Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אין מפעלי מכוניות בארץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מזוית ראיה שלי: לא כלכלי להרכיב אוטובוסים.

בדרך כלל יש בעיות אטימה. האוטובוס המוגמר עולה כמו אוטובוס מפואר מספרד.

שם לב שלחברות הפרטיות יש צי רחב ורוב של אוטובסים לא ישראלים. אם ישראלים, יתכן שהם מודל מתחת ל-2009.

היתרון היחידי שהרבה נהגים אמרו לי: זה מותג איכותי. סביבת הנהג מאוד נוחה למרות שהיא נראת לפי דעתם כמו בשנות השבעים.

אבל לפי הבנתי מהנהגים, הסינים החדשים נותנים תמורה טובה למחיר, הם גם משתדלים לתת ליצר אוטובוסים לתנאים נהגים הישראלים.

הכל מתחיל ונגמר בשיקולי מיסוי ורווח. להביא אוטובוס שלם ולשלם עליו מיסים, יעלה כנראה הרבה יותר מאשר לייצר/להרכיב את המכלולים כאן. (אגב, זה קורה גם בסיגמנט המסחרי - יותר משתלם לייבא מסחריות טרנספורטר/ג'אמפי/דוקאטו ושות' עירומות ולהרכיב מכלולי דיפון/גימור/מושבים/חלונות בארץ) ונעזוב כרגע את ענייני כוח האדם והתעשייה המקומית - המדינה אלופה דווקא בלא לתת קדימות לכוח האדם המקומי, ולא ממש דואגת לתעשייה המקומית.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צודק, חשבתי על קרייזלר ורשמתי GM

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בנוגע לסופה 2, המפעל רצה לאזרח אותם אבל ביקש מהממשלה פטור ממיסים כל שהם והמדינה סרבה ובכך הפכה את הרכב ללא כדאי לאזרוח.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3267876,00.html

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם יבנו את המנוע בארץ, וייצרו מכוניות במזרח אירופה או משהו, בעזרת קבלן משנה מקומי, זה גם יכול לעבוד (גם ככה אין כמעט יצרן, שמייצר את כל המכלולים בעצמו, אולי רק חברות ממש גדולות, כמו GM ופורד, וגם הם נעזרים בחברות חיצוניות)

במילא אם היצרן רוצה להרוויח, הוא צריך לכוון לייצוא, אז למה לא גם לייצר בחוץ?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
פה אתה טועה.

בישראל יש הרבה מאוד ידע בתעשייה כבדה שמתאימה לענף הרכב. הבעיות הן בעיקר גודל שוק ביחס להשקעה ועלויות ייצור שלא נותנות שום יתרון לייצור מקומי.

אני מתקשה לחשוב על מפעל הרכבה בסדר גודל של מפעל רכב בארץ (אלפיים עובדים, קו ייצור המוני, רובוטיקה, מערכות אספקה של JIT).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

בשליפה מהמותן ישקר (כלי העיבוד וגם מפעל הלהבים).

אין ספק שאלה לא סדרי גודל נפוצים בארץ אבל מבחינת ידע ויכולות בהחלט יש. אפילו התוכנה שמתכננת את קוי הייצור בחלק לא קטן ממפעלי הרכב בעולם היא ישראלית.

גם מערכות ה JIT לא הכרחיות (וגם לא מעשיות בארץ עם השביתות והעיצומים הנמלים) ולא היו קיימות בטורקיה למשל עד לפני לא הרבה שנים ושם מייצרים כמות גדולה מאוד של רכבים מכל הסוגים.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ישקר היא שלב אחד אחורה בשרשרת. קרי, עיבוד חומרי גלם וייצור רכיבים לתעשיית ההרכבה (ואפילו רכיבים למכונות שמייצרות רכיבים...).

וגם ישקר היא עוף די חריג בנוף המקומי.

כאמור, ספקים לתעשיית הרכבת הרכבים יש לנו לא מעט.

ההרכבה עצמה היא סיגמנט אחר, גם מבחינת אופי הפעילות וגם מבחינת הלוגיסטיקה.

הייצור בטורקיה (גם בסין) אכן מפגר יחסית למפעלים אחרים, אבל הם מפצים על כך בכ"א זול.

יש לנו אולי בתעשייה הבטחונית את עשות אשקלון, שהרכיבו מרכבות. אולי בתעשייה האווירית עוד מרכיבים מטוסים, אבל בסדר גודל של מפעלי רכב, מדובר בסדנאות בייצור מוגבל...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

ישראל מייצאת לא מעט מכלולים שכוללים הרכבות אבל ברור שמדובר בעבודה שבעיקרה ידנית (ישקר מייצר לא רק רכביבים אלא גם כלים שהם יצורים די מורכבים אבל בסדרות קטנות בהרבה).

מה שאני טוען זה שאת הידע יש וגם את היכולת לבנות מפעל הרכבת רכב מתקדם אבל ברור שצריך לשפוך הרבה מאוד כסף כדי להקים אותו וזה כבר לא כלכלי.

עריכה: בעבר היו גם 2 מפעלים שייצרו מחרטות די מתקדמות ונסגרו בגלל השוק הקטן. אחר כך קם שרנוע שייצר מכונות CNC בארץ אבל בשנים האחרונות גם העביר את הייצור לסין בגלל עלויות.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם כבר "תעשיית רכב", את כל המידע הרב שיש במבנאות, בעיקר בחומרים מורכבים(חיל אויר ותעשיה אוירית כדוגמא) ואת כל הידע המתקדם שיש במפעלים שמייצרים עבור תעשיית הרכב, וכמובן כל חברות ההי טק, אני דווקא רואה איזה סדנא עילית בסגנון קונינסג/ פגאני כהרבה יותר מתאימה לנו.

אפשר לקרוא לה...סברה! :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לא מכונית שלמה אלא רק המנוע - http://www.themarker.com/magazine/1.2814286

רק לא הבנתי מה הרעיון הטכנולוגי כאן ואיך זה ישפר את צריכת הדלק

זה בעצם מנוע בשביל רכב היברידי. הוא טוען את הסוללות ולא צריך להניע גלגלים אז הוא יכול להיות בטווח היעיל שלו כל הזמן ולשמש רק כגנרטור.

ככה בפקקים הוא לא צורך כלום ומתניעים אותו רק כשצריך.

אם אתה נוסע ביומיום 150 ק"מ אתה יכול להשתמש בחשמל שטענת בבית.

רק אם אתה נוסע נגיד לאילת או לנסיעות ארוכות אתה תשתמש במנוע הזה.

היתרון שלו הוא שהוא קטן וקל יחסית אז לא מפריע שהוא יהיה באוטו.

פורסם
אם כבר "תעשיית רכב", את כל המידע הרב שיש במבנאות, בעיקר בחומרים מורכבים(חיל אויר ותעשיה אוירית כדוגמא) ואת כל הידע המתקדם שיש במפעלים שמייצרים עבור תעשיית הרכב, וכמובן כל חברות ההי טק, אני דווקא רואה איזה סדנא עילית בסגנון קונינסג/ פגאני כהרבה יותר מתאימה לנו.

אפשר לקרוא לה...סברה! :lol:

בדיוק מה שצריך לעשות. דווקא אקזוטיקה.

אין סיבה לייצר בארץ רכבים פשוטים שמטרתם להימכר בכמויות.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם
מזוית ראיה שלי: לא כלכלי להרכיב אוטובוסים.

בדרך כלל יש בעיות אטימה. האוטובוס המוגמר עולה כמו אוטובוס מפואר מספרד.

שם לב שלחברות הפרטיות יש צי רחב ורוב של אוטובסים לא ישראלים. אם ישראלים, יתכן שהם מודל מתחת ל-2009.

היתרון היחידי שהרבה נהגים אמרו לי: זה מותג איכותי. סביבת הנהג מאוד נוחה למרות שהיא נראת לפי דעתם כמו בשנות השבעים.

אבל לפי הבנתי מהנהגים, הסינים החדשים נותנים תמורה טובה למחיר, הם גם משתדלים לתת ליצר אוטובוסים לתנאים נהגים הישראלים.

היום שמעתי שכל מפעיל תחבורה ציבורית רוכש סיניים כדי שיוכל להגיש הצעה נמוכה יותר למכרזים היום.

זה מאוד נכון לגבי "דן בדרום" שחודש הבא הולכת להחליף את אגד תעבורה בצפון הנגב ובאוקטובר תחליף גם את מטרודן בבאר שבע.

למרות שיש להם כמה פיוניר ומארסים תוצרת הארגז, רוב הצי שלהם זה יוטונג וגולדן דרגון.

מהצד השני אפשר לציין את חברת אפיקים, למרות שהיא רכשה כמה כלים של יוטונג לנסיון, אחרי שהיא זכתה במכרז של אשדוד היא רכשה את כל הכלים החדשים ממרכבים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

השאלה היא האם יהיה כדאי לייצר בארץ רכב ספורט אקזוטי בידיעה שמדינות המפרץ יחרימו אותו, השייחים מדובאי ושות' הם מקור הכנסה עצום ליצרניות האקזוטיקה, והם כמובן לא יקנו מוצר שכתוב עליו בגדול Made in Israel מסיבות פוליטיות.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...