Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פונטוhgt

(קל לנחש גם לפי היוזר)

בעיה מוזרה שאני מנסה לטפל בה היא כניסת הabs פעולה במהירות נמוכה ללא צורך ואני מדגיש כאשר אין כל סיבה לכניסה לפעולה כיוון שמדובר במהירות מאוד נמוכה וגם הלחיצה על הדוושה הינה עדינה ולא אגרסיבית.

אני ממש חש את המערכת נכנסת לפעולה.

לא נדלקת לי שום נורה שמתריאה על תקלה והabs עובד כהרגלו בכל סיטואציה אחרת.

המחשב לא נותן שום קוד תקלה ויחד עם זאת נאמר לי שאני צריך להחליף את המודולטור שזה היחידה הממוחשבת עם ההידראולית של האיי בי אס .

נראה לי לא סביר בעליל הדבר הזה.

ניקינו חישנים של איי בי אס ובדקנו את הנאבות.

הערות:

אני על ג'נט 16 אבל הבעיה החלה הרבה אחרי קנייתם

הדיסקים הקדמיים אינם מקוריים ואף כאן הם הותקנו הרבה לפני הבעיה.

המוזר ביותר הוא שהבעיה נעלמה לזמן קצר כשניקיתי את גוף המצערת..מקרי?

אני אשמח לקבל רעיונות או המלצות ומשיחה עם אלדר ואייל מהמעבדה לתיקון מחשבים הם טוענים שהם יכולים לסרוק גם את המחשב וגם לתקן אפילו את המערכת ההידראולית.

לפני שאני משבית את האוטו ליום ומשקיע כסף בבדיקה ונוסע לנצר סרני אני מתייעץ אתכם.

הערת אגב- מערכת מקורית כזו עולה 10 אלף שקלים!

משומשת בטח פחות.

רציתי לרכוש של פונטו רגילה אך מסתבר שאין התאמה.

והחלק המעניין באנגליה מצאתי כזו מערכת ב...תחזיקו חזק ...700 ש"ח!(משומש כן אבל בכ"ז)

שתי בעיות- האיש נתן לי מס' קטלוגי אחר משלי ולי נראה שזה בגלל הימין והשמאל בהגה.

מעניין אם החלק שהוא מציע יתאים לי בכ"ז אם ארצה ואם בכלל נכון שיש הבדל במיקום הצינורות וכו'.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

בדרך כלל הבעיה נפתרת ע"י נקוי חיישני המהירות בגלגלים של מע' ה ABS שיש לבצע בצורה יסודית ע"י פרוקם מהרכב ונקוים היטב מכל לכלוך ושבבי מתכת קטנטנים המשבשים המע'.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מה שאנחנו עושים במוסך הוא קצת יותר מתקדם מניקוי חיישנים. אנחנו בודקים התנגדויות שלהם (אום) על ידי פירוק המחבר החשמלי. אם תדע את נתון ההתנגדות המותר של היצרן, אולי תוכל לאבחן בקלות האם הבעייה היא בחיישנים.

(הוראה זו היא לנהג בעל ידע בסיסי +)

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

תודה

כמו שאמרתי, את החישנים ניקינו.

אגב התנגדות זה רעיון אבל אם זה היה כך הייתי אמור לקבל התראה מהמחשב של האיי בי אס לא?

ולדעתי אם אשווה בין התנגדות בין החישנים אוכל לדעת גם את התשובה בעניין ההתנגדות כשאחד מהם אולי יראה התנגדות שונה.

פורסם

שבבי מתכת קטנים על החיישן לא יגרמו לשינוי בהתנגדות החיישן. למרות זאת זה רעיון טוב למדוד ולהשוות התנגדויות החיישנים. התנגדות חיישן שונה לא תרשם כתקלה במחשב המע' (כי זה לא נתק או קצר) אלא המחשב עלול לזהות נתון מהירות גלגל שונה ולהפעיל מע' ה ABS (גם במקרה של שבבי מתכת).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

סרקת את המחשב של הרכב לבדיקת תקלות ....?

ודבר שני מולטימטר לא מכיילים , תשים אותו על התנגדות של 20Kאום ותמדוד כל החיישנים אמורים להראות אותו מספר (שאת הנתון הזה אין לי כרגע אבל אני אשיג וארשום לך) .

ודבר שלישי שמאוד יכול להיות שיש לך תקלה במחשב , או שאחד הצמיגים שלך ממש שחוק ומחליק ומשדר מידע למערכת הבקרה על החלקה ואז המערכת עובדת ...

כדי לדעת בוודאות תכנס למוסך ושיעשו בדיקה במחשב ...

פורסם

90 אלף ק"מ עשיתי עליהם מקוריים על קפיצי הנמכה 40 מ"מ

הם על הכוונת להחלפה בקרוב.

אבל..לצורך מציאת הוכחה שהבולמים אשמים איך אדע זאת?

המולטימטר מראה 29.5 לכל חישן קדמי

ו30.6 ו31.1 לאחוריים

כלומר יש שוני בין אחורה קדימה ובין האחוריים עצמם.

אין לי את הנתון המקורי אבל בניתי על זה שהם יהיו זהים

יתכן והשוני מאחור נובע מוארך החיווט?

לפני שארכוש חישנים אוכל לדעת בודאות ?

לגבי צמיגים הם נראים טוב ואין בעיה של החקה

סרקו את המחשב ולא עלו על בעיה.

יש מסקנות?

פורסם

כמו כן (מניסיון אישי), רפידות עם מקדם חיכוך שונה בין הסרן האחורי לקדמי כן גם גורמים ל ABS להיכנס מוקדם מאוד לפעולה. הדבר משבש את כיול היצרן של עוצמת הבלימה בין הסרנים ובכך משבש את פעולת ה ABS - בעיקר אם הבלמים מקדימה הם מאיכות נמוכה ומאחורה מאיכות טובה (הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בתחושת דוושת הבלם וקיצוניות העברות המשקל בזמן לחיצה על דוושת הבלם).

אני נתקלתי באופן אישי בתופעה דומה, החלפתי רפידות ודיסקים חדשים תוך כדי מתן דגש שכל הרפידות יהיו מאותו המותג ואותו הדגם - ומאז כמעט שכחתי שיש ABS ברכב... :p הוא פשוט לא נכנס סתם לפעולה מכל שטות אלא כשצריך בלבד.

כמו כן בדוק שהצמיגים שלך במצב תקין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למרות שהבולמים על הכוונת להחלפה..זה לא היה זה!

תודה לכולם בדקתי את כל הכיוונים וכשכמעט התיאשתי שמתי את האוטו אצל יחדיו ברעננה והוא מצא מיסב לא תקין(החיישן קורא את האותות מהמיסב) וחוט חיישן פגום.

ובא לציון גואל

עכשיו כמו שאמרתי הראש חופשי לשים בולמים חדשים

• תוכן חדש...