Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוזוקי ליאנה 2003

בקצרה:

האם כשאומרים להחליף ממיר קטליטי זה:

להחליף רק את הממיר הקטליטי עצמו שנמצא במרכז הרכב

או

להחליף את שניהם - הממיר שבאמצע וגם את הממיר הקידמי.

באריכות:

הגעתי למוסך הרגיל שלי עם רעש מהרכב. הוא אבחן את זה כבעיה בממיר הקטליטי. שאלתי כמה יעלה, ענה בסביבות ה-2000 ש"ח. הלכתי לבדוק מחיר אצל מומחה אגזוזים. הוא אמר לי שזה עולה 700 ש"ח. הוא היה פנוי ואמרתי יאללה תעשה.

בזמן שהוא מתקן את זה, הוא מתחיל להסביר לי שמקדימה יש גם מסנן (קרמי), שכנראה כבר גם גמור, וחלקים ממנו עפים לתוך הממיר הקטליטי וזה יכול לגרום לבעיות וכדאי להחליף אותו גם. הוא קרא לו הממיר הקידמי.

נשמע הגיוני כשמסבירים את זה ככה, והחלטתי שכדאי לחליף גם אותו כדי לא לדפוק את הממיר הקטליטי שכרגע הוא מתקן/מחליף...

(אגב, ראיתי את הממיר הקידמי - הוא היה מפורר לגמריי....)

על החלפת הממיר הקידמי הוא רצה 800 ש"ח.

800 על הקידמי + 700 על האמצעי יוצא 1500. אנחנו כבר לא כ"כ רחוקים מ-2000 ש"ח. (הצעת המוסך הרגיל שלי)

השאלה שלי היא כזו:

האם כשאומרים להחליף ממיר קטליטי זה:

להחליף רק את הממיר הקטליטי עצמו שנמצא במרכז הרכב

או

להחליף את שניהם - הממיר שבאמצע וגם את הממיר הקידמי.

תודה רבה!

פורסם

אם הממיר הראשי מופרק את מחליפים גם את הממיר המשני שסחב לתוכו את כל השברים של הראשון.

יותר חשוב למצוא מה הסיבה שנשבר הממיר הראשי אחרת זה עלול לקרות לך שוב.

פורסם (נערך)

תשובה:

סביר להניח שהמוסך שלך התכוון לממיר אחד הקדמי בלבד, אותו ממיר שעשו לך ב 800 שקלים, והוא כנראה היה עושה לך את הממיר העליון ומבטל לך את התחתון ( גרוע, כי יש רעש+ בקושי עובר זיהום אוויר, תקן 0.2 בליאנה ) , אבל כנראה זה מה שהמוסך רצה לעשות.

(יש סיכוי סביר שהוא לא ידע שיש תקלה נוספת בממיר השני , התחתון, וככה הוא היה נותן לך הצעה גבוה יותר עם תחילת העבודה.

בכל מקרה טוב שהחלפת את שני הממיירים, כי זה מה שעושים, הם מתפרקים וגם אח"כ הרכב לא סוחר.

צפה לבעיה עתידית בזמן הקרוב של החיישן חמצן ד"א, ואולי EGR.

בכל מקרה, חשוב לבדוק גם את סלילי ההצתה, כשהרכב מתחמם, הוא מתחיל לחתןוך ולקרטע,דבר שגורם להתפרקות של הממירים קטליטים.

בהצלחה.

(שאלה: זה מה ששילמת שורה תחתונה: 1,500 ש"ח עבור התיקון הזה שתיארת פה?)

כי המחיר של הקדמי נשמע זול מידיי ביחס לשוק.

עריכה אחרונה על ידי barak5915
פורסם

כן, שילמתי 1500 ש"ח+ מע"מ = 1775 ש"ח.

אני ממש ראיתי מה הוא עשה בקידמי. הוא חתך את הברזל עם דיסק, הראה לי שהכל מפורר, אח"כ הלכתי והוא אמר שיכניס את הפילטר הקרמי, ירתך את החלק ויחזיר אותו לרכב.

פורסם
כן, שילמתי 1500 ש"ח+ מע"מ = 1775 ש"ח.

אני ממש ראיתי מה הוא עשה בקידמי. הוא חתך את הברזל עם דיסק, הראה לי שהכל מפורר, אח"כ הלכתי והוא אמר שיכניס את הפילטר הקרמי, ירתך את החלק ויחזיר אותו לרכב.

זה נשמע מחיר יותר הגיוני מעט. וכשאני אומר הראשי אני מתכוון לזה שבסעפת, והשני הוא לאחר מכן.

בקיצור קבלת מחיר מצויין ביחס למה שקבלת, אתה יכול להיות רגוע.

אצל המוסך היה לך הפרש של מעל 1,000 שקלים להערכתי.

פורסם

יצא לך יקר קצת אני החלפתי ממיר קטליטי ב1200₪ לסוזוקי SX4 כאשר מדובר על אותו חלק בדיוק.

מחלה ידועה של הליאנות+SX4 הממיר הזה.

אצלי הוא לא נשבר ועשה רעשים, פשוט נדלקה מנורה Check Engine, והרכב היה נכבה בנסיעות אחד לכמה ימים.

פורסם
יצא לך יקר קצת אני החלפתי ממיר קטליטי ב1200₪ לסוזוקי SX4 כאשר מדובר על אותו חלק בדיוק.

מחלה ידועה של הליאנות+SX4 הממיר הזה.

אצלי הוא לא נשבר ועשה רעשים, פשוט נדלקה מנורה Check Engine, והרכב היה נכבה בנסיעות אחד לכמה ימים.

אתה טועה,ומטעה סתם.

כי אתה שילמת עבור ממיר אחד בודד, פה הוחלפו 2 ממירים במחיר המצויין לעיל.

והחלק של SX4 ומה שמדובר פה שונה לגמריי. אתה שוב טועה.

פורסם

יתכן שאני טועה.

אך איך יתכן שגם הליאנות וגם הSX4 הם בעיתיים בממירים הקטליטים שלהם? (לפי דברי "המוסך")

פורסם

לא הוחלפו שני ממירים.

בליאנה יש ממיר אחד בלבד.

החלק הקדמי הנו דוד עמם לכל דבר וענין ואחריו בתחתית מורכב הממיר.

[ATTACH=CONFIG]441484[/ATTACH]

במקרה שלפנינו קרב הדוד הקדמי התפרק ובכך גרם לרעשים וכן להתפרקותו של הממיר(אשר בתורו תרם לרעש מוגבר יותר).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם (נערך)
לא הוחלפו שני ממירים.

בליאנה יש ממיר אחד בלבד.

החלק הקדמי הנו דוד עמם לכל דבר וענין ואחריו בתחתית מורכב הממיר.

[ATTACH=CONFIG]441484[/ATTACH]

במקרה שלפנינו קרב הדוד הקדמי התפרק ובכך גרם לרעשים וכן להתפרקותו של הממיר(אשר בתורו תרם לרעש מוגבר יותר).

מה שאתה מביא פה הוא של ליאנה דגם אחר. בארץ בדגם שלנו הסעפת בא יחד עם הממיר קטליטי הקידמי, ולא בנפרד. בתמונה שהבאת פה הסעפת בנפרד, עם חיבור של 3 ברגים.

גם בתמונה שהבאת פה, יש 2 ממירים. ( מספר 6 ומספר 10. ) הוכחה שמספר 6 הוא ממיר,סתכל על מספר 7, זה חיישן אחורי.

בקיצור בליאנה מגיע 2 ממירים קטליטים, ולא צריך להתווכח עם זה בכלל. חבל על הזמן.

יום טוב.

עריכה אחרונה על ידי barak5915
  • תוכן חדש...