Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

ברשותי פורד פוקוס 2005 שעברה 120K.

הרכב במצב מצוין, שמור מאוד, היה בידיים פרטיות לאורך כל חייו ותוחזק כהלכה.

רכשנו את הרכב לפני חודשיים.

יש לציין כי הוחלף אלטנטור משופץ לפני חודשיים על ידי הבעלים הקודם והחלק נמצא תחת אחריות של חשמלאי שנמצא בראשון לציון.

דבר אחד מעיב על החגיגה, נורת טעינה נדלקת כאשר המנוע קר לחלוטין לחצי דקה, נכבת ולא נדלקת פעם נוספת.

הכל התחיל שבוע שעבר כאשר הרכב נתקע לאשתי בדרך לעבודה.

לאחר שחילצו אותה באמצעות כבלים, נסעתי לחשמלאי מקומי באזור והחלפתי את המצבר(למרות שלא הייתי חייב) כי הוא היה בן שלוש וטיפה חלש.

החשמלאי בדק את הטעינה ואמר שיש טעינת יתר, למרות שהמד זרם הראה נתון מתחת ל14. לטענתו האלטנטור העמיס על המצבר עד שהוא התחמם והפסיק לעבוד.

נסעתי לחשמלאי שהחליף את האלטנטור עם המצבר החדש. לאחר נסיעה של 40 דק, חיכיתי שהרכב יתקרר ולא הצלחנו לשחזר את הבעיה, גם כאשר הפעלנו מזגן אורות ויתר מערכות חשמל ברכב.

נכון להיום הרכב נוסע בסדר גמור, אך כאמור נורת הטעינה נדלקת כאשר המנוע קר לחלוטין לחצי דקה, נכבת ולא נדלקת פעם נוספת.

מה יכולה להיות הבעיה? האם זה מסוכן להמשיך לנסוע כך? האם הרכב יכול להתקע פעם נוספת?

מצורפים תמונות.

תודה רבה!

20151109_102400.jpg20151109_190615.jpg

עריכה אחרונה על ידי nivshemer
פורסם

מה זה הנתון הזה של 12.3 וולט ? מצבר חדש או ישן ? למה המצבר לא מחוזק למקומו ? זה לא מצבר קטן מדי לרכב?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

ככה נראה מצבר של פוקוס הוא קצת קטן הקופסא שהוא אמור להמצא בה,

תנסה לצלם תמונה של הצריכה כאשר הרכב מונע עם אורות דלוקים אולי ניהיה יותר חכמים.

8)
פורסם

13.3 זה באמת משהו אחר לעומת 12.3, מה שאפשר להבין מהתמונה. אבל לדעתי גם 13.3 זה נמוך והייתי מצפה שיהיה יותר קרוב ל-14 וולט, בהנחה שהמצבר תקין. אבל כאמור, נחכה למומחים.

אגב, אם המצבר לא מחוזק באמצעות הברזל לקופסה שלו אז להבנתי כיום זו סיבה היום לפסילה בטסט ובכל מקרה לא בטיחותי ליסוע כך

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

בגלל שהצרכנים מעמיסים על עבודת האלטרנטור המתח יורד והטעינה היא 13.3 אם הוא יכבה הכל יהיה קרוב ל14 - 13.8

כאשר הרכב אינו מונע 12.3 זה מתח תקין

לגביי הקופסה גם לי יש רכב כזה אם אני לא טועה הוא תפוס מלמטה אני לא זוכר בדיוק אבל הוא לא "רוקד" בתוך הקופסה אלא מקובע.

8)
פורסם

בגדול - 12.3 שהרכב אינו מונע ונניח זה חצי-שעה לאחר כיבוי המנוע מעיד על מצבר פרוק-חלקית ולא תקין שאם אין בעיה אחרת ברכב, מתקרב לסוף ימיו. אני עדיין חושב ש- 13.3 זה לא תקין והשאלה היא האם הערכים באמת היו גבוהים יותר כאשר היה פחות עומס. כאמור, אם המצבר פרוק-חלקית או לא תקין אז גם יש בעייתיות בבדיקת הטעינה על ההדקים בתנאים כאלה

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

לגשת למוסך מורשה שיש ברשותו ציוד מתאים לבדיקת מערכת הטעינה ברכבך בהתאם להנחיות ייצרן הרכב ולא בעזרת מד מתח מאולתר כמו בתמונה שצירפת.

כול עוד המנורה דולקת קיימת תקלה כולשהי במערכת הטעינה של הרכב ורצוי לטפל בעניין בהקדם האפשרי.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...