Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת סאבוופר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ,

אמי מעוניין לרכוש סאבוופר ליונדאי i10

הבנתי כבר לבד שאצטרך לרכוש סאב עם תיבה קטנה בגלל תא המטען הקטן,אך אני מתלבט איזה גודל סאב יתאים?

12" נורא נפוצים לעומת הגדלים הקטנים יותר,זה קריטי? או שאין הבדל בגודל הסאבוופר כשהוא בתיבה קטנה?

תודה

פורסם

שאלתי יותר על החשיבות של גודל הסאבוופר,כמו כן תודה על ההצעה אבל לא בתכנון לקנות סאבוופר ב2500 שח

אם תוכל להסביר לי איזה גודל סאבוופר יותר מתאים לרכב קטן תודה

פורסם

אז למה אתה לא מפרט מה התקציב ומה אמור להגביר את הסאב?!

אין כאן ענין של מה מתאים לרכב קטן בהכרח, אלא מה אתה מחפש.

לכל סאב יש את התכונות שלו שישפיעו על סוג וגודל התיבות המומלצות והעומק הפיזי (וכמובן גם הקוטר) שלו שיכול להשפיע על מבנה התיבה.

אפשר גם לרכוש/לבנות תיבה סטנדרטית או שאפשר לבנות תיבה מותאמת אישית שיכולה לנצל חללים בתא המטען בצורה מיטבית.

פורסם
אז למה אתה לא מפרט מה התקציב ומה אמור להגביר את הסאב?!

אין כאן ענין של מה מתאים לרכב קטן בהכרח, אלא מה אתה מחפש.

לכל סאב יש את התכונות שלו שישפיעו על סוג וגודל התיבות המומלצות והעומק הפיזי (וכמובן גם הקוטר) שלו שיכול להשפיע על מבנה התיבה.

אפשר גם לרכוש/לבנות תיבה סטנדרטית או שאפשר לבנות תיבה מותאמת אישית שיכולה לנצל חללים בתא המטען בצורה מיטבית.

טום,

תודה על המענה אבל אתה לא מבין למה אני מתכוון

אני מחפש סאבוופר לרכב מיני,כמו כן אני מחפש תיבה קטנה בגלל המקום המצומצם האם גודל הסאבוופר משנה או שאפשר ללכת על גודל 12" הנפוץ יותר,לגבי מה שאני מחפש או איכות זה פחות רלוונטי אני רוצה הכוונה על איזה גודל ללכת

תודה ושבת שלום

פורסם (נערך)

ככלל אצבע, ככל שקוטר הסאבוופר גדול יותר, כך גם גודל ונפח התיבה המתאימה לו.

אבל הנה, מקודם נתתי דוגמה לסאב שלא עומד בכלל הזה (ובנתוני היצרן יש התייחסות לתיבה שטוחה מאוד אבל ארוכה יחסית).

אם להניח בצד את דרישות הנפח האינדיבידואליות לכל סאבוופר, הרי שברור שהגודל הפיזי שלו ישפיע על גודל התיבה והצורה שלה.

למשל סאב בגודל "12 יהיה חייב פלטה קדמית בגודל "14 אינץ למשל (קוטר אם תיבת צילינדר, או אורך ורוחב אם מרובעת),

לעומת סאב "8 שיצטרך רק "10.

עומק וצורת הסאב ישפיע על עומק התיבה והאפשרות להוריד אלכסון במקרה של תיבה טרפזית.

שאלת אם אפשר ללכת על "12 - התשובה חיובית.

שאלת אם זה קריטי - לא בהכרח. יש סאבים קטנים שמוצלחים יותר מגדולים מהם והאופי והיכולת שלהם בהשוואה שונה (יכולת לרדת נמוך, עוצמה, טונאליות).

שאלת איזה גודל מתאים - תלוי בדרישות שלך (מעבר לענין גודל התיבה) ובהתאם גם התקציב ומקור ההגברה.

שאלת אם אין הבדל בגודל הסאב בתיבה קטנה - את התיבה בונים סביב הסאב ולא להפך.

אז מה לא הבנתי?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

TOM_22 כבר ענה על זה...

כל סאב מתוכנן לנפח אופטימלי שונה

גם אם 2 סאבים שונים בגודל 12' לא בהכרח ידרשו את אותו נפח התיבה

קודם אתה צריך לבדוק מה הנפח האופטימלי בשבילך ואז להתאים סאב לאותו הנפח אם אתה לא רוצה סאב צר שהם כנראה יקרים יותר מסאב רגיל

+

הדבר הכי אופטימלי לדעתי הוא בניית קופסאת סאב ספציפית לרכב שתנצל את מקסימום המקום מפיברגלאס אם אתה לא מעוניין בשמירת המקום בבגאז' לדברים אחרים

פורסם

תראה, יהיה לי רכב יותר קטן משלך (פיאט 500) ותא המטען שם כמובן קטן יותר,

מצאתי בחנויות מסוימות תיבות 12" מאוד קטנות שנכנסות יפה בבגאז' ויותירו גם מרחב סביר. נסה לחפש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...