Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון 25K אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

באתי לפה כי אני יודע שפה יודעים הכי טוב. אני בן 17 ועברתי טסט לפני יומיים. :)

ההורים ואני (בעיקר אני חחח) רוצים לקנות לי רכב. כרגע יש לנו רכב אחד במשפחה. כרגע, אבא שלי ואני היחידים במשפחה עם רשיון, כך שחוץ ממני אף אחד לא ינהג ברכב. אחותי הגדולה עוד מעט תעבור טסט :) שיהיה לה בהצלחה!

אחותי גדולה ממני בשנתיים וחצי כך שיוצא שאני מתגייס פחות מחודש לפני שהיא משתחררת אז זה אומר שאם קונים רכב יהיה גם מי שישתמש בו לאחר שאתגייס.

אז נגיע לעיקר, התקציב הוא כ- 25K.

יש כמה פרמטרים שמאוד חשובים לי שיהיו קיימים ברכב לפי סדר לפי רמת חשיבות:

1) בטיחות - מאוד חשוב לי. חובה ABS ורצוי מאוד גם ESP. אם יש עוד מערכות אבטחה אז בכלל טוב. כריות אוויר מינימום 2 למרות שהאידיאלי זה 4 ומעלה.

2) אמינות - אין רכבים מושלמים אבל שיהיה כמה שיותר אמין, כמה שאפשר...

3) מראה - אני חושב שזה לא פרט שולי... אני כן רוצה לאהוב את מראה הרכב שלי וזה לדעתי חשוב מאוד. כמובן, חשוב שהרכב לא יהיה עם הרבה קילופים,שריטות מכות... למרות שאני לא מצפה לרכב מושלם במחיר כזה.

4) חיסכון בדלק - לא חשוב מאוד כמו 3 הפרמטרים הקודמים אבל גם לא פרט שולי. משהו שאני יכול להתפשר עליו, אבל חיסכון בדלק זה דבר טוב.

5) עדיפות גבוהה לרכב מפרטי, ושהקילומטראז' יהיה ממוצע ומטה

6) שהתא מטען יהיה מספיק גדול לקניות שבועיות (אני כבר רואה לעתיד - הולך להיות מסונג'ר חח)

אם שכחתי פרמטר חשוב אשמח לשמוע.

כרגע אין לי מושג לאיזה רכב אני מכוון ולכן אני פה

חשבתי על כמה רכבים בראש אנא תאמרו את דעתכם:

אימפרזה 2007

מאזדה 3 2007-2008

יונדאי גטס 2008

רנו קליאו III 2008

פורד פוקוס 2007-2008

סוזוקי ליאנה 2007

יש כאן 6 רכבים, חלק נראים פחות טוב לדעתי, וחלק נראים אחלה.

אשמח לחוו"ד על הרכבים הנ"ל ואשמח גם לקבל הצעות לרכבים נוספים.

תודה מראש!

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בטיחות כבר מורידה את האימפרזה והליאנה מהפרק.

לגבי תא מטען - גם בגטס תוכל להכניס קניה, ובמקרה הכי גרוע ניתן לקפל את המושבים האחוריים ולקבל נפח אחסון מצוין.

לגביי הגטס - הרוב נמכרו ברמת גימור GLF. ללא ABS ועם כרית אוויר אחת בלבד. עם זאת, במסגרת התקציב שלך, ניתן למצוא (ונדרשת סבלנות לכך) גטסים שנמכרו ברמת גימור GLI/GLX/GLS. בGLX ובGLS יש 4 כריות אוויר, ABS וESP.

מבחינת בטיחות אני מציע שתסתכל גם במבחנים של היורואנקפ ותראה ציונים. לדעתי בכל הרשימה הזאת הבטיחותיות ביותר הן הפוקוס והקליאו.

מבחינת צריכת דלק - שום מכונית שהעלת כאן לא מצטיינת בצריכת דלק. להפך, אף אחת מהן לא חסכונית במיוחד. אם תקבל משהו בסביבות 1:10 בעיר, תגיד תודה.

מראה זה עניין אישי.

עכשיו תסנן ואז יהיה יותר קל להחליט מה כדאי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

רק רנו מגאן 2008-9.

עונה על כל הדרישות שלך +, ועולה פחות מ 20,000 ש"ח. חפש אחת סופר-שמורה, וודא שאין בהיסטוריה תיקונים (למעט טיפולים) ויהיה לכם הכל - בטיחות, נוחות, אמינות, מרווח, חיסכון בדלק... ועודף.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

מוזר שאלה דווקא רכבים ששמעתי דברים רעים עליהם מבחינת אמינות...

השברולט קרוז הרוב ליסינג ושמעתי גם דברים רעים.

אני מעריך כל דעה וכן יש לי זמן לחשוב על זה ולחקור את העניין.

כרגע הורדתי את האימפרזה והליאנה מהרשימה

פורסם

סגרתם מי ישלם על התחזוקה של הרכב? ובעיקר הביטוח היקר מאד של שני נהגים צעירים?

לא ברור לי למה אתה מחפש משפחתיות עדיף לך לחפש סופר-מיני או אפילו מיני וכך תוכל לקנות מכוניות יותר חדשות מה שישפיע לחיוב על בטיחות, אמינות וקילומטראז' נמוך.

מהרשימה שלך רק הגטס בקטגוריה אבל יש אחרות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

כרגע הורדתי את האימפרזה והליאנה מהרשימה

מנסיון שיש לי קרוז 2009 1.6 (כן, כן, ואני גם מבסוט) כבר קרוב ל 3 שנים ו 30000 ק"מ הרכב הוא אמין, נוח, ובטיחותי. נכון שמבחינת דלק הוא לא להיט אבל בנסיעה אך ורק בעיר אני מקבל 1 ל 9 שזה סביר לכול הרכבים 1.6 שמסתובבות בשוק (מנסיון). לגבי המשקל של הרכב נכון זה לא רכב למירוצים אבל מי יכול לנסוע יותר מ 130 במדינה שלנו בלי עבור על החוק וגם זה בכביש 6 בקושי, ולמהירות כזו הרכב מגיע ובלי בעיות.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מחיפוש שלי והסתכלות באינטרנט אני מוותר על הקרוז. נועם אולי פשוט יש לך מזל אבל הביקורות על הרכב הזה איומות שנתונים שלפני 2011.

חשבתי על רכב אחר. פיג'ו 308 2008-2009

נראה נחמד ויש כמה רכבים יחסית שמורים בלוח למכירה

פורסם

גם על הרכב הזה תמצא ביקורות, בעיקר על הגיר ותוסיף לזה את הסטיגמות של הישראלים שצרפתי = בעיות חשמל. (מניסיון זה לא נכון)

בסופו של דבר רכב לא רע, אבל שוב - לא הכי חסכוני. מצד שני זה בין הרכבים היותר טובים לדעתי שאפשר לקבל בתקציב שלך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

למה ילד בן 17 צריך משפחתית?

צחפש לך איזה אלטו או i10 מהדגמים הראשונים שהגיעו לארץ ותקבל רכב מודרני ביחס למשפחתיות מלפני 10 שנים וגם חסכוני.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

איציק הרכבים עליהם אתה מדבר אינם נכנסים לתקציב... אך אתה צודק רכב קטן וחסכוני יותר יהיה עדיף. הבעיה שאין ממש...

לגבי הגטס אני מוותר לאחר שראיתי את הרכב במציאות הוא לא מוצא חן בעיני.

פורסם

למאזדה 3 אין ESP תוריד אותה מהרשימה גם.

קרוז לא הייתי ממליץ.

מהרשימה שלך ובהתאם לצרכים שציינת: נראה לי שרק הפוקוס.

כן הייתי מחפש גם סופר מיני משנתון חדיש יותר [פיאסטה? קליאו?] או פיגו' 308, סיטרואן C4 שטופלה היטב, פיאט פונטו/בראבו. זהו נדמה לי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אפשר להגיד שהרשימה כמעט לא רלוונטית כי היחידה שנשארה זו הפוקוס וגם אני לא בטוח לגביה כי לרוב מדובר על רכב ליסינג ומעבר לזה הרכב ענק. הייתי מעדיף האצ'בק כדוגמת ה308. הC4 אין סיכוי כי ההגה ממש מעצבן אותי...

לא מצאתי דרך לערוך את ההודעה הראשית. אם יש אפשרות אודה אם תעזרו :)

פורסם

כרגע הורדתי את האימפרזה והליאנהמהרשימה

גם אני חשבתי ששברולט קרוז זה רכב בעייתי עד שקניתי 1 כזאת לפני כמה ימים שנת 2012, הרכב עם צריכת דלק 1:13.5 , אחזקה סבירה, מאד מרווח ואני גבוהה 1.87 לא הוזזתי את הכיסא

אם אתה רוצה רכב שבטוח אמין קח יונדאי אקסנט , אמין מאד, צריכת דלק 1:11.5, אחזקה זולה

• תוכן חדש...