסאב

IMG_2929.jpgIMG_2981.jpgIMG_0076.jpgIMG_0077.jpg

מבחינת חיווט, יש RCA של אודיסון (Connectionׂׂׂׂ), חוטי רמקול 12ממ לוופרים, 14ממ לטוויטרים וכבל 0 גייג' נחשות מלאה של KNU. המערכת עובדת בתצורת 3 WAY אקטיבי - טוויטר-מידבאס-סאב וללא TC - פשוט לא מתחבר לזה.

נכון לעכשיו, התיבה נמכרה (אתמול) ואני בתהליכי תכנון ובניה של תיבה חדשה בעלת מבנה פחות גבוה ויותר רחב, על מנה לנסות להוריד את מרכז הכובד של הבהמה הזאת ששוקלת 32 קילו לבד.

אעדכן תוך כדי אם יהיה מה לעדכן (יש קצת תוספות פה ושם) ותרגישו חופשי לשאול שאלות!

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דיוויד,

ברוך השב! כיף וטוב לראות אותך כאן.

תתחדש על הרכב ועל כל שאר השינויים שבוצעו בחייך לאחרונה.

כמה הארות\הערות אם יורשה לי:

1. זה לא סאב, זה אבוב עם ממברנה ובאסקט! :-)

2. מה לגבי תיבה בה הסאב וופר יורה לרצפת הרכב? זה ללא ספק יוריד את מרכז הכובד כי התיבה בסטאפ שכזה בעצם הפוכה.

3. בהינתן TC נכון אתה רק אמור לקבל תפוקה גדולה יותר של באס - נקודה למחשבה. (לא שחסר לך באס)

שוב, כיף לראות, לקרוא ואולי מתישהו גם לשמוע (במידה ואספיק להצטייד בחיתול מבוגרים).

אדי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
דיוויד,

ברוך השב! כיף וטוב לראות אותך כאן.

תתחדש על הרכב ועל כל שאר השינויים שבוצעו בחייך לאחרונה.

כמה הארות\הערות אם יורשה לי:

1. זה לא סאב, זה אבוב עם ממברנה ובאסקט! :-)

2. מה לגבי תיבה בה הסאב וופר יורה לרצפת הרכב? זה ללא ספק יוריד את מרכז הכובד כי התיבה בסטאפ שכזה בעצם הפוכה.

3. בהינתן TC נכון אתה רק אמור לקבל תפוקה גדולה יותר של באס - נקודה למחשבה. (לא שחסר לך באס)

שוב, כיף לראות, לקרוא ואולי מתישהו גם לשמוע (במידה ואספיק להצטייד בחיתול מבוגרים).

אדי.

תודה רבה אדי!

1. אכן אני כן מוכן לכל מצב של הצפות:lol:

השטח ממברנה אמנם קטן, אבל עכשיו ההגבלה המכנית עלתה מ 3" פיק-פיק ל 4"

2. שיחקתי עם כיוון של הסאב\פורט בתוך הרכב, התוצאה הכי טובה לאוזניי היה עם סאב למעלה ופורט למעלה, לכן אני רוצה להישאר בכיוון הזה, אבל להוריד את כל הגובה ולהפוך את זה לרחב ועמוק.

3. מפחיד אותי העניין של ה TC והגיינים, כי אני יודע שלפעמים הוא נותן כיין אוטומטי על חלק מהאלמנטים.

עריכה אחרונה על ידי ReZ0

פורסם

כל הכבוד, נראה מרשים ביותר.

סתם שאלה - הGround Zero נראה דומה באופן מחשיד לסדרת המגברים של Zed Audio, יש ביניהם קשר או שזה הכל בדמיון שלי?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
כל הכבוד, נראה מרשים ביותר.

סתם שאלה - הGround Zero נראה דומה באופן מחשיד לסדרת המגברים של Zed Audio, יש ביניהם קשר או שזה הכל בדמיון שלי?

הם דומים, אבל רק בדמיון שלך :-P

הGZ הזה בן 5 שנים וכבר לא מיוצר שנתיים בערך.

רוב הזד אודיו מגיעים עם מכסה שקוף, לא? היה רק אחד ישן שהיה עם כיסוי כחול אם זכור לי.

פורסם

אין מקום בדלתות לוופרים של "8?

אם כן, האם זה כיוון שנשקל?

תודה על השיתוף!

כיף לראות חברה ותיקים שחוזרים לפורום. :-)

פורסם

אין מה לפחד דיוויד - זה PRS80

אתה מתחיל בלקבוע את נקודת האזנה דווקא למושב ימין - זה יחליש את צד שמאל בכ3 דיבי שזו ההתחלה הנדרשת לטוויטר שמאל.

לאחר מכן אתה מקבע את המרחקים של כל רמקול מהראש שלך ועובד עם הגיון הפוך לשאר המכשירים בגלל שזה פיוניר :-)

הפיוניר באופן אוטומטי משהה את הרמקולים הקרובים יותר כלפי הרמקול הרחוק ביותר - תעבוד עם ההגיון הזה ואתה תקבל תוצאה טובה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

על מנת להכניס אלמט 8״ בדלת זה ידרוש שינוי של הדיפון, משהו שאני ממש לא בכיוון שלו. הכל נראה מקורי כרגע וככה אני אוהב :-)

להנחית את צד הנהג ב3 דציבל? :shock: אני חושב שאני אוותר על הTC לעכשיו. דווקא את העוצמה אני מחפש, והדרישה הזאת מתעלה על האיזון (שגם ככה לא כזה נוראי)

פורסם

כייף לראות שוב התקנה שלך.

אני מחזק את אדי לגבי TC. לנסות למרכז את הבמה לא עולה כסף, תקבל במה נכונה וגם דגש יותר על הבאס.

אני מבין שזה לא מעניין את אנשי SPL מילים כמו כמה וכו' ))) העיקר יש באס ))

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

אני לא בטוח שבסה"כ אתה תעבד בעוצמה. אני לא מדדתי אישית וכמובן אני לא איש SPL, אבל תמיד אפשר לעשות נסיון.

נראה לי שיש לך ציוד מדידה ובטור נסיון גם אפשר לנסות את זה.

SPL ו SQ לא מבינים אחד את השני )))))

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

אצלי ב80PRS הבמה מכוונת לצד שמאל(נהג כמובן) ומשם התחלתי להרחיק את הצד הימני,אצלי הבמה די ממורכזת.

מה שכן אל תתייחס באמת למרחקים בס"מ כי זה לא מדויק בעליל.

אצלי לדוגמה הצד השמאלי מורחק ב80 ס"מ והצד הימני ב130 ס"מ.

התחלתי על מצב אוטומטי עם המיקרופון ומשם נתתי כיוון נוסף,אני מכיר את המכשיר הזה די טוב אז אם אתה צריך משהו תגיד.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אגב, כשאני מדבר פה על עוצמה אני מדבר אך ורק על עוצמת במה. הסאב פחות מעניין כי ככה או ככה הוא דומיננטי. כרגי יש לי בעיה אחרת וזה הזוית של הטוויטר השמאלי. מכיוון שהטוויטרים יושבים בדיפונים, השמאלי Off Axis בזמן שהימני On Axis. אז יש שם קצת הבדלי עוצמה. משחק עם פאזה הפוכה בימני הצליח לתקן את החוסר איזון וגם לרכך קצת את הגבוהים.

פורסם
על מנת להכניס אלמט 8״ בדלת זה ידרוש שינוי של הדיפון, משהו שאני ממש לא בכיוון שלו. הכל נראה מקורי כרגע וככה אני אוהב :-)

להנחית את צד הנהג ב3 דציבל? :shock: אני חושב שאני אוותר על הTC לעכשיו. דווקא את העוצמה אני מחפש, והדרישה הזאת מתעלה על האיזון (שגם ככה לא כזה נוראי)

SPOKEN LIKE A TRUE SPL LOVER! :-P

צריך להכניס את זה לשרשור "אתה יודע שאתה מכור לבאס כאשר" של אליקו.

כשאתה מוותר על TC בגלל שאתה לא מוכן להנחית את טוויטר שמאל ב3 דיבי :)

בפועל זה לא ממש מורגש כאובדן הספק אלא פשוט כתזוזה שמאלה של כל הבמה - רק בשביל המידע הטכני, דיוויד - לחלוטין מכבד את הדיעה שלך ולא אזיז אותך ממנה יותר.

ואני גם אם השנים למדתי לכבד ולאהוב את המראה המקורי של הרכב, לא יודע למה אבל אני גם מסתייג מבניות ומעדיף להשתמש בפודים במקום.

וופר 8 אינטש לא יתן לך יותר מידי גם ככה כשיש לך מפלצת בתא המטען שמפצה על זה בריבית דריבית. וופר 6.5 אינטש טוב שמסוגל לרדת כמו שצריך לאזור ה80 (רבים מהם גם יורדים טוב לאזור ה60) וכל השאר מפוצה ע"י הסאב וופר\אבוב

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...