Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Q50 חדשה או 320 בת שנתיים..?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

את הביקורות המעולות על אחת, והפושרות עד כאב על השניה, אני מניח שאתה מכיר?

אבל עזוב ביקורות, מה אתה מחפש ברכב?

פורסם

אני מגיע לפה עם דף חלק ונקי.

אני מחפש באוטו - סלון ונוחות אבזור ומנוע (המנוע צריך להיות ראשון במעלה, אבל הפקקים דוחקים אותו קצת)

אמינות ושרות - חשובים לא פחות.

supreb 2016 l&k 280 4*4

פורסם

אני ההייתי לוקח Q50 בלי לחשוב פעמיים, איכות חומרים,אמינות,עיצוב,איבזור,מנוע, תא נוסעים יפה מאוד והייטקי מול תא נוסעים ששייך למכוניות מלפני עשות ובנוסף רכב חדש.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם (נערך)

תראה בסופו של יום זה תלוי מה אתה מחפש, ובהתחשב במה שאמרת כנראה שהQ50 תספק אותך.

מה גם שהיא חדשה עם אחריות מלאה.

סדרה 3 אני מכיר היטב (אני בעלים של אחת) ואת האינפיניטי ממש לא.

מצד שני אני מאמין שאין עשן בלי אש - פשוט לא הגיוני שאי אפשר למצוא אפילו מבחן דרכים אחד מאירופה/אנגליה שיש לו דברים טובים להגיד על הרכב הזה (what car הבריטי סיכם ואמר שפשוט אין סיבה לרכוש אותו כשהמתחרים שלו כלכך טובים), ולכן כשחבר שחיפש רכב עם סכום קצת יותר גבוהה משלך סיפר לי שהוא מתלהב מהQ50 (וגם מהאימפאלה משום מה) אמרתי לו שיקח אותה לנסיעת מבחן.

אני מכיר אותו והוא אוהב ויודע להעריך איכויות נהיגה מעבר למנוע או איבזור ועניין אותי לראות מה הוא יחשוב.

כשהוא חזר הוא אמר שהתאכזב מאוד, ושבוע אחרי זה הזמין 320i לאחר נסיעת מבחן.

הוא לא מצטער לרגע.

אין לי מושג על מה ניב מדבר כשהוא אומר תא נוסעים ששייך למכוניות מלפני עשור, אלא אם כן ההגדרה של תא נוסעים מודרני בעיניו זה דשבורד מצועצע, מסכי ענק ואורות של לונהפארק.

אני מת על העיצוב הפשוט,הפונקציונלי והכלכך גרמני של הסדרה 3 בפנים, אבל זה עניין של טעם אין מה לעשות.

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

אם השיקול הוא חיסכון כספי בקניה הראשונית אז Q50 ואילו כל הסיבות והחוויות האחרות יש להן תשובה אחרת .

יש במוו וכל השאר מכוניות טובות . נצנצים וקישוטים יש ביום העצמאות ושמלות כלה ,את המציאות ,הנאה ואיכות צריך אחר כך לחיות יום יום.

פורסם

שטויות, בתור אחד שמכיר את שניהן כמו את כף ידו (דגמי 2015)

וקרא כל מבחן עד לפני חצי שנה על הQ50 וה320.

חשוב לי לציין שאני מכיר בQ50 רק את רמת הגימור "ספורט" ולא מכיר את הגרסאות הזולות יותר.

כל, אבל כל מבחני הרכב שקראתי וראיתי גם מארה"ב וגם מאירופה מוטים מאינטרסים\אמוציות וכדומה.

בקצרה:

האינפיניטי גדולה יותר, פרועה יותר, מאובזרת הרבה יותר, בעלת איכות חומרי פנים והרכבה טובים יותר המנוע חי יותר מאשר בבימר.

הבימר מתנהגת יותר צפוי, קצת יותר שקטה במהירות שיוט, סולידית יותר ובעלת תא מטען ותא כפפות גדול יותר, הגיר טוב יותר מאשר בQ50.

בגדול, הייתי מסכם זאת כך:

הבימר "אפויה" ושלמה יותר, אבל לאינפיניטי יש "אופי" שנדיר למצוא במכוניות חדשות.

שתיהן בחירה טובה, והייתי קונה רק לפי האמוציות במקרה הזה.

Q50-320.jpg

פורסם
תראה בסופו של יום זה תלוי מה אתה מחפש, ובהתחשב במה שאמרת כנראה שהQ50 תספק אותך.

מה גם שהיא חדשה עם אחריות מלאה.

סדרה 3 אני מכיר היטב (אני בעלים של אחת) ואת האינפיניטי ממש לא.

מצד שני אני מאמין שאין עשן בלי אש - פשוט לא הגיוני שאי אפשר למצוא אפילו מבחן דרכים אחד מאירופה/אנגליה שיש לו דברים טובים להגיד על הרכב הזה (what car הבריטי סיכם ואמר שפשוט אין סיבה לרכוש אותו כשהמתחרים שלו כלכך טובים), ולכן כשחבר שחיפש רכב עם סכום קצת יותר גבוהה משלך סיפר לי שהוא מתלהב מהQ50 (וגם מהאימפאלה משום מה) אמרתי לו שיקח אותה לנסיעת מבחן.

אני מכיר אותו והוא אוהב ויודע להעריך איכויות נהיגה מעבר למנוע או איבזור ועניין אותי לראות מה הוא יחשוב.

כשהוא חזר הוא אמר שהתאכזב מאוד, ושבוע אחרי זה הזמין 320i לאחר נסיעת מבחן.

הוא לא מצטער לרגע.

אין לי מושג על מה ניב מדבר כשהוא אומר תא נוסעים ששייך למכוניות מלפני עשור, אלא אם כן ההגדרה של תא נוסעים מודרני בעיניו זה דשבורד מצועצע, מסכי ענק ואורות של לונהפארק.

אני מת על העיצוב הפשוט,הפונקציונלי והכלכך גרמני של הסדרה 3 בפנים, אבל זה עניין של טעם אין מה לעשות.

2 הודעות פירסמת וירדת על הQ50 בלי שבכלל נהגת עליה (לפחות ישבת בה?)

למה לא לפרסם גם את החסרונות של הבימר?

הדמוי עור מגעיל (לעומת עור סופר איכותי ומחורר בQ)

יש עוד לא מעט פאקים באיכות ההרכבה.

לדוגמא כפתור הווליום של המזגן מורכב בצורה מבישה, אין פעם שאני לא נוגע בו ומפחד שההוא ייפול. ויש עוד לא מעט פאקים באיכות ההרכבה.

המושב האחורי צפוף משמעותית מהאינפיניטי.

הכסאות הקדמיים הרבה פחות טובים.

רשימת האבזור לעומת האינפיניטי מביכה.

היא הרבה יותר יקרה מהQ50

ושלא תבין לא נכון, אני מאוד מאוד מאוד אוהב את הבימר (כמו שאתה יכול יכול לראות בתמונה המצורפת בהודעה אחת למעלה) וזה לא שלQ אין מגרעות (ויש לה!)

אבל קשה לי עם הסינוור וחוסר האובייקטיביות.

פורסם (נערך)
2 הודעות פירסמת וירדת על הQ50 בלי שבכלל נהגת עליה (לפחות ישבת בה?)

ציינתי ספציפית שלא נהגתי בה, ולכן לא יכול לחוות דעה אישית, כך שזה קצת לא הוגן מה שאתה אומר.

ניסיתי להיות מאוד כנה בעניין.

כן ישבתי בה, גם בפעם הראשונה כשהוצגה בתערוכת ג׳נבה (או פרנקפורט, אני כבר לא זוכר) ובהשקה שלה באנגליה שהוזמנתי אליה.

בנוסף לחבר שציינתי שהתאכזב ממנה, עוד חבר מאנגליה שהיה איתי גם בתערוכה וגם בהשקה לקח אותה לנסיעת מבחן (שם) וחזר מאוכזב.

הוא אמר שאהב את המנוע (את הגיר פחות) אבל הוא חיכה לרגע שתגרום לו לחייך וזה פשוט לא בא.

לגבי המגרעות בב.מ.וו, לא מכיר את העור סנסטק (או איך שהם קוראים לו) כי הדגמים שהיו ברשותי בחו״ל היו רובם עם עור אמיתי או מושבי אלקנטרה בדגמי הM Sport, ואלא גם המושבים שבחרתי פה (לא נוגע במושבי עור בארץ אלא אם כן הם מאווררים) והם נוחים בטירוף.

אישית לא נתקלתי בבעיות הרכבה (זה לא אומר שאין).

אני גם לא מסכים אתך לגבי המרחב במושב האחורי. ישבתי באינפיניטי מאחור והב.מ.וו מרווחת יותר למרות שהיא הרבה יותר קצרה (שזה יתרון אמיתי בעיני)

פה לפחות אני יכול להגיד שזה מנסיון אישי למרות שגם לגבי המרחב מאחור תראה שמציינים בכתבות שהוא לא טוב.

מצד שני אתה כנראה מכיר אותן מבחינה זו לא פחות טוב ממני אז כנראה שנצטרך להסכים שלא להסכים פה.

האבזור בב.מ.וו עלוב בהשוואה אני מסכים לגמרי, אבל אני חי עם זה כי זה שווה לי את החיוך שהרכב הזה מעלה על שפתי.

פורסם

כל, אבל כל מבחני הרכב שקראתי וראיתי גם מארה"ב וגם מאירופה מוטים מאינטרסים\

אשמח מאוד אם תסביר לי את כוונתך פה.

אני לא קורא את כולם, ואני בטח לא מעריך את כולם, אבל בניגוד לישראל, יש מספר מגזינים מקצועיים ביותר (אוטוקאר הבריטי למשל אחד מהם) שאני קורא אותם מאז שאני ילד שזה לפחות 30 שנה מבלי להסגיר את גילי... ;-)

מעבר לזה שיצא לי להכיר באופן אישי אגדה אחת או שתיים מכתבי הרכב שלהם.

ולא, אצלם אני לא מאמין שיש להם אינטרסים או שחוות הדעת שלהם מונעים ממשהו אחר חוץ מחוות דעת אמיתית על הרכב והשוואה למתחרים שלו.

פורסם

תגידו שגם אני מוטה, אבל...

ב- 240K הייתי לוקח 328 (לא 320) בת שנתיים.

מנוע עדיף בהרבה על ה- Q50? לזה אתה מסכים FISH?, גיר עדיף בהרבה על ה Q50, לזה אתה מסכים FISH?

ניהוג עדיף בהרבה, מסכים?

ואם אחרי הכל אתה גם מסתכל על 'חבילת' העלות הכוללת, עוד 3-4 שנים כשתמכור, תפסיד פחות מאשר על האינפיניטטי.

אגב רוברט - מתוך סקרנות, אתה חי בארץ כרגע ונוהג על סדרה 3 או עדיין בחו"ל?

פורסם (נערך)

בארץ.

והיא הבנזין הראשונה שלי אחרי מספר דגמי ב.מ.וו דיזל בחו״ל (בין השאר...).

פורסם

תודה רוברט, תהנה !

ושלא תגידו שלא הזכרתי נקודות תורפה של הסדרה-3 החדשה:

ראשית, רעש המנוע דומה קצת לדיזל, בעיקר בבוקר, בעיקר כשהמנוע קר אבל לי זה מציק.

שנית, רעשי הכביש שלדעתי מקורם בצמיגי ה RUNFLAT נשמעים. אמרו לי שכשמחליפים צמיגים, אם שמים דגם אחר, הרעשים נעלמים.

זהו !

פורסם
תגידו שגם אני מוטה, אבל...

ב- 240K הייתי לוקח 328 (לא 320) בת שנתיים.

מנוע עדיף בהרבה על ה- Q50? לזה אתה מסכים FISH?, גיר עדיף בהרבה על ה Q50, לזה אתה מסכים FISH?

ניהוג עדיף בהרבה, מסכים?

ואם אחרי הכל אתה גם מסתכל על 'חבילת' העלות הכוללת, עוד 3-4 שנים כשתמכור, תפסיד פחות מאשר על האינפיניטטי.

בטח מסכים.

אין מה להשוות בכלל את הQ50 מנוע 2.0 טורבו ל328.

הבימר תיהיה יותר חזקה, וגם גיר יותר טוב (אנא שים לב שציינת זאת החל מההודעה הראשונה)

וחידוד לגבי הגיר, הגיר של הQ מצויין ואין לי עליו תלונות, אבל הגיר של הבימר פשוט מדהים ולדעתי הגיר מס' 1 היום, גם על הDSG וכל מגרעותיו.

אני לא מסכים לגבי ההתנהגות- הבימר יותר מהודקת ויותר לינארית, הQ יותר פרועה ופחות מהודקת- כל אחד ומה שעושה לו את זה (או במקרה שלי, גם וגם :twisted: )

הניהוג לא עדיף, הוא פשוט שונה.

ההגה בבימר החדשות אכזבה וחסר תקשורת בדיוק כמו ב99% מהרכבים החדשים.

ולגעתי זה פיספוס רציני, כי מאוד אהבתי את הפידבק בדורות הקודמים.

אבל אם כבר הולכים על משומשות מול חדשות, רד עוד שנתיים בשנתון ותיקח C63 AMG ותרגום לי לקנא בך על הרכישה כל יום כל היום...

צריך להשוות תפוחים לתפוחים.

תשווה את ה328 לQ הייבריד שהן עולות בערך אותו דבר ביד 2 ותראה איזה סטירה ה328 מקבלת בכל מצב ומכל מקום.

וכן, יש לי הרגשה שאני היחיד בפוסט הנ"ל שבאמת לא מוטה צד- אוהב מאוד גם את 320 וגם את הQ, ופשוט היחיד שגם בעל ניסיון על שני הרכבים ברמה היומית וגם מוכן להודות בייתרונות ובחסרונות של כל אחת מהן.

פורסם
ציינתי ספציפית שלא נהגתי בה, ולכן לא יכול לחוות דעה אישית, כך שזה קצת לא הוגן מה שאתה אומר.

ניסיתי להיות מאוד כנה בעניין.

כן ישבתי בה, גם בפעם הראשונה כשהוצגה בתערוכת ג׳נבה (או פרנקפורט, אני כבר לא זוכר) ובהשקה שלה באנגליה שהוזמנתי אליה.

בנוסף לחבר שציינתי שהתאכזב ממנה, עוד חבר מאנגליה שהיה איתי גם בתערוכה וגם בהשקה לקח אותה לנסיעת מבחן (שם) וחזר מאוכזב.

הוא אמר שאהב את המנוע (את הגיר פחות) אבל הוא חיכה לרגע שתגרום לו לחייך וזה פשוט לא בא.

לגבי המגרעות בב.מ.וו, לא מכיר את העור סנסטק (או איך שהם קוראים לו) כי הדגמים שהיו ברשותי בחו״ל היו רובם עם עור אמיתי או מושבי אלקנטרה בדגמי הM Sport, ואלא גם המושבים שבחרתי פה (לא נוגע במושבי עור בארץ אלא אם כן הם מאווררים) והם נוחים בטירוף.

אישית לא נתקלתי בבעיות הרכבה (זה לא אומר שאין).

אני גם לא מסכים אתך לגבי המרחב במושב האחורי. ישבתי באינפיניטי מאחור והב.מ.וו מרווחת יותר למרות שהיא הרבה יותר קצרה (שזה יתרון אמיתי בעיני)

פה לפחות אני יכול להגיד שזה מנסיון אישי למרות שגם לגבי המרחב מאחור תראה שמציינים בכתבות שהוא לא טוב.

מצד שני אתה כנראה מכיר אותן מבחינה זו לא פחות טוב ממני אז כנראה שנצטרך להסכים שלא להסכים פה.

האבזור בב.מ.וו עלוב בהשוואה אני מסכים לגמרי, אבל אני חי עם זה כי זה שווה לי את החיוך שהרכב הזה מעלה על שפתי.

מוזר מה שחבר שלך אמר, המנוע והגיר לקוחים ישירות מה CLA 250 ודווקא את המנוע אני פחות אוהב...

אני 1.76 על 68 קילו, וחד משמעית יותר מרווח לי בQ מאשר בבימר (בפעמיים וחצי שיצא לי לשבת מאחור)

כמו כן, גם אשתי וגם המאהבת (בצחוק, הכוונה לאחים או לחברים למקרה שאשתי קוראת את זה, נ.ב אוהב אותך מאמי בדיוק סיימתי לתלות כביסה) טוענות שהמושב האחורי של הQ נוח יותר :wink:

כמובן שאני לא מכיר את החבר שלך שנהג עליה, אבל מניסיון אני יכול להגיד לך שאו שהוא פחות מתורגל על הנאה אחורית או שהוא פשוט לא נהג מספיק חזק על הרכב.

הבימר הרבה יותר נשלטת, והQ יותר פרועה ותחת טעות נהיגה קטנה ישר תיתן "פליק" עם הזנב.

זה מוי כיף למי שאוהב ומאוד מפחיד לנהג הלא מיומן.

ההבדל הכי גדול בינהן הוא בהחזרה מהיגוי יתר:

קת הבימר מאוד קל להחזיר בצורה חלקה לעומת הQ שתמיד חוזרת לי בצורה גסה.

יש מצב שזה רק אצלי, אני בעל תגובות אגרסיביות יותר לעומת נהגים אחרים שיוצא לי לנהוג איתם שהם יותר עדינים.

הQ יותר ארוכה אבל תא המטען בבימר טוב יותר, ברמה שגורם לך לחשוב "לאן לעזעזל נעלמו האקסטרה סנטימטרים של הQ לעומת הבימר".

על איזה BMW אתה נוהג היום? אשמח להיפגש ולעשות מבחן השוואתי במידה וזו לא 320..

• תוכן חדש...