Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפצל USB 3.0 ויעילותו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה קניתי מחשב חדש Lenovo Yoga - מחשב מעולה ממליץ למתעניינים.

אך מה, הוא מגיע עם שלוש כניסות של יואסבי, מה שקצת מפריע לי כי חלק גדול מהזמן אני משתמש במחשב עם מסך חיצוני מקלדת ועכבר ששלושתם מתחברים ליואסבי (מסך מתחבר דרך מתאם מיוחד לusb).

אין לי יותר מדי צורך במספר גדול של כניסות, אבל הייתי רוצה שכניסה אחת (לפחות) תישאר פנויה לשימוש בכונן נייד או כל דבר אחר באופן זמני מדי פעם.

חשבתי לקנות מפצל וראיתי שיש מפצלים בטכנולוגיה של USB 3 מה שגרם לי לתהות האם זה באמת יעיל ועובד באותה מהירות?

עניין המהירות חשוב לי בגלל המסך שאני מחבר.

אשמח לשמוע את הערותיכם בנושא ואת המלצותיכם למוצרים דומים במידה וקיים

בתודה,

רועי

פורסם

לפי התמונה

http://www.lenovo.com/images/OneWebImages/SubSeries/gallery/laptops/IdeaPad-Yoga-13-Convertible-Laptop-PC-Grey-Side-Views-gallery-940x529.jpg

נראה שיש רק שתי כניסות USB, ויש יציאת HDMI שנראית דומה ל USB.

ההצעה שלי היא לקנות סט של מקלדת ועכבר אלחוטי בעלות של כ 120 ש"ח. בתור סט יש פלאג USB אחד, ואז תוכל לפנות עוד שקע.

אני לא יודע מה טיב איכות מפצל.

פורסם

איזה חיבור מסך אתה מחבר דרך הUSB?

איזה דגם של יוגה בדיוק יש לך? חייב להיות חיבור למסך חיצוני כלשהו.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

אנסה להסביר טוב יותר את הצרכים שלי,

ראשית המחשב הוא מסוג Lenovo Yoga 500-15IBD

אפשר לראות פרטים בקישור הבא:

http://fre.co.il/items/569899

יש לו שלוש כניסות ליואסבי ששניים מתוכם הם USB3

אני עובד עם עכבר מקצועי, לרוב העכברים שמגיעים עם המקלדות האלחוטיות כסט פשוטים מאוד ולא עונים לי לצרכים (לצערי).

עד כאן ניצלתי שתי כניסות.

בנוסף, אני מחבר למחשב שני מסכים חיצוניים - אחד מהם מתחבר ליציאת HDMI והמסך השני דרך מתאם USB כמו בקישור הבא:

http://www.ebay.com/itm/252019386179?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

בגדול, אין לי בעיה לחבר את המקלדת והעכבר דרך המתאם שיתפוס כניסה אחת, המהירות לא תהווה שום חשיבות במקרה הזה.

ואת המתאם למסך לכניסה השניה במחשב וכך נשארתי עם כניסה אחת פנויה.

אך אם כבר אני משתמש במפצל, רציתי לדעת, אם אשקיע עוד כמה פרוטות על מפצל איכותי, אוכל לחבר אליו גם את המתאם למסך ולקבל תוצאה אופטימלית?

לצערי, קניתי מחשב נייד מתוך אילוץ ולא מתוך ברירה.

מקווה שהצלחתי להסביר טוב יותר עכשיו

תודה

פורסם

אין קשר בין מהירות וחיבור לחשמל.

מקלדת ועכבר הם כ"כ איטיים שאין שום משמעות לחיבור שלהם, ולרוב הם אינם תומכים אפילו בתקן 2.0. לא יהיה שום הבדל בביצועים אם הם יחוברו דרך HUB (מה שאתה קורא לו "מפצל").

:turn-l:
פורסם

אבל הוא צריך לחבר מתאם למסך בחיבור USB3, ויש לו יציאה אחת והוא צריך עוד.

אז או שתחבר את המתאם לUSB3 שיש במחשב ותקנה מפצל רגיל לUSB2.

אם אתה רוצה שיהיו עוד USB3 אז תקנה מפצל USB3 במידה ואתה מחבר עוד התקנים מהירים.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

הועבר לאוף טופיק, אמנם בהחלט יש שימוש נרחב במחשוב היום בתחום האודיו ומולטימדיה לרכב, אבל הדיון כאן לא נוגע ברכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חידשת לי, לא ידעתי שיש מתאם מ USB ל DVI.

גם אם המפצל הוא איכותי, אתה בעצם מחלק את רוחב הפס בין כל הרכיבים. אז נכון, עכבר ומקלדת לא צורכים הרבה data, אבל איך תדע איך מתבצעת החלוקה במפצל? האם הוא יודע להקצות רוחבי פס שונים בכל יציאה?

ובהקשר החשמלי, אתה מוסיף עוד רעש למערכת, והיות ומדובר במסך מחשב, יתכן ותהיה פגיעה מסוימת בתצוגה.

זכור לי בעבר שכשהשתמשתי ב KVM היתה פגיעה מסויימת בתצוגה.

אם אתה הולך על מפצל אחד לכל הרכיבים, הייתי מעדיף במקרה שלך מפצל עם חיבור לחשמל, רק כדי לשמור על יכולת אספקת זרם, במקרה שתחליט גם לחבר כונן חיצוני למשל.

אבל, ללא המלצה ממישהו שניסה זאת, הייתי מעדיף ללכת על האופציה הראשונה - מפצל רק לעכבר ולמקלדת.

פורסם

אין מה לחשוש משימוש במפצל USB3 איכותי.

אצלי בעבודה שמתי מפצל איכותי שעלה לי 120 שקלים.

יש לו שני שקעי USB3, שלושה שקעי USB2 ושקע טעינה שיודע לתת 2A.

כמובן שהמפצל מוזן עם ספק חיצוני.

יצא לי לעבוד איתו כאשר כל הפורטים בתפוסה מלאה ולא הייתה שום בעיה.

אני משתמש בUSB3 לטובת ספקטרום אנלייזר נייד חמוד שיושב אצלי על השולחן. הוא מעביר המון מידע ודורש מהירות חיבור טובה ויציבה.

בקיצור, קנה מוצר טוב ולא תצטער.

ליאב, לא יהיו שום רעשים על המסך. הניסיון שלך עם KVM לא רלוונטי מכיוון ששם חווית פיצול לא איכותי במיוחד של אות וידיאו אנלוגי, בעוד שפות"ש מחבר מסך דיגיטאלי.. וגם לא מפצל באמת שום אות וידיאו.

יום טוב גם לך

פורסם
חידשת לי, לא ידעתי שיש מתאם מ USB ל DVI.

זה לא מתאם בין פרוטוקולים. USB הוא ערוץ נתונים בין המעבד לרכיבים אחרים, DVI הוא ערוץ תקשורת בין כרטיס המסך למסך.

מדובר בעצם ב"כרטיס מסך" שני, שמתחבר למחשב דרך USB3 (שמספיק מהיר לצורך העניין). לכרטיס הזה יציאות VGA, DVI ו- HDMI.

פורסם

תודה לכולם על המילים וההארות.

כיוון שלא מצאתי שום מידע לגבי המהירות של החיבור אחרי פיצול אצטרך לקחת הימור ולהזמין מפצל USB 3.0 (במקום USB 2.0 שיכל לשמש אותי נהדר למקלדת ועכבר - זול יותר) ואשתף את חוות דעתי אחרי שהמוצר יגיע!

תודה לכולם ושבת שלום

רועי

פורסם

יש לו שלוש כניסות ליואסבי ששניים מתוכם הם USB3

אני עובד עם עכבר מקצועי, לרוב העכברים שמגיעים עם המקלדות האלחוטיות כסט פשוטים מאוד ולא עונים לי לצרכים (לצערי).

עד כאן ניצלתי שתי כניסות.

בנוסף, אני מחבר למחשב שני מסכים חיצוניים - אחד מהם מתחבר ליציאת HDMI והמסך השני דרך מתאם USB כמו בקישור הבא

....

בגדול, אין לי בעיה לחבר את המקלדת והעכבר דרך המתאם שיתפוס כניסה אחת, המהירות לא תהווה שום חשיבות במקרה הזה.

ואת המתאם למסך לכניסה השניה במחשב וכך נשארתי עם כניסה אחת פנויה.

בדיוק, חבר את ה HUB ליציאת ה 2.0 ואליו חבר את כל ההתקנים האיטיים (כל אלו שאינם תומכים ודורשים 3.0) והשאר את מתאם התצוגה על יציאת 3.0 משלו.

אם תחבר את מתאם התצוגה דרך HUB, אפילו אם זהו HUB שתומך ב 3.0, תהייה ירידת ביצועים. HUB איננו "מפצל". ל HUB יש ערוץ תקשורת אחד כלפי המחשב ומספר ערוצים כלפי מספר התקנים, כאשר תקשורת מתקיימת אל אחד ההתקנים בלבד בזמן נתון.

כיוון שלא מצאתי שום מידע לגבי המהירות של החיבור אחרי פיצול אצטרך לקחת הימור ולהזמין מפצל USB 3.0 (במקום USB 2.0 שיכל לשמש אותי נהדר למקלדת ועכבר - זול יותר) ואשתף את חוות דעתי אחרי שהמוצר יגיע!

אני מתקשה להבין איך הגעת למסקנה הזו.

• תוכן חדש...