Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי הונדה סיוויק 2006 הדגם הישן,

אני רוצה להחליף את הרמקולים הקדמיים והאחורים הקיימים באחרים,

התקציב 900 ש''ח ללא התקנה,

אני יודע שזה בלי מגבר ושאר הדברים וזה לא יהיה הסאונד המריבי,

אבל עדיין אני מחפש את הכי טוב בתקציב הזה,

פתוח להזמנות מח''ול, וליד שניה אם יש ממש מציאה.

אני לא מבין בזה ואשמח אם תוכלו להמליץ.

ומה אתם אומרים על אלה?

http://www.bombuy.co.il/%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8-%D7%9E%D7%A1%D7%A4%D7%A8-2197

עריכה אחרונה על ידי Motti Veber
תיקון פרטים
פורסם

להבנתי באמצעות טבעת הגבהה פשוטה ניתן להתקין רמקול "6.5 מקדימה שיהיה עדיף בעיקרון.

רמקולים זה ענין של טעם אישי. אני למשל לא מתחבר לרמקולים האלו של JBL ו-JVC מעולם לא שמעתי אבל הם גם מעולם לא היו שם דבר בתחום האודיו לרכב. בכל אופן, אם יש כוונה עתידית כן לחבר מגבר, הרמקולים הנ"ל לא ממש יתאימו.

חפש המלצות למשל של Audio King לקומפוננטים עד 700 ש"ח, ובהפרש תוכל לרכוש רמקולים 6X9 בסיסיים יחסית.

אגב חיפוש בפורום יד שניה, יש שם מכירה של קורות לטוויטרים, אם אתה רוצה להתכונן לרגע שבו חיידק האודיו לרכב יתפוס אותך. :wink:

פורסם (נערך)

בסוף הלכתי על שניהם על פי המלצה של חבר

http://www.bombuy.co.il/%D7%A8%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%96%D7%95%D7%92-%D7%A8%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8-%D7%9E%D7%A1%D7%A4%D7%A8-2457

http://www.bombuy.co.il/%D7%A8%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%A0%D7%98/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8-%D7%9E%D7%A1%D7%A4%D7%A8-2088

עלה לי 450 כל רמקול, ו300 שקל התקנה, המחיר סביר?

הסאונד נשמע מטורף, וזה לא כל העוצמה הרמקולים האחוריים נשמעים חלש,

הם אמרו לי שזה בגלל שאין לי מגבר או בגלל הרדיו דיסק, אז בתכנון להוסיף מגבר וסאב בהמשך. זה יתאים?

לא הייתי צריך קורות, הוא שם לי את הטוויטרים על הפלסטיק במראה מאחורה, זה נראה בהרבה יותר טוב

עריכה אחרונה על ידי Motti Veber
פורסם

הרמקולים על המגש אצלך הם לא 6X9?

התקנת את הקואקסלים בדלתות מאחור במקום?

שני זוגות הרמקולים האלו הם בעלי התנגדות נמוכה מ-4 אוהם (2 ו-2.3 אוהם) ואינם מתאימים בעיקרון לעבודה ישירה מול ה-HU (לכאורה, החיווט המקורי של הרכב מוסיף להתנגדות ומביא לתחום הבטוח).

אפשר להשתמש במגבר, אבל בשימוש ברעיון הבסיסי של מגבר 4 ערוצים, משתמשים בשנים לרמקולים הקדמיים וב-2 בגישור עבור הסאב.

באופן כללי הימצאות רמקולים מאחור היא בגדר מיותר, על אחת כמה אם אתה נכנס לפרויקט של הגברה והוספת סאב.

במאמר מוסגר, אני לא מבין למה לפתוח שרשור התייעצות ואז ללכת ולעשות משהו בלי שהתקיימה כזו בכלל.

פורסם

גם מאחורה וגם מקדימה הם 6.5 ככה זה מהיצרן, הוא לא היה צריך לשנות כלום.

ההסבר על המגבר לא כל כך מובן, אני לא כל בקי בנושא...

יתאים לי או לא? או שיתאים רק במצב מסויים? לא כך כך הבנתי...

בתכלס עשיתי משהו לא נכון? הסאונד אחרי חיבור המגבר והסאב לא יהיה טוב?

לא ענית לי על המחיר אם הוא סביר? או מה דעתך על הרמקולים האלה?

אני פתחתי כי באמת רציתי התייעצות, ואני עדיין מתייעץ לא סיימתי.

ובאמת תודה רבה על כל העזרה!

פשוט חבר שלי הציע וזה עמד בתקציב, אז הלכתי על זה.

פורסם

כשאתה אומר "מאחורה" אתה מתכוון לדלתות האחוריות או למגש?

אין בעיה להשתמש במגבר. פירטתי צורת חיבור אופיינית למצבך.

נהוג להעדיף קיומם והגברתם של רמקולים קדמיים על פני אחוריים משום שמוזיקה אמורה להגיע מלפנים.

ציינתי גם שכרגע יש עומס על הר"ד המקורי משום שהוא בנוי לעבוד עם רמקולים בעלי התנגדות של 4 אוהם. עומס כזה יכול פוטנציאלית להסב נזק, לר"ד.

ענין המחיר אינו רלוונטי משום שכבר ביצעת רכישה. בחיפוש שטחי ברשת לא ראיתי מקומות זולים יותר עבור הדגמים המדוברים.

לא מכיר ולא שמעתי את הרמקולים הספציפיים כך שאיני יכול לתת דעתי לגביהם. באופן כללי ולמיטב ידיעתי רמקולים של JBL נחשבים לחדים יחסית, משהו שאיני מתחבר אליו באופן אישי.

פורסם

אני מתכוון למגש מאחורה,

הרמקולים מקדימה איכותים ומאוד חדים כמו שאמרת, כמעט וללא בס,

וגם אני לא הכי אוהב את הצליל ככה, מאוד חסר לי הבאסים,

אבל זה מה שיש לי כרגע, אני יוסיף סאב ואז זה יאזן את המערכת אני מקווה.

הרמקולים האחוריים מאוד פשוטים עם קצת יותר באס אבל האיכות ירודה ופחות חדה,

לא שווים את המחיר...

בקשר לרדיו דיסק אם אני יקנה אחד חדש שיתמוך ברמקולים שלי אז זה יהיה בסדר?

פורסם

לא מכיר ר"ד שתומך בהתנגדות של 2 אוהם (למעט שימוש בערוץ בודד ייעודי מתוך זוג עבור חיבור סאב לכאורה).

הוספת מגבר תעזור בהקשר זה משום שמרביתם תומכים בהתנגדות נמוכה כזו בחיבור סטריאו.

• תוכן חדש...