Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אין מפעלי מכוניות בארץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא כל כך פשוט לייצר מכונית אקזוטית.

ישראל אינה נחשבת למעצמת רכב, בלשון המעטה, ואין לה שום מסורת, וזה חיוני בייצור ושיווק מכוניות יקרות יחסית.

כל המיכללים ייובאו מחו"ל; אין שום סיכוי שיפותחו כאן מנוע ותיבת הילוכים, למשל.

תכנון מכונית, כל מכונית, דורש משאבים גדולים וכוח אדם מקצועי ומיומן, ואני בספק אם יש לנו את זה בארץ, כמו גם אפשרות הקמת מרכז פיתוח רציני.

כך יוצא שאפילו ייצור מכונית אקזוטית היא מעל לכוחותינו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חן, ברצינות מוחלטת, אתה רוצה להגיד לי שמיראג', קורנס 2000, לביא ושאר שידרוגים מדהימים ל F15/16 כן מצליחים לעשות פה ובהצלחה מרובה ופאקינג מנוע שקונים מ AMG לא ימצאו אנשים שיבנו לו שילדה ומרכב?

יאללה, תהיה רציני.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
חן, ברצינות מוחלטת, אתה רוצה להגיד לי שמיראג', קורנס 2000, לביא ושאר שידרוגים מדהימים ל F15/16 כן מצליחים לעשות פה ובהצלחה מרובה ופאקינג מנוע שקונים מ AMG לא ימצאו אנשים שיבנו לו שילדה ומרכב?

יאללה, תהיה רציני.

סטייה קלה מהנושא -

ביתי בת התשע אומרת לי כשאנחנו בביקור בארץ - איזה כיף אבא עכשיו אני יכולה להגיד פאק ושיט כמה שאני רוצה כי בישראל זה לא מילים גסות וכולם אומרים את זה כל הזמן.

מה אני יכול לומר לה - צודקת.

באנגליה אלו מילים חמורות מאוד - וילד שמשמיע אותן בבית ספר יסודי - קוראים להורים שלו.

ולנושא השרשור - באגירה שלדה ומרכב בטוח יהיה מי שיבנה - הבעיה תהיה מותג.

איכשהו נראה לי שסברה לא ממש יעבוד.

מעניין מישהו מה ספייקר הולנדית עושה על המסלול (איך אמרת? ספיי מה?)

או המוצר השוודי קוווניקגגגסייגגגגג? מישהו רוצה אחת?

חסרות מכוניות על של יצרנים אזוטריים שלא נמכרות למרות יחידת הכח?

חוץ מיזה מה המכס על קרייט אנג'ין של AMG?

פורסם

אבל אנחנו לא ילדים בגן...:wink:

ה AMG פטור ממס כי הוא מיועד לייצוא.

פורסם

גם מותג זו לא בעיה.

פגאני לא הייתה מותג לפני 15 שנה.

גם קוניגסג לא.

טסלה אפילו לא הייתה קיימת וכיום צומחת בקצב פסיכי תוך שהיא מוציאה את הדגם הרביעי שלה עוד שנה וחצי.

אפילו הפולנים עכשיו התחילו לייצר את ה Arrinera ולמקסיקנים הולך לא רע עם ה Mastretta.

לא צריך לעשות רכב שיהיה ישראלי באופי שלו.

רק צריך חתיכת הנדסה טובה.

פורסם

מה שגם יפה בכל העניין הזה של סדנאת רכבי על/ספורט שלא מדובר באיזה מיזם מטורף, המציאות (העכשווית, לא מראשית ימי פרארי) מראה שסככה מאחורי בית ההורים (בהוויה הישראלית זאת תצתרך להיות רפת לשעבר, על משקל סקודריה/ אורווה), משקיע עם כיסים עמוקים, 2-3 מהנדסי מכונות משובחים עם רקע במבנאות ו 2-3 בעלי מלאכה משובחים ויש לך בסיס לייצור מכוניות משובחות ביותר.

אפשר לקחת את כל הצוות מפנסיונרים של תעשיה אוירית, אלא יוצאים שם לפנסיה בגיל 45 ועם ממון שיכולים להיות המשקיעים ולא הפועלים :twisted::x

מעניין מישהו מה ספייקר הולנדית עושה על המסלול (איך אמרת? ספיי מה?)

יש סרט של ג'ייסון סטאטהאם (WAR) שג'ט לי (הרשע) נוהג שם בספייקר, נשבע לך שהייתי צריך 3 פעמים לראות את הסרט כי כל פעם שהיא הופיע בכלל שכחתי מעלילת הסרט.

אגב, נראה לי שמאחר ומדובר בחברה הולנדית ההגיה צריכה להעשות עם שין ולא עם סמך? יעני שפיקר?

נראה לי אם יירצו לייצר בארץ רכב כזה, מכשלת בעלי המקצוע הגדולה ביותר תהיה למצוא חייט טוב, אוטו אלגנס יגיעו לרמה הזאת?

אה, אולי לנסקי :wink:

L-Spyker-C8-Interior-2.jpg

פורסם

יאללה, תהיה רציני.

תהיה אתה רציני.

אתה כמו אלו ששואלים אם אפשר לשדרג את הפיקנטו שלהם להנעה אחורית.

תיאורטית, הכל אפשר.

מעשית, זה לא כדאי ואין סיבה לעשות את זה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא משוכנע שאתה צודק, כל סדנאות הרכב הקטנות לא ריווחיות?

אבל לא יכול לחלוק עליך, לא ביצעתי חקר ריווחיות לעניין :wink:

בכל מקרה, ממה שאני ראיתי, כל הסדנאות האלה שמייצרות יהלומים מוטוריים מונעות ע"י אדם בודד עם תשוקה עזה ולא ע"י אנשי עסקים ממולחים שבאו להרוויח כסף גדול.

פורסם

אפשר לייצר בארץ מפעל להרכבת רכבים.

יש את הידע הבעייה היא הבירוקרטייה

לראיה יש בחור בארץ בשם עידו כהן שבונה בסדנה פרדס חנה רכבים מסוג זיבאר.

את המנועים והגירים הוא מייבא.

עידו שיווק מעל 30 רכבים לחו"ל.

רק בארץ אין תקינה לרכב

פורסם

יש מדינות בעולם שבהן סדנאות קטנות שמייצרות מתחת ל X רכבים בשנה (לא זוכר מה המספר) פתורות מכל (או כמעט מכל) תקנות הזיהום/ בטיחות.

אצלנו לא...

פורסם

בכל מקרה, ממה שאני ראיתי, כל הסדנאות האלה שמייצרות יהלומים מוטוריים מונעות ע"י אדם בודד עם תשוקה עזה ולא ע"י אנשי עסקים ממולחים שבאו להרוויח כסף גדול.

אדם בודד, ועשיר מאוד... שלא צריך להשיט את היצירה שלו כל פעם שהוא רוצה לבדוק אותה על מסלול?!

אפשר לעשות הכל, אבל למה לעשות את זה במדינה שהיא שממה מוטורית?

אבל אתה מבלבל סדנא עם מפעל הרכבה.

זה עסק אחר...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אבל אתה מבלבל סדנא עם מפעל הרכבה.

זה עסק אחר...

לא מבלבל, ההפך, אמרתי במפורש, אין מקום למפעל רכב בישראל. אין מקום למפעל הרכבה בישראל.

כן יש מקום לסדנא שתייצר יהלומים מוטורים בקצב של 10-15 בשנה.

פורסם

אני די בטוח שלתכנן סופרקאר קל יותר מלתכנן משפחתית טובה. פחות פשרות. השאלה היא, כמו שאמרו כאן, היתכנות כלכלית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...